Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim_raynor70
aktív tag
-
ChromeX
addikt
Üdv! Memóriát szeretnék tesztelni egy win xp-n mert iylen hibaüzentettel áll le a win hogy
driver irql not or less equal, gyakrolatilag 30 percenként és azt olvastam hogy ez lehet ram probléma, melyik teszt progival csinaljam, -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
pettter007
üzenetére
AIDA64-et használj az everest már elavult, nem fejlesztik.
Igen, valószínűleg menni fog dual-ban (a fehér foglalatba tedd őket majd) 1333Mhz-n.
100%-ra csak próba után lehet mondani. -
pettter007
csendes tag
koszonom a hozzaszolasokat megvan mar minden rambol meg csak az 1600 as jott meg be is uzemeltem a gepet az everesztben 1333 ir ki de ez igy normalis hogy mikor er ide az 1333 majd kiderul de dualban menni fog majd ugye? a ket ram tok egyforma kiveve az orajelet ....
-
haddent
addikt
Üdv!
Segítséget kérnék, hogy megspóróljak még 1-2 óra keresgélést, mert még mindig nem találtam megfelelőt. Szóval az elképzelés: 4GB -os modul (8GB kit) kellene, 1.5V -nál nem több (i7 2600k mellé), és minnél nagyobb órajelű, DE alacsony hűtőbordás, hogy beférjen a Noctua NH-D14 alá (ez azt jelenti, hogy csak olyan jó, ami nem magasítja meg, max pár milivel).
Van ilyen?
Jó lenne 2GHz -es -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
leonejoci2
üzenetére
Mindennapos, otthoni használat mellett, nincs igazán teljesítmény különbség az 1600Mhz és az 1333Mhz között. (max. a szintetikus tesztekben) Nyugodtan megveheti azt a memóriát.
-
leonejoci2
tag
Hali!
Beleteheted, menni is fog.
De: A ramok 1600MHz-esek, a lap meg csak 1333MHz-ig támogatja a ramokat.
Tehát nem fogja ezen ramok adottságait teljesen kihasználni az alaplap.
Ha még nem vetted meg egyiket sem akkor én javaslok egy másik lapot, ami már a magasabb órajelű memókat is kezeli.
Üdv. Loenejoci -
04ahgy
nagyúr
-
FaTHI
őstag
Vettem a gépembe 2x1Gb G.Skill 1066-os rampárost, alaplapom Giga p45 ud3lr.
Sajnos valamiért hibát ir ki a memteszt, szinte pont ugyanott. Már szinte mindent átállitottam, de igy is rossz: KÉP. valami ötélet,vagy az alaplap lehet nem kompatibilis?
A ramok az eladó szerint hibátlanok! -
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph
üzenetére
Jó aszem hagyom a fenébe, nem boldugulok vele. Megy 1333 azt cső. Tököm ki van a kísérletezgetéssel, meg félek is hogy valamit egyszer kicsit túlfeszelek véletlen. Jó ok hogy bele kell jönni de kipróbáltam hirtelen vagy 6 féle felállást és egyik sem...
Minden esetre a segítséget köszönöm Qru.
-
s3toraph
senior tag
Bwaaaah ez az xmp enabled-en auto-n átállítja a proci fsb-jét is 333x9-ről így 400x9 lett és ugyanúgy nem indúlt el MHC +0,12V-al sem, _Mondom beállítom manuálisan 1600-ra auto helyett, meg visszaosztva 7,5x400-ra a cpu órajelét, erre el sem indúl semmi még bios-ig sem jutok.

Ötlet? Mit csinálok rosszul? -
s3toraph
senior tag
Annyit még hadd kérdezzek már meg, hogy a prime-ot hogy kell beállítani 6GB-ra hogy fusson rendesen többféle méretű (4K, 512K, stb.) teszttel végig, ne csak egyel? Mert ez megállt utána most (ilyet nem csinált 2GB-nál, ott ment 2 órát is), meg be sem terhelte a teljes memóriát csak kb. 4.5GB-ot.
Ezeket a beállításokat használtam (Prime v26.6 build 3):
options -> tortue test-> custom -> thread to run: 2 , min FFT 8K, max FFT 4096K, time to run each FFT 15 minutes, memory to use 5600. -
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
pettter007
üzenetére
Igen, jó eséllyel menni fognak 1333Mhz-en. Teljesen biztosra, csak kipróbálás után lehetne mondani.
-
pettter007
csendes tag
szervusztok sracok keszuloben van egy gep :
alaplap gigabyte GA P55A ud3
cpu intel core i3 540
ahoz kene a segitsegetek hogy van 2 db 2 gigas zeppelin ramom az egyik 1333 mhz
a masik pedig 1600 mhz s
szeretnem megkerdezni hogy mennenek e dualban vagy hogy mennenek-e egyatalan?
olvastam itt valamelyik topikban hogy az i3 prociban csak 1333 mhz s memoria vezerlo van
akkor az azt jelenti hogy az 1333 mhz s menni fog 1333 es az 1600 is szinten 1333 on ?
koszonom a hozzaszolasokat -
s3toraph
senior tag
válasz
s3toraph
üzenetére
Így néznek ki a beállítások most a BIOS cell menu-jében:
bios_1 bios_2
Így fest windows-on belül: win7
Ezek pedig az alapértékek, amiket kapnak feszültségből (ha az auto-n levőkre page down-t nyomok ezeket veszik fel): bios_feszértékekNa szóval melyik értéke(ke)t is állítsam és kb. mennyire?

(Olvasgattam már a topicot, de még nem vagyok biztos a dolgomban
)Ja és a spread spectrum-ot vajon ki kell kapcsolnom, vagy azt csak CPU tuningnál kell?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
s3toraph
üzenetére
Az északi hídnak kell adnod egy kis plusz feszt (ott lakik a memvezérlő esetedben).
Aszimetrikus Dual-ban megy. Ez egy extra feature, amíg nem használja a 3. modult DC-ben megy, ha mind a háromba ír/olvas akkor meg singleben fog menni. Ez egy felxibilis megoldás, nem minden lap tudja, de a tiéd ezek szerint igen.
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Kérek gyorsan egy kis segítséget: vettem egy kingston hyperx xmp trikit-et az MSI alaplapomhoz (a legutolsó, az 1.5-ös BIOS-al, támogatja az xmp-t), biosban kapásból beállítottam enable-re az xmp-t, 1600MHz, de nem bootolt be. Akkor sem ha adtam neki 1.65V-ot fixen. (Addig jutott hogy a "windows indítása", a zászló már nem állt össze.)
Load optimized defaults után, 1333MHz, xmp disabled, 1,5V fix, így bebootolt, 9-9-9-24-2T 1333MHz, látja is mind a 6 GB-ot biosban és windowsban is. A 4 slot közül a CPU-tól távolabbi 3-ba helyeztem el a modulokat. CPU-Z szerint channels: dual, DC mode: Symmetric. Ez fura, elvileg singleben kellene menni, ez pedig dual channelt jelent, nem?
Na de a lényeg, amint írtam így megy, viszont nem megy 1600-on. Mit hogy állítsak be szerintetek? Minek adjak és mennyi plusz feszt? XMP-t használjam auto-n, vagy manuálisan állítsam be az ajánlott 1600MHz 8-8-8-24 1.65V-ot?
(Ha kell valami infó bios-ból mondjátok mi leírosgatom.)Üdv
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Ha stabil akkor nincs gond.
-
-
válasz
Hellboy2387
üzenetére
Pontos válaszhoz ismerni kellene a konfigodat. Egyébként, ha a RAM-ok bírják a magasabb órajelet stabilan, akkor nem lesz pusztán ettől bajuk. Azt azért érdemes csekkolni BIOS-ban, hogy a VDimm ne legyen AUTO-n, mert esetleg több feszt ad a lap a moduloknak, mint amennyi feltétlenül szükséges lenne.
-
Hali. Nekem van 1 kingmax 800mhz es cl 6 os ramom (4gb) a lényeg az hogy az aida64 szerint h huztam a procin fel ment a ramom 960mhz-re az mennyire tud probléma lenni? A ramon nicns hütöborda sima gyári. válaszokat köszi
-
törölt tag
Üdv!
Mi a különbség a kék és a fekete corsair ramok között? Nekem pl 1db 4 gb-os fekete corsair vengeance ramom van. Ebből létezik kék is és fekete is ? Akarok még egy 4gb-osat venni mellé, de elég kevés helyen lehet kapni.
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Ha 4 slotos az alaplapom, és a manualja szerint csak 2 vagy 4 modullal megy DC-ben, attól még fog működni single-ben egy trikit-el hibátlanul?
Ja és 8GB memóriát támogat (DDR3), ilyen esetben akkor ez 4x2-ben fog menni, vagy valószínűleg tudná 2x4-ben is? Nem találok arról infót, hogy egy slot mekkorát bír max. kezelni...Üdv
-
válasz
Nyuszo01
üzenetére
Itt például kapható az általad keresett kit. Ettől függetlenül, amennyiben a lapodnak nincs problémája az új kittel (ezt a lapod topicjában érdemes csekkolni), akkor nem lesz gond abból, hogy más típusokat szerzel be. A legrosszabb, ami történhet, hogy nem futnak majd DC-ben, de ez nem jelent különösebb - érezhető - hátrányt. Ha ragaszkodsz a garantált DC-hez, akkor add el a Crucial kit-et, és vegyél 4*4GB Kingston-t. A késleltetésnél úgy van, ahogy írod, bár valszeg a Crucial-ok is bírják a cl8-at, ám ezzel sem sokat tudnál nyerni valós teljesítményben.
-
miresz
veterán
válasz
Tauren45
üzenetére
Corsair DDR3 1600MHz 8GB Vengeance Kit Ezel a kitt-el volt már dolgom. A tuning nem nagyon ment neki,pedig mindenhol olvastam,hogy milyen jól mennek. És egyszer csak fogta magát a hűtőborda és leesett. Lehet,hogy megpróbálkozom a low profile verziójával is. Esetleg más?
-
Tauren45
aktív tag
válasz
miresz
üzenetére
Corsair 4GB 1600mhz Low Profile Alacson bordás, én annyira nem szeretem az Adata nevet mindig magasak a voltjaik, inkább a Corsair jó árú, megbízható, jó a tuningpotenciálja, talán még 2000Mz-re is feltudod húzni.

-
miresz
veterán
Hi Urak!
A kérdésem következő lenne. Erröl (A-Data DDR3 2000MHz 4GB Kit Gaming Series ) memória kittről mik a tapasztalatok? Egy FX4100 mellé menne,és egy Asus M5A78L-M LX lapba. Ha van más ami jobb ebben az árban a linkeelt vebáruházból akkor kérdezném,hogy mi? ( 4gb-os kittnél nem kell nagyobb) előre is köszi.

-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Tauren45
üzenetére
Nem tudom miért a tRFC-t írja ki a Memory fülön, de lényegtelen elég ha tRC-t állítod át a JEDEC tábla szerinti értékre.
BIOS-ról nem tudsz PrtScr-el képet lőni, azt fényképezőgéppel tudod csak.
Semmi RAM-ra vonatkozó beállítás nincs? Mert akkor fölösleges is fotóznod, mert csodát én sem tudok tenni.
-
Tauren45
aktív tag
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
Hm köszi.

Még valami a tRFC=tRC-vel?
Nem. <-- ezt még továbbra sem értem a tRAS bejegyzés után mind2 lapfülnél más van.
Hogy csinálok BIOS printet? Nincs a notim bioszában RAM beállítási lehetőség, egyszerűen nincs semmi ami erre utalna.

-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Tauren45
üzenetére
Ha csinálsz egy fotót a BIOS RAM beállítások részéről akkor eltudom magyarázni.
Ezek szerint a Memory lapfül jelzi azt, hogy jelenleg mire van beállítva?
És az SPD az a lapfül amiket még belehetne állítani, hogy stabilan működjön a ram?
Így van.Csak akkor azt nem értem, hogy a Memory fülnél megvan a Command Rate de az SPD fül már nem ismeri fel vagy mi?
Az nálam sincs megadva a Jedec táblában, de BIOS-ban elvileg (azért mondom, hogy elvileg, mert nem láttam még a BIOS-od) lehet azt is állítani.Még valami a tRFC=tRC-vel?
Nem.És ha a jedec 4-et állítanám be akkor 1218Mhz-en lenne képes működni a ram?
Ha engedi arra állítani és bírja is (ki kell tesztelni) a RAM akkor igen. -
Tauren45
aktív tag
válasz
///Krisz\\\
üzenetére
De szerintem 1066Mhz Lenovo W510 notiban lévő ramjaim.
Ezek szerint a Memory lapfül jelzi azt, hogy jelenleg mire van beállítva?
És az SPD az a lapfül amiket még belehetne állítani, hogy stabilan működjön a ram?Csak akkor azt nem értem, hogy a Memory fülnél megvan a Command Rate de az SPD fül már nem ismeri fel vagy mi?
Még valami a tRFC=tRC-vel?
<-- Ha ez igaz akkor nem tudom, hogy az SPD-nél miért nem tüntetik fel. . . Vagy inkább úgy kérdezem miért ekkora a különbség. 
És ha a jedec 4-et állítanám be akkor 1218Mhz-en lenne képes működni a ram?
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Tauren45
üzenetére
Double Data Rate, ami annyit jelent, hogy dupla adatmennyiség, legalábbis az SDR-DRAM-hoz képest. A DDR memóriák ezt úgy érik el, hogy az órajel mindkét (fel-le) ága hordoz információt, így az SDR-hez képest azonnal duplaakkora a sávszélesség. Ezért is duplázódik az effektív órajel, azaz 200 MHz-es DDR memória esetén DDR400-as modulokról beszélünk.
Ahogy nézem át kéne állítani BIOS-ban 667MHz-re (lehet, hogy effektív érték lesz megadva akkor 1333MHz-re). Aztán még beállíthatod az időzítéseket is a táblázat szerint.
Bár nekem elég furcsa, hogy egy 1333MHz-es RAM-nál max. 609MHz van a táblázatban.
Biztos nem 1066MHz-esek ezek a RAM-ok?
Szerkesztve: Nem versz át!
Ezek 1066MHz-es RAM-ok, akkor viszont BIOS-ban állíts be nekik 533MHz-et, az időzítések (Memory Timming vagy valami ilyen néven lesz a BIOS-ban) pedig lehetnek a 533MHz alattiak, illetve én még fixálnám a feszt 1.5V-on. 
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok, nekem egy Asrock extreme3 Gen3 alaplapom van. Van benne 8gb ilyen memoria:crucial de szeretnek venne +8gb ilyet, de sajnos mar nem kaphato a termek... Azt szeretnem kerdezni hogy, ha mas milyet veszek melle olyat ami ugyanugy cl9 akkor elvileg nem lesz gond? Ugyanigy fog menni ezen a sebessegen mint most? Csak annyi hogy 2kulombozo van benne? Erre gondoltam:kingston Es ha cl8-as memoriat szerzek akkor majd cl9-en megy az is? Mert arra gondolok ugy megy ahogy a leglasabb ami cl9

-
Tauren45
aktív tag
válasz
planbmokus
üzenetére
Üdv.
Ezt hogyan számoltad ki?

Mellesleg elnéztem azt a 667MHz-et mert ez csak 533Mhz. 533Mhz lenne akkor az 1066?
-
Tauren45
aktív tag
Sziasztok.
Van egy ilyen ram beállításom most a JEDEC-ek mire szolgálnak? Ha a jobboldali oszlopot választom akkor lesz gyorsabb a ramom vagy hogy van ez?

Meg a Max Band akármi 667Mhz nem ide kellene az 1333Mhz?

Régen volt már nagyon asztalim elfelejtettem ezeket.

Köszi a segítséget.

-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
bajaki
üzenetére
Az a lista csak azt mutatja, hogy milyen modulokkal tesztelte a gyarto es amikkel 100%, hogy mukodik az alaplap. Ettol meg a Te RAM-od is lehet jo attol fuggetlenul, hogy nem teszteltek vele. Ha beleegyezik az elado, kerj tole probagaranciat, mialatt megnezed, hogy befogadja-e a moduljaidat. Vagy ha kozel laktok egymashoz, kiprobalhatnatok. En ezt tennem.
-
bajaki
őstag
Sziasztok!
Sajnos elhalálozott a régi 775-ös alaplapom, ezért egy másikat szeretnék venni, de mindenképpen olyan kellene amin 4 ram slot van.
Találtam itt az apróban néhány nekem megfelelőt, de a memóriatámogatással bajban vagyok.
Van 3 db Kingston KTM4892/1GB típusú ramom, de egy olyan alaplapot sem találtam amelynél ez szerepelne a támogatott ramok listáján. Ez 667 MHZ-es.
Az alaplapok többsége ezt támogatja: KVR667D2N5/1GB Ez is 667-es.
Mit gondoltok ezek a lapok elvinnék az én ramomat?
Előre is köszönöm a segítséget!

-
törölt tag
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
Biztosan nem. Az FB-DIMM teljesen más vezérlőt igényel, mint ami az asztali procikban van.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
Akkor bocsi azt nem is néztem, viszont így az előbbi kijelentésem már nem is biztos.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
Miért, mi másra gondoltál még? Olyan alaplap kell hozzá, ami kezeli a DDR2-es memóriát.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Hali!
Ezek a ramok képesek elfutni egy asztali gép alaplapjában is?
Köszönöm. -
huby80
senior tag
Sziasztok!!
2x 4gb vs. 4x 2gb csak ennyit szeretnék
melyiket válaszam tisztelt fórumtársaim 
-
planbmokus
senior tag
válasz
üzenetére
Azért szerintem nem baj, ha valami nem fűti maga körül feleslegesen a környezetet..
A Sabertooth Thermal Radarja a Ramokhoz legközelebb eső következő érzékelőt (USB 3.0-t mér) is hűsebbnek érzékeli 3-4 fokkal mióta a Vengeance van bent. Nem "húdenagy" különbség, de érzékelhető, kellemes tulajdonság. -
törölt tag
válasz
planbmokus
üzenetére
És mit számít, hogy hány fokos? Nem valószínű hogy akár borda nélkül is túlmelegedne. A DDR RAM-ok borda nélkül magasabb feszültséggel is teljesen jól elvoltak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
04ahgy
üzenetére
Bőven elég lenne a 800-as is bele valóban, de itt a kérdés arra vontkozott műkedne-e és ha igen, hogy kell beállítani.
De azért: "köszönjük Emese."

mod:
planbmokus: Ennek a bordának kb dupla akkkora a hőleadó felülete mint a sima XMS-é, szóval nem kell meglepődni nagyon.
-
planbmokus
senior tag
Ma reggel megérkezett az új kicsikém:
Ami nagyon durva, hogy a régi XMS3-asaimnál kb 8-10 fokkal hűvösebbek!
Eddig 4x2Gb volt bent, most 2x4Gb.
Most ez vajon azért csökkent, mert fele annyi a modul, vagy mert tényleg ilyen fasza ez a borda? -
=HG=
addikt
Az alaplap:MSI G41-P28 (nem az enyém,csak ismerősöm kérdezte..én meg nem tudtam a választ...gondoltam megkérdezem nálam okosabbaktól)
Akkor 1333-as belerak, és ha addig megcibálja az ember a rendszert akkor megy 1333-an!!??
Ha jól értelmezem...
Azt hiszem bioszban "adjusted DRAM Frequency"-ben beállítható....Vagy csak akkor, ha FSB-t emelek ?
.....Majd kiderül, ha béle rakjuk..
Azért köszi a választ 
-
válasz
Nyuszo01
üzenetére
CPU-Z esetében, leegyszerűsítve igen.
Valójában Clock frekiről és Data frekiről beszélünk, ez utóbbi az első kétszerese, ami a Double Data Rate (DDR) tulajdonságból ered.Plasztikusan így tudod elképzelni:

Forrás, bővebb értekezés itt található.
-
Nyuszo01
tag
Sziasztok, nekem egy Asrock extreme3 Gen3 alaplapom van. Es ilyen memoria van benne:ilyen Azt irjak itt hogy 1600-on megy. Van ez a cpuz progi de itt nekem azt irja hogy 800-on megy a memoria... Ez igy jo? Vagy akkor most nem 1600-on megy? Mutatok kepeket: itt
itt es itt koszonom elore is a valaszokat. -
Qru
MODERÁTOR
Azt hog alapból nem fog a memória 1333-on menni de ha tuninigolsz az alaplap bírja az 1333-as memória sebességet.
Bios-ban az a memória szorzót kell emelned (vagy az fsb-t attól függ, hogy a procit is húzni akarod vagy csak a ram-ot).Pontosan milyen lapról lenne szó amúgy?
-
=HG=
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy egy intel G41-es alaplapnál azt írják, hogy 1333 Mhz (OC) memóriát kezeli.
Ez mit jelent ? Milyen 1333-as memót keressek, vagy milyen beállítást kell eszközölni biosban? Egyáltalán ez mit jelent pontosan ? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Att1la.
üzenetére
process explorer pl...
-
Att1la.
őstag
Jó estét.
Egy kis segítségre lenne szükségem, olyan program kellene nekem ami megmondja "pontosan" hogy, mi mennyi ramot használ tudom hogy megint a böngésző zabálja a ramom de kiváncsi vagyok rá pontosan mennyi kell neki, 6GB-ból kb. 7-800MB lehet szabad -
tasakos
tag
Köszönöm a válaszokat!

-
tasakos
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy AM3-as AMD® 785G / SB710 chipsetes lapom ASUS M4A785TD-V EVO.
Ramot szeretnék bővíteni, most 2x2 GB CSX van benne, ehhez szeretnék venni még 1 db valamilyen 4 gigás modult a (4. memória slot kiesik, mert rálóg a CPU hűtője). A kérdésem, az lenne, hogy így három modullal is menne tovább Dual Channel-ben a gép?
Köszönöm a segítséget!
-
XIII Ramses
aktív tag
Ram cserét tervezek, és az 1600mhz ramjaim helyett újítanék 2133-as 16gb ramot. a helyzet az, hogy ezek 1,65V-ot igényelnek. Lehet 1,65 volton üzemeltetni egy p67-es alaplapban , vagy nem (és esetleg emiatt lemondani a 2133-mhz-ről) ? Tudok az intel ajánlásáról, ami max 1,575 voltig ajánlja a ram feszt, de mit mond a gyakorlat?
Amúgy ezek lesznek:
[link] -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Trevize1987
üzenetére
Nem csak a Gigabyte alaplapoknak nem kedvence a GeIL.
Annak a processzornak 1333 MHz a tamogatott RAM orajele, ettol fuggetlenul veheted az 1600-ast, legalabb jo esellyel alacsonyabb idoziteseken viszi az elobbi frekvenciat. Vagy jaratod 1600-on, bar a siker nem 100%-ig garantalt, mert ugye az mar tuning lenne a CPU reszerol. A Kingmax jofele memoria sok szempontbol, tobb alaplap siman megkajalja oket, de egy Corsair vagy Kingston parossal sem nyulnal melle. -
Trevize1987
aktív tag
Sziasztok!
Milyen ramot vegyek egy Gigabyte Z68AP-D3
(Intel i5-2500K proci van benne) alaplapba?
Jelenleg 4*2 GB GeIL DDR3 1333 Mhz van benne
és mindenképpen 2*4esre akarom cserélni, mivel
eddig mindenkinél jobban ment mint a 4*2.
A processzor nem támogatja az 1600 Mhz-s ramokat,
ennek ellenére megéri olyat venni? El lehet érni azt
a frekvenciát vagy csak ha húzom a processzort?Leginkább az érdekelne, hogy milyen márkát vegyek,
mivel a 2*4 1600 Mhz szinte biztos, csak kompatibilitási
problémákat nem szeretnék. A Giga lapnak nem kedvence
a GeIL ram, ez már kiderült. Kingmax állítólag passzol
bele, erről mit tudtok? Leginkább ezt nézegettem:
KINGMAX 8192MB DDR3 1600MHz KIT
Válaszokat előre is köszönöm!Üdv, Trev
-
-
Normi™
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz CL40 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz CL16 - XMP - 60 hó garancia
- Kingstone Fury DDR5 16GB 6000Mhz 2x8GB
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Jó lenne 2GHz -es

)

Ezek 1066MHz-es RAM-ok, akkor viszont BIOS-ban állíts be nekik 533MHz-et, az időzítések (Memory Timming vagy valami ilyen néven lesz a BIOS-ban) pedig lehetnek a 533MHz alattiak, illetve én még fixálnám a feszt 1.5V-on.
Még mindig várom a válaszokat. Köszönöm.