- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
RomiJosy #35996 üzenetére
Valaszthatsz 1066 MHz-es memoriakat is, de az alaplap vissza fogja venni 800-ra oket. Mar ha egyaltalan elindul vele, mert nem minden lap tudja ezt kezelni. Erdemes ezert a BIOS-t a leheto legfrissebbre cserelni, mielott beletenned az uj szerzemenyeket. De sebessegben elhanyagolhato, vagy eszrevehetetlen tobbletet nyernel vele.
A PCI Express szabvany visszafele kompatibilis. Tehat bele tudsz tenni egy PCIe 16 savos, 2.0-as VGA-kartyat (mivel az alaplap csak 1.0a-t tud), maximum kicsit lassabb lesz, amibol szinten nem sokat veszel eszre, szerintem. [link] -
RomiJosy
aktív tag
válasz
Thunderzolee #35997 üzenetére
Ohh.. Köszi . . imádom ezt a fórumot,pedig ma regéltem ezek miatt a kérdések miatt és eddig csak olvastam az infókat játékokról..
A gépet komplett vettem meg annó az óssan nevű rettenetben miután a régi gépem felidegelt. A Q6600 proci miatt döntöttem akkor ez mellett és nem bántam meg,sokáig volt jó szórakozás a gép. Ez egy fujitsu siemens scaleo p konfiguráció.. -
RomiJosy
aktív tag
Nagyon jó ez a MSI oldal. Minden infó ott van..köszi. Le is tudom szedni a hozzá tatozó drivereket.. Így megnyílik az út a win7 felé. Sajnos a géphez nem adtak alaplapi lemezt és a win vista kezd elöregedni..Még egyszer köszi.. Ennyit akartam
-
válasz
RomiJosy #35994 üzenetére
Ez valami egyben vásárolt Fu-Si gép?
Mert az MSI oldalán ilyen alaplap nincs, bár Google sok találatot adott rá, főleg angol nyelvűeket.
Ha jól hámoztam ki, akkor G31-es chipsete van a lapnak, és DDR2, 800MHz-es ramokat tehetsz bele.A videokártya az más tészta.
Azon külön van direkt ráforrasztva videomemória, ami GDDR3-as.
De azóta már a legtöbb videokártyán GDDR5-ös ramokat használnak
Ha videokártyát is cserélnél, azt itt kereshetsz olcsóbban:
hardverapro.hu/aprok/hardver/videokartyak/pcie.phpAlaplapokba azonban még csak DDR3-nál tartunk, de a Te alaplapod még csak DDR2-es ramokat fogad.
Itt kereshetsz hozzá:
hardverapro.hu/aprok/hardver/memoriak/asztali_gep_ram/ddr2_ram.phpKettő darab 2GB-os modult 8ezernél többért ne vegyél.
Szoktak ennyiért is hirdetni, naponta kell átfésülni a hirdetéseket.Na, meg is előztek.
-
RomiJosy
aktív tag
válasz
jim_raynor70 #35995 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors korrekt választ.. Tehát mégiscsak a foglalat a ludas
800 MHz fölé nem érdemes mennem?
Videó kártyákon nem változott a foglalat? Jó az amit kinéztem magamnak? -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
RomiJosy #35994 üzenetére
Ez egy MSi alaplap. A linken lathatod a specifikaciojat, miszerint 2 darab memoriafoglalat van a lapon es osszesen 4 GB-ot fogad, tehat 2x2 GB DDR2 800 MHz-es modulparost rakhatsz bele. Az a mennyiseg azert manapsag meg sok mindenre eleg lenne.
DDR-ek kozott pont a foglalat is kulonbozik. A szabvany frissitesevel altalaban mashova helyezik a bevagast ([link], [link]) a labkiosztas valtoztatasa miatt, ezert nem tuszkolhatsz bele egy DDR2-es alaplapba DDR3-as modulokat. DDR4 pedig meg nincs, majd csak lesz.
A diszkret videokartyakon sajat fedelzeti memoria van, ami gDDR, azaz grafikus. Ne keverd ossze a rendszermemorianak szant DDR-rel, mert a ketto nem egy es ugyanaz! -
RomiJosy
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni. Van egy gépem ami 4 évesen már matuzsálemnek számít. ms-7379vp alaplap.. fujitsu siemens
Q6600 proci.
Szeretnék ram-ot venni bele,mert összesen 2x1 gb semmire sem elég (samsung 1GB 1Rx8 PC2-5300U-555-12-zz)
Sajnos nem értek hozzá annyira,mint amennyire szeretnék,ezért fordulok hozzátok.
DDR2-3-4?? Melyiket tehetem bele? Mi a külömbség köztük? Gondolom nem a foglalat..A wikin már utánna olvastam és az órajelektől a késleltetett válaszig mindent elolvastam,de konkrétan nem kapok arra választ,hogy mit kell nézzek a gépemen ahhoz,hogy megtudjam,mit tehetek bele.A videókártyám is lejárt..két kondi (vagy miszösz) ki van pukkanva rajta de hasít.. Nvidia geforce 8600 gs 512
Ezen a fórumon írták és dicsérték a GTS450 kártyát és kibogoztam,hogy azt tehetem ebbe az alaplapba pedig az DDR3..Ram-ból miért tehetek csak DDR2-t??
Remélem tudtok nekem segíteni..
-
válasz
jim_raynor70 #35992 üzenetére
Köszi, én is valami hasonlóra gondoltam.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Thunderzolee #35988 üzenetére
Egy HP 630-as notebook leirasaban lattam:
Memory
DDR3 SDRAM (800MHz/1066 MHz/1333 MHz)*
Two SODIMM slots supporting dual-channel memory
1024 MB and 2048 MB SODIMMs
Standard memory up to 4096 MB* Maximum memory speed supported by the system may be 800MHz, 1066 MHz or 1333MHz
Chipset
Mobile Intel® GM45 Express Chipset with ICH9M
Mobile Intel® HM55 Express Chipset
Mobile Intel® HM65 Express ChipsetUgyhogy nem elkepzelhetetlen.
-
atti1848
senior tag
válasz
Thunderzolee #35990 üzenetére
Köszönöm a választ.
-
-
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Van egy Kingmax DDR2 533-s memoriám.Most nézegetem az alaplapokat és az lenne a kérdésem,hogy az az alaplap aminek 800/667-MHz-s RAM kell az vinné az 533-st?
-
Üdv!
Ez a CPU-Z kép egy HM55-ös chipsetű notiról készült:
http://itcafe.hu/dl/upc/2012-04/13/343894_tt0a2ciwdpexc09i_ram.jpgLehetséges, h a chipset 1333-on (667MHz) hajtja a ramokat?
Úgy tudtam, 1066-ot támogat csak. -
TBone
tag
kingston hyperx2 2x2gb 1066mhz esetében melyikkel járok jobban, 1066mhz cl5 vagy 800mhz cl4? egyáltalán megy cl4be?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
csaky_87 #35981 üzenetére
"Igazából nem az adatlap itt a lényeg."
Pedig de. Én sem a kisujjamból szippantottam, hanem a haverod írta ezt, kerek perec, vissza lehet keresni.
(#35971) AMDFan: "El szeretném érni hogy az 1600 as ramok 1333mhz-en menjenek CL7 es időzítéssel (a gyári adatok szerint mennie kéne), de eddig nem jött össze, nem stabil a gép. Mi tévő legyek?"
Mint említettem, magas késleltetésű Hynix chipekkel szerelt RAM-od van. Lehet, hogy még 1200-on sem fog menni a CL7, mert a chip karakterisztikája nem teszi lehetővé.
Ha ilyen RAM-ot akarsz, akkor a Micron D9GTR chipeket tudom javasolni. 2,3-2,5V-tal és jó hűtéssel 1600MHz CL5. De jó még az Elpida MGH-E vagy MNH-E Hyper is, ami 2V körül elszaladgál 1600MHz CL6-6-5 időzítésekkel.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
lama_lamm #35982 üzenetére
Nagyon változó. Nálam volt olyan is, ami 1500-at nem ment stabilan, de aztán AMD-vel 1250MHz CL6-6-6-18 meg alapfeszen atom stabil volt.
Járt nálam olyan példány is, ami meg az alacsony időzítést nem preferálta, de MHz-ben jó volt, lazított időzítéssel, Sandy Bridge 2500K-val meg 2133MHz-en szaladt. Igaz CL10-11-10-33-ban.
Szóval vegyes a kép. Ki kell tapasztalnod.
HGyu
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok.
Geil Value (nem plus, meg ilyenek) 1333-as DDR3 ramokrol van valami tuning tapasztalat? Mennyi extra van bennük?
Thx -
csaky_87
csendes tag
válasz
04ahgy #35980 üzenetére
Igazából nem az adatlap itt a lényeg, hanem hogy ha 1600on tudja a CL9-et gondoltam jó esély van rá, hogy akár némi fesz emeléssel de elmegy 1333-on CL7be.
Gondoltam lesz valaki akinek ugyan ilyen ramja van és esetleg megosztja velem hogy ha sikerült akkor milyen beállítások mellett.
Helyette azzal foglalkozunk hogy linkelésnek neveztem valamit amit csak kopiztam, stb.
De ha van valami ötleted szívesen meghallgatom, próba-cseresznye... -
04ahgy
nagyúr
válasz
csaky_87 #35977 üzenetére
Most nem azért, de a haverod 1600/CL9-es RAM-ot emlegetett.
(#35971) AMDFan: "El szeretném érni hogy az 1600 as ramok 1333mhz-en menjenek CL7 es időzítéssel (a gyári adatok szerint mennie kéne)."
Te meg linkelsz egy 1333MHz-en gyárilag CL9-est. Most nem azért a húsz fillérért, de elég nagy a keveredés. Valaki téved.
Amit te egy HyperX RAM-ról bekopiztál URL-t (linkelésnek még jóindulattal sem nevezném), azon a legszutykabb, legolcsóbb Hynix 1333MHz-es chipjeit tartalmazzák, csoda tőlük már az 1333/CL8 is stabilan.
HGyu
-
csaky_87
csendes tag
Itt a ram:
http://www.kingston.com/datasheets/KHX1333C9D3B1K2_8G.pdf
Itt vannak az auto beállítások:
Standart Timing Control
CAS 9
tRCD 9
tRP 9
tRAS 24Advanced Timing Control
tRC 33
tRRD 4
tWTR 5
tWR 10
tWTP 21
tWL 7
tRFC 108
tRTP 5
tFAW 20
Command Rate (CMD) 1Misc Timing Control
IO Lantency 1
Round Trip Latency 32u.i.:
Eddig csak a Standart timing controlt állítgattam, a többit auto-n hagytam, nem lehet h azokat is hozzá kéne igazítani a CL7hez?
A CMD-t 1,2,3-ra lehet tenni. 2-vel próbálkoztam ugyanúgy kékhalál. -
csaky_87
csendes tag
Itt az alaplapom:
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ph67-ud3-b3rev_11CL8ban stabil egyébként 1.5 Volton is.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
csaky_87 #35974 üzenetére
Csak az órajel emelést nem engedi a H67. Az időzítés szbadon állítható ha csak nem vmi nagyon elgya lapod van (mivel nincs kitöltve az adatlapod rendesen ez titok egyelőre).
Könnyen lehet hogy enm tudja a ram a CL7-et még sem 1333-ban. Commandrate 2T-re van állítva? CL8-ban stabil?
-
csaky_87
csendes tag
Igazából enyém a gép csak megkértem Amdfan országos cimborámat, hogy írjon helyettem.
Auton hagyva 9-9-9-24re rakja a gép. Próbáltam 1.5voltról 1.65re emelni, de semmi, ugyanúgy instabil, de kb olyan szinten hogy bármit elindítok kék halál van.
Nem lehet hogy a H67es chip miatt nem "tolerájla" a tuningot? -
csomi1977
aktív tag
válasz
jim_raynor70 #35970 üzenetére
Köszönöm a választ.Inkább biztosra megyek akkor és gyűjtők még a másik 12 Gb-t Corsair ramra.
-
AMDFan
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Ez a konfigom: Gigabyte PH-67A-UD3 lap+I5 2500 + 2x4gb Kingston HyperX DDR3 1600mhz CL9
El szeretném érni hogy az 1600 as ramok 1333mhz-en menjenek CL7 es időzítéssel (a gyári adatok szerint mennie kéne), de eddig nem jött össze, nem stabil a gép. Mi tévő legyek?Segítségeket előre is köszönöm!
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Sataria #35967 üzenetére
Frissitsd a BIOS-t az alaplap honlapjan elerheto legfrissebb verziora es nyomj egy Load Defaultot utana. Ha igy sem megy, akkor bizony nagy a valoszinusege, hogy inkompatibilis ezzel a parossal a rendszer es kell szerezned mas tipusu memoriakat.
(#35966) csomi1977: fizikailag biztos, de hogy osszhangban is mukodjenek... Eltero markakrol es tipusokrol van szo, igy a TC is kerdeses. Egyikuk nagyobb feszultsegen viszi az alacsonyabb kesleltetest es az 1600 MHz-et, amit szerintem a Corsair is siman menne. De en pont az 1.5V-ot es a kicsit lazabb idoziteseket probalnam meg elso korben, CPU feszultsegemelesek nelkul (mert ennyi modulnal lehet, kelleni fog az is).
-
eXtase
tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék, mi lehet a megoldás abban az esetben ha két teljesen egyforma memória modul sem megy együtt DC -ben, annak ellenére, hogy a gép támogatja a dual memória kezelést. Az alany egy asus k50ie notebook, proci T4400, DDR3 1333 2gb kingmax modulok.
Ugyanez a RAM pár acer és PB notebookjaimban tökéletesen működik együtt.
BIOS -t is frissítettem már hátha...Előre is köszönöm a segítséget.
-
Sataria
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Remélem, hogy jó helyre írok.
Segítséget szeretnék kérni. Nem teljesen idegen tőlem a számítástechnika, de ez most meglepett. Jó pár év kihagyás után ugrottam bele a gépek világába, bele is futottam pár meglepibe. Nézzük is. A bajom a következő. Szerettem volna fejleszteni az amúgy csak és kizárólag zeneszerkesztésre használt gépemet, konkrétan a memóriákat szerettem volna bővíteni. Vettem is bele Kingston Hyper X DDR3-as memóriákat 2X2 gigásat (pontos típus: KHX1600C9D3K2/4GX). Szépen beletettem a gép meg nem indult, pontosabban indult, de kép nem volt, majd leállt magától, újraindult és kiírta, hogy Overcolck failed.
Innentől nálam meg is állt a tudomány, ez az a rész, a BIOS-os állítgatás, amihez egyáltalán nem értek, soha nem is értettem, nem is szeretnék.
Próbáltam utánaolvasni a dolognak, de mindenhol tuning beállításokba futottam bele, meg annyit értem el kb. hogy még nagyobb zűrzavar lett a fejembe...
Amit szeretnék az az, hogy menjen rendesen a gépem, én nem szeretnék semmit sem felhúzni, semmit nem szeretnék tuningolni, csak annyit, hogy kezelje nekem szépen ezt a 4 giga memóriát. Talán nem megvalósítástalan az álmom.
A gépem adatai a következők, gondolom szükség lesz a probléma megoldásához:Alaplap: Asus P5E3 Deluxe (775-ös)
Proci: Quad Q6600
Memóriák: Kingston Hyper X DDR3 2X2GB (KHX1600C9D3K2/4GX)
Hangkártya: ESI Maya44 PCI
Videokártya: asus radeon x1650Nyilván nem egy mai darab, de nekem tökéletesen megfelel, csak a memória bizonyult kevésnek. Remélem nem csináltam nagy baromságot, és nem vettem inkompatibilis ramot, bár attól félek, hogy ez van, mert nem olvastam utána eléggé a dolognak...
A segítségeket előre is köszönöm, további jó estét mindenkinek!
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok !
Olyan kérdésem lenne ,hogy van 12 Gb Corsair CMX12GX3M3B1600C9 és van 6 Gb OZC3G1600 LV6GK ramom.Lehet őket egyszerre berakni egy Rampage Extreme III-as lapba?
-
asuspc96
senior tag
Áh tudtam, hogy Te segíteni fogsz
Minden topikban lennie kellene egy ilyen segítőkész embernek...!
de sajnos nincs.....még valami....ugye fps-t fraps-sal de amit említettél az msi ab abban hol tudom beállítani, hogy mutassa a gpu kihasználtságát ? (videókban lehet ilyet látni....a bal felső sarokban!)
még egyszer köszi a segítséget !
asuspc96
-
ed019
tag
Sziasztok!
Öcsém beújított egy netezős gépet amin Win7 lesz, ahhoz meg ugye jó ha minimum van 2Gb RAM-is.(néha FIFA-zik is)
A gépben ez a lap van: Fujitsu Siemens D2156
Kérdésem meg az lenne hogy rakjam bele neki az én felesleges 2x2Gb DDR2 800-as RAM-om
Kezelné-e egyáltalán rendesen, legalább az egyiket beleraknám mert szerintem manapság kell a 2GB RAM. Vagy felejtős inkább vegyen 2x1GB-ot?Köszönöm!
Üdv: ed019 -
G.A.
aktív tag
válasz
jim_raynor70 #35948 üzenetére
THX!
24h-s memtest86+-nak ezennel vége.
10pass 0 errorGA
-
asuspc96
senior tag
Szerbusztok!
Tudtok olyan programot amivel figyelni tudom a rendszer játék alatti RAM fogyasztást ?
hab a tortán, hogy ugyan ez legyen érvényes a játék alatt isszokott még olyan is lenni, hogy a bal sarokban zöldel-rózsaszínnel kiírja az fps-t illetve a kihasználtságot (+ a gpu Vram fogyasztást is)
Erre tudtok valamit ?asuspc96
-
jim_raynor70
aktív tag
-
nzozz
aktív tag
válasz
jim_raynor70 #35954 üzenetére
Köszi a választ!
RAM: CMZ8GX3M2A1600C9. 2x4GB, 1600MHz, 9-9-9-24, 1,50V, ver.8.16.
Alaplap: Asus P7P55D, aktuális BIOS verzió: 1807
-
jim_raynor70
aktív tag
A Vengeance altalaban nem szokott problemazni ASUS-okban. BIOS-t frissiteni nem art, sot. A beta elotti utolso stabil P7P55D 2003 BIOS azt irja:
1. Improve memory compatibility
2. Improve system stability...
De elotte megprobalhatod azt is, hogy adsz egy kis tobbletkakaot a moduloknak, eszkozolsz egy Load Defaultot a BIOS-ban, cserelgeted a foglalatokban a memoriakat (az elsodleges a DIMM_A1; DIMM_B1, kek szin). Mert gondolom, 2x4 GB-os KIT-rol van szo, amit nem emlitettel, sem a konkret tipusszamot, pedig abbol is ki lehetne indulni a QVL szerint. -
MZsoltee
veterán
A fenti ramok vásárlásán töröm a fejemet.
a kérdésem a következő:
1. nincs benne az Asrock 970 extreme3 memory support list-jében, gondolom ettől még menne vele.
2. Ha később kevésnek bizonyul a memóri és nem tudok ilyeneket szerezni még, akkor mondjuk ha berakok mellé majd 2x4GB kingmaxot azzal menni fog-e? -
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Karácsonyra kaptam 8GB Vengeance RAM -ot, beraktam őket a helyükre, de a gép nem volt hajlandó semmit csinálni, a RAM hiba jelző lámpa pedig világított. Megpróbáltam a MemOK! -ot is, az se segített. Kicsit ki is ment a fejemből a probléma, de már csak időszerű volna működésre bírni. Tehát mi volna a megoldás? BIOS frissítés? Vagy ez a RAM ezzel az alaplappal nem fog működni sehogy?Köszi
-
G.A.
aktív tag
válasz
jim_raynor70 #35943 üzenetére
Hello!
Az előző teszteket 2Von végeztem. Megnéztem a gyártó oldalán a modulokhoz tartozó Volt értékeket: 2,1-2,2V.
Este 2,1Von cl5-on indítottam. Már több mint 12h-t ment, 6x van pass és 0 error.
Akkor ezekkel a beállításokkal OK a gép ugye?
GA
-
mrfire
őstag
válasz
jim_raynor70 #35945 üzenetére
Igen, az igaz, hogy anyagilag akkor járok a legjobban, ha megveszem egyszerre mindet. Mondjuk ha beviszem a konfigot a boltba, megmondom nekik, hogy dobjuk bele a +2x4-et és csak akkor viszem el, ha megy quadban, akkor mehetek biztosra.
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
mrfire #35944 üzenetére
Ha negy azonos modult, vagy 2x2 ugyanolyan modulparost veszel, illetve ha 90%-ban hasonlo a RAM-parok karakterisztikaja, akkor minimalisra csokkented az eselyt, hogy ne menjenek QC-ben. De biztosra akkor mehetsz, ha most veszed meg oket egyszerre. Ki tudja, jovo ilyenkor kaphato lesz-e ugyanolyan tipus ujonnan... Persze, hasznaltan is vehetsz melle, de az biztos, hogy most nagyon olcso a DDR3, amit erdemes kihasznalni.
-
mrfire
őstag
válasz
jim_raynor70 #35943 üzenetére
Igen, erre gondoltam, hogy később vehetek még bele. Ilyenkor azonban nem áll fenn az esély, hogy a párok nem akarnak párban (vagyis már 4en együtt) működni, mint amikor két singlet veszek egy dualba? Mert ha kétesélyes a dolog és bukhatok rajta 20-30% fölötti sebességnövekedést , akkor inkább most megveszem a 4x4-et.
-
jim_raynor70
aktív tag
-
mrfire
őstag
Négycsatornás memóriájú alaplapba hogyan válasszak RAM-ot?
Mi a nagyobb melléfogás venni bele 2x4GB-ot, vagy 4x2GB-ot?
A 4x2GB esetén elesek a bővíthetőségtől, de mennyivel járok rosszabbul ha a 2x4GB-os esetén a quad chanel kihasználatlan marad? -
G.A.
aktív tag
válasz
jim_raynor70 #35940 üzenetére
OK.
Megemeltem a feszt még +0,1V-tal, így most 2,1Von mennek a RAMok cl5 mellett.
A tesztet újra indítottam és hagyom reggelig menni.
GA
-
jim_raynor70
aktív tag
Folosleges, mert ha Memtest86+ alatt hibazik, akkor nem szazas valami. Ha van turelmed hozza, Load BIOS Defaults, noveld meg a modulok idoziteseit vagy adj nekik picivel tobb feszultseget, s igy teszteld oket (ha kell, kulon). Ha tovabbra is dobja a hibat, akkor szerezz be masik RAM-ot.
-
G.A.
aktív tag
válasz
jim_raynor70 #35938 üzenetére
A WallTime 5 órán túl van.
A 2x a pass-ra vonatkozik.Mire ezt megírtam van is 1 error.
Azért folytassam a tesztet?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
eXtase #35929 üzenetére
+4GB al sem lenne gyorsabb. Egy "mezei" laptop nem alkalmas olyan progik futtatására amik igazán sok memóriát ennének (3d renderéls pl.).
gg72: Ez az, XMP képes. Belép az uefi-be engedélyezed az XMP profilt és ő beállítja magától a sebességet, feszültséget meg az időzítést.
-
akela91
addikt
válasz
CoolMan #35930 üzenetére
Köszi szépen, érdekes, hogy sehol nem írja összegezve, vagy Dual Channel-ként...
Ez az eredmény rendben van? KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHZ -
eXtase
tag
Rendben, köszönöm!
Volt alkalmam most kipróbálni 2gb os modullal bővítve.
túl sokat nem változott a gyorsaság, az élményindex adott 6.7 -et a 6gb ram-ra.
Eddig 4gb -ra 5.9 -et. 4gb -al gondolom hasonló a helyzet, nem lesz sokkal gyorsabb, de élményindexre is ugyanennyit adna? ( pusztán kíváncsiság, nagy hatalmat nem adok ezeknek a számoknak )
Köszönöm! -
akela91
addikt
-
akela91
addikt
Üdv. Cpu-z szerint és AIDA 64 szeritn 800MHz-en járnak a ramjaim. (profilomban ott a konfig). Uefi-ben 1600-ra van állítva pedig, az időzítést is beállítottam 9-9-9-24 -re. Az időzítés stimmel is, de a freq nem. Ötlet?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
asuspc96 #35918 üzenetére
A kép csak szemléltetés képpen van, az 2x2GB-os kit.
Csak közös értéket tudsz beállítani a ramoknak (legalábbis a te rendszerednél).
Tetszés szerint természetesen lehet "butítani/okosítani" ahogy írtad.gg72: Így van, alapból csak 1333-on fog menni. Ahhoz, hogy 1600-on menjen vagy tuningolnod kell vagy aktiválnod az XMP profilt (már ha olyan lapba kerül amit támogatja az XMP-t).
-
gg72
veterán
Kérdésem az lenne, hogy tervezek venni 8GB ramot egy Z77-es lapba, ami támogatja a 1600-as memóriákat, így ki is néztem egy 8GB-os kitet a Kingston-tól: [link]
Az adatlapon viszont azt olvasom, hogy The SPDs are programmed to JEDEC standard latency DDR3-1333 timing of 9-9-9 at 1.5V. Ezek szerint ez alapból 1333-on megy? Ahhoz, hogy 1600-on is menjen, "piszkálnom" kellene?
-
eXtase
tag
Sziasztok!
PB Notebook-omban szeretném bővíteni a memóriát, ehhez kérnék egítséget.
Jelenleg egy darab DDR3 4Gb 1333 cl9 Nanya modul van benne, így van egy szabad foglalatom amit szeretnék kihasználni a bővítésre.
Az lenne a kérdésem, hogy a szabad foglalatba milyen memóriát javasoltok?
DDR3 4gb 1333 cl9 kingmax vagy a DDR3 2gb 1333 cl9 kingmax memóriák közül kellene választanom. Szabad e a 4gb -os modul mellé egy 2 gb-os modult használni vagy feltétlen legyen 4gb -os? Mi a tapasztalat ilyen felállásban?
6gb memória bőven elég lenne már, és olcsóbb is, mint ha 8gb -ra bővítek, de ha az utóbbi jobb akkor az leszElőre is köszönöm a válaszokat!
-
G.A.
aktív tag
Helló!
Ma szereztem be egy kis extra ramot.
Most futtatok egy mem tesztet, ami szerint eddig 1 error van.
Ez a teszt win alatt fut és egyszerre csak 2047mb-ot tud tesztelni. Hogy az összeset le tudjam tesztelni a progi azt javasolta, hogy több tesztet futtassak egy időben, így most 4 teszt fut.
A legkisebben ami csak 600mb és már 120%on volt, ott jött elő az error.Szóval a kérdésem, hogy ez számít vagy nem?
GA
-
asuspc96
senior tag
Szerbusztok!
Szeretnék beruházni a mostani ram-jaim mellé még 4Gb-ot ezekből...
Úgy gondoltam, hogy egy 2x2-es KIT-et fogok venni pl ezt
(most csak számomra érthetetlen, hogy ez 1600MHz és 2DB és ennyi ?..vagy a kép az igaz...de akkor miért lenne 2x2=KIT a Ti szakértelmetekkel ez könnyű falat lesz)
Vagy a legolcsóbból (ami gondolom egy) vegyek kettőt....Kinek mi a véleménye...?
(kb 1500Ft az eltérés összesen)Azt is meglehet csinálni, hogy ne opkozzon semmiféle zavart, hogy közös 1600 vagy 1333MHz-re "butítom/okosítom" a ram-okat ?
előre is köszönöm a válaszokat ! Igazán sokat segít
asuspc96
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
izomhod #35915 üzenetére
Tedd bele mindet, a 667-es meg a 800-as ram között kb 0-5% a sebességkülönbség alklamazás függően. Játékokban 0-1%, tömörítésnél olyan 4-5%. Szvsz ez bőven vállalható lassulás.
mod:
Jah a DC bukása miatt még lejön -3% kb, de akkor is bőven jó lesz. Úgy is lesz előbb a proci vagy a vga a szűkkeresztmetszet mint a ram sávszélesség.
-
izomhod
őstag
áhoj!
32 bites xp simán kezel 3 gb ramot, ugye?
most van benne 1gb 667, 1 gb 800, meg találtam még 5x512 667-est.
hogy lehetne ebből a legjobbat kihozni? tegyem bele mindet és kész?
köszi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Butthead83 #35911 üzenetére
Ár/érték arányban ez a legjobb ram amit vehetsz.
Bootnál mit ír ki, mekkora ram sebességet? Mert az a mévadó... Vagy nézd meg CPU-Z progival, az sem szokott tévedni.
-
Ivii
csendes tag
Korábbi válaszaitokban olvastam, hogy a memória elfogadása a BIOS-tól függ. Problémám a következő: Van két Toshiba Tecra 8200 notim. Mindkét gépben ugyanaz a BIOS van, de az egyik korábban is csak a 100 Mhz.-esekkel ment. A másikban viszont korábban 2 db 256 Mb.-os, 133 Mhz.-es memória volt. Ez a gép túlmelegedett, és a memóriák tönkrementek. A ventilátort most direktre kötöttem, tehát állandóan megy, és így a gép nem melegszik. Vettem hozzá újból 2 db 256 Mb.-os, 133 Mhz.-es memóriát, de azt írja ki, hogy mindkettő inkompatibilis. Lehet, hogy a korábbiak valamiben eltértek a mostaniaktól? A gép jelenleg 2 db 128-as, 100 Mhz.-es memóriával megy. A gépen lévő BIOS: ACPI Flash BIOS version 1.40 for Tecra 8200 (5509) (v1.40; 03-30-2001; 812K). Lehetséges, hogy egy újabb ACPI Flash BIOS version 1.60 for Tecra 8200 (v1.60; 04-09-2002; 781K) BIOS-al elmenne a két (azonos gyártmányú (CSX 256 MB PC133 SO) memóriával?
Ha igen, van-e olyan módszer, amellyel egy nem igazán hozzáértő valaki (én) nem teszi tönkre a meglévő BIOS-t. Úgy tudom ez nem minden veszély nélküli.
Üdv. mindenkinek. -
Kékes525
félisten
válasz
Butthead83 #35911 üzenetére
Utána olvastam:
http://prohardver.hu/tema/nagy_ram-os_topic/hsz_30313-30313.html
Qru
(PH! félisten)
LOGOUT blogMegadta a választ. Köszönöm.
Kikapcsolom a pagaefile.sys-t és meglátom.Amúgy RAM (Dataram RAM-en futtatom -3072MB), hogy mindenképpen élvezzem a nagy RAM előnyeit.
-
Butthead83
csendes tag
Sziasztok,
A következő konfigba vennék memóriákat.
Asrock 970 EXTREME3 alaplap
AMD FX 6100 processzor
Sapphire 6790 1GB DDR5 11194-02-20G videókártya stb...Ezeket RAM-okat szeretném megvenni: Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CMZ8GX3M2A1600C9
A jelenlegi gépemben is ezeket használ tökéletesen működik, a lapom szerint 1600Mhz-en mennek (erre állítottam a BIOS-ban), viszont AIDA 64 szerint 1333Mhz-en ketyegnek.
A konfig hasonló:
Asus M5A99X Evo Alaplap legfrissebb BIOS-szal
VGA MSI R6870 OC
AMD FX 6100 processzor.Vegyem ezeket a RAM-okat, vagy válasszak másik, mert akármit alkotok nem mennek AIDA szerint 1600Mhz-en? Vagy esetleg valami okosság, mert nem mindig a PC a hülye, hanem lehet a USER is, jelenesetben én is.
Köszönöm a segítséget, mindenkitől!
-
Kékes525
félisten
16 GB Ramom van 64 bites windows 7 operációs rendszeren. Nyugodt szível kikapcsolhatom e a pagefile.sys filet?
Nincs olyan program (32 vagy 64 bites), ami bármilyen nagy is a RAM használni akarja?
Vagy a használata kizárólag e rendszeré?
-
04ahgy
nagyúr
Sőt, biztos, hogy nagyon sok problémája lesz. Az OCZ Platinum nagy feszültséget kér, és gyökereiben eltér a rajta levő chipek karakterisztikája a Vengeance-on találhatóakétól.
A sok feszültséget és az alacsony időzítést meg a Vengeance nem fogja szeretni.
Ha én IMC lennék, biztos köhögnék ilyen erős balanszírozatlanságtól.
HGyu
-
izomhod
őstag
sziasztok!
van egy ibm thinkpad r51-em,jelenleg 512 + 256 mb ddr266 rammal.
arra gondoltam,hogy a 256-ot kiveszem, és egy 1gb-osat tetetek bele, de csak 800 mhzes van
szerintetek érdemes cserélni, észre fogom vennia javulást?
xp van fenn, és az is maradköszi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMind #35902 üzenetére
Igen. Tuningpotenciál romlani fog nagy mértékben, és lehet a gyári órajelhez is több QPI fesz kell mint 1 kittel de működőképes lesz.
Arra figyelj, hogy hogy a két kitt órajele és időzítése egyezőre legyen állítva és akkor nem bukod a Tri Chanel-t. -
MasterMind
tag
Köszi a válaszokat, akkor nem bizergálom. Még egy kérdésem volna, hogy most van nekem egy feleslegessé vált OCZ Platinum 2x3GB KIT-em. Működhet, ha beteszem a Vengeance KIT mellé?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest