Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
kaszas19 #35354 üzenetére
A tesztekből ne indulj ki. Vannak olyan Bloomfield procik, amik az átlagnál jóval melegebbek. Ismertem olyat, amit 3.8GHz-n léggel már nem lehetett lehűteni, de olyat is, ami 4.4Ghz-n, 0.3v plusz fesszel is hűvösebb volt.
Az EVGA Superclock pedig egy közép katos hűtő, így sokat ne várj tőle, főleg ha melegedős a procid. -
válasz
kaszas19 #35354 üzenetére
Barátomnak sikerült 1x valami napon hagyott/megfagyasztott híg pasztát vennie,és amikor kapott normális pasztát ilyen 30 fok lejött belőle,nem is értem olyat hogyan tudtak kiszállítani neki,keresztül mentek a sivatagon majd a magas hegyeken vele,hogy ennyit romlott a minősége? Valami 1500ft-s paszta volt pedig,és 4-5G + Ájpon
-
-
-
-
-
Cybertrone
veterán
-
-
válasz
kaszas19 #35230 üzenetére
A hűtőt nem ajánlom,nagyon gagyi és gyenge a felfogatása...,a cpu hűtő topikban már elmondtam miért,de bemásolom neked:
Kontra: Szintén a műanyag lefogatóval van gondom
A gyári csavarok nem fogatták oda rendesen,így kellett kerítenem másikakat
A keret lefogató kis fekete pöckök amiket belekell nyomni a fehérekbe...egy eltört
Akárhogy próbáltam lutri volt felszereléskor,hogy hűtött e vagy nem,15. felrakásra jó...
Nemlehet ráfogatni + ventit,csak ha vízszintesben van(ráfekteted)Pro: 212+-nél sokkal jobban bírja a tuningot
Több az anyag benne hozzá képest(ÉS MŰANYAG KERET EHHEZ?HÜLYÉK EZEK...)
Halk és jól néz ki.Ha lenne még a prociban valami akkor vennék egy nagy batárt rá,de mivel nincs így felesleges.
-
-
-
-
Rajjmen
aktív tag
válasz
kaszas19 #35027 üzenetére
A jelenség nekem úgy tűnik mintha túlmelegedne a proci és a beépített védelme fogná vissza a procit. Bár a hűtő amit írtál el kéne hogy bírja, de nem lehet véletlenül, hogy nem raktad fel rendesen? Nézd meg, hogy hány fokos a procid amikor ezt csinálja.
Mekkora a tápod? -
HSM
félisten
válasz
kaszas19 #34980 üzenetére
Nem a hiszékenység a gond, hanem hogy a tapasztalat azt mondatja velem, hogy az nem lehet stabil. De térjünk erre majd vissza egy hét múlva, stabil lett-e végül, vagy sem.
Addig meg akárhányszor be fogod írni, hogy stabil, én be fogom írni, hogy várjuk ki a végét.
Jut eszembe, superpi-t futtattál rajta, 8-szálon, 32m? -
kmisi99
addikt
válasz
kaszas19 #34924 üzenetére
Hát nekem már kicsit száradóban lévő pasztával lazán vitte 80 fok alatt a 4ghz et linx el terhelve. Majd holnap csinálok tesztet frissen pasztázva. Egyébként a TDP mit jelent azt hogy maximum 130w ot kaphat a processzor akár mint csinálunk vele, vagy az, hogy gyári beállításokal annyit vesz föl max? Mert ha utóbbi akkor egy jó kis 4ghz es tuningal durván megnőhet a fogyasztás.
-
HSM
félisten
válasz
kaszas19 #34576 üzenetére
Szerencsére utálom a HT-t, így a melegedéssel nem volt bajom, mondjuk a Thermolab BARAM elbírt vele két nem túl erős venti mellett is, akár 4,2Ghz-en.
[link]
Igaz, ehhez a házhűtést is fel kellett némileg húzni, mert azért legalább +180W hőmennyiséget ki kellett pakolni valahogy a házból.De mondjuk 3675-ön, ahogy sokat használtam, halkan, hűvösen is elketyegett, és nem volt vészes a fogyasztása, 110-120W körül megelégedett.
Amúgy azok az X4-X6 Phenom2-k se rosszak, és olcsók. -
HSM
félisten
válasz
kaszas19 #34574 üzenetére
Nekem egy sima kis olcsóbb Z77/3570K-s rendszer lett helyette, már arról írok. A főleg játszós gépből dolgozós gép lett, ahol a lehető legkisebb üresjárati fogyasztás és minimális zajszint elérése lett a prioritás. Tuning nincs tervben. A s2011 nekem drága, ráadásul az X58 extráit se nagyon tudtam kihasználni, ami nekem kell, egy közepes z77 rendszer tökéletesen tudja. Sőt, a gyári IGP-vel nyerek is a nagytesó platformhoz képest, kevesebbet fogyaszt a masina, és amíg a VGA-t nem használom, az is nagyobb kussban maradhat.
A s2011 ellen szólt még az is, hogy már inkább alapon használom a procijaim, mert már alapon is elég erősek nekem (a 920 is így ment már egy éve, és HT OFF-on újkora óta), annak a platformnak meg ott van igazán értelme, a tuningban és a 6-magosokban.
Neked mi lett az utód? -
ZetorGumi
addikt
válasz
kaszas19 #34368 üzenetére
kaszas19: Mondjuk én is vizzel hűtöm.
Az a másik lapos téma meg lehet, hogy igaz lehet, mert a Szandikás topikban is nemrégiben arról ment a vita, hogy megéri-e sokfázisos tápellátással szerelt lapot venni, ezekszerint megéri.
Gyurma23: Visszaosztani kell, hogy ne emelkedjen a gyári órajele, de ez igy most jó. -
mpierre
veterán
válasz
kaszas19 #34281 üzenetére
Nézd meg a lenti képet. Még 2010-ben hagytam abba a tesztelgetést. Egy ud5-ben volt a 920-s, aminek 1,25625V a vid-je.
A végén sikerült 1,4375V-n 4,2GHz-n (21×200MHz) stabilizálnom a gépet. Ez volt a max, ami kijött belőle.
Van egy pont, ami fölött csak jelentős plusz feszre reagál a proci. Amúgy meg teljesen mindegy, hogy 930, 920, vagy akár nagyobb szorzójú a proci. Levegővel olyan 4,2-4,4GHz körül végük van. (Van amelyiknek hamarabb.)
Qru: Ez igaz. 200-205 MHz majdnem mindegyik lapból kijön, de csak a jobbak tudják a 210+MHz-t.
-
mpierre
veterán
válasz
kaszas19 #34196 üzenetére
Nálam - jelenleg - a 980X, HT off, ~3,0GHz-n simán eltúrja a moddolt és tuningolt 6950-t. Ok, 2 maggal így is több, de alacsonyabb az órajel.
Olyan fixen 60fps-n megy minden (vsync on), hogy akár oda is ragaszthatnám a monitor jobb felső sarkába egy post it-n. (Az igaz, hogy FPS-kel nem játszom, ha jut rá időm, ott tán már számíthatna.)
HSM: Neked még jövök egy teszt szerűséggel. Pótlom. Időm nincs, mert építkezem...
potetheus: Uzsgyi át a 6950 / 6970 topikba.
(Amúgy nem nagy durranás. Kell hozzá, egy msi afterburner, vagy sapphire trixx nevű szofver.)
-
potetheus
csendes tag
válasz
kaszas19 #34190 üzenetére
Oké köszi !
Ahogy olvasgattam külföldi oldalakon ott minden intel beállítást "disabled" re kell állítani a biosban, pl az kell nekem h a négy helyett nyolc magot érzékeljen a rendszer ? valami ilyesmiről is olvastam, de ezek mind feleslegesek ? Egyébként Asus sabertooth x58 alaplap van hozzá. -
potetheus
csendes tag
válasz
kaszas19 #34188 üzenetére
Gépem adatai :
i7 960
Sapphire radeon hd 6970 2gb (battlefield edtition)
Corsair 850 tx táp
Sychte katana 3 hütö
6 gb (3x2) 1600 ram ( geil gamer version)
Cooler master Haf ház plusz 4 gigabyte venti
120 gb samsung ssd
Én csak játékra használom , meg most elkezdett érdekelni ez a tuning téma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged