- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
az mondjuk tény, h sokmindenen jó lenne változtatni - klassz lenne egy szabad forrású firmware (de ez persze soha nem fog megvalósulni, hiszen komoly, gyártói titkok vannak szoftveroldalon)
nagyon örülnék pl, ha D70-en a témamódok nem állítanának egy csomó dolgot fixre (pl fókuszpont kiválasztás, vakuvezérlés, ...), hanem épp ellenkezőleg: megjegyeznének egyéni beállításokat, így egyfajta "beállításbank"-ként működnének - azzal, h eközben vannak bizonyos preferenciáik is (mint portrémódban a tágabb rekesz, vagy sportmódban a rövidebb záridő)
az egy használható mód lenne - ilyen megkötésekkel azonban helyből felejtős, csak teljesen kezdőnek lehet jó :-(vagy a D60 nagyon okos újdonsága, amikor a manuális fókuszálást tudja az expókorrekció skáláján visszajelezni, szintén csak firmware kérdése - hiszen az AF rendszer mindig tisztában van a szükséges korrigálási iránnyal, mégis csak egy buta pöttyöt jelenít meg (még a D300 is, csak a legnagyobb kategóriájú gépek kaptak nyilacskákat a kijelzőbe. Pedig régen egy belépőszintű SLR-ben is ott voltak...)
-
vegesj
tag
Csatlakozom KakaosCsirke véleményéhez. Nekem is van egy ilyen Nikon 18-200 VR obim és igaz hogy kompromisszumos megoldás de szerintem összeségében több az előnye mint a hátránya. Amúgy meg ezt a tipust eleve ún. utazó objektívnek hozták ki a nagy átfogása miatt
tökéletes ha az ember csak egy objektívet visz magával pl.kirándulásra és a súlya is barátságos az 560gr-jával.
A többi hasonló átfogású objektívek között pedig a tesztek alapján a legjobb.
A torzítást pedig tudtommal pl. a Nikon Capture NX-el lehet korigálni ha szükséges de szerintem egy átlagos ember nemigen veszi azt észre én legalábbis nem nagyon.
Úgy ahogy KakaosCsirke én sem bántam meg hogy megvettem. -
johnjohn
addikt
Visszavittem, mert annyira lágy volt minden rekeszen, hogy csak RAW-ból élesítgetve lett használható a képe.50-mm-től tért magához, szerintem hibás széria került Magyarországra, már többen írták fórumokon, hogy nagyon lágy a képe. A Nikon még nem reagált.
A Photozone tesztfotók is mind f 9 felett készültek.Nem kell egyszerre venni mindent, szépen építgetve.Ha ráérsz napközben gyere ki Piliscsabára a Pázmány Egyetemre, ott dolgozom, ki tudod próbálgatni amim van, és visszanézheted PC-n.Talán már ez is segítség, hogy mit keress.Csak egy vonatjegy! -
KakaosCsirke
tag
Szia ABE!
18-200VR tulaj vagyok, nagyon szeretem a lencset. Ami kritikakat irtak az sajnos mind igaz, pl 18 mm-en a horizont akkorat gorbul, hogy az mar gunyos vigyornak tunik. De ennek ellenere nagyon jol hasznalhato obinak tartom. Persze attol fugg mire akarod hasznalni. En az izgaga lurkoimat lovoldozom vele es arra kivalo. Gyors, megbizhato a fokusz, az oriasi zoom atfogas is nagyon hasznos, es ugyebar nem kell cserelgetni. A VR iszonyatosan hasznos, kulonosen, hogy nem vagyok valami stabil kezu. Viszont nem produkal olyan minoseget mint egy kisebb atfogasu lencse. Ha osszetornem/elvesztenem, biztos hogy vennek egy masikat belole.
-
johnjohn
addikt
Én már párszor megszívtam, pl. a 16-85-ös VR Nikonnal,mag a 18 -200-Nikonnal is, bár azt szerencsére nem vettem meg.
Amim most van : Tokina 19-35--csúcs nagylátó, kristálytiszta képek 6.3-as blendétől, főleg szabadban használom.Nikon 18-135-ha túrázni megyünk, szinte mindenre jó.Tamron 55-200
ez midíg elfér, mert kicsi és könnyű, portrézni, álatokat fotózni /vadaspark stb./
Van egy 135-400-as Sigma, ezt most árulom, 135-és 360 mm-között f8-on remek, csak 1.2 kg. a súlya.Viszont pont a súlya miatt, a -D 200+Sigma2,5 kg- nem könnyen mozdul be egy expotól ha egy kicsit is le van támasztva. Szinte soha nem állványról használom, legfeljebb monopoddal.
Végül van egy Chinon 200/ F3.5 manuális obi, portrézni álom.
Néha ingerenciám támad mást venni, de nagyon drága volna minőségben előrelépni. -
johnjohn
addikt
Az a baj vele, hogy nem úgy torzít, ahogy a többi nagy átfogású obi, tehát, hogy 18 mm-en torzít, aztán egyre kevésbé, hanem össze vissza, 18-on rettenetesen torz, azután 50-mm nél megint erősebben , utána már elfogadhatóbb. Ugyan ez igaz a lágyságra ,tulajdonképpen valamennyi tartományban csak a kép közepe éles, a széleken erősen lágyul, ráadásul ami nálam volt az féloldalasan.Nagyon erősen rekeszelni kell. Ennyiért lehet venni Nikkor 80-200/f 2.8 AF zoomot használtan.A 18-135 sokkal tisztább, és a széleken is egészen jól teljesít.
Én inkább maradtam az obicserélgetésnél.Nem véletlen, hogy elég sokat árulnak a használtpiacon, a 135-ös ből meg elég keveset találni.Ugyan ez igaz a 24-120 VR obira is, az is lágy a széleken.
Van egy mezei 27 000.- be kerülő tök műanyag Tamron 55-200-as obim , az meg penge éles minden tartományban rekeszelés nélkül is.Igaz D 40-D 40X-gépekkel nincs AF, se stabilizátor, mégis remek obi.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- PlayStation 5
- Drum 'n' bass
- Kutya topik
- OLED monitor topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Realme GT 2 - aláírjuk
- További aktív témák...
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest