Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    veterán

    válasz darvinya #18941 üzenetére

    A net az nem csomag, hanem folyamatos szolgaltatas, aminek a helyi nepszokas szerint (ld. havonta van fizetes) havonta kell kifizetni az egy honapra jaro reszet. A chipsnek mi koze ehhez, amikor az nem is szolgaltatas es nem is folyamatos?
    Ettol meg megteheti a Telenor, hogy bunkozik, es visszafejleszti a szamlazasi rendszeret, csak hogy szivassa az uj(!) szolgaltatasra elofizetoket, de ugyan mar, ne probald meg ugy beallitani, hogy ok a normalisak (egy hulye? hisz mind szembe jon! effekt).
    Amugy ahogy tevedsz, mint mondtam a kozmuszolgaltatok is kiszamlaznak tort egyseget a _havidijbol_, ami bizony szolgaltatas, a karbantartast, a szamlazas dijat stb. foglalja magaban. A kW/h gondolom a humor akart lenni, olyan nincs (csak kW*h), es a gazt nem m3-re fizeted, hanem MJ-ra, ami bizony pont hogy tort ertek mindig. Most arrol nem is beszelve, hogy az nagyon nem mindegy, hogy a legkisebb egyseg az a legkisebb me'rt, vagy a legkisebb figyelembe vett, vagy a legkisebb szamlazhato. A gaznal csak az egesz m3-t diktalod, de a maradek athuzodik a kov. honapra; es a fogyasztas napi szinten tobb 1 egysegnel. Villanynal ugyanez. A Telenor meg az egy egyseget ugy akarja meghatarozni, hogy egesz honapra vonatkozik 1 egyseg, mig a meres 0.1kByte egysegben tortenik, tehat indokolatlan arfelhajtas van csak az egybehonap modszer mogott. Siman tudna a torthonapra napi 100MB keretet megfelelo torthavi szamlaval adni.

Új hozzászólás Aktív témák