- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung topic
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
ottkar
addikt
Nem gyújtótávolság kell hanem látószög amivel a lényeges kivágást kapok. Ha egyszer a lényeg 5 fok alatt van akkor minek kell 15 fokos látószögben fényképezni, értelmetlen.És nem lehet mindent megközelíteni mert elhangzott olyan falls szöveg hogy nem kell tele közelebb kell menni.
-
wfalcon
tag
"...200 is elég lesz egyelőre..."
Azért ezzel a kijelentéssel én vigyáznék (mondták már mások is, hogy 640kB elég lesz)
, hamar hiányozni fog a 300, csak egyszer-kétszer kell belefutni.
Amikor megvettem az istDs-met, gondoltam a meglévő manuális Granit-11M 80-200 elég lesz, de hamarosan vettem egy Pentax F100-300-at, amit nemrég cseréltem Tamron 70-300-ra. Nekem legalábbis kell a 300. -
DJ Reinhardt
tag
Kicsit OFF:
"...Nikon D40/D60, amiben meg nincs AF motor, így spéci objektív kéne hozzá..."
Írtsuk a torz legendákat, ahol érjük: az olcsó kitobik (18-55, 55-200, 18-70) is tartalmazzák a fókuszmotort, semmi "spéci" nem kell. (Már jóval a D40/60 megjelenése előtt bennük volt, lásd "AF-S" obik)
-
Allien
veterán
Nem régen írtam pont ezt a 100.000-s dolgot, de kijavítottak, hogy ez igaziból még se garancia. Ráadásul, a K200D-re nem is írtak ilyet, a K10D-re írták, aminek a zárszerkezetét "örökölte" a K200D. De, pl az Index fórumain se nagyon olvasni rossz(alkodó) zárszerkezetről (egyetlen egyet se), ergo, eddig erre nem nagyon lehet panaszunk! Amúgy, nekem is dupla kit van, meg van egy Zenit alap optika (helios 44), bár, ezt nem használom, mert szorul (és M42-s átalakítóval müxik, de tervezem, hogy veszek egyet, mert kb 3E forint)), helyette vettem egy Ricoh 55mm-s 2.2-s manuális fixet (K bajonetes). Ezt használni is szoktam, és szerintem eléggé jó, még annak ellenére, hogy törőékesre nem cseréltem még le. Lehet, nem is fogom, vagy csak próba kedvéért, ha egy találkozón esetleg lesz lehetőség kipróbálni.
A Pentax obik jók, vagy legjobbak (pl Limited).Bár, előfordulnak problémák, de ez más kérdés. Minden kb pénz kérdése. Habár, előfordulnak azért hiányosságok, mert pl tele tartomány (mondjuk 300 felett) eléggé elhanyagolt, főleg fényerős obik területén. De azok ugye már más árkategóriák a többi gyártónál is, jellemzően millás obik, és nem 10.000-100.000-s árkategóriák.
(szerintem) -
macskajancsi
aktív tag
szerinted ebben a topicban mit fogunk a pentaxról mondani?
vagy jót, vagy semmit.
szóval szvsz jó vétel. ha jól tudom ez is 100.000 expóra van garantálva.
én fz8ról váltottam, más világ. az optikai stabi nem lesz annyira velős, meg a lefogott gyújtótáv sem elsőre, de ha bevállalod a macerásabb dolgokat (több objektív, nagyságrendekkel több $ ) akkor cserébe kapsz egy gépet a következő évtizedre...
a minőséggel sem lesz bajod szerintem. elsőre azért nem, mert nagy a különbség a bridge után, másodjára meg megtanulsz rawban fotózni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Ingatlanos topic!
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 33 f1.4 + 25 f1.8
- DJI POCKET 2 Standard kamera kiváló állapotban eladó, tartozékokkal!
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- Dji Osmo Pocket 3 kamera 2026.06.19. jótállással
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SzoftverPremium.hu
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest