Keresés

Aktív témák

• Simtu

senior tag

válasz david->off #1921 üzenetére

Szia!

Én még nem nagyon vagyok jártas a témában, de nemrég nekem is aktuális volt a kérdés.
    Másfél hónapja vettem egy D70-es Nikont. Nekem is csak a használt gép jöhetett szóba. Én kb. 20e expóval vettem a drágát (azóta raktam bele kb. 3e-t). Sokat le lehet szűrni a gép állapotából külsőre is. Meg kell nézni, mennyire kopott, nincs-e rajta sérülés, sokat elárul, mennyire vigyázott rá a tulaj. Akitől én vettem látszott, hogy törődött a géppel, az lcd-n is fent volt a műanyag védő - és azon látszott is, hogy nem akkor rakta fel :D .
    Az sem baj, ha megvannak a tartozékai, papírjai, ha már nem is garanciális. Attól, hogy még nem mai darab nem feltétlenül kell lepukkantnak lennie.
    Gyakorati szempontból meg szerintem ne vedd meg azonnal. Vigyél memókártyát kattintgass
    vele párat, aztán töltsd fel ahol tudod szgépre, és nézegesd meg alaposan. Érdemes úgy is teszt képet csinálni, hogy rajta van az objektívvédő, illetve az ég felé fodítva, így monitoron le tudodd majd ellenőrizni, nincs-e dead pixel.
    A többit majd elmondják a tapasztaltabbak...

Soxerencsét!

S.

Aktív témák