- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz
Czmorek #47936 üzenetére
A Crucial-t adta az eladó az alaplaphoz kedvező áron (még 2016 szeptemberében, 35-ért adott 1 MSI Pro-E-t, 8 GB Crucial-t és egy Artic Freezer Pro hűtőt, akkoriban 10-12K volt egy ilyen RAM, a hűtő olyan 3-4K, szóval a lap kb 20-22 ezer ami bombajó ár még ma is, 1000Ft-ért (!) pattintottam bele egy négyhengeres E5620 Xeon-t, amit 3,8-ra húztam ha jól emlékszem), később viszont nem találtam pont ugyanolyat (pedig kerestem) ezért lett a Hynix ami nagyon hasonló, jó áron volt. Tudom nem szép így, de mennek dual-ban.
Van még egy ugyanilyen Crucial-om, de sejtésem szerint meghibásodott, így azt kivettem.
Kéne még egy vagy egy ugyanilyen Hynix vagy egy pont olyan Crucial.
Aki lát egyet az aprókban, ne habozzon szólni, az se baj ha kettőt árulnak (akár ilyen Hynix akár Crucial), mert akkor eladom a negyediket. És akkor 3 egyforma lesz végre.
-
-
Auratech
őstag
válasz
Czmorek #47694 üzenetére
Nekem is evégből zakatol egy 5650 az asztalom alatt. Szerencsésen hozzájutottam egy x58-as deszkához a kukából.. Mielőtt kidobtam volna, láttam, hogy nem irodai alap-alaplap. Megnéztem miféle.. Jé, ez nem is gyenge.. háromcsatornás ram, hat magos procik.. csak az USB3 hiányzik(az enyémről). Egy próbát megér. A saját 2600-as procijával elindult, miután kitakarítottam a pókfészket belőle(bocsi pókok!), biost frissítettem rajta, és kicseréltem a vacak ramokat. Rádobtam egy 5-öst, vettem egy hatmagos procit
. Elég jól muzsikál. Nem húzom magasra, mert halkan használom, de azért az alapórajelre tettem eg gHz pluszt, hogy a korábbi i5-ből mentett ramok is érezzék a törődést. Összebarkácsoltam. Megy. Kicsit lassan éled teljesen lekapcsolt állapotából, de ha beindul, pattog, teljesen naprakész az AVX2 és társai kivételével.. Egy pci express ssd kerül még bele, azt vihetem tovább, mert azért szerintem 3-4 év múlva az esedékes. Addig örömmel használom, ha engedi.. Fiamnak át tudtam adni a régi (újabb) gépem és a sajátomra se kellett ráköltenem egy fizut, hogy egyben legyen.
A meleg meg bele van számolva a fűtésbe.. -
Kadi Laci
tag
válasz
Czmorek #47650 üzenetére
Egy lehetőség:
https://hardverapro.hu/tag/gold007.html
ilyenekkel foglalkozik.
Ha kísérletezni szeretnél vele BIOS-t menet közben is ki lehet cserélni, de biztos kéz kell hozzá.Lemented a működőt cseréled és a kó tartalmát ráprogramozod. -
Laraxior
titán
válasz
Czmorek #47641 üzenetére
Próbáld az alap 133-as BCLK-t, mondjuk magasabb szorzóval. (Nem tudom milyen órajelet szeretnél)
133-hoz meg mehet az 1600MHz ram, azt simán lekezeli a rendszer, vagy esetleg 1800MHz, olyan CL8-9-el elég jó eredményt fogsz elérni. Attól gyorsabb úgysem lesz sokkal a rendszer.
De mindenképpen érdemes kihasználni, hogy unlocked a CPU.
Nekem W3680am volt, de sosem néztem meg mennyi BCLK-t tud.. 133-135BCLK, a szorzókat meg az egekbe tolni és kész -
Laraxior
titán
válasz
Czmorek #47639 üzenetére
Azért gondolhatod, hogy a több ram modul sokkal jobban megterheli a memóriavezérlőt.
Több fesszel elvileg menni fog, csak hát közel sem biztos, hogy azok 24/7-es értékek.
Nem tudom milyen CPU, ha esetleg lockmentes akkor érdemes az alap BCLK-n hagyni, és csak a szorzót emelni. Úgy simán bírja a magas órajelet.
Tesztekben kicsit lassabb a mondjuk 220x20 (4400MHz)-től a 133x33 (4400MHz), de alacsonyabb feszekkel lehet vele dolgozni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Napirajz könyv
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest