Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolka78
senior tag
MOst nincs kedvem visszaolvasni, de Tamás mintha az öszi tó kerülést szervezte volna, ami a lagymatag érdeklődés miatt dugába is dölt nagyjából. Viszont eddig nagyon úgy néz ki, hogy mi családostul(párom és fiam) hirtelen felindulásból megyünk most vasárnap tavat kerülni, ha megjön holnapra a fiam új bringája. Ha valakinek van kedve csatlakozni az jelezze és jöjjön velünk. Nem kell agódni - hiába kiskölök - a mi szokásos tavi körtempónkat azt bőven hozza. Tamás, esetleg gyerkőccel nincs kedved csatlakozni?
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
zolka78
senior tag
Az autóval érkezőknek írnám, a strand előtti parkoló üres.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
zolka78
senior tag
válasz Mercutio_ #19767 üzenetére
Egyszerü, ahogy leszálsz a vonatról és elindulsz kitolni a bringát a tó irányába, az a feljáró pont a strand elé visz. Ha végignézel balra az előtte lévő bringaúton akkor majd látsz egy padot ahol én biztosan sörözni fogok.
Szerk.: és hozzá tenném, hogy szigorúan csak Gárdonyban.
[ Szerkesztve ]
-
zolka78
senior tag
Meteoblue és accuweather. Ezeket kell nézni ha pontosat szeretnénk látni. A magyar oldalak nem sokat érnek. Viszont az említettek évek óta jó szolgáltot tesznek, még külföldi előrejelzésben is.
-
zolka78
senior tag
-
zolka78
senior tag
(#19745) Speeedfire, (#19746) j.bravo: Ok,ok, hát van már az a kor sajnos, kinek előbb, kinek később. De azért tavat kerülni csak jöttök
Akkor egy kis gyors összesítés!!! Most vasárnap, azaz május 13. Velencei-tó kerülés bringával. Találka a Gárdonyi strand bejárata környékén reggel 10 órakkor.
Résztvevők akik jelezték, hogy jönnek:
Én(zolka78)
.mf
Speeedfire
Studi
Novics
Lassú víz
Tamás
j.bravo
Byk01Nagyjából ennyi. A társaság egészét személyesen is ismerem, az elérhetőségetek meg van, az enyém meg változatlan tizen-x éve. Szóval ha valakivel valami gáz van, vagy esetleg picit várni kell rá(szoktunk ilyet tenni), akkor azért elérjük egymást.
-
zolka78
senior tag
Látom mindenki tervezgeti már a lejutást. Éppen ezért felteszem a kérdést, van aki jönne velem Bp-ről végig bringával?
-
zolka78
senior tag
válasz t_a_m_a_s #19715 üzenetére
Jó az a 10 óra. Mintha mindig az szokott volna lenni a kezdés Bár én mindig előbb leérek, de majd addig amig jöttök, sörözök mint eddig mindig.
(#19716) Studi: szerintem a bérbringát jó lesz már napokkal előtte lefixálni, nehogy ott derüljön ki ha valami gáz lesz a bérléssel
-
zolka78
senior tag
Updatelném a május 13 programunkat, mivel most már oda jutottunk, hogy az biza már jövő hét vasárnap lesz. Tehát a dátum nem változott és a résztvevők sem ha jól emlékszem(majd napokkal előtte még egyeztetünk a teljes listával kapcsolatban). A helyszin meg még mindig Gárdony, és lehet szerintem a találka ugyan ott a strand előtt ahol mindig szokott. Vagy hívhatjuk a vasútállomásnak is aki akarja, de az állomás tő szomszédságában van úgy is a strand.
-
zolka78
senior tag
Mivel lassan nincs egy hónapunk már az idei tó kerüléshez, így egy kicsit elővenném a témát. Tehát abban maradtunk, hogy idén május 13. lesz a dátum, a résztvevők pedig:
Én(zolka78)
.mf
Speeedfire
Studi
Novics
Lassú víz
Tamás
j.bravo
Byk01Ha valakinek bármiféle észrevétele, ötlete meg miegymása van a témával kapcsolatba, ne habozzon billentyűzetet ragadni.
-
zolka78
senior tag
válasz Lassú Víz #19704 üzenetére
Igen, úgy mlékszem, hogy valamiért mindenképpen vasárnapra tettük a dolgot, de egyébként nekem is így a legjobb. A bringás cipőhöz grat. szerintem mindenképpen jó befektetés, még ha az ember nem is sportból nyomja ezt az egészet. Előbb utóbb úgy is eljut oda aki napi szinten teker, hogy kell egy külön cipő ami alkalmasabb a pedálozásra, és akkor ha már kell, miért ne legyen bringás cipő, azok úgy is jobban használhatóak erre. Nekem egy shimano m077 van, lassan 3 éves lesz és a napi használat mellett már látszanak rajta az idő fogai, de viszont sérülés mentes. A táskához is grat, hasznos dolog a csomitartóra rakható táska. Nem azt mondom, hogy nem lehet hátizsákozni, de ha nem cipeled a hátadon amíg bicózól, az mindenképpen jobb. Ha jól értem a csomagtartót a táskához vetted? Akkor az a topeaknak valamilyen direct mountos verziója lesz ha jól értem. Nekem is topeak a mindennapos rohangászos tatyóm, csak én sima strap mountost vettem mert az előző is olyan volt, viszont pár hét után már bántam, hogy nem mentem bele a direct mount verzióba. De teljeséggel megbízhatóak a topeak cuccok. Az enyémet akkor vettem amikor 2 éve haza mentünk a velencei körünkről. Elötte egy kínai tatyóm volt ami csak 2 évet bírt, szerintem mindenki látta ott a tónál mi lett belőle. A topeak viszont 2 éves lesz és napi használat mellett még mindig hibátlan. Úgy hogy sok sikert hozzá.
-
zolka78
senior tag
Én is +olom a 13-at és ha nagyon gáz van még lesz későbbi lehetőség. De a tavalyi óta tudjuk, hogy az eső sem gáz, 1,5-2 órát simán elvoltunk a kocsmában eső miatt.
-
zolka78
senior tag
Akkor ha jól nézem szűkűlt a kör 13 és 20 dátumra. Ebből 13 lenne az ideális Merci miatt de tudjuk, hogy ő csak beszél ilyen téren. Tehát szúrjunk ki egy időpontot a kettő közül.
-
zolka78
senior tag
Na akkor egy kis összesítés!
Résztvevők:
Én(zolka78)
.mf
Speeedfire
Studi
Novics
Lassú víz
Tamás
j.bravo
Byk01Időpont: még mindig májusnál tartunk és mivel egyelőre csak Novics javasolt fixnek mondható dátumot, így azt javaslom induljunk ki azokból. Tehát május 13 vagy 20 vagy 27. Szerintem ezekből kellene belőni valamelyiket. Úgy hogy írjátok a reakciókat kinek melyik nem lenne jó és akkor tudunk szűkiteni.
-
zolka78
senior tag
Májusban nincsen nekem sem semmilyen tervezett programom előre, így azt mondom, hogy bármi jó, viszont leginkább a vasárnapokat tartanám előnyösnek mert szombaton bekavarhatnak munkaügyileg.
-
zolka78
senior tag
Akkor egy gyors összesítés a szokásos tókerüléssel kapcsolatban.
Résztvevők:
Én(zolka78)
.mf
Speeedfire ez most érdeklődés akart lenni? mert várunk szeretettel kurva jó kis összeröffenés szokott lenni ...
Studi
Novics
Lassú víz
TamásIdőpontnak én is leginkább a májust preferálnám. Az biztos, hogy júni 6-17 között külföldön bringázok, tehát az nem jó nekem. Meg az előtte és utána lévő hétvége sem, a családi fővesztés terhe miatt. Úgy hogy azt gondolom, hogy kezdjük el összeszedni a nem megfelelő időpontokat és akkor már tudjuk mi az, ahonnan eltudunk indulni. A tóhoz való lejutásos mizériában nem tudok segíteni. Én biztos tekerek odáig is mint mindig, és aki akar az csatlakozhat(gyertek már baszki ne keljen mindig egyedül tekernem )
[ Szerkesztve ]
-
zolka78
senior tag
Nézd én mindig azt mondom, hogy 3 óra mig letekerek Gárdonyig. De valójában leérek már 2.5 óra alattés abban van egy reggelizés is Martonvásáron. Úgy hogy nem vészes lejutni, lehet haladni végig rendesen.
-
zolka78
senior tag
Srácok! Lassan közeledik a tavasz és az időjárás is alakul afelé. Bedobnám ötletbe az idénre is a velencei tavi bringás tekergőzést. Úgy gondolom, hogy évről évre mindig egészen jól sikerült a dolog, és mindig egészen jó kis programot hoztunk össze. Én az idén is szívesen mennék az itteni társasággal. Tehát ha továbbra is van érdeklődés, akkor elkellene kezdeni a szervezkedést.
-
zolka78
senior tag
Negyed hétre már én is haza értem. Jó kis napot hoztunk össze megint.
-
zolka78
senior tag
Én általában 9 óra körül fogok oda érni, ha csak nem jön közbe valami útközben. De egyébként mindig 10-re volt megbeszélve a találka és mindig megvártunk mindenkit mert sosem jött össze a 10 órai tali
-
zolka78
senior tag
válasz Lassú Víz #19575 üzenetére
De hogy nem, majd jót fürdünk.
Különben aki sisakozik az hozzon a fejére a sisak alá valami kendőt mert sisakban is meg tud égni a fej és napszúrást is lehet kapni ha nem teljesen zárt. Vagy esetleg valami sapekot ha nem ragaszkodtok a sisakhoz. Meg úgy emlékszem valaki emlegetett hátizsákot. Ha nincs konkrétan bringás tatyó de van csomagtartó a bringán, akkor inkább ott vinni a hátizsákot és valahogy rögzíteni mert szar a dög melegben háton cipelni és kényelmetlen is.
-
zolka78
senior tag
válasz t_a_m_a_s #19548 üzenetére
Az eféle tó kerülésen ez nállam úgy néz ki, hogy indulok egy tele kulaccsal kb. reggel 6 óra felé, ehhez nem igazán nyúlok mert martonvásáron megreggelizek a tescónál ahol tolok valami fél lityós cuccot ami kóla vagy energydrink, majd kápolnásnyéken veszek legalább 2 sört mert gárdonyban úgy is legalább 1 órát várok rátok és onnan még hideg marad a találkahelyig. Ha viszont megjöttök és elindulunk, onnantól nagyrészt megint csak sört iszunk. Majd hazafelé elkezdek azon gondolkodni, hogy honnan is veszek valami hideg italt az útra mert a reggel bele töltött lötyi az már kurva meleg. Enni meg mint ahogyan Novics is írta, eszünk eleget út közben a tó körül.
De egyébként ha komolyabb akarok lenni, akkor természetesen kell a sok folyadék és kell bőven az energia pótlás ha ez neked erősebb fizikai intenzitás lesz(de szerintem nem lesz az). Én nem javasolnám csak a vizet folyadék pótlásra ilyenkor, az biztosan nem lesz elég. Vagy valami könnyen fogyasztható innivaló, vagy valamit keverni a vízbe. A hiedelmekkel ellentétben ilyenkor kellenek a cukros lötyik. Jó lehet valami izotóniás lötyi vagy adalék a vízbe, vagy valamilyen pezsgő tabi ami tartalmaz cukkert is, mondjuk fruktóz vagy glukóz formájában, Nekem legjobban az iceteák jöttek be ital fogyasztásra. Van bennük cukor is bőven és némelyikben még koffein is. Ráadásul mind hidegen is és mind melegen is ugyan olyan jól fogyasztható, tehát nem baj ha felmelegszik. Meg ha úgy adódik akkor colázok. Enni már nem igazán figyelek oda, hogy mikor és mit eszek. Általában úgy is akkor és azt eszek ami jól esik. Vagy is nyugodtan bezabálok ha úgy érzem, de szintúgy vissza is fogom magam ha esetleg inkább csak terhelés lenne a zaba. Mikor pár éve elkezdtem ténylegesen hosszabb távokat tekerni, akkor nekem olyankor a müzli szeletek voltak a legjobb élelmiszer források, hogy táplálékhoz is jussak és ne is terheljem a gyomrom. Ma már ezzel nem foglalkozok, de általában mindig van nállam valamilyen müzli szelet vagy valamilyen keksz féle ha esetleg hírtelen eléheznék és kell valami gyorsan a hasamba. Persze ez a tó kerüléses téma nem lesz olyan terheléses tekerés, hogy nagyon készülni kellene rá. Inkább egy jó kis társasági móka.
-
zolka78
senior tag
Akkor velencei tó kerülés idén nyáron július 22. Az eddigi résztvevők:
Novics
Tamás
Lassú Víz(úgy emlékszem neked is ok )
Én(zolka)na meg a többiek akik csak kifogásokat keresnek állandóan
-
zolka78
senior tag
Akkor eddig a nagyobb többségnek a júli 22 jó, ezt a dátumot akkor fixálhatjuk?
-
zolka78
senior tag
válasz Lassú Víz #19505 üzenetére
Ja, én meg olyan napot szeretnék amikor tekerés közben polinéz lányok legyeznek és maszirozzák a hátam .
Studi te meg törj ki a korlátaidból azt gyere velünk.
De a 22-re akkor én is tudom szervezni magam.
-
zolka78
senior tag
Akkor ahogy nézem az eddig bejelentkezők alapján használható időpontnak tűnik a júli 22-23 és a 29-30 hétvégéje. Ezen időpontok közül ha jó, kinek mi lenne a megfelelőbb? Vagy esetleg más?
-
zolka78
senior tag
Na közben eltelt egy kis idő és csak most tudtam érdemben ránézni a totyikra. Na szóval, akkor ha jól értem Novicsnak még nem jó ez a hétvége, Lassú víznek remélem már nem kell szednie a gyógyszereket, a többieknek meg aki jönni akar annak nagyjából mindegy, max ha van fix. időpont akkor tudnak esetleg dönteni így lehet jó lenne 1-2 választható időpontban megállapodnunk. Persze ott van még Tamás akinek nem lenne jó már a nyár, viszont ezt az egészet most ő kezdte el szervezni így jó lenne ha jönne velünk. Meg azt mondják amúgy sem jó fej , tehát nem kéne kihagyni szerintem. Viszont akkor meg opció lehetne egy későbbi időpont is akár.
-
zolka78
senior tag
válasz Lassú Víz #19486 üzenetére
Nekem ok a későbbi is, mint írtam most egyeleőre alkalmazkodni tudok idő ügyileg. Lehet megint mindenki aki jönni szeretne leírhatná azokat a fix időpontokat amikor biztos nem jó neki, és akkor efelöl közelíthetnénk.
-
zolka78
senior tag
Srácok, ahogyan olvasom a topikot nem igazán jött össze a tó kerülés, így újfent én is tudok menni. Mi lenne ha bedobnám a jövő hétvégét, de egyelőre időpontot tekintve képlékeny vagyok.
-
zolka78
senior tag
Nekem közben jött valami, így júniusban már 3 hétvége nem lesz jó, a 10-11, 17-18 és a 24-25. Találjatok idő pontot és a többség döntse el mennyire tudtok hozzám igazodni. Menni mennék nagyon de én csak egy vagyok a sok közül.
-
zolka78
senior tag
válasz Lassú Víz #19361 üzenetére
Ezért kell a márásabb küllökből rendelni(sapim, dtswiss), és a gyártók oldalán a saját méret kalibrátorukkal kiszámolni a megfelelő méreteket, megadva az általuk kért pontos adatokat az agyakra és a felnikre vonatkozóan meg, hogy milyen fűzési módszert alkalmazol, és akkor nincsen gondod ilyen méretproblémákkal. Aztán már csak be kell rendelni őket valamelyik külföldi webshopból. Mondtam, hogy ez a kerékfűzés nem egy egszerű dolog .
Akkor mivel a pünkösdi hétvége nem jó sokaknak, nekem meg az utánna következő 2 hétvége, akkor lehet már csak a júni vége lesz a megfelelő.
-
zolka78
senior tag
Bedobnám időpontnak a júni 3-4 hétvégéjét lehetőségnek a velencei karikára.
-
zolka78
senior tag
válasz Lassú Víz #19354 üzenetére
Én akkor ehhez még több türelmet kívánok, én még egyszer már nem csinálnék ilyet, azért vidd be fűzés után egy szervízbe ellenőrzésre.
Novics: nekem az a hétvége és a következő nem jó, külföldön leszek.
-
zolka78
senior tag
válasz Lassú Víz #19339 üzenetére
A küllők átmérője "szinte" szabványosnak mondható. 1,5mm-2,3xxmm ig szokott terjedni. Ebben a méretekben a 1,5mm küllők ha minőségiek akkor ott a súly csökkentés a lényeg. De ebben az átmérőben vannak olcsóbb gagyibb küllők is, itt a lényeg az olcsóság, értelemszerűen az olcsóbb, gagyibb kerekekben. Ez nem feltétlenül baj. Ilyenek voltak nekem is az előző olcsó kerékszettemben és nem volt velük semmi gond a felmálházott bringán sem. Eladtam, azóta is használják. Általában a 2mm küllők normális minőségből szinte elpusztithatatlanok. Az ennél vastagabbakat már egészen célirányosan használják fel, nagy erő behatású sportokban. Amit előzőleg írtál, hogy a középső szakaszon vékonyabb a küllő, ott az a lényeg, hogy tartosabb legyen a külllő(a befogásoknál), viszont könnyítenek azzal, hogy a középrészen vékonyabb, ezt még megszokták fejelni azzal, hogy a középrészen még lapított is, úgynevezett kardküllősre csinálják. Maga a felnin lévő furatok és az agyakon lévő furatok szintén "szabványosnak" mondhatóak. Az az nem lesz gond azzal, hogy nem fog bele menni a küllő az agy vagy a felni furatába. Vagy hogy a küllőcsavar nem lesz jó a felni furatba. Itt csak arra kell jobban figyelni, hogy mekkora a felnin a köllőfuratoknál a felni vastagsága. Erre a küllőcsavarok hosszúga miatt van szükség. Ugyanis a kelleténél rövidebb csavar értelemszerűen nem jó, a túl hosszú meg minek és esetlegesen ki is lóghatna. Persze a furatokat is és a küllő vastagságokat is tekintve, vannak ettől való eltérések, de ezek már igazán speckó dolgok, amivel az ember fia már külön foglalkozik, de akkor tudja is, hogy miről van szó és miért is kell neki. Nem hiszem, hogy a te kerékszetted is ilyen speckóbb kialakítású lenne. Persze lehet igen, de akkor valami fasza kis sport géped lehet, de majd akkor úgy is meghajtjuk kölcsönbe ha megyünk velencére . A kerékfűzéssel meg a centrirozással csak finoman. Az egy külön mesterség, igen nagy hozzáértést és gyakorlatot igényel. A mostani kerékszettemet én raktam össze már több mint egy éve. A kerékfűzés is odafigyelést igényel meg van 1-2 finom trükkje de ez még vállalható. Viszont a centrirozás egy őrület ha az embernek nincs benne gyakorlata meg megfelelő eszköze sem(álványa hozzá) és még teljesen jól is akarja megcsinálni. Soha többet nem fogok ilyet csinálni az életben, pedig szeretek bringát szerelni. Én még mindig azt mondom, hogy normális 2mm küllők a hozzávaló csavarokkal, rendesen füzetve és cenriroztatva megoldja a dolgodat. Még ha a kerékfűzést be is vállalod(ehhez rengeteg leírást és videót is találsz a neten), akkor is jobb ha valahol centriroztatod inkább, nem egy drága mulatság. Én pont ma hoztam el a szomszéd gyerek kerekeit a szervízből. A kerekek darabját 1500-ért csinálják, de mivel nem volt gond nagyon, így csak 2500 kért.
És akor tényleg kellene egy időpont is újra, hogy mikor mennénk.
-
zolka78
senior tag
válasz Lassú Víz #19337 üzenetére
Amit írtál küllő méretet az középrészen vékonyított. Meg van annak is az előnye de abból te nem profitálsz, csak feleslegesen fizetsz többet érte. Jobban jársz egy sima 2mm küllő garnitúrával. Ugyan úgy valamelyik DT vagy esetleg Sapim márkából. Maradandóbb is lesz meg ólcsóbb is. A felni belső 17mm széleségéhez lehet tényleg sok az 50-es gumi. Nekem a 19mm-hez max 45 gumit ír.
-
zolka78
senior tag
válasz Lassú Víz #19331 üzenetére
Most nézem, hogy egészen szétbarmolta a teló amit írni akartam, de remélem érthető voltam. Itt meg hogy én merre szoktam elkerülni azt a fos macskakövest, talán csak100-200 méterrel hosszabb.
-
zolka78
senior tag
válasz Lassú Víz #19331 üzenetére
Valszeg nem a kerekek és a küllők minőségével és tagságával volt ott a baj. Már a legalább szintén is olyanok a kerekek, hogy bírnia kell téged. Inkább az lehetett a probléma, hogy szarul volt centrirozva és a küzdők feszessége nem volt azonos, néhány biztos veszítettebb volt a kelleténél, ilyenkor szokott elpattani. Cseréltesd a rossz küllőket centrirozzák és ellenőrizzék a küllők feszességét. Arra a fos macskakövesre meg du-tán linkelek kerülőt most telefon nem megy.
-
zolka78
senior tag
Szevasztok, szevasztok. Nem tüntem el, csak egy komolytalanabb összetűzésemből fakadó modis vita miatt kicsit ph undoritiszem van. De az itteni társaságból nem lett elegem. Mennék már megint a velencei karikára nagyon és örülök, hogy megint csak többen leszünk és nem kevesebben. Viszont a vasárnapi fos idő miatt az időpont biztosan ugrik, ha csak nem vagytok bátrak . Én időjárásban az accuweather-t és a meteoblue-t preferálom, nekem ezek jöttek be szinte 95% pontosággal és főleg külföldi előrejelzésben is. Ha változik az időpont nekem a máj. 21 kivételével minden jó. Annyi, hogy most már a szombatra is tudtok velem tervezni. Ha nagyon későbbre csúszik az időpont, akkor a júni 10-10 és a 13-14 hétvégéje biztosan nem jó mert akkor Erdélyben tekerek.
-
zolka78
senior tag
Csatlakozom az elöttem szolókhoz. Inni jó volt ezeket a söröket, de reggel nem voltam valami hű de jól, és még csak azt sem mondanám, hogy ez tipikus másnap.
-
zolka78
senior tag
Egy talánnal én is beneveznék.
-
zolka78
senior tag
válasz spanyoll #18978 üzenetére
Nem ördögtől való. Tőlünk nyugatabbra nagyon sokan használják, olyanjira, hogy akár több napos csomagos túrákat is letolnak vele még a magas hegyekben is. Fürge kis mozgékony jószágok.
-
zolka78
senior tag
19 órára már én is hazaértem sikeresen. Jó volt a csavargás, csak megint megnyomta a nap a fejemet hazafele. Én is csak azt tudom mondani annak aki hezitál, hogy eljöjjön egy ilyenre velünk, egyáltalán nem egy megterhelő dolog velünk tavat kerülni, nagyon kusták vagyunk ha összejön a társaság. Még a 2 csaj is kiakadt, hogy minden bokornál találunk valami helyet ahol inni vagy enni lehet
-
zolka78
senior tag
válasz aleister #18939 üzenetére
Nem csípem az ilyen bringás rendezvényeket, viszolygok tőlük. Bár ez inkább a saját hülyeségem, mert hasznosnak meg hasznosnak tartom.
Én ott foglak várni titeket valahol a Gárdonyi strand környékén a bringaút közelébe. Amig jöttök legalább nézegetem a bringás csajokat meg sörözök. Telefonszámom nem változott, szerintem a társaság nagyrészének meg van. Ha van esetleg mft-re valakinek sigma 60/2.8, vagy pana 12-32 obija és le is hozná, akkor viszek gépet próbálgatni.
-
zolka78
senior tag
válasz Novics #18909 üzenetére
Én simán neki indulok 5-kor bizony. De egyébként 6 óra, fél7 tájékán már biztos úton leszek, nem szeretek későn nekilódulni, max várok rátok, de arra meg viszek sört. Egyébkéntt meg mi van most ezzel a vasárnapi bolt nyitvatartással? Újra nyitva vannak megint? Mert akkor nem viszek kaját, hanem reggelizek Martonvásáron a tescónál.
-
-
zolka78
senior tag
Visszafele még mindig jöhetsz vonattal . Egyébként meg a tó körbe csak valami 28km. Ha a 60km nem okozna gondot erőnlétben oda fele, akkor szerintem a tó kerüléssel már nem lenne gondod. Főleg ahogy mi szoktuk eddig csinálni. Itt megálunk egy sörre, ott egy lángosra, ott nyalunk egy fagyit, amott meg fürdünk egyet. Szóval amikor így eddig összeröffentünk, többet tököltünk a tó körül, mint ami az oda utam meg a hazafele utam együtt véve, de ez így jó. Hazafele meg ott a vonat ha soknak érzed.
-
zolka78
senior tag
válasz Throme #18878 üzenetére
Mert hivatalosan ezeken az újabb vonatokon, aminek a wc mellett van kialakítva a biciklis része, azokon csak 4 bringa szállítható.
És még mindig nem akar senki letekerni Bp-ről a tóig?
-
zolka78
senior tag
Adácsig én is vonattal megyek reggel, aztán onnan megyek fel a hegyekbe és onnan kerülök egy 100-120km karikát érintve a 2 hegyet, aztán majd valahogy hazajutok.
Novics: a Dancelli adig legyen kész, kiváncsi vagyok rá
[ Szerkesztve ]
-
zolka78
senior tag
Martonvásár és Baracska környékén vanak dombok de nem vészes. De gyere velem holnap a Mátrába, Kékestető meg Galyatető, és garantáltan nem fog érdekelni milyen dombok vannak velence irányába.
Merci: UK-ba mész sörözni?
-
zolka78
senior tag
A május 22 vasárnap tökéletes nekem is. Lene olyan aki jönne BP-ről bringával egèsz a tóig?
-
zolka78
senior tag
Sajnos nekem csak az a hétvége jó. Az utána következő 4 hétvége biztos nem.
-
zolka78
senior tag
Próbálom arra a hétvégére beszervezni magam akkor, de viszont nekem a vasárnap lenne a jobb mivel úgy néz ki, hogy azon a pénteken éjszaka dolgozni fogok, így viszont nem biztos, hogy bevállalnék egy 135km-es távot, aminek a nagyrésze a 7-es főúton halad.
Tamás: egyébként eddig mindig úgy volt, hogy Gárdonyban találkoztunk, és onnan kerültük a tavat Dinnyés irányába. De különben én is Velence településnél érem el a tavat, mert úgy is bringával megyek Bp-ről.
Különben meg, tegnap voltam a Bükk hegységeiben egyet karikázni, és sikerült megint a kormányon keresztűl leszálnom a bringáról . De kivételesen ez most a saját magam hülyeségének köszönhető. Viszont sikerült megörökítenem az eseményt. Tanulság: a bringás sisak, igen is egy nagyon hasznos találmány.
-
zolka78
senior tag
Egy ilyenbe benne lennék megint, vár az időpint miatt most csak egy talán egyelőre, mert nagyjából rá egy hétre megyek a Balkánra bringázni, és asszonykám zokon venné ha elötte is eltünnék egy napra hétvégén.
-
zolka78
senior tag
Én is beneveznék a sörözésre, de a jövőhét délutánjai nem jók nekem. Bár ne egy emberhez igazodjatok.
-
zolka78
senior tag
válasz Lassú Víz #18733 üzenetére
Én is megyek, mint ahogyan fentebb jeleztem.
Egyébként a karácsonyi lotifutit már vagy 8 éve mi is szanáltuk, mindenkinek jobb ez így, nem akartunk ünnepi hivatkozásra jópofizni. Most is csak hugom jött hozzánk, meg ma jönnek a sógoromék. Többet nem is erőltetünk. Szüleim sajnos már nincsenek, anyós meg szerencsére messze.
-
zolka78
senior tag
Én is bejelentkeznék a sörözésre ha van fix dátum, ha már így újra ránéztem a fórumra.
-
zolka78
senior tag
-
zolka78
senior tag
Na látod, mondtam én, hogy az ilyet, ha akarjuk se tudjuk dúrvára összehozni, ha csak nem iszunk több sört . De tényleg, alapjában többet eszünk meg sörözünk mint tekerünk . Én is sikeresen hazaértem még este 6 előtt, bár ez az utolsó 50km már nem esett olyan jól, nagy volt a hőség és végig a fejemet sütötte a nap hátulról, ezt azért már megéreztem egy picit.
-
zolka78
senior tag
OK, de hol találkozzunk? Én itt Wekerlénél kimegyek a Nagykőrösire, onnan az Illatos úton a Soroksárira és át a lágymányosi hídon, valahol találkkozhatunk. Küldj egy telszámot priviben.
-
zolka78
senior tag
válasz Novics #18669 üzenetére
Jó, azért nem vagyok én kemény ember , csak szeretek csavarogni, bringával ez meg jó, + több élményt lehet magadba szívni. Meg azért 50akárhány kilómétert tekerni 3 óra alatt nem nagy teljesítmény, főleg ha megállok kajolni valahol.
-
zolka78
senior tag
válasz Mercutio_ #18667 üzenetére
De nagy szád van , gyere te is. Honap reggel 6-kor indulok, 9-re ott vagyunk, közben valahol reggelizünk, iszunk egy sört. Na de viccelődésen kívűl, nincs senki aki BP-ről tekerne velem a tóig?
-
zolka78
senior tag
Gyere, hidd el nem egy nagy teljesítmény . Max a nagy hőség az ami szar lesz.
Novics: a nagyjából 15 órai visszautat tartanom kellene, mert a főnököm jóvoltából éjszaka még melóznom kell aznap sajna, és haza is kell tekernem.
[ Szerkesztve ]
-
zolka78
senior tag
Na akkor így egybe mindenkinek. Én 9-re ott vagyok Gárdonyban, vasútvállomás, strandbejárat környéke. Telszámotok remélem nem változott, az enyém nem. Vasútra canga jegy kell, ha nincs megtosznak. A vonaton minden másodosztályú első, vagy utolsó kocsi peronján lehet bringát szállítani ha nincs külön kijelőlt hely neki, de mostanába van. Novics, én letudom vinni neked az obit, ha mondjuk ma este 6-órától letudsz szervezni valami találkát. Egyébként én valami reggel 6 óra fele fogok indulni vasárnap, ha még is kesvet érez valaki, hogy leteker a tóig esetleg.
-
zolka78
senior tag
A tavalyi az ilyen volt, Gárdonyig valami 53km a táv, de Érdtől végig a 7-es főúton kell menni, ezt vedd figyelembe. Én reggel 6kor biztos elindulok, nem szeretek későn indulni, úgy hogy 9-re ott vagyok, közben valahol reggelizni is kéne, tavaly megoldottam Martonvásáron a tescónál, de ez ugye most zárva lesz.
-
zolka78
senior tag
Akkor tulajdonképpen a jövőhét vasárnapot vehetem alapul nyugodtan.
-
zolka78
senior tag
Szavazzuk meg akkor a jövő hetet? Én benne vagyok.
-
zolka78
senior tag
Srácok mi lesz akkor most vasárnap, lesz valami érdemi döntés? Esetleg a jövő hét vasárnap? Studi úgy is viszakozni akar, Byk01-nek nem tudom, hogy meg van-e már az új bringája. Valamit döntsünk.
-
zolka78
senior tag
Hidd el, hogy nem fogsz feltartani. A tavalyi az úgy nézett ki, hogy 6 óra után indultam itthonról, és 9 órakkor taliztunk a többiekkel, ezalatt mentem le azt a 55-60 km közötti távot, úgy hogy Martonvásáron regeliztem. Utánna 9 órától nagyjából 15:30-ig tettük meg a tó körüli 28km-t, és ez így volt jó nyugisan. Szerintem ez most se lenne teljesítménytúra a tó körül, csak egy laza tekergőzés.
szerk: ja, és sokszor álltunk meg, enni, inni, meg ilyenek
[ Szerkesztve ]
-
zolka78
senior tag
válasz Lassú Víz #18611 üzenetére
Menni kell, menni kell, nem abbahagyni. Én tavaly március végén amikor elkezdtem újra bringázni 10 év után, és mentem be dolgozni, akkor még a seggemen is levegőért kapkodtam amikor mentem felfelé egy olyan kicsi emelkedőn mint a Sibrik Miklós út. Most meg nyár végén ha jól jönnek össze a dolgok, akkor tekerek fel a Mangartra 2000m fölé. Nem a teljesítmény számít, hanem a cél meg az út, a teljesítményt meg csinálják a sportolók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest