Új hozzászólás Aktív témák
-
tupacamaru
veterán
válasz
kmisi99 #6538 üzenetére
Nekem is volt ilyen hibám, LG tipushiba. Nálam akkor jött elő ha bemelegedett a monitor. Az a baj hogy belül minden vezeték stekkeres és ha átmelegszik akkor kontaktos lesz, ezért jön vissza a szín ha rásózol. Én megkerestem a hibás részt és fixre forrasztottam a vezetékeket.
-
tupacamaru
veterán
38770-tő olvasd el asszem az első kérdésedre ott lesz a válasz. Már ha ATI videó kareszod van. A TV-n váltsd át annak a HDMI portnak a nevét PC-re amivel összekötöd.
-
tupacamaru
veterán
Szerintem teljesen jogosan jártak el. Te olyan sérülést okoztál a monitoron ami nem garanciális probléma. Ezután gondolom visszaküldted a monitort a boltba vagy a nagykerbe ahol nem végeznek javítást csak garanciális ügyintézést. Innentől kezdve ők abszolute nem foglalkoznak a te problémáddal mert nem feladatuk, én sem tenném. Az a baj hogy ha egy kicsit is belegondoltál volna ebbe akkor már az elején rájöttél volna hogy ez lesz a vége. Szerintem.
-
tupacamaru
veterán
válasz
MPowerPH #2651 üzenetére
Hát látod ez jó kérdés. Asszem hogy a TFT-ben nincs ilyen, talán csak az inverter, ott ne nagyon piszkálj bekapcsolt állapotban. Meg se néztem hogy milyen moncsiról van szó.
#2650 tucsike86: Szerintem vidd el egy szervízbe. Nekem is LG monitoron jelentkezett ez a hiba régebben.
-
tupacamaru
veterán
válasz
MPowerPH #2646 üzenetére
Ez a jelenség általában öregebb monitoroknál jelentkezik. A monitoron belül a szín átvivő stekkerek meglazulnak. Nekem egy LG monitornál volt ilyen, ott a kék ment el. Én fix-re forrasztottam benne a dolgokat és a hiba nem jött elő többet. Ha elviszed egy elektronikai szervízbe akkor biztosan tudnak rajta segíteni. Még menthető, nem kell kidobnod.
#2645 instinktus: Mivel a jelenség másik gépen is jelentkezik szerintem vidd vissza.
-
tupacamaru
veterán
válasz
csabyka666 #2491 üzenetére
Talán egy próbát megér, de én arra gyanakszom hogy nem fog segíteni. Szerintem már elfáradt a belseje.
-
tupacamaru
veterán
válasz
csabyka666 #2489 üzenetére
Szerintem ez már nem csak a por számlájára lesz írható.
Nagyobb valószínűséggel a kor.
Ha nincs messze a két gép egymástól akkor használhatsz KVM Switch-et is, így elég egy monitor is. (1 bill, 1 egér)
-
tupacamaru
veterán
válasz
Balupapa #2352 üzenetére
1. Szerintem igen.
2. Ezzel a videókarival nem. olvasnivaló
3. Szerintem a TV-k ezzel a csatlakozóval csak ilyen felbontást fogadnak.Ha egy minőségi HDMI kábelt veszel akkor látványosan jobb képet kellene hogy kapj, és natív felbontásban is meg tudnád hajtani a TV-ket.
-
tupacamaru
veterán
-
-
tupacamaru
veterán
A réggebiek mechanikus kapcsolóval mentek, na olyat ne vegyél.
Az újak mint az enyém is billentyű kombinációval és elektromos kapcsolóval is mennek. Az enyém az asztal mögött van így billel kapcsolgatok a két gép közt, de van rajta egy nyomógomb is és azzal ugyanúgy müxik. Kinek melyik esik jobban kézre.
Amit fentebb linkeltem az 4 gépet tud, de neked elég a két gépes is, nekem is olyan van.
-
tupacamaru
veterán
válasz
syberia #2160 üzenetére
A 220 az egy dolog de vannak a monitorban több kV-os feszültségek is. Egy ki nem sült kondi még kikapcsolt, kihúzott állapotban is meg tud csapni rendesen. Ezért javasoltam a szakszervízt. Az a kis pénz szerintem nem kár érte. Nem vagyok villanyszerelő de én így tudom.
-
tupacamaru
veterán
válasz
syberia #2158 üzenetére
Szerintem a tápcsatlakozó forrasztása engedett el. Egy forrasztás szerintem megoldaná a gondot. Szerintem inkább vidd el egy elektronikai szervízbe, biztosan nem kérnek sokat a javításért. Belül vannak nagy feszültségű dolgok is nehogy megrázzon!!!!!!!! (még kikapcsolt állapotban is)
-
tupacamaru
veterán
válasz
Kertitörpe #2095 üzenetére
Halott pixel hiba és subpixel hiba van. A halott pixel fehéren világít vagy fekete. A subpixel pedig valamilyen RGB szinben folyamatosan világít. Nem hiszem hogy lenne olyan szoftveres megoldás ami meg tudná mondani hogy pixelhibás-e a monitor.
-
-
tupacamaru
veterán
válasz
stupid user #1898 üzenetére
Na na.
-
tupacamaru
veterán
válasz
stupid user #1894 üzenetére
Valami ilyesmire gondolsz? [link]
-
tupacamaru
veterán
Az LG az majdnem biztosan kontakt hibás. Nekem is volt ilyen problémám a LG 795FT monitorommal. A kontakthiba a monitor belsejében van, mert tele van ilyen rádugható csatlakozókkal. Ezek a meleg hatására tágulnak és nem adják át a jelet. Nekem a zöld ment néha el. Miután megforrasztottam nem jelentkezett a hiba többet.
Szerintem ez tipushiba az LG monitoroknál.
-
tupacamaru
veterán
válasz
tupacamaru #1403 üzenetére
Mégis csak csere lesz. Nagyon korrektek a boltban. Ha visszaviszem akkor kicserélik.
-
tupacamaru
veterán
Ide is feltenném ezt a kérdést, hátha hamarabb jön válasz.
Most vettem nemrég egy Belinea 108080-ast. Az a gondom vele vagy két napja hogy 8-10 percenként szétszalad a kép. Addig tágul amig fekete nem lesz. Ha kikapcsolom várok pár másodpercet és ha visszakapcsolom akkor bejön a kép. Mi lehet a baja???? Igaz hogy még garis (Makrotex) de 200 kilóméterre van. Ha nem sokba kerülne inkább megcsináltatnám itthon.Még annyit hogy játék közben gyakrabban előjön, de volt már sima Windows asztalnál is. 800x600-ban játszok 100 Hz-en. Valami túlmelegedne benne és kontaktos lesz tőle??? -
tupacamaru
veterán
válasz
norbitrial #1150 üzenetére
Nem nagyon hiszek benne de legyen szerencséd.
Sok sikert.
-
tupacamaru
veterán
válasz
norbitrial #1148 üzenetére
Nemrég halálozott el az LG 795FT monitorom ugyanilyen tünetekkel.
Elvittem a szervízbe és azt mondták hogy sorkimenős és nem éri meg javítani.
Vidd el szervízbe és kérdezd meg hogy mennyi a bevizsgálási díj. (Nekem nem kért pénzt érte)
Elvittem megnézte azt mondata nem éri meg kivágtam a kukába.
-
tupacamaru
veterán
Biztos hogy a monitor rossz?
Kipróbáltad a gépet másik monitorral? Lehet hogy csak meg kell mozgatni a videókártyát.Vagy a Power gombbal nem kapcsol be? Már nem garis a Samsung 3 évet ad általában. Ha tényleg a monitor rossz akkor szervíz és ha nem sorkimenő akkor szerintem megéri megjavittatni.
[Szerkesztve] -
tupacamaru
veterán
válasz
Lamb Of God #758 üzenetére
Ha ebben a sorrendben telepítetted, (monitor, vidókártya) akkor szerintem viszatette Plug and Play monitorra. Először a videókártyát kell, azután a monitort. Szerintem telepítsd fel mégegyszer a monitor drájvert és jó lesz.
-
tupacamaru
veterán
válasz
foldesi.geza #528 üzenetére
A monitor kábelben nincs minden érintkező bekötve, azt hiszem hogy 3 (4,9,11) láb van kihagyva. Némelyik gyártó be sem teszi ezeket a tüskéket. Eddig sem volt kék szín, vagy csak néha jön elő? Volt itt valaki akinek menet közben ment el a kék szín, nekem is volt ilyen problémám, nekem is a kék színnel. A monitoron belül stekkerek viszik át a jelet és nekem ezek a stekkerek a meleg hatására meglazultak. Amikor összenyomtam őket akkor egy ideig jók voltak, de utána ismét jelentkezett a hiba. Én úgy oldottam meg hogy (egy 6 lábú stekkerről van szó ami a 3 alapszint átviszi egyik panelről a másikra, legalábbis így emlékszem) fixre forrasztottam őket. Szerintem vidd el szervízbe, nem lehet egy égbekiáltó összeg. Azóta tökéletesen működik a páromnál.
1 - Red - Orange
2 - Green - Green
3 - Blue - Blue
4 - No Connection
5 - Ground - No Connection
6 - Ground - Orange/White
7 - Ground - Green/White
8 - Ground - Blue/White
9 - No Connection
10 - Ground - No Connection -
11 - No Connect
12 - DDC DAT - No Connection
13 - Horizontal Synchronization - Brown
14 - Vertical Synchronization - Brown White
15 - DDC Clock - No Connection
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest