Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
Erre irtam az off-t. Mert az asus-nak van néhány oldala, szeret a világon. Gondolom nem egy szerverről müködnek. Ha az egyik nem működik megyek a másikra. Kivéve oda ahol nem arab betűk vannak.
Természetesen a kritika nem neked szól. Mert kedves barátunk is megtehette volna ezt. Annál is inkább mert nem elvárható, hogy ez ember ilyen régi lapokra is precizen emlékezzen.
Mindegy megkerestem belinkeltem.

-
Gyuri27
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
"A DDR400 (PC3200) a legújabb és leggyorsabb DDR memória szabvány, ami 3.2GB/s sávszélességet kínál nagyobb rendszerteljesítményért. (Megjegyzés: PC3200 max. 2 helyre; PC2700 max. 4 helyre)"
"3 x DDR DIMM Socket
Max. 3 GB unbuffered PC2100 / PC1600 nem-ECC SDRAM memória (PC3200 Max. to 2 banks only / PC2700 Max to 4 banks only)"
[link]Nem azért van az ember feje, hogy koszos legyen a kispárna.
-
imi81
csendes tag
Hi!
Segitségre lenne szükségem!
Asus A7V8X-X-es alaplapom van,a kérdésem annyi lenne,hogy mekkora a maximális méretű Ram,amit használhatok vele?
Ha lehet jelezze vki privátba!Köszi
-
-
törölt tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Pl a gyártó lapjáról. De ott csak a névleges órajel van, tuningpotenciál nincs, elvégre az nem specifikálható. És főleg nem garantálható!
-
Zájec
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
a másik nagy baj hogy nem olvasnak vissza.. ( teljesen igazad van, jogos )
-
Zájec
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
tökjó... beirja hogy kingmax 1066 és kidobja a hozzátartozó h.sz-ket..
-
leviske
veterán
Létezik, hogy egy CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 675Mhz KIT csak 15.342Ft????
Válaszokat előre is kösz
-
EZoli752
tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Mértne vegyek olyat Kingmax 1066?
-
dezz
nagyúr
Bocs a kissé amatőr kérdésért, ramokban nem igazán vagyok otthon, és most nem tudok elkezdeni alaposabban utánanézni, mert sürgős meló van, de pont emiatt hirtelen vennem kellett egy DDR400 1GB-osat. Samsungot vettem, de viszem vissza, mert bár Samsung chipes, de nem Samsung brand, és a másik, hogy az SPD adatokban 3-3-3-8 helyett 3-4-4-8 szerepel (pedig a Samsung honlapja szerint a chipek elvileg 3-3-3-8-asok). Ezekre lehet cserélni: Kingmax, Infineon, vagy branded Samsung. (Pontosabb adatom nincs.) Mit ajánlotok? (S.754-be kell, úgyhogy a párosítás nem szempont, viszont itt is a lassabb ramnak megfelelően kell beállítani a dolgokat.)
-
FehérHolló
veterán
válasz
EZoli752
üzenetére
Kingmax 1066-osat ne vegyél!
Lalaboy: Miért kellene közölniük? Megadják, hogy a modul milyen órajelen, milyen időzítésekkel kell, hogy menjen, ezzel a kötelességük letudták. Semmi közöd nincs hozzá igazából, hogy ezt milyen chipekkel biztosítják számodra.
TESCO-Zsömle: SPD-be nem a gyári specifikációt írják, hanem azt az értéket, amivel minden lapban 100%-os valószínűséggel elindul (5-5-5-15 @ (2x)400MHz és 4-4-4-12 @ (2x)333MHz).
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Everest SPD-ből ki tud olvasni előre megadott értékeket, de leginkább a gyártó oldaláról...
PL nálam 800MHz-re 5-5-5-15-öt olvas, de gyárilag 4-4-4-12-re van hitelesítve, csak a feszt fel kell emelni 1.9V-ra.. -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok.
Miből tudom megállapitani, hogy egy memó hány ns-ra van hitelesitve?Meddig húzható biztonsággal?
Chippek felirata.
Samsung 540
K4T51043QB-ZCE6
CZK210FA -
Lalaboy
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Elpida, Promos, stb. felejtheto, ha teljesitmenyre is vagysz! A csipek kozott nagy szorasok vannak sajnos, (ez vonatkozik a Micron-ra is!) igy nagyon nehez lekovetni, hogy egy adott RAM-on milyen csipek is csucsulnek. Meg a nagy markak sem kozlik le, hogy "epp" melyik gyarto csipjet teszik az "epp" piacon levo moduljaikra, tisztelet a keves kivetelnek!

-
Ősember
őstag
válasz
EZoli752
üzenetére
2x2gb ddr2-1066 eszeveszett árban van csak, már ha van, szal marad a 800. neten annyi összehasonlito teszt van, hogy csak egy pár percet kellett volna ráforditanod. én nem fogok helyetted és remélem más sem
mindenki tanulja meg a [L:www.google.com]google[/L]-t használni 
-
EZoli752
tag
Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy 800mhz ramok és a 1066mhz ramok között kb. mekkora gyorsulás érezhető játékokba? %
2x2gb-osat szeretnék kingmaxot.
Köszönöm! Hali! -
laci666
senior tag
válasz
ész ventura
üzenetére
Hát én ennyit tudtam ki hozni 3-3-3-5-2T-ben

-
TamÁsz
csendes tag
Nekem a gépembe a Hyper x memóriák még régiek (DDR1) de nekem is volt némi problémám vele mikor beletettem a DFI lapba. A megoldást Bios update hozta meg.
A problémám pedig amire segítséget várok, az nem ebbe a konfigba van, de a konfigot ami fontos belőle leírtam a (#4608) hozzászólásba.
Ötleteket a megoldásra továbbra is várok (bár egyreinkább úgy tűnik egy driver a ludas...)
-
Gyuri27
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Elképzelhető, hogy a jobbak cl4 a "selejtes" cl5 lett. Az elpida kb a micron után jőn hirtelen. Manapság más chipes ramot nem igazán éri meg. Robekrynek van egy logoutja az 1000-s geil value ramról (elpida). Szépen muzsikált. Akkor 24k-ért lehetett kapni mert azt hitték nem jó. Most nézd meg a bazárban mennyi. Besírsz.

-
FireKeeper
nagyúr
a geil black dragon ramokon ha jól tudom elpida chipek vannak. ezek mennyire jók? ahogy néztem a cl5-ös kit elég jó árban van, a cl4-es 4ezerrel drágább. vajon különböző chipek vannak ezeken??
-
Zájec
veterán
Ősember: nekem is ez a logikus: dual: 2 v 4 ... jelentené..
de itt nem a darabszámra , hanem a csatornára értik..
tegnap haverom megkapta a küldeményt ( Csákberény )
hozzád küldtem Ballistix ügyben
ész ventura : azt neked kell kitapasztalni mit megy cl4-be..
sacc per kb. 900 körül... + / - 50mhz .. jó a cl5 eredményed is..
kicsit még húzzál rajta , nézd meg a végét.. -
Zájec
veterán
ész ventura : 2.0v hosszútávon tökéletes neki...
nom sok a 2.2v sem , hiszen ekkor kezd feléledni, meg amúgyis hütöbordás..DarthPeeter : mindakettövel menni fog a 3ghz...
7x430fsb ha 1:2 hajtód öket akkor az ... : 860mhz.. a Ramoknak..
szóval menni fog... -
DarthPeeter
aktív tag
Heló!
Az lenne a kérdésem hogy proci tunningra melyik alkamasabb?
1GB Kingmax Mars 1066 vagy 1GB Geil Dragon 800-as ram?
Egy E6300-ast szeretnék 3Ghz felett nyúzni
-
ész ventura
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy jó kis A-data 800+ EE ramot, neten utánanézve állítólag D9GCT chipes. NAmost 1050-et viszi 5-5-5-15-ön 2,2 V-on (3D lefutott) . Nem túl sok az neki? Mondjuk nem akarom huzamosabb ideig így használni inkább csak a tesztek erejéig. 2 V-on eldöcög majd 1000-en, nem akarom túl hamar tönkretenni.
-
törölt tag
válasz
DarthPeeter
üzenetére
Ja. sajna. Nekem is A-Data volt, de csak 667-es, és ezrest sehol sem találtak, így addig, egy átmeneti ram lesz ez a kingmax, míg lesz egy jobb ram.
-
törölt tag
válasz
DarthPeeter
üzenetére
Nekem olyan van, de nem a tuningról híres. Sokkal többet nem tudsz kihozni belőle, max 1200, nagyobb fesz. emeléssel.
-
DarthPeeter
aktív tag
Heló.Tudtok olyan eladót akinek még van 1000-es A-datája? Nem gyártanak többet már állítólag de nek molyan kellene.Vagy ha ez bukott dolog akkor tunningra alkalmas az 1066-os Kingmax? Egy Core 2 E6300-ast szeretnék 3GHz felett izzítani.

-
munrob
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik RAM húzható jobban Gigabyte GA-P35-DS3 és Core2Duo E6600-zal párosítva:
CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT CL4
A-DATA VITESTA EE 1000+ 2048 Mb CL4 KIT
esetleg
CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz DHX CL4 KIT -
Sulti
csendes tag
Sziasztok!
Nos, a problémám a következő: 2X512 MB DDR400-as Kingston mellé semmilyen ramot nem tudok beizzítani. Bármilyen variációban próbálom meghajtani, csak sötét képernyőt kapok, - memóriahibára utaló hangjelzés nélkül - és nem bootol be a gép. A táp lenne a ludas?
Csak DDR400 512 MB-os memóriákkal próbáltam, az alaplap leírása szerinti sorrendben bepakolva az egyes modulokat. Ötlet? -
kispalya
tag
Hi!
Tanácsot szeretnék kérni:
Abit KN9-es alaplapom van 2db 512 MB/800MHz DDR2-es memóriával amik dual channel-ben mennek.
Szeretnék venni 2db 1GB-os 800MHz-es ramot, amit a másik 2 foglalatba tennék. Az lenne a kérdésem, hogy ez okozna-e valami gondolt a rendszernek hardveresen vagy szoftveresen (64bit-es windows lesz valszeg, mert procit is cserélek).
Tuningolni nem akarok, legfőképp játékok, 3D-s tervezés megy.
Előre is kösz. -
Rover623
félisten
válasz
FehérHolló
üzenetére
#4631: Szintúgy. Bár manapság nem lehet olyan lapot kapni, ami támogatja, de régebbi alaplapoknál volt ilyen.
Intel DP35DP elég új alaplap neked...?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ej-ej kolléga, egy ilyen RAM témában oszlopos tagnak illene lépést tartani a technikával...
Amióta világ a világ (és Dual Channel a DC), a normális chipseteknél a logikus előírás ez volt: a két csatornán egyeznie kell a memória méretének...nem a darabszámának...
Amúgy ezek szerint Ősember is jóféle kereskedő: árulja a cuccot, de azt nem tudja hogy mitől működik...

-
törölt tag
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Ott arról van szó, hogy a 32 bites asztali Win-ek egyike sem támogat 4GiB-nál nagyobb egyesített címtartományt. Ahhoz mindenképpen x64 vagy Server2003 EE/DCE x86 kell.
-
Freddy TNT
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Na mind1 a Vista egy jó darabig fos marad
Úgyhogy marad a dual windows felállás.
(32 és 64 bites)
Kössz még egyszer a válaszokat ! -
Hoffer
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ok! Köszi a választ!!
Szerintem akkor 2*1Gb-ot veszek még, és kibróbálom h megy e! -
FehérHolló
veterán
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Lehet, hogy félreértettük egymást, a 64bites Vista látja az egészet, a 32bites nem.
Az a 4GB a 32bitesnél azt jelenti, hogy a megcímezhető memóriája annyi. Ebből osztozik a rendszermemória, a videokártyán lévő memória, a hangkártyán és satöbbin lévő is. Ezért nem fogja látni mind a 4GB-ot, amit a slotokba beletuszkolsz. (De ezt leírtuk a threadben is.)
-
Freddy TNT
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Akkor itt miről van szó ?
(Vista 4 Gb rammal kapcsolatban) -
FehérHolló
veterán
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Ugyanazért nem, amiért az XP. Termékpolitika.
Csak reménykedek, hogy az új ServicePack-kel változik a helyzet, de majd meglátjuk. Addig várj vele.

Használtam egy darabig 64bites XP-t. Csak a driverekkel volt probléma, a 32bites programok zökkenőmentesen futottak alatta (hála WoW64-nek, vagy mi az pontosan).
Hoffer: Abit IS7-G alaplapban működött dualban a 2x512MB és 2x256MB, a P5W DH-ban még nem kísérletezgettem ilyennel, de elég erősen meg van rá az esély, hogy menne. Esetleg 3 nap garanciát kérj rá, ha bazárból veszed, ha meg üzletből, akkor másnap vissza lehet vinni minden indok nélkül.
C2D-nél nem hoz komoly teljesítménynövekedést a dual channel. -
Hoffer
őstag
Hali!
Olyan kérdésem lenne, hogy az egyik gépemben most 2*512Mb DDR2 ram van! És gondolkozom, hogy vennék még bele még kettőt, de látom. hogy jobban jönnék ki ha 2*1GBot vennék még! Szal működne rendesen a gép 2db 1GB-oosal és 2db 512 MB-ossal?? Vagyis 3Gb-al összesen??
Előre is köszi!!

-
Freddy TNT
őstag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Kössz a gyors választ !
A Vista miért nem látja ? Nem 64 bites ? Arra gondoltam felteszem a 64 bites XP-t de egyrészt nincs magyar verzió, másrészt alig van rá program. A 32 bites progik meg nem mind problémamentesek alatta. -
FehérHolló
veterán
válasz
FehérHolló
üzenetére
Freddy: #4484-től olvasd a threadet.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Vazz holló gyors vagy mint atom

-
FehérHolló
veterán
válasz
Ősember
üzenetére
Bocs, de elolvashatnád te is az első hozzászólást.
#4631: Szintúgy. Bár manapság nem lehet olyan lapot kapni, ami támogatja, de régebbi alaplapoknál volt ilyen.
Freddy TNT: 32bites XP és Vista nem fogja látni az egészet. Írd be a keresőbe, hogy 4 GB és az újabbak között csemegézz. (Ha jól emlékszem, 4 napja írtuk le legutóbb.)
-
Freddy TNT
őstag
Szasztok !
Mivel olcsó lett a ram ezért gondoltam veszek még egy kit-et és begyűröm a mostani kit mellé. Asszem ramból sosem elég
Na meg hamarosan visszamegy az egekbe..
Jó volna olykor egy ramdrive-t használni is szóval nem lenne felesleg.A kérdés csupán az, hogy hogy veszem rá a 32 bites Xp-t hogy lássa mind a 4 gigát ? Úgy tudom még a videókari ramja is beletartozik a megcímezhető memóriába. (ezek szerint az X-fi ramja is?)
A válaszokat előre is köszönöm
(u.i: elvileg holnap kapom meg a plusz ramokat) -
Gyuri27
félisten
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Az adatánál van esély, hogy micron chipes. Azt vedd. MIQVD1A16 ezzt keresd a ramon ha lehet.
Ősi: volt valami annó 3 slot 2x256+1x512.
-
Ricko
tag
Ja előtte volt 2*1GB Kingston (667MHz) RAM-om, azokat 533-nak látta.

-
Ricko
tag
Üdv. mindenkinek!
Megkérdezem, hátha valaki tud segíteni...
Van 2*1GB Kingston HyperX (800MHz) RAM-om.
A problémám az, hogy az Everestben az Alaplap -> SPD-n belül, a memória sebességre ezt írja ki: DDR2-667 (333MHz)
Míg memória teszteknél memória oszlopban így jelenik meg: Dual DDR2 800
A fura az, hogy a BIOS-ban is 667MHz-et ír ki.
Most miért van ez? Mondtak olyat, hogy az SPD miatt... valszeg kompatibilitás miatt ez lett beleégetve a RAM-okba.
De ez mit jelent és mi jelentősége van?
Ja, az alaplapom (Gigabyte P35-DS3P) simán viszi, 1066MHz-ig a RAM-okat, azzal nem lehet sztem gond...
Esetleg van valakinek ilyen, vagy hasonló RAM-ja, ossza már meg a tapasztalatait!
Előre is köszönöm!

-
TamÁsz
csendes tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ha az egészet be akarná tölteni, akkor az összes hangszín több mint 32GB, és akkor a kisebb hangszerket se tudná betölteni. De csak a 2GB nál nagyobbakkal van gond, meg azzal, ha betöltök kis hangszereket egy időbe többet is, és az össz memóriafoglalásuk eléri a 2Gb határt.
Általános okosság, vagy pont ere a progira vonatkozó nincs, hogy mit lehet tenni, ha egy progi felül akarja bírálni a rendszer memóriakezelését?
Olyan nem létezik a Windows ba, hogy egy program maximum menyi memóriát használhat (esetleg százalékba)?
Vagy nem jelenthet gondot a 3 modulból eredő asszimetrikus dual chanel?
Én ilyenekre gondoltam! van ezeknek alapja? -
TamÁsz
csendes tag
Virtuális memória állítgatással próbálkoztam minden félével: kikapcsoltan, rendszer kezelje, manuálisan is pl.: hogy a maximumnak a fizikai memória 2.5 szeresét beállítottam... de akkor is pont ugyan ott állt meg. Szóval szerintem nem a virtuális móriával van itt a gond.
A rendszer partíción pedig van még kb 60GB szabad hely
annak is elégnek kéne lennije.
Szóval nem értem!
-
Ősember
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
proba szerencse
nem tudom milyen feltételek adottak... de gondoltam felvetem a dolgot, mint "problémaforrás". bár én elöször inkább a 333-as 400-ra tuningolásával kezdeném és annyiba is hagynám a dolgot ha kivitelezhetö 
-
Ősember
őstag
válasz
kill_bill1
üzenetére
attol függ a lapod kezeli-e a dual channelt... elég sokat veszithetsz ha a mostani 333 dual channel beállitásod helyett 400 single channel lesz

-
Eugene Roe
őstag
Sziasztok, szerintetek melyik lenne a jobb választás ?!
OCZ Platinum "XTC" 800Mhz 4-4-4-x vagy Adata-Vitesta-EE 800Mhz ?! ára nem tényező lévén szó 2-3k-s különbségről

-
FishAir
senior tag
válasz
FehérHolló
üzenetére
Ok ezt köszi. Akkor az időzítésre figyeljek még oda gondolom.
-
FishAir
senior tag
Hali.
Esetleg 4607-re egy rövid választ valaki tudna adni?
Köszi.
-
FehérHolló
veterán
A probléma ott kezdődik, hogy az egészet be akarja egyszerre tölteni, és nem csak azt a részét, amit (aktuálisan) használ. Másik butaság pedig az, hogy fel akarja ügyelni az oprendszer memóriakezelését. De egyébiránt maximálisan átgondoltnak tűnik ez a "kevés a memóriát, bekaphatod" funkció.
-
Pubszon
veterán
válasz
kill_bill1
üzenetére
Ha kivelléd sztem még akkor is lenne elég memóriád, de akkor még a 433-at is bírná sztem.
az meg több mit 20% gyorsulás. -
kill_bill1
tag
Lenne egy kérdésem. Van 1,5 GB ramom (2x512 MB ddr400, 256 MB ddr400, 256 MB ddr333 -különböző márkák). Az egyik 256-os ddr333-as miatt azösszes ram 333-on fut. Szerintetek érdemesebb lenne azt kivenni és 400-on futtatni a többit, vagy úgy jobb, ha 256-al több, de 333-on fut?
-
-
Rover623
félisten
Azt honnan veszed hogy pl. a Kingston és a Sandisk ugyanazt az architektúrát és alapanyagot használja az SD kártyák esetén...

Még ha így is lenne...egy 2GB-os kártyát össze lehet ütni 1-2-4 chipből...nem mindegy...

Aztán van benne némi elektronika: a chipeket össze kell fogni, kommunikálni kell a gazdagéppel, titkosítani kell (mert ugyebár az SD az egy titkosított MMC...
). Itt megint jócskán lehet javítani vagy rontani a teljesítményen...
-
kem
addikt
válasz
Rover623
üzenetére
félreértettél.
a mégis alatt azt értettem, hogyugyanaz az arhitektúra, meg az alapanyag, de mégis másmilyen gyorsaságuak. Ezt nem értem.
Az összes többi dolog amit írtál válasz gyanánt meg ilyenek, meg se fordult a fejemben
Az előtted hozzászólóhoz meg pláne nincs köze, csak annyi hogy annak kapcsán jutott eszembe
Vedd úgy, hogy ezt kérdeztem:
Mi okozhatja az azonos felépítésü Flash memóriák közötti sebesség eltéréseket?
jahh és azért kérdeztem tőled, mert látom, hogy értesz hozzá...
-
Rover623
félisten
Édes mamám...

Mégis vannak gyorsaságbeli eltérések a márkák között.
Állítottam én mást? Vagy az ellenkezőjét?
A MicroSD és a MiniSD nem márkajelzések...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A kérdező alapvetően nem a márkák közötti sebességeltéréseket feszegette, hanem a Mini és Micro közöttieket...
Vagyis?Azt meg ne mondja nekem senki, hogy nincs annyi képzelőereje/fantáziája hogy ne legyen némi sejtése arról, vajh miért is tér(het)nek el sebességben a különböző gyártók termékei...

De visszakérdezek...
Azonos feladatot ellátó bármilyen eszköz/gép/termék sebességében/teljesítményében vannak eltérések a márkák között.
Ennek mi lehet az oka?
-
Rover623
félisten
válasz
Pubszon
üzenetére
Végülis nem rossz a hely...csak a kérdés...
Vagy inkább bugyuta...
Visszakérdezek...melyik az erősebb: a 4 vagy a 6 hengeres motor?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
További kérdés...miért érdekel? Választhatsz?
Olyan készüléked van amibe mindkettő belemegy...
Ilyet nem nagyon láttam, max. adapterkártyával pl. normál SD foglalatba...de ha vmibe belemegy a normál SD, akkor abba azt érdemes/kell venni, mert ott nagyobb a választék...
Vagy ez alapján akarsz választani vmi készüléket (pl. mobiltelót)? Nagy baromság lenne egy telcsit az alapján megvenni hogy gyorsabb memóriatípust kezel...
Egyébként a MicroSD, a MiniSD csak fizikai kialakításbeli különbségeket jelent: méret, forma...egyébként - mint a nevük is jelzi - elektronikai szempontból sima SD kártyák...tehát pont ugyanolyan jellemzőkkel bírnak mint az SD-k...képezd ki magad SD jellemzőkből és máris mindent tudsz a Micro és Mini kártyákról.
-
Pubszon
veterán
Valószínü hogy rossz helyre írok, de nem találtam megfelelő topik-ot.
Az a kérdésem hogy mejik a gyorsabb: MicroSD vs. MiniSD
És ezen belül a márkák is érdekelnek. Ha fontos a méret akkor a 2Gb-os.
Előre is kösz.

-
TamÁsz
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek mi okzza az alábbi hibát? hogy lehetne megoldani?
A gép zeneszerzésre / szerkesztésre van használva Cubase SX3 al.
Itt nem ritka hogy egy hangszer hangszinei meghaladják a 2GB-ot, és pont ezekkel a hangszerek betöltésével van probléma 2GB után kiírja a rendszer, hogy nincs elég fizikai memória, és leáll, pedig még 1 GB ott van szabadon. Ha több kis progival terheljük, akkor akár 2.8 GB -ig is terhelhető a rendszer, de ha ebbe a plugin ba több hangszertt is betöltünk,és eléri a 2GB ot akkor is leáll. (a plugin és a hangszinek 1 csomag részét képezik, szóval ehhez lett írva, hivatalosan más plugin nem is tudja megnyitni)A konfig magja: INTEL CORE 2 DUO E6600; Abit AW9D; 3* 1GB Kingmax ddr2 800 MHz; E-MU 1212M
op.rendszer: Windows XPx64 Corporate SP2. -
FishAir
senior tag
Hellótok!
Van 2db 512 megás infineonom DDR. A kérdés az lenne, hogy lehet-e melléjük venni más márkát. Az időzítés gondolom ha ugyanolyan akkor nem gond. Illetve ezek 2 oldalasak, ugyanúgy 2 oldalasak kellenek melléjük?
Köszi.
Üdv. -
Rover623
félisten
De lehet hülyeségeket írok...
Őszinte leszek: igen...
SDRAM-oknál (alapjáraton) nem játszik a melegedés...
Ha nincs semmi külömbség köztük akkor mért gyártották így őket.
Elolvastad amit írtam? Meg is értetted?
TE MAGAD ÍRTAD: AZ EGYIK EGYOLDALAS, A MÁSIK PEDIG KÉTOLDALAS...ez neked "semmi különbség"...
Én meg így gondolkodom: az egyoldalas rosszabb, mert a régebbi alaplapokban a chipset és/vagy a BIOS korlátai miatt nem fog látszani, csak a kapacitásának a fele...

A kétoldalas viszont szinte mindegyik lapban műxeni fog...tehát az a jobb...
Ha viszont mindkettő látszik teljes kapacitással egy lapban, akkor meg lehet hogy az egyoldalas lesz a jobb, mert esetleg gyárilag alacsonyabb késleltetéssel rendelkezik mint a kétoldalas...vagy jobban tuningolható...
Ezért mondtam: részletes információk nélkül nem válaszolható meg a kérdésed...

-
hanka
tag
válasz
Rover623
üzenetére
Mondtam már hogy vak vagyok.
Nincs a gépbe, és most ezért nem akarnám szétszedni.
Ha nincs semmi külömbség köztük akkor mért gyártották így őket.
Én az 1 oldalast nézem jobbnak, már csak azért is, mert csak az egyik oldalán vannak IC-k és így kevesebb az esély a meghibásodásra, és kisebb hő keletkezik.
De viszont a kétoldalast meg úgy gondolom, hogy mivel több rajta az IC, ezért többe is betud táplálni egyszerre és ezáltal gyorsabb...
De lehet hülyeségeket írok...
-
Rover623
félisten
mi a külömbség köztük
Te írtad: Az egyik 1 oldalas, a másik 2 oldalas.
Pl. ez a különbség...valószínűleg szemmel látható is...
A többi difiről nem tudunk nyilatkozni, mert nem közölted velünk (jó lenne pl. egy gépbe berakva őket vmi szoftveres riport...pl. Everest vagy Sandra segítségével).
Akkor talán majd kiderül hogy melyik a jobb...
-
hanka
tag
Van 2db 128MB-os 133-as SD-ramom. Az egyik 1 oldalas, a másik 2 oldalas. Melyik a jobb és miért (mi a külömbség köztük)?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ubuntu Linux
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
- Autós topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- További aktív témák...
- 27% - ÚJ Corsair VENGEANCE RGB 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz
- Kingston HyperX Fury - 32 GB (2X16) - DDR4 - 3200 Mhz - CL16 - iPON
- Micron és Samsung 32GB ram 1 x 32GB vagy 2 x 16GB 2666/3200Mhz - több db elérhető
- Eladó 2 db 8 GB DDR4 DIMM (Asztali) memória
- Eladó DDR4 Notebook memória 8 GB + 4 GB 2133 Mhz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 256,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Surface 3 - 13,5" 2k érintő, i5 1035G7, Iris Plus, 16GB RAM, SSD, jó akku, újszerű állapot, számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

azt hittem dual channelhez azért kell 2-4 ram, mert dual

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

annak is elégnek kéne lennije.