Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ph_5.5

    aktív tag

    válasz rekid #50897 üzenetére

    :DD
    A Mikrosattal sosem volt gondom. Mármint mint vevőként.
    De: pl leíratkoztam a hírleveleikről, mert olyan teszteket küldtek, amelyben olyan "fotósoknak" adták ki a terméke bemutatóra akiről köztudott hogy pl nem rendelkezik végzettséggel, kamura vette fel a tevékenységi körét. (mostmár természetesen amióta nem kell hozzá végzettség, ezt nem olyan kellemetlen pont...) A 10 millió fotós országában mekkora erőfeszítés kell ahoz hogy találjon olyan "hiteles" ( ha még létezik ilyen fotós) személyt aki össze tud rakni 10 értelmes mondatot egy adott termékről, aki érdemi szituációban be tudja mutatni a működését. A mostani MS300 tesztkörútból is azt hiányoltam hogy mi az hogy nincs hss, meg nem vennék mert csak 1/32-ig szabályozható le... gyakorlat szükséges a szoftbox összeállításához és társai.
    Olyan mintha elmennék venni egy Suzuki Swiftet és reklamálnék hogy nem megy 230 km/h-val, pedig nagyon nyomtam, vagy hogy a 165/65 R14-es gumikkal nem tudtam megállni 100-ról 15 m-en belül.
    Elolvasom a technikai adatokat. Gyártó leírja hogy 1/1-1/32-ig szabályozható. Akkor nem reklamálok hanem megnézem hogy ebbe mi fér bele. Az MS 300 még mindig tud kisebbet villani mint az SK400, ami 1/16-ig tekerhető csak. De ez már az én bajom :) Én úgy tesztelem ezeket a cuccokat hogy megnézem a gyártó által leírt számokat. Ha tetszik amit látok, megveszem. A többi meg kiderül élesben. Ha pedig csalódom (nem szoktam) akkor tudom hogy nem arra lett kitalálva és használom másra. Pl MS300-t derítésre és nem F11-t igénylő fotózáson 240-es paraboxba főfénynek.

    #50898Lex Icon Közvetlenül sehogy. A gyártó által megadott GN értékek nem válthatóak át WS-ra, és igazából nincs is jelentősége a WS-nak... pont ahogy egy sima lakásban lévő ledizző W-ban megadott teljesítményének sem.
    A rendszervakuk eltérő fejállásnál (más-más zoom pozicióban) más GN számmal bírnak. Egy 60-as kulcsszámú vaku (105mm- 200mm gyártótól függően megadott érték) 60-80 Ws-nak megfelelő szintet hoz. de egy 120-as szoftboxba betéve mégsem lesz azonos mértékű a kilépő fény mennyisége, eloszlása.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák