Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Aktív témák
-
Freddy76
addikt
És én még azt hittem, hogy én offolok sokat
.
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #35164 üzenetére
Akkor neked miért az van?
-
Freddy76
addikt
válasz
TayRol #35147 üzenetére
Amíg pici, addig az 50 jobb, amikor elindul, a 35. De az is tény, hogy elég rövid az időszak, amikor "elindul", elég gyorsan átvált viharos tempóra... Másrészt amikor elindul, akkor már egy indirekt vaku sem ártalmas, vagyis feltehetsz egy zoom-ot is. Nálunk ez volt: piciként az 50-es, nyitva, ha kell magas iso-n, hogy ne kelljen vakuzni. Utána inkább a 18-105 és vaku plafonra.
De te ezt mire rakod rá? Vettél egy másik dslr-t?
-
-
Freddy76
addikt
válasz
aleister #35050 üzenetére
Ez a magas ár relatív. Az egy generációval korábbi milc vázakat elképesztő olcsón dobják utánad, ezen csodálkoznak is néhányan a másik topicban... 100e Ft-ból lehet egy normális szettet összehozni, ami tökéletesen elég lehet sokaknak belépő+kitobi helyett, de másodgépnek is jó (pl. Nesa). A felsőbb kategória ára magas, ezt nem vitatom, de csak lesz áresés itt is...
Sajnálom, hogy nem jössz a talira, kiváncsi lettem volna a véleményedre. Throme is kipróbálta a gépet, a saját kártyáját betette, és egymás után lőtt képeket a saját gépével és az enyémmel (ugyanarról, ugyanazon az ekv. gyutávon, ugyanazon a rekeszen, ugyanarról a témáról). Részletes értékelést/összehasonlítást még nem kaptam, de úgy gondolom, tetszett neki.,. És az oly ezt a szenzort most elkezdte lepakolni az olcsóbb gépeibe.
-
Freddy76
addikt
válasz
aleister #35052 üzenetére
Szegény a kassza koma, most minden hatóságnak olyan keretszámokat kell teljesíteni, hogy ihajj. Látom ügyvédként, hogy az összes hatóság (NAV, PSZÁF, sb.) összecsapják a vizsgálatot, felderítetlen tényállás alapján böfögnek a bírságolási határ tetejére eső bírságot, a másodfok jóváhagyja, oszt menjél bíróságra. Persze a bíróságnak nincs a végrehajtásra halasztó hatálya, csak ha a bíróság felfüggeszti, de az meg nem szokta. Aztán a bírságok egy jó része megáll, és mindenki boldog, leszámítva az ügyfelet, meg lassan az ügyvédet, mert az ügyfél már ott tart, hogy ha úgyis leszedik a sápot, bármit csinál, akkor minek költsön ügyvédre is?
Egy történet, ami lehet, hogy itt is érinthet valakit, erre lehet készülni: Ügyfél két Tissot órát rendelt Hong-Kongból. Doboz nélkül, mert olcsóbb a posta. Megjön, vámosok lefényképzeik, és a svájci órásszövetség által megbízott magyar ügyvédi iroda fénykép alapján(!) megállapítja, hogy hamis. Ügyfélre rögtön kiszabják a bírságot, vámpótlékot, felszólítják kártérítés fizetésére, feljelentik(!) fellebbez, másodfokon ugyanez. Bíróságon három független szakértő megállapítja, hogy az óra eredeti, nem hamis. Ügyfélnek kiadják az órákat de az ügyvédi költségét nem térítik meg, mert a bíróság szerint ebben az ügyben nem lett volna szüksége ügyvédre... Közben eltelt egy év. Most annyira berágtam, hogy perelni akarom a kollégákat, hogy volt pofájuk elvtelenül beállni a vámosok alá, és két szar fénykép alapján akarták megsemmisítetni az órákat. Mind kiderült magyar kereskedők is ezt az irodát bízzák meg, és inentől gondold tovább az összeeskövés-elméletet: nem csak az állam nyer a bírságon, hanem a magyar kereskedő is, mert innentől kezdve nincs íbéj, magyar bolt van.
Ez lesz a jövője sajnos ennek a dolognak, attól félek.
A dologban annyi a szépség (de ez nagyon), hogy amikor az ügyfél írt az eladónak, hogy eljárás van, az eladó elküldte a hivatalos papírjait szkennelve, és visszautalta a vételárat. Most az ügyfél jelezte, hogy visszakapta az órákat, de az eladó nem kéri a vételárat, merthogy neki fontosabb a 99,9 % megbízhatósági index az íbéjen...
35063 madgie: szerinted van értelme?
-
Freddy76
addikt
válasz
dabgergo #35019 üzenetére
Nem lenne akadálya annak (szerintem), hogy akár FF szenzorral is készítsenek gépet, pro funkciókkal, de egyelőre ennek szvsz nem igazán lenne piaca. Az FF-m4/3 közötti szenzorméret-különbség már igen jelentős. Ekkora szenzorhoz már megfelelő objektív és váz is kell, amely miatt egyértelműen elveszne a méretbeli előny. Ez egy szempont. Másrészt aki megengedheti magának (árban) a pro gépet és az FF szenzort, az feltehetőleg ragaszkodni fog a tükröshöz (akár a pro felhasználás, akár a pro-nak látszás miatt...). Gondolom én.
Aki pedig tükör nélküli ff gépet szeretne, az vehet Leica M9-et, másfél milláért... Sztárok között igen népszerű...
Amúgy a milc megy egyre feljebb a kategóriákban, az olympus om-d, pana gh3, fujifilm X-Pro1, X100 már a dslr-ek középkategóriájával hasonlítható inkább össze, már amennyiben hasonlítható...
-
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #34989 üzenetére
Mi az, ami egy amatőrnek kellhet, és nincs m4/3-ra
? Én eddig mindent kaptam...
A gyártókat pedig szerintem nem a profik tartják el, hanem a tömegek.
Amúgy Joe Mcnally-t én röhögném ki, ha azt mondaná, hogy az kell nekem is, mint neki. A te d800-adat sem váltja ki milc, nem is fogja, de a d600-at sem - Aleisternek sem lesz jó sohasem a milc a d5100 helyett, Kleroo-nak sem d90 helyett, de nekem az, vagyis itt a felhasználó szokásai döntenek... Azzal nem feltétlenül értek egyet, hogy a gyártók tudják, mit csinálnak, szerintem egyszerűen nem láttak ebben a piacban potenciált, nem foglalkoztak vele. Kijött mindkét gyártó ugyan valamivel mostanában, de ez ilyen akarásnak nyögés a vége cucc lett... Miközben a piac bővül, és lényegében az (egymással kompatibilis) oly-pana páros és a sony nexek uralják a piacot (nem az általad említett sony slt-k). Az új vásárló meg bemegy egy bolba, elmegy egy fórumra, és könnyen dönthet úgy, hogy a csúcskompakt vagy a belépő dslr helyett milcet vesz, és ebből a canon-nikon kimarad. De immár a középkategóriás dslr-ek mellé is állítható milc, ha valakinek nem fontosak a dslr fícsörök és a méret ("csak" a képminőség)... Ha pedig belép a canon-nikon, addigra meglesz a rendszere sokezer felhasználónak, és nagyon-nagyot kell ahhoz mutatni, hogy a felhasználó rendszert váltson... Ahogy Kleroo mondta, a távol-keleti turistáknál lassan több a milc, mint a dslr, nem hiszem, hogy a canikonnál ez stratégia...
Amúgy szerintem nem fogja a milc felváltani a dslr-t, de piacot hódit tőle, különösen a belépő szegmensben.
Pár napja olvastam egy cikket, az egyik gazdasági elemző szaklap 2002-ben a tíz éves időtávra a telekom/informatika piacról a Nokia részvényeit ajánlotta legjobban, az Apple részvényeit a legkevésbé. Akkor nyilván mindenki biztos volt benne, hogy a Nokia tudja mit csinál, és van stratégiája... Ehhez képest az egykori óriás döglődik, a lesajnált törpe meg tíz év alatt a világ leggazdagabb cége lett...
-
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #34980 üzenetére
Hááát, szerintem ha egy dzsungelben, sivatagban, hómezőn járkáló natgeo fotósnak egyszer azt mondják, hogy van valami, amivel megfelelő képminőséget kapsz, pár kilóval könnyebben, esetleg az egyik kezed is szabadon marad, es nem kell hozzá nehéz állvány sem, nos, lehet, kérné a cuccot. Ha csak ez lenne a különbség, és csak ez számítana.
Neked a kis méret hátrány, másnak ez előny. Akinek kell, hogy nagy legyen a cucc, bele tudjon kapaszkodni, kismillió dedikált gomb legyen és felső kijelző a két tárcsa mellett, az nem fog m4/3-ot venni, ez tény. Akinek ezek helyett számít a méret és a súly, az lehet. Mert azért sok másban is különbözik a cucc, kiváltani nem fogja a dslr-t a milc, helyettesíteni egyes felhasználók eseteben lehet... Szvsz pro felhasználó nem fog váltani, az amatőrnek alternatíva a kompakt helyett, a dslr-fel szemben.
A Sony érdekes kérdés, de engem az ő útjuk, a fix, fényt félig áteresztő tükör, nem győzött meg... Merthogy a sony-ban van tükör, csak nem mozog, hanem a fényt részben tükrözi a keresőre, részben átengedi a szenzorra, vagyis ott van veszteség. Akkor már inkább a Panasonic gh sorozata lehet érdekes.
Mire a Canon-Nikon ide belép, túl sok felhasználó lesz a többi oldalon. Kínálat meg bővül, Szvsz mar most van minden, ami kell.
Furkoo: jajj de egyetértek minden szavaddal...
-
Freddy76
addikt
válasz
forceberg #34919 üzenetére
Zuiko 75/1.8. Igaz ez szűkebb (ekv. 150, nikkor 85 pedig ekv. 127,5), de ebben a tartományban egyre kevesebbet számít egy-egy mm, úgyhogy szerintem hasonlítható a két obi; szvsz a felhasználási terület ugyanaz lehet. Tudásban is hasonló (legalábbis croppos vázon) de a zuiko szörnyen drága, ez már a nemérdekel kategória. A 85/1.8-ra gyűjtenék...
Nagylátónak ott a 9-18, amely megfelel a 12-24-nek croppos vázon, de ennek nem igazán ismerem a minőségét...
-
Freddy76
addikt
válasz
aleister #34910 üzenetére
Neked van 85/1.8 G-d
. A nagylátó mellett az volt a másik nagy vágyálmom anno. Azt én is kipróbálnám, hiába nincs semmi értelme az én esetemben... Van egy hasonló üveg az én vázamra is, de 290e...
szerk: eastsider, Kleroo ezt nagyon alaposan kivesézte pár hete, szerinte igen
.
szerk2: Aleister, ezt most elmentem, és már most alig várom, hogy gyereked szülessen
...
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
válasz
#40935168 #34868 üzenetére
Én egy percig sem vitatom a d800 nagyszerűségét, és ha valaki megteheti, és erre vágyik, és ki is tudja használni (mint pl. te), akkor vegye, és használja saját örömére, ez a lényeg. A másik oldalról, ha valakinek az előző három feltételből csak az első van meg (megteheti), akkor az biza nem fogja tudni kihasználni a gép előnyeit - melyek éppen azok, amelyekről írtál. Coxer is erre célzott, hogy sokan behódolnak a sok megapixelnek, ami nem minden esetben old meg mindent. Én hetente találkozom esküvőfotósokkal, többen közülük tervezik a váltást - nekik ez munka, nyilván tudják, mit csinálnak (van, aki hitelből tervezi)...
A másik topikban tényleg volt egy kolléga, aki d800-ról váltott (állítása szerint) oly om-d-re. Hogy ez mit mutat, mindenki döntse el, szerintem semmiképpen nem azt, hogy az oly bármiben jobb lenne, max. azt, hogy eleve a d800 nem volt ésszerű választás az érintettnek (ha tényleg volt...). Eszembe sem jut a két gépet hasonlítani, a d800-oly om-d (sőt a d800, és bármelyik m4/3) abszurd összehasonlítás, mintha egy Aston Martin DBS-t hasonlítanám egy VW passattal... De most, a kezdeti lelkesedés után már azt is belátom, hogy a d5100-zal sem lehet összehasonlítani teljesen objektívan, más a két gép (Aleisternek panaszkodtam is a múltkor, hogy kellene egy d5100 itthonra...).
-
Freddy76
addikt
válasz
aleister #34859 üzenetére
Nem tetszik, ugord át. Különben leírom, hogy hány forintért lehet gyerekágyat kapni, oszt akkor lehetsz igazán ideges
. De ha nagyon zavaró, akkor szóljatok, de nekem eddig nem úgy tűnt, hogy olyan nagyon ártalmas/trollkodó lenne. Megjegyzem, provátban elég sok kérdést kapok a témáról, innen is... (OFF)
A d800-at kolléga nem munkára vette, teljesen hobby, és rájött, hogy hülyeséget csinált. (OFF)Az is igaz persze, hogy én sohasem láttam a d800-át, meg más se, csak az m4/3 topicban írta, hogy az van neki, és túl nagy, váltani akar...(/OFF)
-
Freddy76
addikt
Én ismerek egy fotóst, aki két 5dMkII-ről váltott egy d700-d3 kombóra. Neki jobban tetszettek a Nikon színek, és állítólag tele volt a töke az 5dMkII fókuszrendszerével...
De olyat is ismerek, aki váltott d800-ra, rövid úton elege lett, eladta, és most ugyanaz a cucca van, mint nekem, plusz kijött egy távol-keleti út is...
De a lényeg, hogy te mit akarsz itt?
-
Freddy76
addikt
válasz
aleister #34825 üzenetére
Hűha, ez most irományom melyik részére vonatkozott? Arra, hogy a Canon/Nikon/Pentax veszni hagy egy piacot? Pedig sokan lennének, akik megvennének egy Nikon m4/3-ot márkahűségből, vagy pl. azért hogy a vakujuk kompatibilis maradjon, esetlen a kedvenc obikat adapterrel használhassák. De a Nikon 1...
-
Freddy76
addikt
Én a japánoknál főként Nikont láttam, de itt Budapesten is. Valóban tény, hogy a milc teret hódít. Az olympus úgy van most az om-d-vel, mint az apple az új ájfónnal, nem tud eleget gyártani, nincs az a mennyiség, amit a piac ne szívna fel rögtön. Nálunk kb. egy hónapja még 4-5 hét volt a várakozási idő... Akksi meg azóta sincs, utángyártott még nem jelent meg, gyári meg nincs, mert ami elkészül, az megy a gépekbe. Állítólag európai szinten pár darabos szállítmányok érkeznek pótakksiból...
Azt én is olvastam valahol, hogy távol-keleten a milc-ek egyre nagyobb teret hódítanak, de alulról-felülről egyaránt harapnak, vagyis a dslr-től éppúgy szívnak el felhasználót, mint a kompakttól.
Ehhez képest furcsa, hogy a Nikon miért hagyja ezt a piacot, mert amit kihoztak ide, az egy vicc. Persze ugyanez igaz a Canonra és a Pentaxra is.
Szerk.: Kleroo, ezt megértem. Az ember azt várná, hogy az EU "fővárosa" egy csilivili ékszerdoboz, ehhez képest bizonyos helyeken (még a városközpont környékén is) olyan, mintha Afrika lepukkant városaiban lennél... Én nem szerettem Brüsszelt, kifejezetten élhetetlen városnak tartom. Nem is mentem ki dolgozni, amikor lett volna lehetőségem rá...
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #34792 üzenetére
Azért a második oldal vicces... Gyengeségnek írják, hogy nem jó telének a nagylátó...
Én anno sokat vacilláltam ezen, ugyanannyi pró és kontra volt mindkét oldalon. Itthon talán a Sigma olcsóbb volt újonnan, ráadásul ezt ki is tudtam próbálni, Forcebergét. Aztán persze egyik sem lett, inkább eladtak az egész Nikont...
-
Freddy76
addikt
válasz
aleister #34639 üzenetére
A 20-as "csak" 2.8, ami nem rossz ugyan, de egy fix lehetne gyorsabb, emellett 180e felett van, és pl. neked sem lenne vele AF. A 28-as bőven 200 felett van (ahol van raktáron, ott 250 felett).
A 35/1.8G és 50/1.8G 50e körül megy (az én Panám (20/1.7) 100).
Szóval igen, kell még, pl. egy ekv. 35-40 1.8 fényerővel, beépített motoros, 100e körül...
A másikra 34642: tudom, hogy nehezen hihető egy megrögzött dslr-esnek megemészteni, de a milc teret hódít, egyre többen használják (és nem csak újak, egyre többen váltanak dslr-ről, pl. most egy kolléga a d7k-ja helyett keres m4/3-ot...). Igaz, az objektív perpill nem kérdés, mert nincs annyi obi, hogy nagyon nagy gond legyen a választás.
-
Freddy76
addikt
válasz
Throme #34631 üzenetére
Nekem a 18-105+50/1.8G páros mindent vitt, ugyanakkor az 50-es DX-en nem volt a legjobb látószög, sokszor szűk volt bent, a 35 talán jobb lenne. De amikor próbáltam a 35-öst, nem győzött meg, az 50-es képe jobbnak tűnt...
Most használok egy 20-ast, ami nálam ekv. 40, és rájövök, hogy egy fix ekv. 35 körüli látószöggel szép az élet, és mindent meg lehet oldani (valszeg nem véletlenül szerelik az összes fix obis gépet lajkáék és fudzsiék is ezzel). Nikonnak van ekvivalens 35 körüli fényerős fixe?
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #34603 üzenetére
Attól az obit még kölcsönadhatja
.
-
Freddy76
addikt
válasz
aleister #34539 üzenetére
Ahogy Throme írta, Zolka mutatta a meghekkelt 500d-t. Lényegében teljesen más menüt hozott elő, ahol olyan dolgok is állíthatók voltak, amelyek amúgy nem - ez persze egyértelműen mutatja, hogy a váz tudta, csak a szoftver nem...
Az m4/3 fórumban (tudom, Mordor, te oda be nem teszed a lábad, azaz a reged) folyamatosan megy a diskurzus a panasonic gépek hekkeléséről, amellyel - jellemzően videóban - lényegesen jobb teljesítményt lehet kihozni a gépből. De erről pl. Madgie, aki néha itt is feltűnik tudna sokat mondani.
Nikonnál nem hallottam ilyenről...
Off: tegnap voltam lakodalomban, és egy igen ittas vendég kezéből kiröppent a 7d egy sigma 70-200/2.8-cal, csattanás a kövön, elröppent egy-két leszálló műanyagdarab... Fizikai fájdalmat éreztem, hiába Canon...
-
Freddy76
addikt
válasz
Freddy76 #34501 üzenetére
Upsz, freudi elszólás: azt akartam írni, hogy "Aleister: Neked egy om-d az álomgép, csak még nem tudod."
Karima: a kétirányú (tehát a függőleges előre-hátra billenést is mutató szintező hasznosabb lehet. Azt nem tudod segédrácshoz igazítani, nem is tudom, azt miért hagyták ki.
-
Freddy76
addikt
válasz
aleister #34496 üzenetére
Az mondjuk igaz.
Necro: de a segédrács is csak akkor segít, ha valamihez (pl. horizont) tudod viszonyítani.
Mondjuk ami kérdés, hogy ez csak a vízszintes "billenést" mutatja, ha jól látom. Ami azért kevésbé fontos, mert ha van mihez viszonyítani a képen (háztető, horizont), akkor ahhoz is be tudod lőni segédráccsal (ami nálam is be van kapcsolva, már csak a komponálás miatt is), és utólag is tudod korrigálni. Ha semmihez nem tudod belőni az egyenest, akkor pedig úgysem látszik a képen, hogy ferde, mert ugye nincs mihez viszonyítani...
Ami kérdéses - és ez panorámára is igaz - a gép minimális függőlegeshez képest történő előre-hátra billenése, ami pont elég torzulást tud okozni panorámánál. Ehhez viszont nem elég a vízszintező, a függőleges irányt beállító "segéd" is kell, ez pedig, ha jól látom, ezt nem tudja.
Szerk. 34500, Aleister: Nekem egy om-d az álomgép, csak még nem tudod
.
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
válasz
Kleroo #34476 üzenetére
Hát, én éveken keresztül heti rendszerességgel jártam oda...
Fő tér (Grand Place), Atomium és környéke (itt a mini Európa - minden EU tagállam kiállította valamely nevezetessége makettjét, viszonylag nagy, tehát több méteres makettekről van szó), Hadtörténeti Múzeum, autósmúzeum (ezek egymás mellett vannak), de ha van két napod:
1. Brüsszel, Grand Place és környéke (2 óra séta max.), majd metró, és Atomium és környéke;
2. Bruges. Vonattal alig távolság, és Európa egyik legszebb városa.És ne feledd, a gyümölcsös ízesítésű sörök az ördögtől valók, tartsd magad távol tőlük.
-
Freddy76
addikt
válasz
Throme #34470 üzenetére
Nekem sem volt sem a d3100, sem a d5100 esetében ilyen problémám, mindkettőn 4-4 obit használtam, amelyből három közös volt (18-105, 50, 35, emellett a d-3100-on volt 18-55, d5100-on 55-200, plusz a talin oróbált obik)... De okosabbak többet tudnának panaszkodni, különösen, ha lényeg a kis DOF.
-
Freddy76
addikt
válasz
Throme #34465 üzenetére
Front/backfókuszra gondoltam, hogy nem érint. Kontraszt alapú fókuszom van csak, ugyebár...
Aleister: egy egyszerű kérdés volt, abból adódóan, hogy a technikai részét nem feltétlenül értem, lévén abszolút nem vagyok műszaki ember. Arra gondoltam, hogy ha az objektív minél egyszerűbb, tisztán csak optikai szerkezet, és minél több "körülmény" (pl. stabi) függ a váztól, annál inkább egyformán viselkedik különböző objektívekkel. Ha nem érted, akkor lehet, hogy hülye volt a kérdés, nem kell ragozni.
-
Freddy76
addikt
válasz
aleister #34460 üzenetére
Kéretik teljes egészében idézni, vagy sehogy:
Ellenben nem értek a technikai dolgokhoz, de ha több mindent vezérel a váz, annál kisebb az esélye annak, hogy eltérő obikkal eltérően fog viselkedni. Vagy nem?Ha nem, hát nem, csak kérdeztem
.
Azért akkor sem rossz az a vázba épített stabi. Különösen, ha jó...
-
Freddy76
addikt
válasz
aleister #34458 üzenetére
Hm, mintha itt nem a jobb megoldás lenne keresve, hanem a meglévő helyzet lenne magyarázva jobb megoldásnak. De hogy továbbgondoljam: ha te el akarsz menni madarat fotózni, és a 70-300-adban elromlik a VR, akkor b@szhatod, az ultranagylátódban még van. Ellenben nem értek a technikai dolgokhoz, de ha több mindent vezérel a váz, annál kisebb az esélye annak, hogy eltérő obikkal eltérően fog viselkedni. Vagy nem?
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
válasz
Kleroo #34437 üzenetére
Érdekes, én teljesen rászoktam az om-d-n a fényerős fixekre. Ennek persze az is az oka, hogy a kompakt zoom-ok azért kompromisszumosak, a normális zoom-okkal pedig pont az m4/3 egyik előnye vész el, a méret (azzal együtt, hogy még így is kisebb, mint egy hasonló dslr zoom); emellett az m4/3 gyártók kezdettől a jó minőségű fényerős fixekre fektetik a nagyobb hangsúlyt. És az élet teljesen jó fixekkel, igazából a 20/1.7 és 45/1.8 kombóval elvagyok (ekv. 40, illetve 90), a 20-as kiváló általános célra, a 45 kistele/portré. De egy ekv. 35-40 körüli obi kiváló allround obinak, különösen, ha olyan vázon van, ahol a felbontás engedi a croppot, és a másik oldalon az 1.7 (ami ténylegesen ennyi, tehát teljesen nyitva is okés).
Ezt talán Spanyoll is meg tudja erősíteni, ő is elvan a 35/1.8-cal (nyilván hiányzik más is, de csak ezzel is meg lehet élni).
Ami odab.sz az a vázba épített stabi az om-d-ben. A talin ki lehet próbálni, a 45-öst (ekv 90) ki lehet tartani 1/15-ön is (mondjuk ebből a vázból sok mindent dícsérnek, de a stabi az, amit minden szakcikk forradalminak tart - ezt még a milcgyűlölők is elismerik...). Szerintem ennek kellene a jövőnek lenni, a vázba épített stabinak, innentől kezdve bármit raksz a gépre, az VR...
Nikonban egyáltalán nincs/nem volt vázba épített stabi? Pentaxok esetében ez mennyire működik? Gondolom, a tükör és a zár miatt valamivel bonyolultabb lehet, mint az m4/3 esetében.
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #34395 üzenetére
Titkárnő a főnöknek az íróasztalon:
- Főőnök, tegye már be...
- Dehát már régen benn van...
- Óóóó, milyen hatalmas... -
Freddy76
addikt
válasz
forceberg #34390 üzenetére
Ööööö, lényegében egyetértek
...
Nekem ez a fogás kérdés nem jön át annyira, pedig viszonylag nagy kezem van, mégis meg tudtam fogni a d5100-at is, meg az omd-t is. Amikor Kleroo kezembe adta a d700-at a portrémarkolattal, akkor sem az jutott eszembe, hogy húdejófogásavan, hanem az, hogy nooormális???? Aztán rájöttem, hogy fiatal, és gyúr, azért cipel nehezet
. Bocs, Kleroo...
Persze mint áramforrás, már más kérdés.
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #34381 üzenetére
Mérnök úr, ahhoz, hogy szelet "fogjon" elsősorban nagy felület kell, az pedig itt nincs... Előadásokra kellett volna járni a sok cs helyett...
-
Freddy76
addikt
válasz
szeva000 #34355 üzenetére
Vagy akkor jön meg az eszed, ki tudja? Assem tudod mi az a milf, ergo assem tudod miről beszélsz
Ahogy necro mondta, gyere el a fotóstalira, és rájössz, bár a csere nem fog menni, az én izületeim nem bírnák el a batár nehéz d90-edet, max.forcebergét, mert az szép képeket készít...
Larry303: jó, csak kicsit luftos felül, én ott vágnék.
Szerk: jut eszembe, legszívesebben m3ss-sel cserélnék, ő fényképezhetné, amint tetőre teszem az autóját...
-
Freddy76
addikt
Kisgyermek, akit nem vakuzunk sehogy. Nekem pl. igen jó volt, hogy a gyerek hat hónapos koráig (amikor elkezdtem vakut használni, indirektben) el tudtam menni iso 3200-ig, sőt, iso 6400-ig ha nem volt más. Most, hogy kissé elmélyedtem az LR-ben, veszem elő a régi nikon rawokat, és a d5100-nál az iso 3200-on készült képek még bőven jók, és az iso 6400-on készült képekből is jó eredményt lehet elérni.
Ne haragudj, ez a "Ahol nem használható a vaku, és nem lehet 1600on 1.8as fixel fényképezni, akkor ott tegyük is el a gépet, kivéve ha megrendelésre fotózunk." mondatod kicsit olyan, amit az ember érdemi érv hiányában vesz elő, különösen, hogy itthonra nem jó, de a megrendelőnek még jó a sz.r is. Persze késő van, lehet, hogy te sem ezt akartad írni, vagy én értem félre.
-
Freddy76
addikt
Anno én váltottam d5100-ra, utólag nézve nem volt értelme, inkább korábban meg kellett volna tanulnom utómunkázni, és egy 35-ös fixet venni a különbözetből
. Most ilyen gondom nem volt, az m4/3-ad piacon az om-d az egyetlen gép, ami nekem megfelel, úgyhogy csak az volt a kérdés, hogy igen-nem, más dilemma nem volt...
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
válasz
Kleroo #34126 üzenetére
Közöm nincs hozzá, mert abszolútt offként offolok, de miért offoltok abszolút on hozzászólásokat?
Sokan túl sokat vártak ettől a váztól (olcsó FF), ehelyett kaptak egy drága FF vázat, amivel semmi baj nincs, csak éppen a várt nagy durranás elmaradt. Az mondjuk tényleg elgondolkodtató, hogy aki ezt megteheti, az miért ne tegyen hozzá meg egy (arányaiban) keveset, és vegyen d800-at, vagy vegyen egy d700-at akár. Szóval bővült a géppark, de nem lett tűzijáték. Gondolom, a d700 gyártásával le is állnak (vagy le is álltak?), és marad a d600-800-4 sorozat ff-nek.
Bájdövéj, d90-et még gyártják?
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #34093 üzenetére
Nem, szerintem millás géppel nem lehet szar fotókat csinálni, ezt rosszul tudod, akinek millás gépe van, annak csak jó fotói vannak. Az 5d mizériát amúgy én sem értem, az agyonsztárolt 5dmkII-nek pl. elég fos fókuszrendszere van.
A megapixel meg kell, sokan erre izgulnak, és ezt ti is tudjátok. A Nikon nem kicsi hájpot csinált abból, hogy lassan minden kategóriában a nagy rivális fölé megy megapixelszámban: ez a fontos, ez az adat rántja oda a vevőt a pulthoz. Ha a d700-at és az 5dmkII-t egymás mellé tesszük, sok mindenben jobb a d700, de szerintem nagyon sok vevő ment el csak a kétszer annyi megapixel miatt. A d4 már kivétel, aki azt a vázat veszi, tudja mit akar, azt már nem is lehet megapixelekkel megvezetni.
Én amúgy már a d800-at is felesleges és értelmetlen vakításnak tartom, de ez csak egy vélemény, persze. Amúgy lehet, hogy ezt a Nikon is érzi, ezért lőne be alá egy értelmesebb felbontású ff vázat is.
De mindegy, a legfőbb kérdés a photokinán most az, hogy jön-e Zuiko 17/1.8-as obi, vagy sem, és ha igen, mennyiért?
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #34072 üzenetére
Dslr-rel ne fussál, megfájdul a hátad.
-
Freddy76
addikt
válasz
atok666 #33978 üzenetére
Azért érdekes ez a zaj. Nekem ugyebár oly omd van, ami a milcek között elég jó, nyilván a fuji gépei is azok (bár ott sok júzer olvadozásában van egyfajta geekség is, a fuji ha szar is valamiben, az akkor is jó, mert az... A teszteknél kijön, hogy szar a fuji valamiben, de a vége az, hogy nadeakkoris, we love fuji). A fuji a megfelelő obiparkkal egyelőre egy dologban közelít a d4-hez, és ez az ára...
Az oly omd-nek is van egy nyilván nagyon jó zajszűrő rendszere, amit alapból rá van küldve minden jpg-re jó erősen. Sokszor jó, de sokszor szétkeni a képet, részletek vesznek el. Én le is vettem nullára. Szóval nem ismerem ezeket a teszteket, nem tudom, miből indultak ki, de azért elég nehezen értelmezhető egy olyan adat, hogy mennyire zajos/nem zajos. Mi? Jpg, raw, zajszűréssel, anélkül, mekkora zajszűréssel?
Én milcet használok, és nem is vennék mást, nagyon szeretem, de azért hogy egy akármilyen fuji veri a d4-et... No, azért eznemizé.
Ezzel együtt jó a fuji, sőt, ha sok pénzem lenne, azt vennék jó obikkal (inkább, mint d4-et, azt cipelje, akinek két anyja van...).
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #33878 üzenetére
Ez egy jó topic, és ezt most komolyan mondom. Ha mindenki venne egy normális oly milcet, csak át kellene keresztelni
.
-
Freddy76
addikt
válasz
kovaripeti #33856 üzenetére
Én a d5100+18-105+50/1.8+SB700 szettet hirdettem itt (hardverapró), a pixinfón, expresszen és az indexen. Fixet a fórumból vették meg, vakut a hardverapróból, vázat és obit a pixinfóról, de eladás után innen is volt több érdeklődő. Expressz felesleges, index nekem nembegyere.
Az előző gépemet (d3100+18-55) csak itt hirdettem, és lényegében 10 óra alatt elkelt.
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #33793 üzenetére
Házi igen, rézangyal nem. Én meg arról tudnék mesélni... Panyolai, Zimek, meg ezek tök jók, de aranyárban. Ha valami ismerős mutat valami jó házi tételt, megpróbálok belőle szerezni 2-4 litert, veszek fél literes üvegeket, parafadugót, papír kapszulát (ez az izé, ami az üveg nyakán van, ezek filléres tételek borász boltokban), és lepalackozom magamnak. Tök egyszerű, parafadugót egy műanyag dugóbenyomóval tök egyszerű benyomni, a papír kapszula pedig szintén tök egyszerűen rátehető az üvegre (csak ráteszed az üvegre, és pillanatra forró vízbe mártod, és már rá is olvad).
Így van itthon többféle házipálesz, és ha megyünk valahova és kéne egy üveg ital, az ajándékkal sincs gond, csak felmarkolok egyet... Szentendrére viszek, ha gondolod
.
Eperkutyus: 80 mega egy file
. Mekkora erőmű mozgatja meg ezeket LR-ben? Én is elővettem a régi sony kompaktomat, abban 1 gigás kártya van, kb. 300 kép fért rá, de az első oly kompaktomban nekem is 126-os volt...
-
Freddy76
addikt
válasz
szjudit7 #33637 üzenetére
Komolyra fordítva a szót, egyetértek Zéé-vel. Kezdő tükrös váznak tökéletes, hosszú ideig nem fog akadályozni semmiben. Ha mégis, az azt jelenti, hogy nagyon jó és gyorsan fejlődő fotós vagy. Én sem azért váltottam, mert akadályozott, hanem mert más vázban jobban megtaláltam a számításomat, és megtehettem, hogy váltok. De ha nem tehettem volna meg, még most is boldogan használnám.
Ha nem kezdő vagy, hanem tapasztalt, csak régebbi tükrös vázról váltanál, akkor lehet, hogy nem ez a jó választás.
Akár így, akár úgy, az is tény, hogy mindenképpen érdemes a 18-105-tel venni, akár úgy is, hogy vársz, és gyűjtögetsz még egy kicsit...
-
Freddy76
addikt
Nnna, végre. Kezdem: szerintem a d90 régi, a d5100 csillió isón sokkal jobb, és különben is, az 5100 sokkal több, mint a 90. Pontosan 5010-zel több, ami igen sok.
És különben, mindig, minden körülmények között igaza van mindenkinek, kivéve, aki mást állít, mint az, akinek igaza van.
-
Freddy76
addikt
válasz
DarknessHope #33483 üzenetére
Hehe, én mondtam előbb
.
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #33479 üzenetére
Tudomtudom, az ájfónt azért hozam példaként, mert nekem az van; és ez volt az első eszköz a kezemben, ahol annyira adta magát a funkció, a lehetőség, hogy természetes volt használni (nyilván, amerikaiaknak készült, egyszerű és hülyebiztos). Nyilván más eszköz is képes erre. A lényeg, hogy a határok elmosódnak, és most már innen, a fényképezők oldaláról is elundul ez. Azt azért majd megnézném, amikor egy fotós kezében elkezd csörögni a D4, mire ő a füléhez emeli és belehallózik
.
De ha nem hiszed, hogy az ájfón a legjobb, akkor kevés handrás blogot olvasol...
-
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #33473 üzenetére
Miért, ma mi történik? Az iphone micsoda, telefon? Én szerintem kisebb mértékben használom telefonálásra, inkább netezek/mailzek/naptárt szerkesztek rajta, ja, és a GPS-t is használom. Tehát nálam ez nem telefon, hanem egy telefonálásra is használt zsebszámítógép. Mások ugyanezt használják fényképező helyett, az iphone 4s már eléri egy pár évvel ezelőtti kompakt szintjét, akinek ilyen van otthon, az ezt viszi nyaralásra (és ne feleddjük, a fórumon kívüli világban a népek nagyobb része az iphone 4s-nél rosszabb fényképezőt használ).
A kompaktok lassan már elérik/meghaladják azt a tudást, funkcionalitást, képminőséget, amire az átlagembernek szüksége van nyaraláshoz és a gyerek szülinapjához. Lassan csak olyan funkciókkal bővülnek, amik nem érdekesek, és akkor pedig már miért ne a telefont használja a nép? A gyártó (nikon, canon, akárki) pedig kénytelen éppúgy elmozogni a "fényképezőgép" kategóriájától, ahogy a telefonosok is elmozdultak a hagyományos "telefon" kategóriájától.
-
Freddy76
addikt
válasz
Real_Necro #33209 üzenetére
Én is gratulálok neked is, TayRol-nak is. Jó ez, srácok, meg kell ezt lépni, ha az ember tudja, hogy itt az idő és a megfelelő társ. Zool1-nek is kisebb lesz az arca idővel
.
Azért amikor arra ébredtek, hogy egy törpe simogatja az arcotokat, és bociszemekkel néz rátok, az elég klassz...
Necro: nem tudom hol lesz az esküvő, de holnap nagyon lakzizni való idő lesz.
Szerk: az iPad szövegfelismerője megőrjít, Coxert boxerre, Necrot nettóra javítja...
Szerk2: Zool1, így persze más a helyzet...
-
Freddy76
addikt
válasz
t_a_m_a_s #33173 üzenetére
Húúúú bammeg, ne is mond. Nálunk azért volt családi perpatvar, mert egy nagyon bunkó és tapintatlan távoli rokon harsány "Mikor csinálsz már gyereket" kérdésére azt válaszoltam szomorúan, hogy "Nekünk sajnos nem lehet gyerekünk". A nagypofa egy pillanat alatt összezuhant, irdatlanul szégyellte magát mindenki előtt... Majd amikor anyám megtudta, teljesen kiakadt rám, különösen, hogy akkor már vártuk a babát, csak még nem volt publikus
. Nekünk most a "mikor lesz már kistestvér" című lemez kezdett el forogni, és kicsit gyakran hallom ezt a nótát...
Más, hogy kicsit on is legyek: nincs itt valakinek tapasztalata a Nikon 1-es sorozattal? Elsősorban az érdekelne, hogy van-e érdemi előre lépés egy kompakthoz képest képminőség és kezelhetőség (beállítási lehetőségek) terén, vagy csak annyi, hogy megvan az elvi lehetőség az obik cserélgetésére. Teszteket olvastam, de az teszt...
Nem, nem akarok venni, más miatt kérdezem...
Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel. (KEVÉS vagy 980 vagy 4200 expoval! )
- DJI Mavic 2 Pro + Fly More Combo + Propeller Guard - Ingyen GLS házhoz vagy autómatába!
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
- Canon EF-M 55-200mm IS STM objektív, gyári dobozában, Canon ET-54B napellenzővel
- AF Nikkor 70-210mm F/4 eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest