- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sn4k388
tag
válasz
jacint78 #19501 üzenetére
Lehet igazad van mert eddig 21.5 colos monitort használtam és mivel kisebb volt a mérete (Sokkal) Így nem tűnt fel.
És ez a 27 colos azért elég nagy felület és jobban kijönnek az ilyenek
De majd megpróbálom másik képforrásról is meghajtani.
Szerencsére van rá 5 év gari így ha erősödik akkor ráérek cselekedni
Esetleg veszek ez zajszűrős aljzatot hátha segít valamit
-
perecKING
senior tag
válasz
jacint78 #19490 üzenetére
Egyben vettem? Ezt nem értem. Ebayen vettem használtan....
Az előző fotózás után visszaraktam a dobozba. Ma bekapcsolom, a párànak nyoma sincs, viszont a kép bal fele sotetebb mint a jobb. Ez eddig nem volt. A monitor gyari dobozában + gurulós faladaban volt......szét vet az ideg. Eddig 32-nap uzemido.....hihetetlenBocs h össze vissza írok, de egy akkora telefonról potyogok mint az ujjam.....
-
-
-
szabesz0524
tag
válasz
jacint78 #19461 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Amilyen teszteket én néztem ott egyként említik őket. Valamint még ami gyanús, hogy freesync on és mondjuk 75-re korlátozom és V-sync offon van esik szét keresztbe a kép. Szóval azt gondolom, hogy nem a freesync képessége a kevés hanem valami más lehet a baj.
-
Aslan
aktív tag
válasz
jacint78 #19458 üzenetére
Igen, jó lett volna korábban képet készíteni, de most már nem csak szar a kép, hanem át sem vált sem 100 sem 120 hz-re (a rendszer engedi választani ezt a két értéket, szóval érzékeli, hogy tudnia kellene a 100 illetve a 120hz-et... csak hát hiába). A monitor elkezd másodpercekig gondolkodni - ez idő alatt sötét a képernyő - majd visszaáll 60hz-re.
A szar kép alatt azt értem, hogy olyan volt, mintha minden elképesztően pixeles, szétesett lett volna.
-
Papaj x
senior tag
válasz
jacint78 #19394 üzenetére
Tekercsen 100-as felirat van, az gondolom 100 ohmot jelent. A konverter a védőlemezen melegedés nyomait véltem felfedezni, nem tudom, h ez mennyire normális.?! (mint amikor öngyújtózom a lemezt, kormos szinte, külsérelmi nyom nincs rajta, adatlap alapján eddig nem véltem felfedezni hibát, bár még nem értem a végére..)
-
geckowize
őstag
válasz
jacint78 #19348 üzenetére
Köszi a válaszokat
jacint78,
mezis!
Nem próbáltam a fényerőt változtatni, de ha legközelebb előjön a jelenség, kipróbálom.
A kontakthiba dolgot csak azért mondtam, mert máshogy nem tudtam megfogalmazni.Nem szedtem még szét monitort, és ahogy rákerestem, nincs is nagyon disassembly videó, úgyhogy ez elég balszerencse.
Viszont: Próbáltam "kihallgatni" honnan jöhet, a tetején lévő szellőzőnyílásoknál volt mintha a legerősebb, közben fel le húztam magát a monitort a talpon, valamint a mögötte lévő falról eltávolítottam a posztert, ami egybeesett a poszter mögötti nagyon apró átlátszó muslincaféle és egy ugyancsak apró pók eltávolításával és láss csodát, valahogy megszűnt a hang.
Gondolom nem az előbb említett kisebb rovarpopuláció volt a ludas (túl kicsik ahhoz, hogy ilyen hangot adjanak ki, arról nem is beszélve, hogy ezen fajoktól elég életidegen a kontakthiba-zaj), hanem a fel-le húzása a monitornak "helyrerakhatott" valamit. Majd kiderül, hogy igazam van-e, de azóta tényleg kuss van végre és előtte meg folyamatosan csinálta. -
misi_belucci
tag
válasz
jacint78 #19331 üzenetére
Gép bekapcs, monitor bekapcs. A monitor logója bejön (BenQ felirat), utána 2-3 villanás (fehér háttér 1-1 tized másodpercig). Ezután már csak annyit ír, hogy "Nem érzékel jelet". Utána fekete kép, háttér világítás van.
Bocs, rosszul írtam, a menüt nem tudom állítgatni, csak váltani dvi és vga között. -
Nexon19
újonc
válasz
jacint78 #19319 üzenetére
Üdv ismét.
hiszed vagy sem eddig a monitor áramtalanítva volt csak kíváncsiságból újból kipróbáltam és láss csodát
http://www88.zippyshare.com/v/IQvDGIlS/file.html
nem javult meg teljesen.Van halvány vibrálás a bal oldalán, de nincs csikozás.Van videó is de alig látszik rajta nagyon kell figyelni.kb 5 percig hagytam bekapcsolva nem mertem tovább,de ez idő alatt nem kezdett csíkozódni
Akkor lehet a táp a hibás vagy ez még mindig a kijelző hibája? -
Nexon19
újonc
válasz
jacint78 #19313 üzenetére
Ettől féltem...Gondolom javítani csak kijelző cseréjével lehet.Nem kételkedek szakértelmedben csak annyit szeretnék kérdezni hogy ezt 100% ra biztosan tudod mondani?nem utalhat ez másra a hiba?pl megpróbálni a panelt átmelegíteni stb
Köszönöm válaszod eddig is sokat segítettél -
scarabeus86
tag
válasz
jacint78 #19313 üzenetére
Előbb ki-be kapcsoltam, működik normálisan, igaz késő reggel óta megy, jól be van már melegedve. Ha 10-15 perc után kapcsolom ki-be, néha áll így csak helyre, a fekete képernyős LED kikapcsolós módszer hatásosabb. Olyan ez mint a régi orosz autók, azok is köhögnek míg be nem melegszik a motor.
-
scarabeus86
tag
válasz
jacint78 #19306 üzenetére
Ehhez én nem értek. Kérdés mennyiért csinálnák meg itt Debrecenben. Nem akarok kifogni valami lehúzós szakit aki kiszállással együtt elkér vagy 15-20 ezret, akkor inkább veszek másikat. Bár ha továbbra is tudom így használni, kibírom ezt a napi 5-10 percet amíg megjavul, úgyis egész nap megy a gép.
Másrészt elég régi ez a monitor, ha megcsináltatnám lehet pár hónap múlva más baja lenne.Kernel: Monitoromon nem találtam ilyen beállítást. Képnézegető a felső sarokban kiírja a kép nevét, hiába fekete, ezért maradtam youtubenál. Böngészőt amúgy is megnyitom.
-
scarabeus86
tag
válasz
jacint78 #19296 üzenetére
Sikerült "megszerelni" a monitort. Bekapcs után várok 5-10 percet hogy bemelegedjen, aztán elindítok egy black screen videót teljes képernyőn. Ekkor automatikusan kikapcsol a LED háttérvilágítás, mert teljesen sötét minden pixel. Néhány sec múlva megmozgatom az egeret, ekkor visszakapcsol a LED, és így már jó a fényerő egészen kikapcsolásig.
-
lood55
tag
válasz
jacint78 #18443 üzenetére
A legnagyobb problémám h az utóbbi 2 napban ~15 órát ment a gép úgy hogy ebből legalább 14,5-et előtte ültem, de nem jelentkezett a probléma. Egyszerűen annyira hazárdos módon jelentkezik, hogy teljesen meg vagyok lőve, hogy mivel tudnám előcsalni. Lehet hogy 1-2 hét múlva megint beindul aztán napjában 5-6x is előjön.
-
Alex21345
újonc
válasz
jacint78 #18445 üzenetére
Kedves jacint78 igazad volt. Kipróbáltam olyan játékkal is ami tényleg nagy videokártya teljesítményt igényel és ott is jelentkezett a probléma fél óra után. Viszont miután újraindítottam a gépet nem tapasztaltam ezt a problémát elég sokáig. Tehát teljesen random hogy mikor gondolja úgy hogy lekapcsol. Az biztos hogy a Terá-t nem szereti mert ott fél óra után 100% hogy lekapcsol. Nincs valami program amivel elő lehetne hozni ezt a hibát, hogy a garanciális ügyintézésnél ne legyen az hogy "nem tapasztaltunk problémát" helyett tényleg kicseréljék.
Köszönöm. -
Alex21345
újonc
válasz
jacint78 #18443 üzenetére
Annak hogy a játék elvileg nem támogatja a directx12-t van valami értelme ? Vagy akkor már maga a játék sem indulna el ?
Az hogy csak 1 játékkal csinálja arra azt a választ kaptam ahonnan vásároltam, hogy ne játsszak vele. Na bumm. Szóval nem hiszem hogy lecserélik mert 1 játék nem megy rajta, a többi meg simán fut. Még a directx 12-re gondoltam, hogy azzal veszik össze a játék, vagy semmi értelme ?
Köszönöm a gyors válaszod. -
vvillie
tag
válasz
jacint78 #18409 üzenetére
Ami nem hagy nyogodni az az, hogy eddig is egy ilyen sima atalakitoval hasznaltam csak az dvi - a to vga. A mostni vga-n meg dvi-d van. Vajon akkor dvi-a val mukodik es dvi-d-vel nem? Cak azert mert erdelybol vagyok es itt nalunk el vannak szalva az arakkak. 6x dragabb itt amelyiket ajanlottatok.
-
-
-
YAKEN
aktív tag
válasz
jacint78 #18393 üzenetére
Nem egészen. Volt egy 750TI-m vga kimnettel használva, képpel nem volt gond. Hdmi-vga átalakító+ gtx 1070-el van a baj, hogy nem ismeri fel a gép csak max a 720p-t, illetve a 290x-el is ezt csinálta, de ott driveren belül mikor felhúztam full hd-ra, akkor nem volt csúnya a kép, mint az 1070-el.
-
-
whitezo88
nagyúr
válasz
jacint78 #18379 üzenetére
Budapest. Megnéztem: most bedugtam csak a tápot, ekkor a zöld felvilágított. Bedugtam a monitorba is, annak a standby ledje felvillant, majd kialudt. Aztán a táp zöld ledje is elaludt. Széthúztam, ismétlés: csak a konnektorba, ekkor már a zöld se világított. Megismételtem pár percre rá, akkor se.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest