- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #43597 üzenetére
Hét én nemtom. 15-20-nál többért lehetetlen a legfullosabb 775-ös lapokat is eladni. Nekem legalábbis nem megy
Én se adnék többet 25-30-nál 1366-os lapért, de csak azért adok ilyen sokat, mert van hozzá proci 10-ért.
Kicsit ügyesen már vadonatújan vagy kicsit használtan, de 2-3 év garival összerakok egy ütősebb rendszert 300-400 euróból.
Pl új ryzen 5 1600x plusz lap újan 85, mellé apróról lehet lőni ramot 8-16GB-ot 25-50-ért.
Megeszi reggelire a 4.2-re húzott 6 magos i7-est is. (+35%)
És persze jövőbiztosabb.
[link] -
-
kenand
veterán
válasz
Laraxior #43552 üzenetére
Lehet telepíteni keress rá a googliban, olyan USB driveot kell létrehozni na Win 10 ISO-ból ha másképp nem menne (macbook white-omnál is úgy lehetett)
Ha megtalálom a leírást belinkelem. -
kenand
veterán
válasz
Laraxior #43550 üzenetére
Sajnos a sebességet sem növelik lényegesen a nem Intel vezérlős SATA 3-as kártyák....vagy azok az újabb x58-as lapok amin van integrálva pluszban.... kár velük szórakozni...Már Intel SATA 2-es vezérlő+ SSD is mérföldekkel jobb, mint egy HDD...
Nekem is van jó néhány 1366+775-ös lapom
Egyszer vehettem/cserélhettem volna egy csúcs Giga lapot, de nem ATX szabvány méret, hatalmas ház kellett volna neki ezért letettem róla.. -
Thomas43
tag
válasz
Laraxior #43513 üzenetére
próbáltam 23x186-os (42xxMhz) beállítással de ennél a beállitásnál a lap indul de a Post kijelzőn kidob egy hiba kódot
23-om a legmagasabb szorzó
Illetve nagyon sokat gondolkodtam,hogy megérné e lecserélni egy X5650-re vagy W3680-ra,viszont hogy most jött ez a processzor "válság",szerintem hívhatom ennek,hogy ezek után is megéri e a csere vagy mehet a levesbe az egész
-
mpierre
veterán
válasz
Laraxior #43500 üzenetére
Valamennyire én is így érzem, mert a kiolvasási sebesség nem észbontó... Nem mi egyszeri kis júzerek leszünk az elsődleges cél, hanem az adatközpontok. De ugyanakkor az érintett procik mennyisége (ugye hosszú évekig intel egyeduralom, komoly fejlődés nélkül) az ami aggasztó. Mert mindenki intelt vett.
Lesz egy pár akciós intel szerver a közeljövőben... Ez egy adatközpontban kb megbocsájthatatlan hiba.
Szerk.: B@ssza meg!
Persze az anyámnak, meg a párom anyjának amd-t raktam össze. Elkúrt@m!!4!!négy!
-
kenand
veterán
válasz
Laraxior #43460 üzenetére
Minden relatív (tudásához képest most sem drága), de most inkább összetorlódtak az árak. x5650 fele ennyi volt pár hónapja (20-24USD) most meg 40 USD körül megy a 5650-5660 és 48-50USD az 5670. (Általában az itthoni árak is szokták követni, bár időnként itthon ki lehet fogni jobb áron, csak nem olyan folyamatos a kínálat)
-
törölt tag
válasz
Laraxior #43411 üzenetére
Nekem csak egy ASUS Maximus Formula II van a 775-ös gép alatt
Ha lenne HT azokban a procikban, egész életképesek lennének még
FarCry 4-et még azon a rendszeren vittem végig max grafikán, de ott már szenvedettMass Effect Andromeda: stabil 60fps megvan, kivéve pár párbeszédes scene-nél. Tényleg az optimalizáltság az oka, de szerintem GPU oldalról. 1060-ról amikor 1070-re léptem sokat javult
-
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #43411 üzenetére
Evga nforce 790i FTW GTX295-el
(oda egy erős táp hiányzik, hogy végre betehessem a másik GTX295-öt SLI-ben vagy a 8800GTX-et 3SLI-ben)
Illetve egy
ASUS P5E WS PRO (X38) ATI 4870 Crossfire
Mindegyiken korhű játékok (Crysis, Race Driver Grid, Colinmcrae Dirt, Call Of Duty 4, stb.)
Néha több élményt tud adni, mint az újabb rendszerek az új játékokkal.
Itt jöttem rá pl, hogy a crysis nemcsak GPU limites lehet -
HSM
félisten
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #43344 üzenetére
Az egy nagyon jó lap.
Nálam csak a szerencsétlen PCI-slot elhelyezése miatt esett kis a jelöltek közül, nekem fontos az a hangkártyám miatt.
(#43347) envagyok: Az ismerősöd kijelentéseit sem a gyakorlat, sem az elmélet nem támogatja.
A kondenzátorok elsősorban a hőtől döglenek meg, és leginkább a hagyományosak. De még azokból a gagyibbak is általában elmennek 2-3 évet, ha nincs nagyon melegük. -
envagyok
veterán
válasz
Laraxior #43348 üzenetére
Én is pont ezért cseréltem.
A 6600k is erőlködött már néha, meg hát kijött az új 6 magos széria, gondoltam eladom gyorsan mielőtt lemegy emiatt a 4 magosok ára, ami most már több mint valószínű. Vége lesz a 70000-es 3-4-5-6-7 szériák használt árának abban a pillanatban, amikor kicsit leesik a 8-as újdonságok ára. Most egy I3-as Ks proci simán hozza egy i5-7600k teljesítményét újan 50k körül. Jövőre jönnek az új lapok, rögtön borul a játék.
Mellesleg az x5670 nagyon pozitív benyomást keltett bennem is, nem hinném hogy elkapkodom majd a váltást. -
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #43288 üzenetére
Nem a memóriára érzékeny. Hanem arra, hogy húzod.
A számát nem tudom, hányféle ram járt nálam X58-ban, soha nem volt olyan, hogy megfelelően belőve ne tudtam volna meghajtani őket. Pedig még olyan is volt, hogy kétféle csipes modulból raktam 3-3db modulpárt.Na, azoknál volt olyan, hogy néhány modult "nem ismert fel", ha túl magas órajelre lőttem be őket. Ugyanakkor a gyári 1333-as órajelükön mentek, mint a kisangyal, sőt 1500Mhz körül is még, 1600Mhz-nél kezdtek nem szeretni együtt dolgozni.
Az UD5-nek amúgy volt egy rossz szokása, nagyon szűk időzítéseket belőni, de erre volt kapcsoló a BIOS-ban, tán performance optimisation vagy valami hasonló.
-
dsbhg
csendes tag
válasz
Laraxior #43241 üzenetére
Vegyél ECC ramot , Semmi ára nincs Persze nem tudom működik e sima alaplapokkal. A ámultkor írtad hogy 1-2 memori slot nem működik giga,ud7-ben.
Nálam olyan volt, hogy a proci félóli slotokba ha betettem , nem látta egyáltalán a ramot ,talán 2ttő azonos színű slot esetén(fekete slot),ha jól emlékszem. ,, viszont ha az ellentétes oldalról kezdtem feltölteni a ramokat ,akkor belerakhattam akár 6X4gigát is , működnek tökéletesen. Ez hogy lehet? Esetleg nálad nem ugyan ez a jelenség van? -
winhate
őstag
válasz
Laraxior #43218 üzenetére
Koszonom a tanacsokat ennek fuggvenyeben fogok cselekedni
Gondolom ez elegseges hutesnek:
Elol 1 12 cm tolja ra a hdd-kre
Hatul 1 12 cm szivja kifele
Oldallap 9cm szivja ki
Cpu huto elott 2db magas fordulatu 9cm ventiMost megprobalok feljebb menni
Eleg sok a boot ido sajnos valahogy lejjebb kene nyomnom (kb 2,5 perc).A ramnal csak a szorzot es orajelet lovom be ill. 1.5v ot.
"A többi fesz értéket is tedd normalra, vagy alapra, ne maradjon auton"
Itt melyik tobbire gondolsz ? -
Hack3er
őstag
válasz
Laraxior #43195 üzenetére
Csak lesikerűlt tölteni egy biost a netről JX58D422. ehez a bioshoz azt írják hogy:
"Added new micro code for support Intel Gulftown 6 core CPUs."Vagy is a i7-980X-et is bele lehet tenni, ami 32nm-es, vagy is MR.DFI-ék anno sz@rtak a XEON-ékra, így nem írták bele a microcodokat a biosba.
Amit vettem biost azon a JX58D908 van, ami egy béta bios, de ezzel se megy a L5638
(#43196) mpierre
Külföldi forumon olvastam hogy beletették a 32nm-s xeon microcodokat a biosba és nem ment ugyan úgy benne a proci, meg kenand forumtárs is írta hogy próbáltak ők is egy DFI lapot moddolni de nekik se ment benne a xeon.(#43195) Laraxior Hát nem tudom....inkább egy másik rendszert
-
Remus389
veterán
válasz
Laraxior #43175 üzenetére
Te életed, te döntesz, mi nem dönthetünk helyetted.
Elég egy rossz mozdulat, vagy egy figyelmetlen autós, vagy csak rossz napod van. Soha ne mond hogy soha.
Egyik rokonom járt úgy quad-dal, hogy terepen ráesett a quad és azóta nyaktól bénult, biztos ő is ugyanazt mondta előtte mint most te. Igen rossz lehet elsorvadni így, még nem is dönthet a saját sorsáról.
-
törölt tag
válasz
Laraxior #43172 üzenetére
Az az igazság, hogy a W3680-hoz már kéne valami böszme vízhűtés. 280-as pl
Ilyenbe viszont csak akkor beruháznék, ha lenne mellé egy teljes custom loop, beleérte a VGA-t is. 1080ti-vel. Az meg most tényleg szükségtelen egyelőre
120-as radival most elégedett vagyok a 4200-nek is, így nem megy a proci 70 fok fölé játék alattOlvastam, hogy akarsz motort venni, hát csak óvatosan
én 5 éve raktam le kb 10 év motorozás után azzal, hogy "még örülök, hogy élek"
nem vicc, rohadt veszélyes.... és a PC bütykölés hozzá képest egy nagyon olcsó hobbi
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #43152 üzenetére
Ja, hát igen, szebb lap az UD7, ez tény, de az Asus se épp csúnya.
Nekem amúgy jobban bejött anno az UD5 BIOS-a, ez is tény.
Mondjuk nálam az esztétika nem játszik szerencsére, a SilverStone házam szálcsiszolt alu oldallapja bármilyen lappal ugyanolyan szép.(#43153) Hack3er: Az jó jel.
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #43150 üzenetére
Nem 4,5Ghz tuningra való. Viszont elvileg alaposan beállítható benne minden a legapróbb részletig, akárcsak a nagyobb tesvérén. Azon viszont már a VRM is komolyabb. [link]
Az UD7 gyűjtésed nem tudom mire vélni, én semmiféle késztetést nem érzek az Asus P6X58D-E-m cseréjére, pedig csak 4Ghz-en szalad benne a proci. Nekem Gigabyte UD5-öm volt, az is nagyon jól szaladt, de azzal is leginkább a proci limitált.
-
DigitXT
félisten
válasz
Laraxior #43135 üzenetére
Megy ameddig megy...
Nekem is pontosan addig ment... -
Alpi.
addikt
válasz
Laraxior #43110 üzenetére
-0,04 körül.
Aggresszív az llc-je nagyon, terhelésre emel. Ez mondjuk szoftveres adat, multiméterrel még nem néztem.
Hőkokok elképesztően jók. 45 nanoshoz képest kb. 20-25 fokkal hűvösebb.
Itt egy Cinebench run, 4140-en 1.33V vcore vízzel. 24/7-es setup szerűség, eddig 1 napja megy így, úgy tűnik stabil. -
mpierre
veterán
válasz
Laraxior #43108 üzenetére
Tudja a fene, még mindig nem álltam neki meghajtani, így nem tudom, mit tud. Még moddolt bios-szal se néztem. Elindult, bele egy gtx660 azt jó lesz az a Páromnak netezni. Jobb, mint a 1050T. Gyakorlatilag ágyúval verébre, de senki nem akarta megvenni a 0 km-es deszkát, maradt házon belül.
Bloodrage-el csak egy gépet raktam össze egy 920-szal, de az is alapon megy a mai napig, ha működik még. Abban még a ramot se sikerült 1600MHz fölé tornásznom.Sz'al a Foxconn deszkákról nem tudok sokat mondani. Max annyit, hogy van egy és működik, amíg meg nem deglik.
@DigitXT: Szerintem igen. 4-4,4GHz simán bennük van, vagy több is. Ott kezdődik, hogy csak 95W tdp-je van az X56xx xeonok jelentős részének, az meg így kb egy lockos 980x-et jelent. Csak bicikli tuning van, de nem haragszik miatt.
1,4V-on, ha le tudod hűteni, akkor nem, inkább a vrm a kérdéses. -
HSM
félisten
válasz
Laraxior #43060 üzenetére
Ne csodálkozz, az egyik legjobbnak tartott X58 lap.
Bár szvsz az a Giga OC-ja, illetve az EVGA Classified-ek, esetleg a nagyobb DFI és Foxconn Bloodrage.Viszont szvsz elég jól szaladnak ezek az Asusok is. Én legalábbis nem panaszkodom rá.
(#43061) laragirl83: Haha, nem bíztad a véletlenre!
(#43064) Laraxior: 6 mag HT OFF elég ütős. A 4 mag + HT szvsz felejtős. Viszont ha a program ki tudja használni a HT-t, akkor a 6 mag HT ON is elég brutál.
Szerintem a Heaven-es eredményt már illene elengedni... Esélyesen úgysem azzal fog játszani.
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #43000 üzenetére
Nem volt az olyan vészes.
Gyári hűtős E758-al vígan Linx-eztem a 4,2Ghz-re húzott i7-920-al. [link] (A VTT 0.1V-al csalt felfelé.)
Viszont nagyon jó, precíz VRM volt, picivel többet ment benne a 920-asom, mint előtte a Giga UD5-ben.Ami annyira szvsz nem sikerült jól az E768-on, hogy gyárilag valamiért lehagyták a hűtőt a VTT tápkörről, ahogy az összes újabb EVGA X58-nál, pedig szerintem igencsak nem ártott nekik... Pár kisebb lapjukon voltak is storyk elpukkant VTT tápkörről... Ezen viszont segített a FC blokk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest