- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz geogabcsi #62249 üzenetére
Reménykedni lehet, de elég sok mindentől függ hogy lesz-e, egyáltalán lehet-e egy adott helyzeten változtatni. Pl. hello data esetében pont hogy ők lassítanak 2 Mbps-ra, ha túlterhelt a cella (már ha meg tudják már ezt csinálni).
Lehet túlterhelt egy torony amiatt, mert nagy területen szolgáltat alacsony frekvencián. Ilyenkor ha magasabb frekvenciára váltanak, kisebb lesz a lefedettség, azért lesz elégedetlenség. Vagy beteszik 800 MHz mellé az 1800 MHz-et, ezzel viszont azt érik el, hogy a lefedettség közepén nő, a szélén rosszabb lesz az elérhető sebesség. Vagy feltesznek még több cellát és a mikrós felhordót optikai hálózatra cserélik -> iszonyat költség.
Szóval nem egyszerű ilyen problémát megoldani, nem 5 hét, optikai hálózat esetén esetleg nem is 5 hónap a megoldás... -
gabor9991
őstag
válasz szabogabor10 #62250 üzenetére
Tényleg tudsz örülni annak, hogy fejlesztés helyett megszüntetik a normális csomagokat?
-
veterán
-
Somatom
veterán
válasz szabogabor10 #62250 üzenetére
"Tényleg nem értem, miért volt nekik jó ezeket széles körben értékesíteni eddig...
Iszonyatosan tökön szúrták magukat."Mit nem értesz ezen? Párszor már leírtuk az okát. Nem magukat szúrták tökön, hanem azt, aki megvette tőlük a céget. Meg, persze minket.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
asdf_
veterán
válasz gabor9991 #62252 üzenetére
Nincs mit fejleszteni, a radios adatatvitel egy korlatos dolog. A sok HD-sal pedig itt-ott kiutottek a kapacitasokat. Teljesen egyertelmu, hogy gazdasagilag nem racionalis tizes, szazas nagysagrendben bazisallomasokat ledobalni az orszagban vagy a meglevok kapacitasat az esetlegesen rendelkezesre allo szabad fekvenciak bevetesevel boviteni, a fillerekert a fel internetet letolto torrentpistikek miatt.
Az a baj, hogy ebben az orszagban mindenkinek az ingyen es a korlatlan szora all a cerkaja es ha pl. ingyen lenne a csapviz meg a csatorna, falhutest csinalna a lakasaba nyarra, es telibeszarna, hogy ennek milyen kornyezeti hatasa van, o kifizette, korlatlan, senki ne szoljon bele, hogy mit csinal vele. Le kene errol a mentalitasrol szokni, meg el kene felejteni. Ott a 100 gigas csomag, ha valaki abba nem fer bele havonta, akkor valamit rosszul csinal, ennyi. A kovekkel pedig ide tessenek celozni: X -
geogabcsi
tag
válasz 4Grider #62251 üzenetére
Teljesen egyet értek veled, s ezt el is szerettem volna mondani a telefonban az emberkének, sajnos ez egy ilyen helyzet, nem hibáztatom őket, netezni tudok, nem sok pénzért, holt időben egy HD filmet is meg tudok nézni, ami szintén nem gond, tehát elégedett vagyok, ha tudnak javítanak, az optika valóban horror!!
-
gabor9991
őstag
2016 elején léptem be abba a flottába amelyik elsők között kezdett korlátlan adatkeretet adni normális áron.
Akkor azt mondta a flottakezelő, hogy a korlátlan kártyáikon a havi adatforgalom átlaga 9(kilenc)GB.
Szóval nem azzal van a baj, ha valami korlátlan, hanem azokkal akik ezt ész nélkül használják.Szerintem nem a korlátlanságot kellett volna megszüntetni hanem az ész nélküli felhasználóknak meghúzni egy limitet ahogy most meg is tették 30GB/napnál. -
Somatom
veterán
válasz gabor9991 #62258 üzenetére
Ezt rossz módszernek tartom, mert sztem egyszerűen átverés. A legnagyobb bűnös a torrent, amit, mint adatátviteli mód, technikailag lehetne korlátozni. Ennek meglenne a jogi alapja is, hiszen a hálózat stabil működésének érdekében a szolgáltató alkalmazhat ilyen korlátozásokat.
-
gabor9991
őstag
válasz Somatom #62259 üzenetére
Igen, én is úgy gondoltam, hogy mondjuk a torrentet kellett volna valahogy tiltani vagy lassítani nem pedig a korlátlanságot megszüntetni.
A 30GB/nap csak a példa volt, hogy valamit mégis tettek azért, hogy megállítsák az ész nélküli felhasználókat.
Bár nem tudom pontosan mi történik most amikor 30GB-ot meghaladja a napi forgalma, lassítják vagy csak kiszámlázzák a +1000 forintot?
Én pl. több mint 2 évig korlátlan kártyát használtam itthon, havi átlag 300GB forgalommal.Ez napi átlag 10GB, szerintem teljesen átlagos és egyáltalán nem miattam volt a hálózat leterhelt.Viszont a 100GB-os keretbe ez sehogy nem férne bele. -
viktorhu
veterán
válasz Somatom #62259 üzenetére
Nagyon bonyolult a korlátozás pont a torrentnél. A másik két szolgáltató nem a torrent korlátozásával érte el, hogy ne terhelődjön túl a hálózata, hanem azzal, hogy nem teszik olcsón elérhetővé a korlátlan netet. Ha ők adtak volna olcsón HD csomagot, az ő hálózatuk még hamarabb összeomlott volna.
Portra korlátozzanak? A torrentkliensek automatikusan váltanak bármilyen random portra, ha kell. Elemezzék az adatforgalom típusát? Lehet elemezni, hogy épp szöveget vagy képet töltesz le, vagy pont torrentet forgalmazol, de az erőforrás-igényes, és azt is ki lehet játszani. Akkor kezdjék el a vpn-t is tiltani? A telekom felkészült rá, de én pl. igen morcos lennék, ha nem tudnék vpn-ezni mobilnetről - azt hiszem, hogy emiatt váltani is kényszerülnék.
A korláltanságot eleve fair use policyhoz kellett volna kötni. Pl. azt mondani, hogy aki rendszeresen túllépi a 100 gigát, azt figyelmeztetés után átteszik korlátos csomagba. Most már ehhez késő, élesebb határt kellett húzni.
-
-
radio100jozs
őstag
A HD csomag beszántása még nem oldja meg a problémát, mert eközben minden sarkon árulják pár ezerért a flottás korlátlan csomagokat a Telenornál, így semmi nem oldódott meg. Persze engemet nem sokáig érint a probléma, mert letelik januárban a 2 év Homenet L, és mondom is le, itt az optika az utcában, most kötötték, már csak az élesítést várom. Persze arra jó volt ez a 2 év, hogy ne a lassú ADSL-el szenvedjek.
Gondolom a Huawei asztali routert ugyan úgy lehet majd függetleníteni, mint a mobilokat a szerződés lejárta után? -
Somatom
veterán
válasz viktorhu #62263 üzenetére
Sztem aki képes logikusan gondolkodni, az borítékolni tudta ennek az akciónak a következményeit. A kérdés az, hogy akkor a szakértők miért nem látták előre? Persze, hogy látták. Akkor viszont az igazi kérdés az, hogy miért engedték mégis bevezetni, ha ez egyértelműen a hálózat túlterhelődéséhez vezet? Milyen körülmény az, aminél ez sem számít? A válasz egyértelmű és ezt igazolja az is, hogy az új tulaj nagyon gyorsan véget vetett ennek a csomagnak.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz viktorhu #62262 üzenetére
Igen, ez a gaz, hogy a torrentet egyreszt bonyolult es eroforrasigenyes korlatozni, amellett nem minden az, aminek latszik, torrent technologiaval telepitocsomagok, frissitesek is kozlekednek a neten, a legitim forgalmat viszont nem kene korlatozni, de ha korlatozzak, akkor jon a verpistike, es VPN-en keresztul torrentezik, az viszont egy biztonsagos csatorna alatti titkositott adatfolyam, ott mar nincs csomaganalizis, a szolgaltato nem lat bele mi megy ott, igy korlatozni sem tudja a torrentet, csak magat a teljes vpn-t tudja BW limitelni, azt meg mocskosul nem kene, mert a vpn-t normal modon felhaznalok lesznek nagyon hamar igen mergesek (estenkent kulso helyszinen dolgozok, home office-olok stb.), a FUP-ban 100 gigara korlatozott csomagot meg nem biztos, hogy lehet korlatlannak nevezni es hirdetni, barmennyire is szeretne a marketingosztaly, mert ott meg a GVH fog kiosztani par tizmillio buntetest igen gyorsan (bar ha kiscsillagoznak, es normalis betumerettel odairjak, hogy havi 100 giga forgalom eleres utan az elerheto savszel max 2/0.5-re korlatozodik a honap vegeig, az meg lehet, hogy beleferne).
-
Bferibörs
addikt
válasz viktorhu #62263 üzenetére
Korlátlan- ha napi korlátot adnak meg pld. 30 GB akkor az nem korlátlan. 🙄
Az észnélküli felhasználókkal van a legtöbb baj- szerintem.
Olvastam itt olyat,hogy 2 terra felhasználás egy hónapban. Nos a m.net tényleg nem erre való.
A korlátlanság részemre egy szabadság, nem kell azt lesnem,hogy még hány bitet használhatok el.
Ez nem jelenti azt,hogy észnélkül használjam a m.netet.Természetesen nem vagyunk egyformák.
Van akinek nincs más lehetősége mint a m.net ,érthető ha többet használja az átlagnál, na de 1-2 terrás felhasználás? Gőzöm nincs mire lehet ennyi adatot megkajáltatni, munka,tanulás esetleg család mellett.( persze van gőzöm,csak nem értem, rágyógyulás a képernyőkre/ kijelzőkre)Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
4Grider
nagyúr
válasz Bferibörs #62267 üzenetére
Ha tudnád Európában hány mobilszolgáltató ad korlátlan mobilnet-csomagot fair use policy-val. Amiben leírják, hogy napi 1 GB-tól havi 40-50 GB-ig nem lassítanak, de utána 64-128-256 kbps...
És mindezt nem azért csinálják, mert sóherek, hanem mert náluk a mobilnet-használat elterjedtsége miatt már elég régóta túlterheltek a hálózatok. -
Somatom
veterán
Sztem ilyen messzire nem kellett volna elmenniük. A korábbi csomagok között is volt olyan, amit VPN -nel lehetett korlátlanosítani (de szép szó ), mégsem okozott problémát. Ez már túl bonyolult ahhoz, hogy tömegessé, ezáltal a hálózatra veszélyessé váljon. VPN -en keresztül torrentezni? Háááát ...
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Korlátlan, nem korlátlan, párszor volt már terítéken.
Erre volt válaszom sebesség korlátos tarifák.
Torrenthuszároknak kell a sebesség fizessék 50eFt(vagy többet)/hó díjat, a többire meg bőven elég 20Mbps is, sőt én nagyon is elvagyok max. 7Mbps sebességen is.Az, hogy új tulaj így vette át, az saját sara lesz, mert új tarifákkal egyből akkor veszteség termelődik, amit később maradék előfizetővel fogják kifizettetni, vagy nem és marad a csőd.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
veterán
válasz Somatom #62273 üzenetére
Egyébként értem én, csak felfogni nehéz. Van egy g*ci Telenor (már bocs, de ezzel a stratégiával tényleg azok), és van a PPF, akik elvileg tudták, hogy létezik ez a probléma. Ennek ellenére megvették a céget. Amit most látunk, az a kármentés rész. És ha folytatják, akkor jelenlegi formájában bizony tényleg vége a teljesen korlátlan flottáknak es ugye a HD-nek is. Nagy kérdés, hogy ez utóbbit mikor vezetik ki teljesen. Mert szerintem ki fogják.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
Somatom
veterán
válasz szabogabor10 #62274 üzenetére
Sztem ez a probléma eltörpül ahhoz képest, hogy számára teljesen fölösleges beruházni a cégbe. Túl pici ez a pocsolya és a honos cápa már szemet vetett erre az aranyhalacskára. Ebből a bízniszből ő nem jöhet ki jól. és ezt a cápa is pontosan tudja.
-
veterán
-
törölt tag
Adategyeztetés után nem kapok 200 mega netet meg 20 perc beszélgetést?
Úgy emlékszem, hogy kaptam egy SMS-t, ha megcsinálom, akkor adnak ajándékba. -
Somatom
veterán
válasz darvinya #62278 üzenetére
Sztem ez nem így működik. A cápának nem jó, ha az aranyhal megerősödik, mert úgy reménye lehet, tehát nehezebb levadászni. El kell lehetetleníteni, mert reményvesztetten sokkal könnyebb megszerezni. Ez csak idő kérdése. A módszert számos példa alapján ismetjük. Lásd: HírTV.
-
adika4444
addikt
válasz Bferibörs #62267 üzenetére
"A korlátlanság részemre egy szabadság, nem kell azt lesnem,hogy még hány bitet használhatok el.
Ez nem jelenti azt,hogy észnélkül használjam a m.netet."
Szerintem leírtad a lényeget!
iQpro korlátlan simem van. Júniusban egy nagyobb közösséggel használtunk el 5 nap alatt 200 GB adatforgalmat, itt nagyon jól jött, hogy korlátlan. Azóta viszont a havi rekordom 20 giga alatt van.
A legutóbbi havi forgalmam az valami 2 giga volt. Mert csak netrádiózgattam amikor nem volt épp netem, meg weboldalt fejlesztek, ami szintén nem egy adatforgalom igényes dolog, pláne a kódolós része.Szóval szerintem 1-1 alkalommal belefér az extrém használat, mert van helyzet amikor kell, de tényleg a hozzálláson kéne változtatni. Én is torrenteztem le Debian ISO-t az iQ-val mert szükség volt rá, lekaptam (ez volt kb. 10 perc), utána zártam is a klienst.
(#62269)Somatom:
Ahhoz kell ám egy VPN szerver is, és pl. egy OpenVPN-hez azért kell kraft rendesen.A legjobb lenne a több havi átlag alapján megszabni a limitet, vagy egyszerűen terhelt helyen korlátozni a flottást is, pl. terhelt esetben egy 10/2 Mbps-sel sztem bőven el lehet lenni, aztán meg ahol kevésbé terhelt, ott mehet neki ami a csövön kifér.
üdv, adika4444
-
szkaroly
senior tag
Könyörgöm hagyjuk már ez a torrentpistike dumát! Telenor saját bevallása szerint a HD userek 95%-a 100 GB vagy az alatt forgalmazott. Ez ugye 50 giga fel és 50 giga le torrentnél (nem vagyok a hazai torrent nagy ismerője, de gondolom a 1.0 ratio még érvényes nem?). 50 GB letöltés olyan sok egy hónapra? Átlag sebességű hálózaton 2 óra alatt lejön. Nehogy már a maradék 5% döntse már be a Telenor hálózatát. Flotta statisztikákat nem ismerek, de ha ott olyan nagy a letöltés akkor azt kellett volna megszüntetni nem a HD-t. Amúgy meg gondolom az itteni nagy agitátoroknak persze be van kötve a net fizikailag is (a kaminos fórumtársat kivéve persze). Eszükbe se jut hogy vannak olyanok akiknek nincs más. Egyszerű ez a történet. A norvégok el akarták adni az egész hóbelevancot, felpumpálták előtte egy kissé a statisztikát (új ügyfelek). Csak azt felejtették el hogy a f@s hálózat sok helyen nem fogja bírni a megnövekedett forgalmat. Mert mindenki emlékszik milyen csomagok voltak a HD előtt: 200-500 mega, 1-2 giga. A cseh milliárdos meg csak hárácsolni fog persze.
Poco F6
-
Somatom
veterán
válasz adika4444 #62282 üzenetére
+1
Símán lehetne korlátozni a sávszélességet és a teljes sávszélesség lehetne (vagyis, lehetett volna) feláras. A torrentezést azzal is ellehetetleníthették volna.szkaroly:
Nálam nem feltétlenül a kamionozással függ össze a dolog. A régi lakóhelyemen csak egy 2/0,25 -ös, mikrohullámú netre volt lehetőség. A mostani lakóhelyemen van vezetékes netem is (Telekom), de nem használom, mert NAT -olt.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz szkaroly #62283 üzenetére
Torrent -nél igaz 1/1, de már nem 20-30 szálon, hanem 1000 szálon.
Ugye itt warez tartalom vadászat miatt van ennyire töredezve.
Ekkor elég 1-2 torrenthuszár 1 toronyra és lezabálja net sávszélességet.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
nyisziati
veterán
Dehogyisnem elég.
10-12 éve volt a T-Home balhé, amikor a korlátlan vezetékes ADSL körül állt a bál, mert nagyjából 200.000 júzerből volt kb. 300 (alig több, mint 0,1 százalék!), akik miatt akadozott a rendszer.Akkor korlátozták le havi 300 gigára a "korlátlant".
[ Szerkesztve ]
-
szkaroly
senior tag
válasz darvinya #62285 üzenetére
Én csak azt tudom mondani hogy a céges statisztika teljesen ellentmond azt itteni vélekedésnek, hogy a Hd felhasználók torrentezése miatt lassult be a hálózat. Ez csak találgatás. Ha pl. valaki torrenten letölt egy filmet, az a többit is ott fogja. A nagy többség pedig szerintem HD v FHD felbontásban. Folyamatos ilyen használatnál a 100 gigás határ seperc alatt elérésre kerül.
Poco F6
-
zseko
veterán
Egyszer huzamosabban használnál olyan hálózatot ahol torrenteznek páran, lehet más lenne a véleményed a 'csak' XX GB-ról Úgy lerohasztja a hálózatot hogy öröm nézni. Anno mikor vezetékes hálózaton belefutottam egyik 'kedves' 'lan-társnak' köszönhetően, akkor mobilomon is gyorsabb volt a net, pedig az akkor még csak Edge-t tudott.
HR24.hu
-
Bferibörs
addikt
válasz darvinya #62272 üzenetére
Hát nem tudom, hogy jó e az a 20 Mbit/s. Most éppen egy dominó netet használok ami max. 30 Mbitet enged. Gördülékeny,nem szaggat. Viszont van,hogy az előfizus telenoros 50-70 Mbitnél is szaggat,lassan,nehezen tölti be az oldalakat, főleg videós oldalt. Szóval számomra az a 7 Mbit igen csak kétséges lenne. ( megjegyzem,sokat vidékezek,zömében mobilnetet használok)
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
geogabcsi
tag
Adataimat kivettem, ez a válasz jött:
"Nyilvántartásunk szerint az érintett címen 2G/GSM, 3G/UMTS és 4G/LTE hálózatunk jó beltéri jelerősséggel érhető el. A közeljövőben olyan jellegű hálózatfejlesztés, amely javíthatna a címet érintő lefedettségi viszonyokon, sajnos nem várható.
A mobilinternet szolgáltatásunkkal lehetőséget biztosítunk Előfizetőink számára, hogy az internetet helyhez kötöttség nélkül az ország legnagyobb részén bárhol elérjék. Célunk segíteni Ügyfeleinket, hogy kommunikációs szolgáltatásaink valamennyi előnyét élvezhessék nap, mint nap. Ennek megfelelően igyekszünk hálózatunkat, szolgáltatásainkat oly mértékben fejleszteni, hogy azok használata az Előfizetőink számára a legnagyobb megelégedést nyújtsák. A hálózatunk fejlesztése szempontjából azonban a lehetőségeink nem korlátlanok. Ennek eredménye, hogy vannak olyan területek, ahol még csak a GSM hálózat sem elérhető, más helyeken azonban már akár az LTE+ sebességével is használható az internet."
-
darvinya
titán
válasz szkaroly #62287 üzenetére
És (#62291) Bferibörs
Itt nem méret a lényeg, hanem torrent szál által foglalt sávszélesség.
Értsd azonos tornyon
1 torrentező 1000 szálat indít
2 torrentező 1500 szálat indít
3 torrentező 2000 szálat indít
…
Minden szálhoz rendelek 200kbps × 1000 = 195Mbps, s ekkor nő az égbe ping és lassul be minden média, stb.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
4Grider
nagyúr
válasz darvinya #62297 üzenetére
A torrentnél a használt sávszélesség-igénynél több probléma van. Minden egyes nyitott session processzoridőt és memóriát igényel a hálózaton. Sok egyidejű kapcsolat pedig sok processzoridőt és sok memóriát. Tehát a torrenttel nem csak a használt sávszélesség a probléma.
-
DrBubo77
veterán
Jó a Black Friday oldal. Listázza a termékeket, rákattintok a fejhallgatóra, ott pedig "A készüléket jelenleg nem értékesítjük." felirat fogad.
Akkor miért listázza ki?ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest