- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
Bikerman
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #9805 üzenetére
az csúnya lenne...
elmondom, hogy mi a bajom: kezdem elérni azt az állapotot, amikor úgy érzem, hogy a kitobinak sem a minősége, sem a gyújtávja nem elég. mivel kellene nekem tájképre, portréra, makróra egy obi, ezért kéne vennem egy fix 50-est, de nincs benne af, amelyikben van az 110.000-nél kezdődik. tudom, okosabban kellett volna választanom vázat. mert még meg tudnám oldani egy 35/1.8-al de azzal elég nehezen lehet makrózni, már 55 véggel is elrepkednek az alanyok... meg kéne nekem egy jó kis tele, lehetőleg 300-as véggel, bár nem tudom, lehet 200-as is elég lenne... a legfőbb probléma pedig hogy még tanuló vagyok, tehát, a heti zsebpénzből befolyó összegből tudok félretenni, ami hát ugye nem valami nagy összeg. bár a gépre is vagy már 3 éve gyűjtöm a pénzt. ezért váltanék canonra, mert lenne belső af motor, nagyobb obipark, tudon nyikonynál is van, de ennyi pénzem sajnos nincsen.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Ferdzsoo #9760 üzenetére
Most lapoztam vissza a topikod addig, ahol linkelted a képet, amin látszik a pixelhiba. Ennek fényében én is osztom Lugosi véleményét, ezért ki ne add a gépet a kezeid közül, pláne ne öt hétre... Annyi idő alatt csak jársz (vagy valaki akire rá tudod bízni...) Budapesten. A Photo Hallra én is az ilyen több hetes sz@rakodások miatt vagyok pipa, nem is veszek náluk soha többet semmit. Hihetetlen, hogy egy ekkora, országos hálózatú cégnél több hetet kell várni egy pár nap alatt elintézhető dologra
-
válasz
Ferdzsoo #9746 üzenetére
photo hall? Akkor nézd már majd meg mikor visszakaptad a géped, hogy hány expó van benne (jpeg exifben benne van). Ugyanis nekem már simán adtak el használt (nem fotós) cuccot újként a ph-ban. Nagyon rossz tapasztalatom van velük.
Szerintem nagyon nagy hiba volt ezért pont nyár elején 5 hétre rájuk bízni a géped. Pont nyár elején nem lesz géped... Sőt --- Ha nagyon rosszindulatú akarnék lenni akkor az egy ph-os csóka a te gépeddel megy nyaralni. Ezért mondtak egy ilyen fika dologra 5 hetet. Utálom az ilyen kereskedőket. -
-
DJ Reinhardt
tag
válasz
Ferdzsoo #9746 üzenetére
A "javítás" kb negyed óra (forrás: tapasztalat, nem netpletyka).
Nem tudom, hogy jött ki az öt hét, de ugyanabban az üzletházban a másik, zöld színvilágú fotós boltból nem küldik Pestnél messzebb a gépeket (forrás: nikon.hu, partnerek listája).
Lehet, h mégis megérte volna lépcsőt mászni vásárláskor
Mindegy, 5 hét nyilván a lehető legrosszabb eset plusz még egy kevés, biztos jóval hamarabb visszakapod. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #9682 üzenetére
akkor valszeg egy pontba fogták össze
a régebbi ill. nagyobb modelleken külön van "long exposure NR"
így a D60-on valszeg csak egy bizonyos időnél hosszabb expók esetén, magától kapcsolódik be, ha a "NR" egyébként be van kapcsolvade ez nyilván benne van a kézikönyvben...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #9675 üzenetére
ha semmit nem csinálnak, az is jogos: ez RTFM témának tűnik...
(ISO400-on, 8 mp-es expó mellett abszolút normális hotpixelek megjelenése, ez nem hiba!)
pont ezért van a hosszúexpós zaj csökkentése opció a kamerában, csak be kell kapcsolni...szervizben csak akkor kell kimappeltetni, ha már kézből megtartható idők (tehát mondjuk 1/30) mellett is megjelenik
cserélni valóban nem fogják akkor sem, mert minden CCD-n vannak hibás pixelek, csak a kamera hibatáblázatát kell bővíteniük - ez tényleg pillanatok alatt megvan -
Degeczi
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #9596 üzenetére
azért nem kimondottan egy lottó 5-ös esélye kell hozzá: mivel kinn sötét van, hosszú, 10 mp-es nagyságrendű időket lehet lőni, abba pedig könnyen beleeshet egy villám - ha nem, máris lehet törölni, és újra próbálkozni
nappal, tized-század mp-es tartományú időkkel pont elkapni egyet, az már valóban nagy mázli
Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hobby elektronika
- PlayStation 5
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest