- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Realme GT 5G - versenyképes
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jcone86
csendes tag
Sziasztok!
RAM kérdéssel kapcsolatban lennék kiváncsi a véleményetekre, illetve bármilyen segitségre. Régóta benne vagyok a szakmában, viszont ilyet még nem csináltam, és gondoltam rákérdezek mielőtt belevágnék. A következő alaplapom van: TUF GAMING H670-PRO WIFI D4 / CPU: i5-12600k. Van most dual-channel-ben egy G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GIS. Upgrade miatt vettem egy 32GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Aegis CL16 (2x16GB) (F4-3200C16D-32GIS) KIT-et. Ki szerettem volna venni a 2x8GB-ost, viszont AIO vizhűtés (NZXT Kraken X53 RGB), a ház tetejére van szerelve, radiátora pont belelóg a RAM slot felső részébe, és emiatt nem tudom a 2x8-at biztonságosan eltávolitani, és elég körülményes (lenne) a venti + radiátor leszerlése, mivel ezzel az 1 csavar rögzitéses megoldással van szerelve, azaz oldalanként 1 csavar rögziti a ventiket + a radiatárt egymáshoz, illetve a gépház tetejéhez. Ergo ha most elkezdeném szétcsavarozni, szó szerint leesne az egész, és nem kis munka visszarakni (egyszer már csináltam). Itt jön be a kérdés lényege, hogy ha 2x16GB-os KIT-et beraknám a maradék 2 RAM slot-ba (annyi hely van, hogy be tudnám rakni az új RAM-okat a slot-okba), az okozhat-e gondokat. Utána olvastam több helyen is, megkérdeztem pár embert a szakmában, és elméletben működnie kéne ugyan úgy 3200MHz-en minden gond nélkül, dual-channel-ben természetesen, illetve elvileg nem kéne semmilyen sebességbeli degradációnak történnie, szóval annyi lenne a plusz, hogy akkor 48GB DDR4 lenne. XMP be van kapcsolva. Persze tisztában vagyok az esetleges, ritka, hibalehetőségekkel pl. kisebb MHz-en fog menni a RAM, nem boot-ol be a rendszer stb. Ti mit gondoltok, tapasztaltatok, csináltatok már ilyet, vagy inkább bontsam le a ventit + radiátort, biztos ami biztos? Felhasználói szempontból, gaming mellett, munkára is használom a gépet, zeneszerkesztés, grafikai munkák, videóvágás stb. Nagyon szépen köszi előre is a válaszokat, és a tanácsokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Yettel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Futás, futópályák
- Túra és kirándulás topic
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest