- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Blue Thunder #47003 üzenetére
Nos, a BIOS verzió melyik? Te futtattál-e már MEmtest86+ 5.01-et, modulonként legalább egy éjszakát?
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Assdak #47046 üzenetére
Az okozza a problémát, hogy a régi Vengeance mindkét oldalán van 8-8 chip, így az jön ki, hogy 2 gigabitesek a chipek. A Fury-nak csak egyoldalon van chip, tehát azok 4 gigabitesek. A G41 nem kezel, csak 2Gib chipeket. A Fury-val sosem fog menni, és semmilyen más RAM-mal, ami egyoldalas és 4GB-os.
(#47045) kranazoli: Jól csináltad az 1648-as beállítással, szinte biztosan fogja vinni.
(#47044) arminlok: Minden jó úgy, ahogy állít, hiszen ez az XMP lényege.
HGyu
-
Assdak
őstag
válasz
Blue Thunder #47047 üzenetére
Azon már túlvagyunk.
-
Assdak
őstag
Sziasztom,
Egy ősrégi MSI G41M-P26 -ba terveztünk memória bővítést.
Kipróbáltuk 2x4 GB Corsair Vengeance LP CML8GX3M2A1600C9 -el. Minden megy/ment flottul, így vettünk bele 2x4 GB 8GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Blue Series CL10 Kit (HX316C10FK2/8) -t.Ezzel viszont valamiért nem megy. Gép bekapcsol, prüttyögés nincs, de biosig se jutunk el.
Elvileg mindkettő DDR3, 1600Mhz, és 1.5V. Az egyetlen különbség, hogy a Corsair CL9, mig a Fury CL10.
Ez okozhatja a problémát, vagy mi? -
kranazoli
senior tag
Sziasztok!
RAM Guruk, erre a kérdésemre nem tudja esetleg vmelyikőtök a választ?
-
arminlok
senior tag
válasz
MK VII #46936 üzenetére
Találtam ilyet tényleg és ha beállítom profile 1-re akkor ezeket a változtatásokat dobja fel. Az a kérdésem hogy szükségem van e nekem erre és, hogy származik e ebböl bármiféle hátrány teszem azt hogy 1600mhz-en nem lesz oylan tartós mint ha 1333-on menne. Valamint jó- e ez ahogyan módosultak a beállítások? Nagyjából az a kérdésem hogy ez tuning-e vagy sem?
Köszönöm előre is.
-
iceool20
tag
válasz
kory24 #47040 üzenetére
Szia! Lehet már halott ez a topic mert nem nagyon pörög!
Nagyon nem érzed a különbséget a memóriák közt.. Nem tűnne fel neked hogy valami gyorsabban tölt vagy lassaban a 2 ram közt de a hűtőborda miatt simán megér plusz egy ezrest...
Inkább hűtött ram mint nem. A másik pedig, hogy kitt-be vedd meg a ramokat azaz párba legyenek. Ha 4gb-ot szeretnél akkor 2*2-t ha 8-at akkor 2*4-et!
Szerintem. -
iceool20
tag
Sziasztok! Számítana valamit ha 8gb helyett 16 gb lenne a gépembe? Itt arra gondolok, hogy pl játék alatt éreznék különbséget? Vagy egyenlőre még felesleges a 16gb?
Videózok is aktívan így vágás rendelerés és felvétel... ? Ott esetleg? -
kory24
őstag
válasz
kory24 #47033 üzenetére
Kiderült ami a gépben volt az is 1333-as csak BIOS-ban rosszul volt beállítva...
Azonban ami meglepett, hogy a gépben egy Kingston volt és Elpida típusút vettem mellé.
És mennek dual channel-ben.
Vagy csak DDR1-nél volt az hogy szinte teljesen 100% meg kellett egyezni a 2modulnak, hogy dualban menjenek?
Ha igen, akkor DDR2-nél mennyire kell egyezniük?
Vagy csak véletlen, hogy mennek dualban?
Köszi
-
milan18
aktív tag
Közben találtam olcsón ramot itt aprón i5 2500k mellé ez lesz [link] Remélem jól fog muzsikálni
-
Blue Thunder
senior tag
-
pontiac3
újonc
Mejik program irja ki a hardver adatokat játék közben ?
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Ha egy gépben van egy darab 2gb 1066Mhz DDR3 ram, és veszek bele mellé egy 2gb 1333Mhz-est, akkor fog menni, csak 1066Mhz-en igaz?
Köszi
-
MK VII
veterán
válasz
milan18 #47028 üzenetére
Miért akarnád 1,5 volton járatni őket? Mert a lapod azt támogatja? Azzal ne foglalkozz.. Simán mennek az 1,65 voltos ramok a 1,5-ös lapokban.. A processzort sem terheled vele jobban... Bírják azok..
Ha 1,5 volton akarod mindenképp járatni akkor szerintem egy 2133mhz cl10-es esetleg 1866mhz cl9-es beállítást kell megcéloznod.
Magasabb működési frekvenciához magasabb feszültség kell!(#47029) AndrewTdi
Ugyan.. Ezért vagyunk itt.. -
milan18
aktív tag
Sziasztok
Ezeket a ramokat lehet 1.5v-on járatni? [link]
-
MK VII
veterán
-
laci06
senior tag
válasz
Blue Thunder #47024 üzenetére
Nekem 2db 8 gigás modulom van. Honnan tudom, hogy mikor kezdi újra? Azt láttam, hogy pörögnek a tesztek sorban, de mintha mindegyik valami mást csinálna. Vagy akkor úgy kérdezem, hogy hány "test"-et érdemes megvárni?
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
A Memtest-et meddig érdemes futtatni? Mennyi idő után lehet azt mondani, hogy stabil az adott órajelen a RAM?
-
MK VII
veterán
válasz
AndrewTdi #47020 üzenetére
Üdv.
Igazából arra figyelj oda, hogy, ha a jelenlegi ramod egy oldalas akkor a másik is az legyen.
Ettől függetlenül szerintem, ha ugyan az a típus és a számozásuk is kb ugyan az akkor működni fognak dual-chanel-ben..
Ha nem működnének dual-chanelben akkor sem vesztesz semmit.. Egy irodai gépnél egyáltalán semmit nem számít az, ha dual-chanelben működnek a ramok. Ott a mennyiség a fontos. Internetezéshez is már minimum a 2gb ram, mert a böngészők sokat lefoglalnak, ha sok lap meg van nyitva.(#47021) VBenc
Ram pucoló program nincs.. Ha rossz akkor rossz..
Memtestet futtass le te is mint sokan mások és az majd megmondja, hogy a ramokkal van-e gond. -
VBenc
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lett egyik napról a másikra, hogy 2 laptop is elkezdett kékhalálozni a családban, memóriahibával. (Egy ASUS ROG G55VW, és egy ASUS K50IJ)
Elkezdtem újratenni a windows-t, de nem engedi telepíteni. A telepítés közben hibaüzenettel leáll, majd kékhalál.
Ezt produkálja minden oprendszerrel (Vista, XP, win7, win8, win8.1).Az egyik gépre közben sikerült rendszert tenni, kivettem a ramokat és vissza.
Viszont a G55VW-nél ez nem olyan egyszerű, mivel 4 ram foglalat van, és jelenleg az alaplap másik felén vannak a ramok. Szét kellene szedni az egész gépet, ami nem kis meló.
Az lenne a kérdésem, hogy létezik valami RAM tisztító program, ami nem windows alatt futna?
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztiok!
Van 1gb kingmax ddr2 -800 b8ku5 ngus ramom. ehhez szeretnék venni még 1gb 800 ddr 2 kingmaxot. a kérdésem, hogy figyelni kell e a vastagon szedett számra vásárlásnál ahhoz, hogy dualban menjenek? esetleg van olyan aminek más a száma de menni fognak dualban? sima, normál irodai gép.
-
MK VII
veterán
válasz
leikomessi #47018 üzenetére
Khm...
Tényleg ne várd meg, mert nincs vége!!
Állítsd le és kezd el egyenként letesztelni a modulokat!! -
Blue Thunder
senior tag
válasz
leikomessi #47015 üzenetére
Igen, keresd a papírt!
Ha kitben vetted akkor mindkettőt vissza kell vinned. -
MK VII
veterán
válasz
leikomessi #47015 üzenetére
A Memtest egy véget nem érő folyamat!! Azt Te állítod le vagy amíg fizeted a villanyszámlát addig megy!
Határozottan rosszak azok a memóriák! Cseréld le őket vagy gariztasd, ha van rá!(#47013) TechN7ne
Na ennek örülök, hogy helyreállt a rend!Windows 10-en én is gondolkozok, de még várok vele picit, hogy mik az észrevételek..
-
leikomessi
aktív tag
Sziasztok!
Ram hibára utaló jeleket vettem észre, elkezdtem futtatni a Memtest 5.01 verzióját. Azóta
tart a folyamat.
Normális ez, hogy több mint 27 órája megy? Jelenleg 2x4 GB Kingmax 1333 MHz-es ramot tesztelek.
A kép alapján mennyi lehet hátra? Vagy hagyjam a fenébe és inkább egyesével csináljam?
Mit lehet leszűrni a képről? Gondolom keressem meg a garanciapapírt.Előre is köszönöm a választ!
-
MK VII
veterán
Milyen hardver környezetben van a memória? Ha XMP képes az alaplap akkor az XMP profilt engedélyezd a bios-ban és 1600mhz cl9-et beállítja a lap.
Amúgy itt tudod a specifikácit elolvasni a memóriának.Feleslegesen tennél még egy 8gb-os modult a meglévő mellé. Ha ezt sem használod ki akkor semmiféle gyorsulást nem fogsz észrevenni a mindennapokban dual-chanel és single-chanel közt!
-
bardi
senior tag
Van egy ilyen ram a gépemben. A biosban cl9-esnek van írva, de programok(CAM, cpu-z) cl 11-nek írja. Melyiknek higgyek? Illetve ha szereznék mégegy ilyet, és dual channelben menne, akkor az tudna gyorsítani minimálisan akkor is, ha közel sincsen 8GB kihasználva?
-
MK VII
veterán
válasz
Oli.025 #47006 üzenetére
VGA driver ügyben itt kérj tanácsot!
Amúgy szerintem egy régebbi driverrel próbálkozz. -
Oli.025
csendes tag
válasz
Blue Thunder #47005 üzenetére
Nvidia Geforce gt 630 kártya legújabb szoftvert szedtem le hozzá és azzal is ez a gond.
-
Oli.025
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne problémám hogy vásároltam 2 x 2gb ramot felraktam gépemre win7 64 bit rendszert viszont ha mind a két ramot használom egyszerre akkor a videó kártyámnál A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)". ez hiba üzenetet kapom. Ha single ha dual módba is vannak bent nem működnek. Van erre valami megoldás azon kívül hogy csak 1 használjam?
-
Blue Thunder
senior tag
Viszont itt ismét segítséget kérnék hozzáértőktől...
Konfigom látható....
Na most van egy procibeállításom ami stabil
4,4ghz
- cpu core ratio 44x
- cpu core voltage adaptive mode
- offset mode sign "-"
- cpu core voltage offset 0.095v
- additional turbo mode cpu core voltage 1.100Na most ugye adott hogy 2400-as ramok vannak benne....korábban kaptam beállítást segítő adatokat mit állítsak rajta....megtettem de volt hogy stabil volt egész délután, de volt hogy 2x-3x ujraindult memory dmp hibával.....próbáltam a feszeket egyszerre a megadott módon emelni de akkor hamarabb/többször elhasalt....na mondom kipróbálom alap órajelen vagyis 1600-on, úgy hogy visszaállítottam az értékeket alapra....és sajnos így is ujraindult ugyanazzal a memory.dmp hibával....szóval szívesen venném újra a tanácsokat
-
Mr.Kr$B
tag
Sziasztok!
A képen látható bekeretezett 2 szám közül a bal az azt jelenti, hogy addig lehet csak húzni a RAM-ot?
[Kép]Egyébként miért van az, hogy 667 MHz futnak, amikor az egyik ramom 800Mhz-es(kingston) a másik pedig 1066 Mhz-es(Kingmax)?
Külön-Külön(Single channelben) viszont már 800Mhz-en fut mindkettő (a bal és a jobb oldali szám is 800mhz).
alaplapom: gigabyte g31m-s2l -
kubokra
tag
válasz
Blue Thunder #47000 üzenetére
Akkor köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Elektromos autók - motorok
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kedvenc zene a mai napra
- Mercedes topic
- Diablo IV
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest