Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DJ Reinhardt #3365 üzenetére
Persze. A kit objektívekben benne van a motor, de ha venni akarok hozzá másik objektíveket is, akkor már lehetnek bonyodalmak. Meg, nem vagyok anyagilag annyira nagyon eleresztve egyelőre, úgyhogy százezres cuccokról egyelőre szó sem lehet.
Allien: 300 feletti objektív nekem nem hiszem, hogy kelleni fog. FZ-50-nél is a 2 év alatt a két kezemen meg tudom számolni, hányszor használtam ki a 12-szeres optikai zoomot teljesen. 200 is elég lesz egyelőre.
Köszi mindenkinek.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
nem annyira legenda: csavarhúzós géphez fillérekért vehetsz 70-300-as telét, míg a Nikon AF-S 70-300 jelentős ugrás árban, vagy pl. a külső gyártók közt jónak számító Tokina obik is kiesnek (különösen szuper-nagylátóban nagyon jók), mert egyáltalán nincs motoros változatuk
ugyanígy a kedvelt és bőven megfizethető 50/1.8 vagy 85/1.8 obik
tény, h a többségnek bőven elég a kitobi, és ott nincs gond - de ettől még sokaknál valós szempont lehet a csavarhúzó megléte vagy hiánya
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Komolyabb optikákra gondolt nyilván....
-
ottkar
addikt
válasz
Itt nem az a döntő hogy van e motor benne hanem a motoros optika drágább és 4-5 optikánál az már elég sok.
-
ottkar
addikt
válasz
DJ Reinhardt #3137 üzenetére
Viszont ha nincs a keresőben semmi ráadásul a pentaprizmás kereső ebből a szempontból kevésbé koszolódik mint a tükrös. Ahhoz hogy az érzékelő le legyen alkoholosan tisztítva felesleges szétszedni
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
DJ Reinhardt #3123 üzenetére
Igen, lefele néző bajonettel fújkáltam. Egyébként visszanéztem a legelső tesztképeket, f8-as rekesznél (igaz itt még annyira nem feltűnő, ezért nem is szúrt előbb szemet) is látszik, tehát gyárilag rajta lehet valami a szenzoron. Gondolom nem porszem, mert azt lefújtam volna. Ez az egy pötty zavaró, mert f8-as rekesznél látszik, azt meg azért használom. Ha csak f13-nál látszana, nem érdekelne, azt nem használom.
Több embertől hallottam, és én is másodszor tapasztalom, hogy zsír új DSRL koszos szenzorral jön a gyárból.
Szerk: Én nedves tisztításnak neki nem merek állni, hozzá nem nyúlok a szenzorhoz. Ha Pesten járok, ez a Camera KFT-nél is úgy működik, mint a Nikonnál a Fóti úton? Ott bevittem a gépet, leültem egy 10 percre, megcsodáltam a vitrinben a kitobis d70s-t, aztán már hozták is a megpucolt gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- EA Sports WRC '23
- Vezetékes FEJhallgatók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Steam Deck
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Formula-1
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest