- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Íme az új Android Auto!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Apple Watch
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
RECSKA
üzenetére
Köszönöm a választ.
Azt sejtettem hogy eltérések lesznek a samsungos csiphez képest. Az olvasási meg másolási sebesség eltérést elkönyveltem, de azért ekkora írásira nem számítottam, ezért írtam be ide, mert nekik gyári xmp profillal is szép számok jöttek ki még hynixal is.Tehát ha nekiállok kitanulni ezt a szakmát, akkor van remény az írási sebesség javítására. Önmagában az olvasási-másolási teljesítmények miatt nem törtem volna magam, de ez az írási rész nagyon zavar. Továbbá a latency értékemet nem tudom még hova tenni.
Még 1 téma: INTEL-ARK oldalon azt írja hogy a processzor 77 GB/s memory sávszélességig tudja kezelni a skálázódást, akkor ha nekem quad channelben a lenti értéken fut az L3 cache írás és másolásnál, akkor azon már csak pélóreszelgetni tudok igaz? Tehát ha belemegyek a szöszölésbe és ezek az értékek nem nagyon változnak az se gáz. Jól értem?
Ami fura nekem hogy órajel emelésnél az L2 cache írási sebessége is leesik, miközben minden más rendben van vagy növekszik.
Mivel a bios frissítések csak az újabb processzorok számára tartalmaznak újításokat a leírások szerint, egyéb területeket nem emeltek ki, így egyelőre az originálon fut.(#57570) MZsoltee
A "szintetikus teszt" kifejezés alatt nem fejtettem ki hogy ez AIDA64 memory-cache benchmarkot IS(!) takar.
És hát az eléggé szépen kiírja hogy most dual vagy quad channelben fut, továbbá azzal kezdtem, hogy az alap dual channeles kiosztás esetén furcsállom az értékeket.
És természetesen annál azért tapasztaltabb vagyok hogy ne tudnék elolvasni egy user manualt.
De akkor csak feltöltöm a fotókat is:2x8 dual channel, alap beállításon:

2x8 dual channel 3200-on:
4x8 quad channel 3200-on:
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- iPhone topik
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- John Carmack csalódott a DGX Sparkban
- Autós topik
- Battlefield 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Eladva ! Hyper X DDR4 1 16 GB DDR4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

fudi2002