- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
félisten
Tegyék vissza a kőkorszakba (2G only vagy 2G/3G) a készülékeket.
Utána újraindítás.
Ha ez nem oldja meg/türelmetlenek, kézi hálózatválasztás: A1 HR a fenti módokkal.
Ha már beindult a roaming, akkor lehet visszakapcsolni a komolyabb hálózatokat. VoLTE/VoWiFi azért maradjon kikapcsolva, úgysem működik. -
4Grider
félisten
válasz
#08176384 #91335 üzenetére
Jelzem, hogy júniusban HT HR-en roamingoltam, csak a Telemach (Tele2) nem engedett fel.
És azt is jelzem, hogy a HT HR-en roamingolva pont olyan sebességet mértem 4G-n, mint HT HR simmel. Szóval sok minden nem stimmel azzal kapcsolatban, amit írogatsz.
Ráadásul az adatkártyáimról is ugrott néhány 10 GB, szóval azokkal sem volt gond. Biztosan rám más roaming szerződés vonatkozik, mint rád. -
4Grider
félisten
Tavaly novemberben történt valami, addig nekem teljesen jó volt. Decemberben már Zadarig nem volt szolgáltató az autópályán. Kézi keresgetéssel (talán HT HR, vagy A1-re állással) sikerült a roamingot elkezdeni. Viszont nekem működik mind a két korlátlan adatsimem (routerben, illetve nem VoLTE-s tabletben), ebből sejtem, hogy inkább a VoLTE-val vagy az 5G tiltással függhet össze az automatikus roaming hiánya. Az egyik sim le lett cserélve yetisre, az sem oldotta meg a problémát.
-
4Grider
félisten
válasz
Somatom #91319 üzenetére
Senki nem mondta, hogy nem tudják függetleníteni a Huawei routereket. Mivel jogszabály nem ír elő határidőt és a kérdező türelmetlen, ezért írtam, amit írtam. Huawei esetében a kikódolás legalább kétszer változott, így a gyártáskori kódok már nem feltétlenül érvényesek, a Telekom azonnali rendszere is ezzel szív.
-
4Grider
félisten
válasz
Viktor0610 #91290 üzenetére
Mondjuk a kollégáidnak már illett volna rájönni ennyi idő alatt, hogy mi a probléma, és minimum kijavítani a társszolgáltatókkal együttműködve. Vicces, hogy az ügyfeleitekkel keresgéltetitek a lehetséges roaming hálózatokat, ahelyett hogy megoldást nyújtanátok. Ha a VoLTE hiánya a probléma, a Telekom már bizonyította, hogy megoldható roaming során is...
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
válasz
bollizolee #91254 üzenetére
LTE FDD 20/28 nélküli telefonok ilyen távolságban kukák.
Szerk.:
Majd talán hosszú hónapok múlva lesz B8, az menni fog. -
4Grider
félisten
válasz
bollizolee #91250 üzenetére
Hány kilométer távolságra vagy a modernizált toronytól? Az eszközöd tudja a leszerelt B20 (800 MHz) helyett a feltett B28-at (700 MHz)?
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
válasz
koncsik #91211 üzenetére
Feltételezem nem vagy hüle és tele van az adblue tartály, nem azért jelez, mert tényleg üres. Ha így van (már hogy tele van), nálunk egyszer szerelő azt javasolta elromlott szintmérő - és így azonos hibaüzenet mellett - hogy szívjuk le a tartály felét. Ez megoldotta a problémát...
-
4Grider
félisten
válasz
koncsik #91195 üzenetére
Ami még nagyobb gáz lehet, ha a vállalati kapcsolattartód és az ő ügyfélmenedzserének nem volt annyi esze, hogy az előfizetésedre rátegye a kettes/hármas roaming zóna tiltást. Mert akkor Szerbiában/Észak-Macedóniában megabájtonként 2100 Ft-ért roamingolsz.
Nekem volt, így hívogatnak is elég gyakran a flottánk tagjai, hogy miért nem működik ezekben az országokban a mobilnet. Valahogy mindig megértik, ha elmondom nekik, hogy 1 GB roaming ilyen helyeken több mint kétmillió Ft, köszönhetően az EU roaming szabályzás következtében a profitjuk féltése miatt begőzölt hazai szolgáltatóknak. -
4Grider
félisten
válasz
FIREBLADE78 #91188 üzenetére
Ugyanez a gondom a Telekommal. Hiába a fiók, hiába onnan/belépve rendelek, számlák, jótállási jegyek nem érkeznek meg bele. A havi szolgáltatási számlák természetesen ott vannak...
-
4Grider
félisten
válasz
user26 #91169 üzenetére
Ha yeti előfizető, nem lehet még VoWiFi-je, ha be van kapcsolva a készülékén, pont hogy hibás működést eredményezhet, így ki kell kapcsolni. Ha másik szolgáltatónál van, nála nem kell állítani semmit. A bejövő hívások meg nem jelenése ezen a csodás rendszeren a 4G-n lógó, VoLTE-képes készülékekre a leginkább jellemző, azok közül is a kínai modellekre. (Régebben Samsungon is előfordulgatott.)
-
4Grider
félisten
válasz
janakbacsi #91164 üzenetére
Szerződéskötés plusz néhány nap szokott lenni. Pontosan nincs meghatározva a néhány nap.
-
4Grider
félisten
A tablet este 9-kor 54%-ról indult 39% lett a vége reggel 6-ra, ez ugye óránként 2% alatt. Szerintem ez jó, telefonnál persze ez lehet simán 3x-os érték a kisebb akksi miatt.
Roaming közben rendszeresen járok úgy hogy napi kétszer minimum tölteni kell a telefonokat, annyira eszi a 4-5 db 4G frekvencia és a szolgáltatók közötti váltogatás a telefonokat. -
4Grider
félisten
Nekem még nem volt olyan eszközöm, ami egy éjszaka alatt csak 2-3%-nyi akkukapacitást evett. Még talán wifin sem volt ilyen. Mondjuk azért nálam alapból van egy-két tucat háttérben futó alkalmazás a rendszert kiszolgáló alkalmazások mellett, meg igyekszem nem nagy telefonokat használni (amiket azért alapból 1-2 naponta tölteni kell).
-
4Grider
félisten
válasz
apuci04 #91013 üzenetére
A flottánkban tucatnyi korlátlan adatsimet használok, többnyire vezetékes 4G vagy 5G routerekben, de azért van 2-3 db MiFi-ben és tabletben is.
Ha rendszerszintű/szolgáltatói lenne a probléma, akkor legalább az utóbbi eszközökön fel kellett volna tűnnie. A MiFi-k esetén írják is, hogy 6-8 óra az akksis üzemidő, ha használva vannak, és a készenléti idejük sem túl magas bekapcsolt hotspot funkcionalitással.
De ma estére beteszek egy 50%-ra merült Huawei MediaPad T5-be egy ilyen korlátlan net apn-es adatsim-et, reggel referálok, hogy mennyit merült. Természetesen én nem fogok rajta aktiválni hotspot funkciót, hiszen az jelentősen emeli a fogyasztást... -
4Grider
félisten
válasz
apuci04 #91002 üzenetére
Nekem online apn-el is egy éjszaka lemegy a telefonról 15% minimum. eSIM-el meg 10. Sok oka lehet, hogy egy netezésre kihegyezett SIM miért merít jobban. Leírtam, hogy ok lehet pl. a közvetlen elérhetőség kívülről, amin aztán mindenféle népek próbálkoznak. De ok lehet pl. az is, hogy a net ip protokollja más, mint az online-é, a telefonod pedig folyamatosan próbálkozik az ipv6-al is. Vagy lehet harmadik ok is. De nagyjából senkit nem mozgat meg a problémád, mert ezeket a sim-eket nem telefonba találták ki, az pedig, hogy egy mifi 20%-al gyorsabban merül tőle, nagyjából senkit nem mozgat meg.
-
4Grider
félisten
válasz
koltam #90971 üzenetére
A szolgáltató tökéletesen látja, hogy miben használod a sim kártyát, vagyis ha tiltva van a hangcélú sim telefonálásra nem alkalmas eszközben történő használata, akkor a megfelelő szankciót alkalmazhatják. Hangcélú csomaggal ráadásul mindenképp privát/belső ip címet fog kapni az eszközöd (nem lesz közvetlenül kívülről elérhető).
-
4Grider
félisten
Megjelent a Velencei tó körül is az 5G. Sajnos az új és régi cellák közötti váltás nem problémamentes, simán 2G-re vagy 3G-re kerülnek a telefonok mozgás közben, majd onnan hirtelen vissza 5G-re.
-
4Grider
félisten
Még egyszer: Az adatmegosztó nem kap külön sim-et. Elővesznek egy halál közönséges sim-et a yetinél és arra aktiválják. Egy tök közönséges díjcsomagról van szó tehát, amit egy standard sim-re aktiválnak...
Hányszor volt már akkumulátor cserélve ebben az öreg készülékben? -
4Grider
félisten
Ennél a szolgáltatónál a hálózatfejlesztés része, hogy az újonnan cserélt hálózati eszközöket utólag finomhangolják a szomszédos cellákhoz, ami lassan haladó (több hónapos) munka. Így a régi és az új rendszerek közötti váltáskor nem ritka az akár 2G-re, 3G-re való visszakerülés, miközben adott területen akár 5G lefedettség is simán lehet, de jellemzően a 4G több frekvencián is kellően erős. Ebből a szempontból mindegyik másik hazai szolgáltató most jobb.
-
4Grider
félisten
Felénk (Campona) nem ez a tapasztalat, az nperf térképek mind a két 5G cellától (Nagytétényi ELTE és Kápolna utca) nagyjából 300-400 méterre már csak 4G+-t jeleznek mobiltelefonokon. Gondolom egy-egy jobb/nagyobb belső antennás routerrel egy kicsit nagyobb hatótáv érhető el, de a 3600 MHz-től irányítás nélkül nagy távolság amúgy sem várható el.
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
válasz
donjohnson #90792 üzenetére
Kötelező nekik díjmentes lehetőséget biztosítani, de te is fizettél volna az infóért...
-
4Grider
félisten
válasz
donjohnson #90790 üzenetére
Jó pénzért biztosan. De mint látható, vannak ingyenes lehetőségek is...
-
4Grider
félisten
válasz
Dr Bubo #90788 üzenetére
Érvényességi idő lekérdezése
Előfizetésed érvényességi idejét az alábbi módokon tudod lekérdezni:
Yettel Alkalmazásban díjmentesen
MyMenu-ben (*111#) díjmentesen
A MyMenu a telefonodon keresztül elérhető gyors menürendszer. Írd be a *111# kódot a telefonodba, és nyomd meg a hívásindító vagy küldés gombot, majd a megjelenő menüben válaszd ki a megfelelő menüpontot az egyenleged és az érvényességi időd lekérdezéséhez.
1220-as számon, díjmentesen
Hívd a 1220-as telefonos ügyfélszolgálatot és automatikusan megkapod díjmentes SMS-ben az elérhető egyenlegedet a hozzátartozó érvényességi idővel; továbbá, ha kiválasztod az 5-ös menüponton belül az első lehetőséget (5/1), akkor ezt az egyenleget automatán keresztül be is mondjuk. -
4Grider
félisten
válasz
Dr Bubo #90784 üzenetére
https://www.yettel.hu/adategyeztetes
"Ha nem tudom pontosan, mi az én határidőm, honnan tájékozódhatok?Lépj be SMS-jelszóval ezen az oldalon, és nézd meg a határidődet. Itt akár azonnal el is végezheted az adategyeztetést, amennyiben a szerződéskötésed évfordulója 6 hónapon belül van.Nem kell aggódnod, hiszen 60 nappal a saját határidőd lejárta előtt elkezdünk tájékoztatni (SMS-ben), hogy időben el tudd végezni az egyeztetést."
-
4Grider
félisten
válasz
donjohnson #90778 üzenetére
Persze ezeknek a címeknek csak egy részén tesznek fel 5G-t is.
-
4Grider
félisten
válasz
mucsgyver70 #90775 üzenetére
Kb. 20 vidéki nagyvárosban már van legalább egy állomás, amin bekapcsolták múlt év vége óta. Kb. ezzel a sebességgel haladnak...
-
4Grider
félisten
válasz
barnibooo #90766 üzenetére
Ha a hálózat terhelt, az apn váltás nem fog segíteni, mert nincs köze a terheltséghez. A navigáció során a két apn semmi különbséget sem jelenthet.
Két azonos eszköz egymás közelében produkálhat eltérő eredményt, mert nem biztos, hogy adott időpillanatban ugyanazokat a frekvenciákat fogják össze. -
4Grider
félisten
válasz
szabonagyur #90609 üzenetére
A szendvicspanel egy áldás, a szigetelőanyag két oldalán lévő vékony fémlemezek nagyon jól árnyékolnak.
-
4Grider
félisten
válasz
kekedi #90601 üzenetére
Samsung esetén a *#0011# és utána a megjelenő szervizmenüben a megfelelő kártya kiválasztása megmondja, hogy mit és pontosan milyen paraméterek mellett használ a telefon. Ha modernizált cella, akkor nagy valószínűséggel rossz lefedettségű helyen B28-at fogsz csak látni, ami soha nem lesz acélos, pont az a dolga, hogy a rosszul lefedett/lefedhető helyeken legyen valami alap net a semmi, vagy 2G helyett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 128GB Ultramarine -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3097, 100% Akkumulátor
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest