-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PROTRON #57578 üzenetére
foleg, hogy 2066nal nem a memoria orajele szamit...
Intelnel a memoriavezerlo tuningjaval lehet a legtobbet nyerni. az orajelet tekergetheted varhova, amig az imc nem tudja megtolteni a savszelt, addig nem sok ertelme van. Szepen latszik a dual vs quad eredmenyeden, hogy mi a szuk keresztmetszet.
Nezz utanna a memoriatuningnak lga2066nal, mert en eddig 3-4 ehhez hasonlo gepet huztam, es egyiknel se mentunk 3000 fole..
-
PROTRON
addikt
válasz
PROTRON #57572 üzenetére
Még az előző témához:
Most ellenőriztem csak le hogy CPU-z mit ír ki a memoria die típusra.
A korábbi 2-nél világosan ott van és volt is az SK-Hynix, de az újabb rendelésnél már Samsungot kaptam.
Nincs valakinek ugyanilyen samsungos csippel szerelt memóriája amit cserélne hynixra?
Tudom ez már más topic, csak ugye az a gond hogy a gyártó a kérdésemre azt válaszolta hogy teljesen random melyik szállítmányban mire számítson az ember és 2 külön időpontban rendelve simán sikerült beleszaladnom ebbe.
Lehet majd tesztelek egy olyat hogy csak a samuk vannak benne és direkt tuningra hegyezek...csak a hecc kedvéért. Tudom esélytelen hogy quadban ugyanazt bírják. Ahhoz bitang mázli kéne hogy feltudjam tolni quadban 3200 xmp---> 3933-ra megfelelő időzítésekkel, mint ahogy egyes szerencsés samuk esetében sikerült reviewra. -
válasz
PROTRON #57569 üzenetére
a gond a subtimingokba keresendo, meg abban, hogy teljesen eltero chipes rammal nem lehet osszehasonlitani. Hynixnak jelentosen rosszabbak a subtimingjai, emiatt lehet irasnal lassabb tempo...
En a helyedben nem is az orajelet csesztetnem, ott allj meg 2666-2800 kornyeken, hanem az idoziteseket vidd minel szorosabbra. Ha szerencsed van, lehetseges 2666c12, az tapasztalataim szerint jobban megdobja, mint a magasabb orajel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Corsair Vengence 32Gb Ram eladó!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest