- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Android szakmai topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sárpac
nagyúr
Nem a win7 hanem a tuning!
Nem véletlen írkálom már egy hete, hogy a prime teszt lehet 600óra is akkor is nulla ha nincs mellé ibt game memtest vagy boinc mellé. És ugye 64bites windows,mert a 32bites xp meg vista kutyafarkat sem ér mert a 64bites regisztereket sse utasításokat nem teszteli még az ibt sem.
Én csak most merem kimondani, hogy load 1.088-1.104V 3800MHz uncore 1.26V 3600MHz-en stabil cl8.8.8.24ben a ramok.Tettél fel, új codecs csomagot? A szaggatás a miatt is lehet!!
-
törölt tag
Nem érdekel, de nem Giga lesz... Ha nem lesz lehetőségem komoly lapot venni (szerintem tudjátok mire gondolok, de azért sem mondom ki a neveket...), akkor Asus.
Persze az X58-at már nem cserélem le, ha csak nem lesznek gondok megint a Gigával...mpierre: Nem. Egyik az, hogy nem fogom reklámozni, a másik az hogy nem akarom hogy valaki ezért ne vegyen Giga lapot.
-
törölt tag
Ez már tényleg keményebb.
bim: De az... Akkor is tartom a véleményem, és tartani is fogom, akkor is ha UD5-el fognak rekordokat felállítani. Legközelebb rohadjak el ha Gigabyte lapot veszek...
Acor-nak kb. ugyanaz volt a baja mint nekem... Érdekes, ő neki már Asus lapja van... Vajon miért? Nektek nincs problémátok, de nekem pl. a lapomnak megégett kicsit a SATA vezérlője... Cserelap már okés, de akkor is kiborító hogy egy olyan helyen égett meg a lap, ahol fullon nem kéne neki... Igazság szerint nem is megégett, hanem ilyen fehéres izébizé volt rajta. A lényeg, hogy égés, de azért ne azt kelljen elképzelni hogy full korom volt, meg lángolt a gép -
Acor
aktív tag
Na háj
Menstruáltam az volt a bajomTöbbet nem kötöszködöm senkivel megigérem
Nekem csak így indul el 4.2-őn..... Bios 1,395V QPI 1,335V LLC enabled
Így a Load 1,42V
1ó15 perc után nálam is újraboot-ol..
Ez alatt sokkal hamarabb újrabootól..
Bios 1.375V kb 3/4 óra után
Bios 1.35V kb 5 perc után..
QPI -nem emeltem....Szóval megint kifogtam a Tuti-t
-
HSM
félisten
Leírtam már asszem, nekem mi volt...
1 óra 40 perc után, reboot, najó, +0,0125V go, 20 perc után reboot, frankó... Visszavettem a Vcore-t, adtam a QPI-nek, megint ment bő egy órát, reboot.... WTF? Visszavetem a QPI/VTT-t, és adtam a Vcore-nak +0,025V-ot. Jó lett.De amúgy változó, melyik proci, mitől dobja el az agyát... nekem az I7-nél az IBT nem igazán vált be...
(#8410) Sárpac: Nekem eddig pont fordítva volt, igaz C0-on, IBT full stabil vagy egy órán keresztül, Prime meg reboot 3 percen belül....
(#8411) Overlocker: Csinálj Te is 3 órás prime-ot...
Nem biztos, hogy nevetni fogsz...
Amúgy grat, szép valid!
-
Overlocker
veterán
-
HSM
félisten
-
Sárpac
nagyúr
Én viszont annak ellenére is, hogy 23C-ről már 25,5van a szobámban nyertem a házzal full tesztek alatt kemény 4C-t tehát összesen 6,5Cfelet.
Bioinc egyébként ha valami nem stimt simán eldobja a csomagot számolási hibával ritkán ha full stabil akkor is, de az a progi hibájából adódik ha sűrűn csinálja az a gond!mod: hülyeséget írok fedett házoldallappal 16,5-et!
-
Sárpac
nagyúr
Figy már az is elég lehet neki ha 1C-vel melegebb a szoba vagy a hőfokok és annyi.
Azért mondom, hogy vgat is indíts meg gamelj meg bioinc ami még hasonlóan terhel mint a prime csak éppen állandóan más adatokkal arról nem is beszélve, hogy sse3 4-et alapból tesztel amit a prime nem! -
HSM
félisten
Ja, és PCI-e clock drive és cpu-clock drive-ot ellenőrizd, azt bios-frissítésnél valamikor rossz helyre állítja a lap. (700-700-ra, pedig valami 800-900 kéne... De nem tuti, nézd meg a manual-t!)
(#8376) Lauda: Azt mondtad, most 20 perc után dobta azt, ami tegnap 2 órát ment. Én is ezt mondtam, hogy lehet, azt is dobta volna 2 óra 20 percnél....
Nálam semmi ilyesmi változás nem volt F6-F7 váltás között....
Azonos feszek mellett maradt stabil...
-
HSM
félisten
Nálam is pont ez volt... 1 óra 40 perc prime smallfft után resi.... A vicc az egészben, hogy akkor ráadtam következőre +0,0125V-ot, és akkor már 20 perc után restart...
Aztán még kellett neki....
Azt kell mondjam, a D0-oknál a prime 2 óránál kezdődik...
CSináltam is egy 3 órásat: [link]
Ha mégse jó, írok...
Most 4ghz-et tesztelek....
-
HSM
félisten
1,335V QPI 3200Mhz Uncore.
Lehet, hétvégén szétkapom, és csekkolom a pasztázásom, kicsit sokallom a hőfokaim... 144W és 82-84.... És nem tetszik, hogy az első magom 84, 2 magom 82, és az utolsó 77...(#8324) ImI87: Valami pici változtatás lehet, ami miatt nem akartak új revíziót...
Mint pl. az is, hogy az első lapokon még műanyag rögzítette az NB hűtőt, aztán áttértek csavarosra....
-
HSM
félisten
65-75 fok a proci, 130W mellett? Az nagyon szép.
A VID itt semmi komoly, meg 1000 dologtól függően dinamikusan állítja a proci, nem olyan egyszerű belőle bármit is kihámzni, mint régen...
Amúgy fura, valami itt nem kóser... 1,35V-on lazán ment egy órát, 1,3625V-on meg dobta magát 20 perc után...
Most az uncore-t biztattam +0,02V-al, hátha az, ismét 1,35V teszt alatt... 22 perce megy 1,248V LOAD-on....
Na, mind1, majd kombinálok ide-oda, csak összeáll majd a kép....
A fogyi meg... Ehhez mit szóljak?
[link] Mászott fel nekem 4Ghz/1,312V-on a C0-ommal 170W-ra....
(IBT, megfelelően futtatva...
)
-
HSM
félisten
Én épp ezen tesztelek, 1,35V-on egy óra után Page-Fault-os BSOD-vel dobta el magát...
Most tesztelem 20. perce 1,3625V BIOS-al, de szerintem ez már elég lesz.Ez olyan 1,26V stabilan smallfft terhelve.
Ja, és rendkívül kíváncsi leszek, mi lesz a véleményed az UD5-ről az Asus-ok után.
-
Zájec
veterán
miért nem
.. azért mert igazam van... bunkoság volt a megjegyzésed ilyen formában... ennyi... ez nem azon múlik hogy nekem milyen kedvem van..
egyszerüen nem igy kellett volna reagálnod arra hogy HSM és az én eredményem egy "nagy nulla" te szerinted...
tudod mit kelett volna mondanod ? ! valami ilyesmit ami diszkréten hangzik ::
" klassz ! csak igy tovább, várjuk a hosszabb eredményeket is "....ugye hogy ilyen formában, udvariasabban hangzik ?
(#8224) Sárpac :: az lehet hogy elkezdik feltornázni az árát, de igy maguk alatt vágják a fát, mert ha mégdrágább lesz, akkor tényleg nem fog kelleni a kutyának sem ilyen áron,,, igy is azt mondják a core i7-re hogy drága...
akkor lehet hogy a nép , inkább AMD-t fog venni... hiába a sötét oldal az erösebb teljesitményben... -
Zájec
veterán
akkor elég nagy bunkoság töled hogy igy értékeled mások eredményt, akármennyire is negyedórás eredmények..... azért abból látható hogy mire lesz képes a proci,, max még egy-két lépcsöfokot emel a Vcore-n és akkor stabil lesz akár 4 órán át is.... ezt te is tudod, nem újdonság neked...
"Hol linkeltel eredmenyt, " a második 4ghz.1.2v -s eredményt az tegnap este csináltam, amit láthatod a dátumból és az idöpontból.... jó nincs meg a fél óra 1 óra,, hanem csak 23 perces ha jól látom....
"Ja, add el az egeszet, attol jobb lesz.
Lehet, hogy jo lesz, lehet, hogy nem, de ettol meg nem vagom fel az ereimet."igen jobb lesz, mert igy legalább pénz csinálok belöle, nempedig szétvágom az egészet...
annyira nem vagyok gyenge jellem hogy az "ereimet vagdossam"... ez csak egy számitógép... ez semmi... annál komolyabb dolgok vannak az életemben amivel foglalkoznom kell... a számitógépet eléggé másodrendü szintre sorolom...tessék , itt egy picivel hosszabb eredmény, 35 perces...
tudom hogy ez sem sok, de ennyire volt még türelmem tegnap este..4.2ghz Prime. -
Zájec
veterán
ja hogy igyérted a "nagy nulla"-t.. értem... igazad van , az egyik 14 perces a másik 23 perces eredmény, tudom hogy nem sok,, ez volt hirtelen..
"Eddig barmi eredmenyetek volt, boldogan linkeltetek nekunk, most meg csak mammogtok,"
most is linkeltünk , erre csak egy nagy leb@szást kaptunk... pláne töled... És ezekután csodálkozol ha elmegy az ember kedve, ha ilyen beszólásokat kap....el, de igen hamar....
nekem legalábbis igen.... most otttartok hogy meguntam az egész platformot, és elfogom adni az egészet a f@..-ba ... van két D0-s procim , aminek másképp kellene mennie , de nem megy, biztos nálam van a hiba, de nem is érdekel.....
ez nálad is elöfordulhat, szóval te se igyál elöre a medve börére... attól hogy azonos FPO-ja, attól még lehet más a tuningolhatósága... de aztán lehet hogy te is jót fogsz ki,,, nemlehet tudni ,, szerencse dolga....
-
HSM
félisten
Azért, csodálkoztam is, mi van veled...
(Bocs, kicsit túl sok kritikát kaptam mostanában, hogy poénnak vegyem...
)
Amúgy dehogy lennél vele úgy elégedett... Egyből próbálnád 4400-on....
Aztán rájönnél, hogy az mégse megy vad feszek nélkül, aztán küzdenél a 4300-ért, 1,3V körül... Én ezt próbálgattam, mikor volt kedvem hozzá..
-
HSM
félisten
Sumákol?!?!?!
Bocs, hogy nem ezzel töltöttem az elmúlt 3 napban azt a napi kb. 2-3 órát, amennyit otthon voltam.... Nem érzem kötelességemnek, hogy teszteredményeket ontsak, határidőre...
Jószándékkel beírtam, hogy találtam egy jólhúzható I7-et, és erre megkapom, hogy sumákolok!
Komolyan, jobban tettem volna, ha kussban maradok...
(#8187) Sárpac: Szerencsére alapvetően csak 9-től 6-ig dolgozom, de ha elmegyek vezetni, heti 2-3 alkalommal, az +2 óra napközben, és a napi minimum 2 óra utazás nálam is befigyel... És ha otthon is vagyok, ilyenkor már úgy jobban esik betenni valami jó zenét, lazítani, és nem ilyen hülyeségekkel vacakolni, hogy hány GHZ prime stable....
Ja, viszont küldd már el, hogy állítottad be a ramon a subtiming-eket, mert nálam ahogy most be van lőve, úgy még mindig eléggé melegszik... -
HSM
félisten
Én most hangkártya-gyorstalpalón vagyok...
Meg aztán, holnap-holnapután oldom meg a memóriáim hűtését, aztán talán lesz még 1-2 eredmény... De szerintem azért már az a 4200@1,25V se rossz...
A 4300-hoz is közel jártam már, de oda olyan 1,3V fixen kéne, de ott már kezd kevés lenni a hűtésem, nem szeretem a 90 fokot nyaldosó hőfokokat...
Meg még az Uncore is tesztelem, majd kiderül, meddig bírja, de ramhúzás nélkül nem akaom erőltetni... -
Sárpac
nagyúr
Valami 64bites oprendszert azért nem ártana feltenni, mert 1600MB memónál gyorsan lefut a blend teszt, de nem elég alaposan. Meg szvsz ezek a hőfok szenzorok kb. olyanok mint a yorknál full xar úgy ahogy van. Csak hogy lásd digtális hőmérővel hűvösebb a procim 5-6C-vel mint a york volt azonos maghőmérséklet mellett, szal tuti kamu az egész!
-
Zájec
veterán
Lauda :: jah megy ez,,
tudom hogy csak prime alatt ennyi,, nem is aggodok emiatt, és amiatt sem hogy a höfoktól tönkremehet... két drab venti van rajta, de nem nagy fordulatszámuak... de a mugen ventijének elég jó a hatásfoka a fordulatszámához képest...a procije vid-je nálad 1.144v ? érdekes.... kevésnek tünik ....
nálam : vid1:: 1.256v és vid2:1.193v...BR4D ::
"Zájec: Kössél bele... Szerinted egy DFI lap nem kér kevesebb QPI-t, mint egy Asus/Gigabyte?"ha kötekedni akarnék , aztmondanám :" csúnya vagy és nagy kopasz fejed van..." de szó nincs ilyenröl
, szakmai beszélgetést kezdeményezek , ahol az érveket és a tapasztalatokat szeretném kidereiteni...
mégegyszer idézlek ::
""de 4 GHz Uncore-t szvsz 24/7-re nem érdemes használni, csak fullos alaplappal. De Asus/Gigabyte kicsukva...""akkor ezekszerint vannak olyan eredmények ahol a 4000 uncore-t , 1.35v alatti QPI/VTT fesszel üzemeltetik.... ( az általad emlitett "full"-os lapokban )
ha vannak ilyen eredmények , vagy láttál valahol, akkor kérlek linkeld be öket , jöhet valid jellegü is meg jöhet olyan is ami stabil.... szivesen megnézném őket..."De szerinted egy EVGA X58 SLI Classified QPI téren egy szinten van egy Gigabyte alaplappal? Ezt te sem gondolod komolyan ^^"
hát félig pedig komoly lehet.. egetverö külümbség nincs a kettö között,, azt sem tud csodát csinálni... annyi hogy nincs benne 0.05v -s qpi/vtt drop , meg még gondolom egy-két századal még talán finomhangoltabb lehet... de itt a procin is múlik nemcsak a lapon...( mivel benne van a memvezérlö )
ahogy Achi is mondta korábban , ha gyenge a proci IMC-je akkor,, akkor az már félig elvesztett csata....
mindenestre ha van iformácio ezzel kapcsolatban, akkor linkeld be...
akkor majd okosabbak leszünk -
Zájec
veterán
azért a 4.2 ghz 1.33v nem rossz... probáld meg még lejebb vinni , de koránt sem biztos hogy vinni fogja....szóval ne sértödj meg a procira ha mégsem..
egyébként nálad mennyi a 2db vid a biosba?
"Tenyleg nalad mizu?, a Te procid is igen jol ment!"
csak ment ,, jól mondod,,, degradácioban meghalt szegény....
ha szigoru vagyok magamhoz , akkor aztmondom, jó-átlagos procim van viszonylag... nagyjából olyan mint a többi átlag...
elöbb próbáltam egy 4.2ghz-t 1.312v terhelt feszen, de nem megy.. kicsit több kelhet neki.. ( lehet hogy 1.33v körül mint nálad ) elöször azthittem hogy sok a 80 fok, de nem, levettem 190-re a bclk-t , minden más maradt ( tehát 4ghz-re) és úgy meg megy , hiába 80 fokosak a magok,,, tehát nem a hömérséklet a korlátozó tényezö... egyszerüen több fesz kell neki... még mindig megy hiába 80 fokosak a magok...
egy kicsit furcsálom hogy ennyire melegek a magok ,a cpu kupakhoz képest, mert az ET6 és az Everest szerint is 40-42 fokos, miközben a magok 80 fokosak...
lehet hogy megprobálok egy fel és leszerelést , új pasztával....
de nem nagyon hiszek az ilyenekben... -
Zájec
veterán
klassz
ezt simán befognám 24/7 -be
mennyit javult szerinted a höfok az új házban ?
esetleg az Uncore-t lehetne még 3400-re vagy 3600-ra felpiszkálni , az még beleférhet az egészséges határba.. de azt irtad hogy pont az nem megy ? nemértem miért , mi lehet a probélma... még egy kicsit piszkálod és mennyi fog az is
"majd csokkentett fesszel meg jelentkezem."
melyiket szeretnéd még csökkenteni ? -
Zájec
veterán
alakulsz szépen .. megy ez
épp ezt akartam mondani hogy nálam ment a 4000mhz uncore 1.45v qpi/vtt fesszel, szóval nálad is mennie kellen .. nemcsak 1.6v qpi/vtt-vel...
de látom szépen ügyesen kisakkoztad, ahogy azt kell egy ilyenfajta felhasználói körben , mint minálunk ...
beüzemelted az új szerzeményeket is ( WS pro,Dominator ramok és HAF932 )
Gratulálokmindig klassz féling ha valami új cuccot szerez be az ember
látom a ház nem fért be az eddigi helyre.. kicsit nagy..de a hatásfoka elég meggyözö.. most akkor mi lesz ? melyikböl vágsz le ? az asztalból vagy az új házból ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Assetto Corsa EVO
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen R7 5800X 3D / 20 hónap Aqua.hu garancia / Beszámítás OK!
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X BOX AM4 6/12 magos CPU - bontatlan
- Intel I7-8700K / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Update 07.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest