- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
válasz
PhoenixK #5759 üzenetére
Valahogy ugy
Konzultacio mindig jol jon.Amugy az elobb elmosogattam, kb 5 percet vett igenybe, majd ahogy jovok ki a konyhabol, egy usb kabel fogad gondosan az szoba kozepere helyezve, kismacska meg buszken ul mellette, es nez ram.....
Tegnap epp a furdoben torolgettem a mosdot, kismacska szinten nagy elegansan jott oda, felugrott a wc peremere, hogy majd o onnan mellem a csaphoz. Es mindekozben ahogy kell, megcsuszott, es belefordult a wc-be..... a furdetesnel mar egy szot se szolt, annyira meg volt lepve
-
Kidus
őstag
Rendeltem online a macskaknak fereghajto/spot-on kombot.
Kaptam egy mailt ra par orara, hogy kene az allatorvos engedelye, mert receptkoteles.
Kicsit meglepodtem, de felhivtam a dokit, aki oltotta, hogy hat akkor engedelyezze mar.
Azt mondta, nem lehet, mert ok nem allatorvosi rendelo, csak oltanak a menhelynek.
Keresnem kell egy allatorvost, es majd azok engedelyezik.
Mondom ok, erre most nincs idom, majd maskor rendelek.
Visszamondtam az oldalon a rendelest, hogy majd kesobb.
Erre egybol jon az uzenet, hogy meg ok kernek bocsanatot, hogy elb*sztam, es ezert 5 dollar kedvezmenyt kapok a kovetkezo barmilyen rendelesre, meg kod se kell, a mailcimemmel automatikusan mukodni fog a kedvezmeny.
Hat nem aranyos? -
Kidus
őstag
Kis pamacs van, de nem latszik annyira, eleg tomott a fulen a szor, olyan mintha a fule lenne. De tenyleg eleg kis pamacska
Vastagak a labai es nagyok a mancsai, meg ha jol saccoltam a korat, ahhoz kepest eleg sok ez a meret, meg a 3 kilo.
Meglatjuk, mikor valt fogat, akkor kozelebb kerulok az igazsaghozszerk: nem tolem fel, neha beijed egy pillanatra. Hetfon ha beszeltem a dokival, remelem sokkal tobbet fogok tudni errol is. Erdekesen teszi a labait is, nem nagyon hajlitja az izuleteket a hatso labain, terpeszben megy es kifele lendit kicsit. Futasnal semmi gond nem latszik. Vagy serules, vagy kis izuleti gyulladas volt/van, vagy a korabol adodoan ilyen esetlen, nem tudom.
-
Kidus
őstag
Valoszinu Coon-Ragdoll keverek.
Bujos meg minden, de egyelore neha o is menekulore fogja, van hogy fogom es csak log a kezemben, maskor meg menni akar.
Erdekes mert neha fel akarom venni, es egybol eliszkol, de ha utana talalok menni, akkor megall, visszafordul es jon dorgolozni meg dorombolni.
Ha feje fele kozelitek a kezemmel, elhuzza, de ha a hatat dorgolom vagy a hasat, azt szereti.
Valoszinuleg kicsit paras, en azt mondanam bantottak. A papirjain szerepel valami fajdalomcsillapitos kezeles is, egyelore nem tudom meg mi a helyzet, hetfon tudok beszelni a dokival.
Szoval szerintem kismakka nem tudja meg hova tenni a dolgokat.
Ez a fejelhuzas meg reflex-bol eliszkolas.... valoszinuleg el fog mulni, mar javult a helyzet 2 nap alatt is. -
Kidus
őstag
Lenyomas nem olyan nagy dolog.
Csak nem kell belole nagy ugyet csinalni.
Csinalj ugy, mintha mi se tortenne. Simogasd egy kicsit, aztan lehet csinalni a kovetkezot:
Egyik kezeddel megfogod a macska fejet, es felfele forditod, hogy ugy alljon, mintha a plafont nezne. Ha jol csinalod, magatol kinyilik a szaja kicsit.
Masik kezedben csipeszbe fogva a bogyo, kinyitod vele a cica szajat, es letolod a torkaig a bogyot. Utana osszefogod kicsit a szajat, megvarod amig nyel. Ha nem akar, kicsit befogod az orrat, es akkor reflex-szeruen nyelni fog.
Ha a feje konkretan a jo szogben van a plafon fele, es a torok egyenes, nem tud rossz helyre menni a gyogyszer, es az egesz csak par masodperc.
Ha biztos vagy magadban, vagy bizol a macsekban, csipesz helyett ujjal is meg lehet probalni letolni, de ha nem jol csinalod, es rad harap, az nem tul jo dolog.szerk: amugy majkrem nagy talalmany, imadjak es elnyomja a gyogszert kicsit, de meg ha nem is, ha belekened a szajaba, nem tudja kikopni, mert krem
-
Kidus
őstag
válasz
Bartusch #5662 üzenetére
Fiu, Chili lett a neve.
Ivartalanitott, itt csak ugy adnak orokbe allatot.
Azt irja a papir, hogy augusztus elejen volt 12 hetes, de en kizartnak tartom, max. 4 honaposra saccolom, nagyon gyerek meg.
Kajla a jarasa, nagyon kolyokfeje van, fogai is meg tejfogak. Mindemellett 3 kilo es eleg nagy.Teljesen bolond, allandoan ugral, szaladgal, de halistennek eddig nem tunik rombolos hajlamunak
Eszmeletlen sokat dorombol, ejjel megette a labaim/kezeim, focizott a zold muanyag tojasaval, a sarga szivacs-csillaggal, eloturta a reg elveszett ajto kitamaszto pockot ( azzal is futkosott termeszetesen), de a tegnap ejjelhez kepest ma egesz csendben volt.
Imad odabujni es nagyokat durmolni, mint az a kepeken is latszik. Aranyos kis allat.Mar a masik macskankkal is osszehaverkodott, bar meg kicsit tavolsagtarto a nagy, majd lesz jobb is
-
Kidus
őstag
Hat elhoztuk
Mar csak a nevet nem tudjuk
-
Kidus
őstag
Miko egy tunemeny.
Imad minket, mi is ot, jokat rohogunk rajta minden nap
De azert o is maganyos, amig melozunk o itthon szunyal egyedul, unalmas lehet. Jot tenne neki is egy tars, csak olyan macska kell, ami tud nyugodt lenni, es megtanulni par het alatt, hogy mikor lehet randalirozni, es mikor kell csendben lenni.
Mikor kutya volt, meg Miko, mint az orultek rohantak es jatszottak egesz nap, de ejjel kuss volt, aludt velem mind a ketto, ez lenne most is az idealisBar az is lehet, hogy tul magasak az elvarasaim, ez a macska annyira jofej, es figyelmes... lehet hogy kiveteles allat.
-
Kidus
őstag
Hat vele sajnos nem jott ossze az egyutt eles.
Szar dolog volt minden reggel macskahugy szagra ebredni, meg arra, hogy a foldon hever par dolog, aminek nem kene, esetleg meg van ragva.
Szeretett kart okozni, meg szetpisalni mindent, pedig ivartalanitva volt, nem tudom az okat, nem sikerult rajonni.
Nem volt sem kedves, sem aranyos, egyszeruen nem igenyelte az emberi tarsasagot, csak kajanal jott oda hozzank, amugy megfogni is nehezen lehetett.
Alvas az ejjel nem volt, nappal aludt, ejjel rombolt. Olyan, hogy jo kiados ejszakai pihenes, nem jutott amig velunk volt.
Vegul sajnos meg kellett valnunk tole, de fiatal volt es pofas, biztosan orokbe fogadtak azota.szerk: tobbek kozt ezert is van most komoly gondolkodas, mert bar szeretnenk egy cicat, nem akarunk megint ugy jarni, mint a masikkal. Bar ez felig-meddig lutri, de azert vannak lathato jelek, hogy viselkedik veled meg mielott elhozod, lehet csekkolni ezt-azt, ami fontos lehet, de sajnos sok lehetoseg nincs, nem tudsz napokat menhelyen/allatboltban tolteni.
-
Kidus
őstag
válasz
Vasinger! #5600 üzenetére
1. Nem. Az sem. Bar attol fugg, ha folyik baj, ha szaraz es meleg, az se jo.
2. Igen
3. Nem
4. Attol fugg. Lehet 7 honaposan, lehet 8-10. Viszont en nem varnam azt meg. Ha benti cica, akkor azert, mert elviselhetetlen, burrog, tolakodik, mindent szet fog pisilni. Ha kinti, akkor meg azert, mert elviselhetetlen, burrog ejjel a kandurokkal, csavarog, aztan hazavisz neked egy alom macskat. Egeszsegugyi szempontbol is sokkal jobb ivartalanittatni. En meglepnem. -
Kidus
őstag
válasz
Vasinger! #5590 üzenetére
Nem, veszettsegen kivul 3 gyakori fertozo betegseg.
Ha adatsz neki egy kombinalt oltast, veszettseggel, akkor rendben kell legyen.
Hatosagilag nem kotelezo, de ha valakit csak egy kicsit erdekel a macskaja, beoltatja, mert iszonyu betegsegek vannak, jo hosszu, kinszenvedeses, lassu halallal.
Ha gondolod keress ra a topicon belul, vagy google: FIP, FIV, FeLV peldaul.FIV-re nem tudom hogy all a tudomany, elvileg van oltas-fele orrba cseppentos, emlekeim szerint, de lehet azota valtozott, mostanaban nem olvastam utana. Ket eve ugy mukodott a dolog, hogy vagy bejon, vagy nem.
Alap a macskanatha, panleukopenia oltas, meg a fentebb emlitettek. Es feregtelenites rendszeresen.Ezek nem nagy koltsegek, evente egyszer kell oltani, 3-4 havonta feregteleniteni. Ezen kivul csak etetes. Aki macskat tart, annak bele kell ferjen.
-
Kidus
őstag
válasz
Vasinger! #5587 üzenetére
Ez volt a cel
A veszettseg tenyleg nem jatek, a tuneteket pedig nem ugy kell elkepzelni, hogy akkor a macska hulye lesz es majd habzik a szaja, ez azert igy kicsit vicceskes ( ez Cherinek ).
Ezen kivul ( ez is Cherinek ), ha a macska allandoan kijar, be KELL oltatni. Konkretan mindenre, amire lehet, mert csak igy kapasbol 3 betegseget mondok, amibe biztosan belepusztul.
Es meg ezen kivul, most sajnos durva leszek: kicsit visszasnak erzem a sirast-rivast a forumon a macskadert. A macskat valoban nagyon sajnalom, de veled valahogy nem tudok egyutterezni, akinek koricalo macskai vannak, amiken raadasul nem sok vedelem, oltas sehol, felugyelet sehol.... en nem is ertem, eddig hogy volt ekkora makjuk. Persze miutan kijaro macskak, most mar lakasba szoktatni nem tul jo otlet, de ne apellalj arra, hogy sokaig fognak elni, mert lehet hogy a tobbit is elutik/lelovik/megmergezik holnap, vagy csak elkapnak valamit es annyi. Ha mar kijaro macskak vannak, es ha mar hozzad tartoznak, az igenis felelosseg, legalabb megfelelo eloskodo-elleni vedekezes es oltasok formajaban.En is szivesen kiengednem a macskat huzamosabb idore, de csak akkor fogom megtenni, ha lesz kert, biztonsagos keritessel, amin nem tud atmenni. Az pont eleg. Addig meg ( lehet rohogni ) ham-poraz, itt a haz elott.
-
Kidus
őstag
Fergessegnel inkabb zabal, mert a fergek elviszik a tapanyagot, de ha mar annyira ferges, hogy konkretan mergezik, akkor atmehet nem evesbe is, levertsegbe, remegesbe.
Tobbszor kell feregteleniteni, barmelyik allatpatikaban kapsz jofajtat, mashol nem erdemes probalkozni. Sorry nem emlekszem mennyi idosek, kicsiknek paszta ( Flubenol tan ), nagyobbaknak tabletta ( pl. Cestal nagyon jo ).
-
Kidus
őstag
Feregtelenites, azonnal.
Sapadtsagot nyalkahartyanal kell nezni, szemek, iny a legkonnyebb. Ha szep rozsaszin, akkor rendben. Ha vilagos rozsaszin, sapadt husszinu, esetleg feherkes, akkor gond.
Ha az ujjbegyeddel benyomod az inyet, kifeheredik, ezutan ha 1 mp utan visszaall rozsaszinre, az kb. normalis. Ha tobb masodpercig tart, az is gond. De nem hiszem, hogy mergezes.
Fergesseget mondanek, minden macskat feregteleniteni kellene nagyon gyorsan.szerk: amugy szerintem meg be is nyalt valamit, kezelni kene, de ha nincs ra mod, akkor nincs, marad amit fentebb irtam.
-
Kidus
őstag
válasz
Vasinger! #5571 üzenetére
Kijaros macskaknal alap dolog a veszettseg oltas.
Ha nincsenek beoltva, es harapas tortenik, kotelezo modon veszettseg oltas nektek, macska karantenba, es jelenteni.
Ja, idore megy.... en nem szaroznek sokat.szerk: ez nem igazan neked akart menni, hanem cherinek. Amit te irtal, normalis macskaviselkedes.
-
Kidus
őstag
Volt feregtelenitve?
Ha nem, akkor tunhet nagynak, kovernek, de valojaban sovany, es puffadt a hasa.
Ha tulszaporodnak a fergek, az okozhat remegest.Tejet ne adj, max vizezve felesben.
Fereghajton kivul en majkremmel probalkoznek, esetleg fott hus-teszta-rizs, es barmi mas amit megeszik es van valodi taperteke.Nezd meg, sapadt-e, ha merget evett, de nem sokat, akkor huzodhat a dolog, a leggyakoribb a patkanymereg, amitol "szepen" verezgethet befele ( veralvadasgatlo ). Bar sapadtsag utalhat masra is.
Tovabbra is azt mondom, doki, annyira csak nem draga. Igy nagyon nehez meg saccolni is, mi lehet....
szerk: meg valami, lehet huslevest/vizet fecskendobol szepen nyomogatni a szajaba, hogy ne szaradjon ki. Huslevesalap egy tojassargajaval benne elkeverve pont megfelelne. Ha nem hany/fosik. Ha igen, akkor racsesztetek sajnos.
-
Kidus
őstag
Ez igy keves, kene meret, suly, vagy legalabb egy olyan kep, aminel van viszonyitasi alap.
cheri: mert jo is, direktbe
De sprayt inkabb akkor szoktak alkalmazni, amikor az allat tele van bolhaval, es gyorsan bolhatlanitani nagyon jo. Bar en sosem szerettem, inkabb akkor furdetes bolhairtos cuccal, utana pedig spot-on. Spray jo meg pokrocot/fekhelyet/butorokat befujni, hasznos azert, csak nem arra valo, hogy allandoan azzal kelljen az allatot fujkodni. Arrol nem is beszelve, hogy utaljak, iszonyat budos es szall a permet mindenhova, elaztatja a bundajukat, nem tartanam jo dolognak a gyakori hasznalatat.
-
Kidus
őstag
válasz
cherilady #5516 üzenetére
Mert nem azt kell hasznalni, hanem spot-on cuccot.
Nyakorv nem jo, kiveve ha huzasra lazul es atbukik a fejen, mert ha nem, akkor a kijaros macska siman fennakadhat valamin es megfulladhat.
A spray az jo, ha egyszer lefujod, mindent kinyir, de hosszutavu hatasa nem sok. -
Kidus
őstag
Az enyem a hangos zenere alszik a legjobbakat.
Minel hangosabb, annal jobban elnyulik, labai az egnek....
Pedig ( csak a pelda kedveert ) a Metallicat vagy Dream Theater-t nem neveznem altatonak. -
Kidus
őstag
válasz
Vasinger! #5463 üzenetére
Ja, de akkor sem ilyen Whiskas bogyokat vennek. Az egy dolog, hogy imadjak a macskak, viszont ha a normal szarazkajaval ugyanazt elered, amit amugy is megvennel, es ugyanolyan arban ( max. kicsi arkulonbseggel ), akkor mar inkabb ugy.
De inkabb hosszabb szoru macskak szoktak ezzel bajlodni en ugy vettem eszre.
Felperzsak es annal hosszabb szoruek. -
Kidus
őstag
válasz
Tomekk. #4309 üzenetére
Veszel fultisztito folyadekot, barmelyik allatboltban/allatpatikaban.
Belenyomod az allat fulebe, es varsz kicsit, kintrol osszefogva meg is cucakolhatod kicsit, hadd szorcsogjon.
Fogsz egy kis vattat, kisujjad vegere csavarod, es ameddig leersz vele, addig kitisztitod.
Tobbit kirazza maganak.
Fulcuca nem jo, mert tulsagosan le tudsz nyulni vele, ha kemeny fulgyulladas van, akkor kell, de inkabb bizd allatorvosra. Neki lathatoan csak nagyon koszos, eleg az, amit irtam fentebb.Lefogni tan ehhez nem kell, ha megis, akkor kerj meg valakit, hogy fogja meg a grabancat, es a 2 elso labat fogja ossze ( finoman, csak akkor kell erosebben, ha nagyon mocorog, sok cica attol lesz ideges, hogy szoritjak ).
-
Kidus
őstag
válasz
puttputt #3630 üzenetére
Epp egy kutyaval randizott 2 napja, szomszed kutyaja ( Jack Russel ) meglatta, berontott a lakasba a teraszrol, szetkergettek egymast, kutya beleevett a kajajaba, macska utana, aztan nagy nehezen sikerult osszeszedni a kutyat, es kitessekelni
De legalabb mindenki elvezte a musort, foleg a macska, hianyzik neki a kutyatarsasag.... -
Kidus
őstag
-
Kidus
őstag
Addig szorakozol, amig egyszer nem jon vissza, vagy leesik, vagy elkapja valami/valaki.
Aztan majd lehet megvalaszolni a kerdeseket, amiket a gazdai feltesznek.
En mas macskajat nem engedgetnem ki sehova, foleg nem egy emeleti erkelyre....
Legalabb tudnak rola a gazdai, hogy kijarkal?Egyebkent en biztonsag parti vagyok, amig nem biztonsagos, addig a macska nem megy ki.
Velem kicsit kijott a teraszra parszor, karnyujtasnyi tavolsagra ment csak. Annyira nem is volt odaig a dologert, szeret nezegetni de nem konyorog hogy mehessen.
Majd ha lesz olyan kertes haz, aminek a keriteset meg tudom oldani biztonsagosra, akkor majd kijarhat. Addig jobb, ha nem csapja el egy auto, vagy tepi szet egy kutya, vagy tori ossze magat valahol.... es persze csak a sajat macskamrol dontok, maserol veletlenul sem. -
Kidus
őstag
válasz
fekeandras #3484 üzenetére
Egyreszt a patkany viszonylag nagy allat, nem kifejezetten predanak valo, masreszt tudja gondolom, hogy csaladtagok.
Nekem is volt 2 degum, sosem bantotta oket.
Eger meg valoszinuleg tetszik neki, nem kell ahhoz predaallatot latnia hogy a vadaszoszton meglegyen benne. Lehetne akar egy darab nyers hus is, amit madzagon rangatsz. Azzal is morog
Az enyem egy sarga szivacs-csillagba van belebuzulva, azzal focizik meg ropteti amikor elokerul a kanape alol ( mostanaban nem fog). Bar o csak jatszik, nem vadassza le.
-
Kidus
őstag
válasz
cherilady #3308 üzenetére
Nalunk is ez van, amig oda nem teszem a fejem, nincs igazi udvozles, nem hagy beken. Ossze kell koccanni vele es kesz, elvaras....
Erzekeny a lelkiallapotunkra is, eleg ha szar napom volt, tuti az olemben feszkel egesz nap es vigasztal.
Meg azt imadja, ha dudolgatok vagy enekelgetek valamit, felul az olembe, sasol es bujik meg magyaraz
Reggel meg ha az ebresztore nem kelnek, addig nyaggat amig nem sikerul a feltapaszkodas. Ebben csak az a szar, hogy ha valaki felhiv es epp a legszebb almombol kelt, o akkor is azt hiszi, hogy ebreszto van. De ha raszolok, veszi a lapot.
Ha nincs ebresztoora, akar egesz nap kussban fekszik mellettem. Bar ezt mar lehet meseltem.
Enyem kandurDe ha mar tema:
Elles elott en nem nyaggatnam furdetessel, inkabb ha nagyon raferne, egy nedves szivaccsal dorgoles alaposan, kozben simogatas, esetleg kis kaja. Nem tesz jot a stressz.
Nekem van olyan kefem is, ami valami illatositott tisztitos anyamkinnya lappal tamad, tobb reteg van a kefe szalai kozt, szepen lehet szedegetni oket lefele ahogy hasznalodnak el. Azt meg szereti is. -
Kidus
őstag
válasz
Borify Péter #3280 üzenetére
Van nekik.
Ot-hat honapos koruk kozt valtjak. -
Kidus
őstag
18 eveset mar lattam parat, 20 korulit csak nagyon keveset.
Hallomasbol tudok 24-rol is, mint lehetseges eletkor, de jellemzoen azert atlag 14-16, ha figyelnek ra, jol tartjak ( nem kijaros macskaknal ).
Kinti macsekoknal az atlag joval alacsonyabb.A 27-rol most hallok eloszor, eddig ez rekord
-
Kidus
őstag
Sajat blogjaban azt csinal, amit akar, innen azert toroltem, mert macskabarat topic-ban semmi helye ilyen postoknak/kepeknek.
Remelem hamar elfelejti mindenki inkabb, es linkel szebbnel szebb kepeket a sajat cicakrol
-
Kidus
őstag
válasz
Algieba #3249 üzenetére
Tetszik vagy nem, akarod vagy nem, felelos vagy azert az allatert.
Anyade, vagy nem, a te hazadban lakik, ti adtok neki kajat, toletek fugg, ratok van utalva.
Amennyiben a kinzasat valasztod, tegy egy szivesseget, es ne mocskolj ide, itt allatbaratok vannak.
Ha nem tudok a macskan segiteni, nem vagyok ra kivancsi. Lattam mar eleg ilyet....Es egyben egy moderatori figyelmeztetest is kapsz tolem, mivel zavarod a topic nyugalmat, igy akadalyozod a zavartalan beszelgetest is, hangulatkelto postjaidat pedig torlom innen.
-
Kidus
őstag
Ma van a macsekom szulinapja
-
Kidus
őstag
válasz
radi8tor #3205 üzenetére
Karom, nem korom. Kormod neked van.
Kell vagni, ha csak benti macska, kutyanal is elofordul, hogy kell.
Teljesen eletmod/szokasfuggo.
Van olyan macska, amelyik nem koptatja, ha nem vagod, belenonek a karmai a talpparnakba. Ugyanigy kutyanal is lattam mar ilyet.
A doki valoszinuleg konkretan a te allatodra mondta, ismerve hogy mit csinal, es hogy neki nem no tul hosszura.
Az enyemnek mindig vagni kell, kethavonta kb., pedig mindig koptatta, csak nem elegge. -
Kidus
őstag
válasz
-conrad- #3198 üzenetére
Karomvagast siman ti is tudtok otthon, csak egy koromvago csipesz kell hozza.
Megnyomod a macska tappancsat, hogy kijojjenek a karmok szepen teljes hosszban, utana csak arra figyelj, hogy ne vagd tovabb a talp vonalanal. Ez 1-2 mm, de elvileg lehet latni is, meddig vaghatsz hogy csak a karmot csipd le.
Ha mar belejottel, almodbol felkeltve menni fog, ha egyuttmukodik a cica, fel perc az egesz.conrad: kismacskanal is lehet ovatosan, hegyet lecsippented, de felesleges. Igy is vekony es eleg hegyes marad, meg szvsz kismacskanal meg fontos, hogy ugyesedjen, szuksege van a karmaira
-
Kidus
őstag
Konkretan azt hiszi o a fonok, ezt kell tisztazni vele.
Barmikor kajat csinalsz es eszel, akarmit csinal, ne adj neki.
Varja meg, amig befejezted, elpakoltal, utana meg nyugodtan csinalj egyeb dolgokat, es csak utana adj neki enni.
Ne add neki azt, amit te eszel. Macskakajat adj.
Ha maradek van, azt is csak akkor, ha mar te ettel es konkretan egyertelmu szamara is, hogy befejezted es nem kell a tobbi. Varj azzal is, pl hutobe be.
Ha odamegy a tanyerodhoz es venni akar valamibol, billentsd farba, vagy fogd meg a grabancanal es lazan dobd arrebb ( nem nagy ivben, hogy a plafont erintse, csak hogy ertse, hogy te vagy a fonok es erosebb vagy nala ).
Barmikor hiszti van, figyelmen kivul hagyas. Barmikor agressziv, ki- vagy elzarod.
Ha odamegy dorgolozni meg bokdosni, akkor is figyelmen kivul lehet hagyni, jobb ha te mesz oda hozza amikor te gondolod es akkor simized meg. Ez is eredmenyes volt nekem ( masik macskanal ), aztan idovel el lehet hagyni, es lehet akkor is dogonyozni mikor o akarja. Bar lehet ez az utolso okossag csak annal a konkret allatnal jobb be/leFelni meg nem kell tole, ha bant, fogsz egy seprut, es kitolod a masik szobaba, ajto becsuk, kesz
-
Kidus
őstag
Hat, azert az enyem tudja, hol a hatar, szep ivben repulne, ha belezabalna a kajamba, felugrana a pultra mikozben csinalom magamnak az innivalot, stb...
Csak azt kapja, ami mar nekem nem kell, es ezt nagyon jol tudja.
A legtobb, amit megenged maganak ( ritkan ), hogy a reg otthagyott kajat megeszi a konyhapultrol, teszem azt 2-3 ora multan, ha elfelejtettem. De nem nagyon hagyok ott semmit, es akkor sem biztos, hogy hozzanyul.
Konyorogni azt o is tud, de csak tiv-nek nyomja, nalam tudja, hogy folosleges -
Kidus
őstag
válasz
cherilady #3126 üzenetére
Mindegy, milyen fajta macska, akkora kulonbsegek nincsenek, max meretben.
Meg a kolyok es a felnott kozt, vagy ha beteg, elhizott, stb... alaphelyzetben szinte lenyegtelen.Arra, hogy a konzerv az egeszseges, azt tudom mondani, hogy kell a neten olvasgatni errol, eleg info van, vagy allatorvost megkerdezni. Hamar ki lehet deriteni az igazsagot
Itt van rogton egy erdekesseg, bar eleg altalanos a megfogalmazas.
Erdemes ezt is megnezni, ha mar nyers husrol beszelunk. Nem csak a diszno veszelyes.
Ez pedig szaraz vs. konzerv, szinten erdemes elolvasni.Na meg egy raadas, miert ne adjunk a macskanak kutyakajat.
-
Kidus
őstag
A konzervnek kisebb a taperteke, mint a szaraznak, viszont sokkal jobban szeretik is.
Jo sokat esznek, felpuffadnak kerekre, es csak konyorognek erte.
Le kell szoktatni.
Ezt tudom mondani a masik problemara is ( "nem eszik meg a kajat" ). Ha eleg ehesek lesznek, majd megeszik.
Minosegi szaraz kajat kell venni, konzervet max. heti egyszer szoktam adni az enyemnek en is, de tenyleg elvetve.
Kutyakajaval meg jobb vigyazni, masok az osszetevok, nem feltetlenul tesz jot a macskanak.
Figyelmen kivul kell hagyni a nyavergast, ki lehet probalni 3-4 fajta szarazat, amelyik legjobban bejon, azt venni, es kesz. Neha valtani esetleg masikra, ha szereti. -
Kidus
őstag
válasz
cherilady #3057 üzenetére
Engem az enyem minden reggel felebreszt, ha mennem kell dolgozni.
Ha csorog az ora es vegleg lenyomtam, es utana sem keltem fel, mar ott is van, es az orrat belenyomja a fejembe, nyakamba, bokod, kurrog
Ha nem csorog az ora, nem kelt fel. Soha.
Es ha mar itt tartunk, megjegyeznem, hogy gyonyoruen lehet vele kezet fogni, raszorit, igazi professzoros kezfogasa van. Persze csak akkor, ha szabalyoknak megfeleloen meg is razod kozben
Ezen kivul allandoan belepofazik a csaladi beszelgeteseinkbe. Kozenk ul es mondja.szerk: errol az ajandek=figyelmeztetes dologrol meg eszembe jutott, hogy erdekes mod o nagyon vigyaz a nala kisebb allatokra, legyen az nyul, degu, kicsimacska, kolyok kutya....
Mikor a degum beteg volt, tulajdonkepp szabadon volt, egy dobozban, nem tudott kimaszni.
Macska egesz nap ott ult folotte es vigyazott ra. Bar lehet, hogy csak nem tudta eldonteni, milyen fuszer kene.... -
Kidus
őstag
Kis mennyisegben is.
Az elozohoz:
Ezzel egyetertek, en sem mondanek ilyet, hogy elviszem es altassak el. Viszont mi is nagyon akartuk ezt a macskat, es valoszinuleg ez az egyetlen ok, hogy meg itt van, probalunk meg mindig csaladtagkent ranezni, remenykedunk, hogy valtozik, de kozben tudom, hogy nem fog. Csak rosszabb es rosszabb. Meg 1-2 honapot adok neki, ha nem sikerul normalis allapotokat elerni vele, valoszinuleg feladom, egy ev utan....
Mikor mar egy allat rabszolgajanak erzed magad, es semmi szeretetet vagy ragaszkodast nem kapsz, csak a bosszusagot helyette, sokaig onnan nem lehet tovabb birni.
Nem eri meg, hogy idegileg zokni legyek. -
Kidus
őstag
Itt van az en 2 macskam.
A nagyobbik ( kandur ) sosem volt problemas. Neha felugrik a pultra kajat lopni, dehat allat, ez van. Ami ott van hagyva, az nekem szerinte nem kell, ugyhogy arrol ugy gondolja, hogy az ove.
Ha alszom, csend van. Ha raszolok valamiert, tudja mi a palya. Ha hivom, jon. Barmit csinalhatok vele, akar a torkan is lenyulok, eszebe nem jutna harapni vagy karmolni.
Minden nap jon szeretgetni minket, az olunkben alszik, mindig a kozelben van, nem is kivanhatnek jobb macskat.Ellenben ott a masik, a nosteny.
Januarban fogadtuk orokbe, 2 honapos volt, mar ivartalanitott. Amiota itt van, kuplerajt csinal minden nap. Felmaszkal az asztalra, leszedi ami tetszik neki, szetszedi a butort, ellopkodja a dolgainkat, megragott mar ezt-azt.
Mikor aludnank, o zajong, ugral, rohangal, jatszik.
Ugyanugy foglalkoztunk vele mindig is, mint a masikkal, megis egy taho. Ha hivom, szarik ra, ha odamegyek hozza, arrebb megy, foleg az agy ala szokott, a segget mutatva. Tehat baromira nem kivancsi ram. Ha furdes vagy karomvagas van, visit es karmol. Ha a szajat nyitnam, harap.
Eddig tudta hasznalni az almot, de ugy 2 honapja elkezdett melle pisilni. Par napja rajott, hogy minek menne ki, mikor a szonyegre is lehet az agy mellett. Hiaba takaritottam ossze, meg mindig buzlik, csak most Clorox meg macskahugy kevereke, csodas.
Ahogy telik az ido, egyre rosszabb, ugyhogy o is pengeelen tancol.
Vannak lehetetlen macskak. Most el lehet donteni, hogy akarok-e meg ugy 15 evig minden nap bosszusagot, es mindezt penzert meg faradsagert, vagy elviszem oda, ahonnan jott.
Az utolso cseppeket toltogeti a poharban....Szoval meg lehet erteni mindket oldalt. En nem altattatnek el egy allatot sem, megerdemel meg egy eselyt, csak valahol mashol, ha arra kerul a sor.
-
Kidus
őstag
Utcarol kismacskat nem volt jo otlet befogadni a masik melle.
Kellenek vizsgalatok, elso ut dokihoz kellett volna, vert venni, FiP, FIV, Leukozis, stbstb tesztek.... oltas, fereghajtas, eloskodok irtasa.
En azt mondanam, ne nagyon engedd ossze oket, vidd a kismacskat orvoshoz, ha minden rendben, el lehet kezdeni majd osszeszoktatni oket.
Nagy macskaval nem kell foglalkozni amig ilyen gyoker, ugysem tudod meghatni. Ha mindenkepp ki akarod engesztelni, kedvenc kaja, es nyugalom. Ha ugy sem megy, hagyni kell, hadd duzzogja ki magat, felesleges osszekarmoltatni-haraptatni magad.
Mondjuk nekem sosem volt ilyen macskam, amelyik egyszer is agresszivva valt volna velem szemben, de biztos nem mentem volna oda utana meg egy adag pofonert -
Kidus
őstag
Ez nalunk ugy ment, hogy volt macskafu, 2 fele is, meg volt a tobbi noveny.
A fu kicsit neha meg volt csocsalva, de nem nagyon. A tobbi noveny meg mind elfogyott. Nem megkostolta, vagy megragcsalta, hanem megette az egesz novenyt par nap alatt. Szinte mindegy volt, milyen noveny, de ami a talja melle volt rakva, az persze nem kellett. Meguntam. Most van egy mu-kovirozsa, meg egy szem tulelo noveny, a konyhaszekreny legtetejen, ahova szerencsere nem maszkal fel ( egyszer lattam, de ugy megijesztettem, hogy azota meg sem probalt felmenni ). -
Kidus
őstag
válasz
littlelion21 #2650 üzenetére
A macskak imadnak magasan lenni, probalj meg osszerakni neki egy magas macskabutort, aminek van esetleg kaparo resze, es szonyeggel boritott majdnem mindenhol, esetleg fa kilatszodhat, vagy kaparo resz tobb is lehet, teteje mindenkepp szonyeg legyen. Ha tenyleg magas, es a macska ugy viselkedik, ahogy szamitunk ra, a tetejen fog pihengetni, es ott is fog kaparaszni.
Ha megis a szonyeget huzogatna tovabbra is, vizipisztoly, es seggbeloni, mikor meglatod.Masik macska szaga pedig erdekes es vonzo is lehet, az enyem egybol ratapadt az orraval a ruhaimra, mint a magnes, mikor idegen allatot erzett. Kutyakat is nagyon szokta erdekelni az ilyesmi
En egy ilyesmi macskabutort kaptam, van is kep rola valahol itt a topicban, elozoleg egy masik macskae volt. Nagyon szereti mindket macs, miota megvan, a nagy leszokott a kanape szetszedeserol, a kicsi meg el sem kezdte.
Boltban is lehet ilyeneket venni, de altalaban eleg draga, olcsobb fabol osszetakolni es szonyeggel bevonni. Az enyem is hazi.Amit meg ezen kivul tenni lehet, vagni a macska karmait. Vagy ha nem engedi, dokihoz elvinni, ott is megcsinaljak. Ha otthon csinalod, inkabb csak 2-3mm-t csipj le a vegekbol, ha hosszu es hegyes. Hatsokat nem kell, csak elol.
-
Kidus
őstag
Ha mar fertozott, akkor nem er semmit valoban, viszont erre van a szures.
Ha negativ, akkor minden rendben, es otlas.
Uj cicaval varjatok meg, ha mostanaban lett elaltatva a masik, fentebb irt okokbol.
Nem vicc, nem tulzott elovigyazatossag, igy biztonsagos.
Nem tudsz mindenhol fertotleniteni, olyan helyeken is megfordulhatott a cica, amire nem is gondolnal. Erdemes varni, ha nem akarsz meg egy cicatol igy megvalni. -
Kidus
őstag
Sajnalom.... sajnos a FIP ilyen....
Ha masik macskat szeretnetek, legalabb 6-8 hetig ne szerezzetek be, mert a virus hosszu hetekig jelen lehet mindenhol, ahol a macskatok jart.
Fertotlenites, takaritas, varas, inkabb tovabb, mint tul keveset.
Ha nem akartok masikat, akkor mindegy.Amugy van oltas, mielobb erdemes beadatni uj macseknak.
Meg elhozatal utan egybol teszt. -
Kidus
őstag
Most van 3 honap korul, plusz minusz par nap.
Purina Pro Plan, szarazbol CatChow, vagy Hills kolyoktap hozzakeverve, ezek kiegeszitve azzal, amit mi eszunk, es nekik adhato.
Eleg nagy szore van, foleg a fejen, nem tudom, latszik-e a kepen, majd probalok loni olyat, amin jobban lehet latni. Nem tudom, mibol van osszerakva, de tenyleg vekonyak a labai kicsit.
Na csinalok kepet minnyaszerk: termeszetesen nem hagyta magat most lekapni, de megneztem a linkelt kepeket, latszik azokon is a nagy feje
Annyit tudok, hogy a fele manx ( testverenek nincs farka sem ), a masik fele viszont rejtely, valoszinuleg valami vekonyabb, nagyfulu fajta lehet, de abbol eleg sok van, szine alapjan sem tudnam megmondani, sot meg a szeme szine alapjan sem, mert az is rendhagyo. Ha van otleted, segits
-
Kidus
őstag
válasz
brownus #2532 üzenetére
Nekem mindket macskam befogadott.
Mindketto kolyokkent kerult hozzam. Menhelyen nagyon sok kolyok van, ezzel nem lehet problema.
Betegek lehetnek, nem tudom, pontosan mely menhelyek foglalkoznak szuressel ( FIP, leukozis, stb... ), de valoszinuleg kell kis szerencse is.
Ha elhoztok egy cicat menhelyrol, en javasolnam a latogatast a dokihoz, egybol. Oltas miatt is, vizsgalatok miatt is. -
Kidus
őstag
Nem fogtok meggyozni.
Mar en sem igazan akarlak titeket.
En bent tartom a macskam, boldog, egeszseges, tudom, hogy minden nap itt fog varni, tudom, hogy nem tettem ki semmi veszelynek, nem szaporitottam tovabb az amugy is tetemes kobor macska allomanyt, nem veri ki a szemet egy masik "erosebb" kandur, nem uti el auto, nem kell vegigneznem, ahogy akar evekig tarto sulyos betegsegben szepen elsorvad, ingerszegeny kornyezetrol pedig szo sincs, van tarsa, van mindig uj jateka, mi is itt vagyunk, jatszunk vele, neha utazunk is egyutt, en igy vagyok nyugodt, es igy erzem magam felelossegteljesnek.
Ti meg ugy tartotok macskat, ahogy ti akartok. Ugyis jobban tudjatok, nemigaz? -
Kidus
őstag
Nem kell kiengedni. Ennyi.
Attol meg, hogy ez megszokott, nem helyes.
Amelyik utcan nott fel, az nem lesz soha szobaallat, de aki kismacskat vesz/kap/orokbe fogad, az nagyon helytelenul teszi, ha kiengedi koricalni. Nagyon sok szempontbol veszelyes, de nem eroskodok, folosleges, ugy latom. -
Kidus
őstag
Ha eltunt a macskad, lehet, hogy nem kene masik, foleg nem ilyen is, meg olyan is, meg amolyan is.
Nem tunsz tul felelossegteljesnek az utobbi 2 postod alapjan.Kalandor: azert vigyazz az utcamacskak beengedesevel a kicsihez, hordozhatnak nagyon kemeny betegsegeket, olyat is, ami utan nem nagyon van gyogyulas.
-
Kidus
őstag
válasz
peterszky #2454 üzenetére
En 2 felnott kutyat eresztettem ossze a felnott macskammal, es semmi gond nem volt.
Allat es helyzetfuggo.
Ha meg nincs minden rendben, azt latni lehet azert, mutatni szoktak, ha nem erzik magukat kenyelmesen a masik tarsasagaban. Testtartas, fultartas, tekintet, mozgas, minden....
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest