Hirdetés
- Apple Watch
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- 10x-es Holdfotót villantott a Vivo X200
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
-
Minimalista pénztárca - Rossm Wallet - A klónok ásza
lo Ebben a tesztben a legjobb minőségű Ridge klónok közé tartozó, Rossm pénztárcát teszzük nagyító alá.
-
Nyugodtan hátradőlhetsz, a hardverek megvárnak
ph Desktop PC-k és monitorok mellett processzorhűtő, egér és szék próbálja magára vonni a figyelmet.
-
Akciófigyelő: Korai madár szállt az EarFun UBOOM X hangszóróra
ma Bevezetési kedvezménnyel kínálja az EarFun az IFA-n bemutatott új hordozható hangszóróját.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolás
addikt
válasz betyarr #1494 üzenetére
Lidliben van akciós konyhakés, valaki tudja milyen minőségű? Gondolom hogy nem egy japán csúcsminőség, de alap konyhai dolgokra használható, vagy annyit sem ér?
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
jookomak
őstag
válasz betyarr #1500 üzenetére
Nekem nincs, de mindenhol jó véleménnyel vannak róla. Képek alapján ránézésre a forma jó, nem konzervdobozból van, normálisan használva sokáig nem kell élezni.
Nem tudom milyen 1.5k-s élezőre gondolsz, de elképzelhető, hogy egy sima fenőacéllal helyre lehetne állítani az élt.
Ezek a kerámia rudak olyanok, mint egy lapos kő, csak az alakja miatt talán könnyebb elsőre használni. Ugyanakkor nem tudod a finomságát, csak egyféle van belőle. Ha nincs fenőacélod, inkább azt vegyél előbb. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz betyarr #1511 üzenetére
Én az amazonról rendeltem. Kétféle van, az egyikben egy “gyémántbevonatú” (nem tudom a valóságban mennyire az) rúd és egy finom kerámia van, a másikban egy durvább kerámia és egy finomabb kerámia. Nekem a gyémántos van, az nagyon viszi a fémet.
Illetve, van még egy harmadik verzió is, abban csak egy pár rúd van.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz betyarr #1521 üzenetére
Nagyon könnyű használni. Leteszem az asztalra, megfogom bal kézzel a dobozt, és függőlegesen tartott késsel lefelé vágó-húzó mozdulatot csinálok, gyakorlatilag erő nélkül.
Így ahogy írod, a gyémántos rudat alig használom. Ha egyszer éles egy kés, csak a fehér kerámia rudat szoktam elővenni.
Kétféle élszöget tud, késhez csak az egyiket használom.Basaja: nincs a spyderco hasonló élezőjével tapasztalatom. Az jobbnak tűnik képek és tesztek alapján, azzal szerintem lehet fogazottat is élezni. De nekem az nagyon drága volt.
[ Szerkesztve ]
-
basaja
senior tag
válasz betyarr #1541 üzenetére
Ahogy írta jookomak, simán a háromszögű kő csúcsán kell végighúzni a szerát pengét. A kiskönyv szerint három húzás után egyet kell ellenkező oldalon lehúzni, hogy levigye a sorját. A Leatherman szerát pengéjét húztam meg, ma ki is próbáltam műanyag rögzítő szalagokat vágtam vele.Mondanom se kell, vitte, mint Floki a lábtörlőt...
Jookomak: köszönöm
[ Szerkesztve ]
EDC: Xiaomi13,Leatherman Wave,T-rex,Giantmouse Ace Riv
-
-
jookomak
őstag
válasz betyarr #1587 üzenetére
Nem sokszor merült fel a topikban maga a késhasználat, de azért leírom. Csak fa, vagy bambusz vágódeszkán használjuk, esetleg műanyagon, bár én személy szerint nem szívlelem őket. Ne vágjunk vele csontot, kemény részeket, fagyasztott húst. Ne kalapáljunk vele, mint egy bárddal, használat után kézzel mossuk el, töröljük szárazra. Mosogatógépbe semmiképp se rakjuk a késeket, és ne dobjuk a fiókba a többi közé. Ha van fenőacélunk, akkor pár használatonként húzzuk meg rajta.
Ha ezeket az alapszabályokat betartjuk, akkor egy gyengébb kés is határozottan tovább fog tartani. -
titán
válasz betyarr #1600 üzenetére
Most megnéztem, mi a túró ez. Szemre bármilyen tompa kést fel lehet vele élezni, csak idő kérdése. Mivel kis felületen élez (egyszerre <1mm2 az érintkezés), ezért sokat kell rajta sikálni. Konyhakéshez nem optimális, annak nagyon hosszú éle van, azon tényleg sokat kell molyolni. És mivel a kőnek is csak nagyon kis felülete érintkezik, ezért a élező felület könnyen eltömődhet, nem tudom hogyan hogyan védekeznek ez ellen. Szóval amire optimális lehet ez, az bicskák, rövidebb vadászkések puhább acélból. Biztos megcsinálja a konyhakést is, csak ne add fel, addig kell húzni, amíg kész nem lesz.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
gyapo11
Topikgazda
válasz betyarr #1606 üzenetére
Meg kell nézni az élszalagot még fenés előtt, aztán pár húzás után megint, hogy honnan szedi le az anyagot. Ha az élszalag éléről, akkor jó, kevés anyagot kell leszedni, nagyobb lesz az élszög, ha az egész élszalagról, akkor is jó, több anyagot kell leszedni de pont jó az élszög, ha viszont az élszalag tövéről, akkor hosszas munkára kell készülni, mert a nagyobb élszöget kell kisebbé alakítani, és ahhoz elég sok anyagot kell lecsiszolni. Azt inkább kézzel nagyobb kövön érdemes, lehet akár kaszakő is 200-300-as, aztán mikor végigért az élszalag éléig, akkor jöhet a finomabb fenés.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
Topikgazda
válasz betyarr #1611 üzenetére
Spyderco nem volt a kezemben, nem tudom mekkora erővel lehet rányomni, és mennyire szedi le az anyagot. A Lansky-féle az nekem is van, egyszerű különböző finomságú kövek, elég nagy erőt lehet átvinni, az tuti jó.
Ha passzol az élszög, akkor nagyon keveset kell lecsiszolni, szerintem erre való a Spyderco és a hasonló ferde köves élezők.
Az új késeken gyakran elég tompa az élszög, mert ez gyorsabban elérhető és kevesebb anyagot kell leszedni, valamint tartósabb az él, ezért szeretik a gyártók. Aztán jön a késmániás, szeretne jobb élet, ami a selyempapírt is viszi meg átesik a paradicsomon, ehhez viszont laposabb élszög kell, és elég sokat kell leszedni a gyári élszalag tövéből.
Két oldalon a két háromszöget kell leszedni a laposabb élszöghöz. Ha a használattól eltompul az él, akkor pár század mm kopik le az élből, ennek eltüntetésére a két élszalagból kb a felét kell lecsiszolni. Annak ez a két háromszög legalább a százszorosa. Tehát nagyon fontos, hogy a késnek milyen az élszöge, ahogy ezt pár hozzászólással előbb írtam.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
gyapo11
Topikgazda
válasz betyarr #1613 üzenetére
A Lanskyvel mindenki tud élezni, csak arra kell figyelni, hogy a megfelelő lukba dugd a pálcát, ami az élszöget beállítja. Meg persze ne szárazon csiszold. A legnehezebb talán annak megállapítása, hogy mikor kész, tehát mikor ért össze a két oldal az élen, mikor tűntek el a hibák. Tovább fölösleges csiszolni, de eddig meg muszáj.
Befogni egyenesen kell, nem igazán lehet elrontani. Ha az ívelt hegyen is fontos az élszög, akkor kicsit kell geometriázni, hogy a csiszolás íve egyezzen a penge ívével. Ha hosszú a kés, akkor több fogásból érdemes csiszolni, minden fogásnál azonos nagyságú rész álljon ki a pengéből, így lesz az élszög azonos. Van egy kis csalás benne, mert az élszög pontos csak középen lesz, amint kezdünk távolodni, egyre kisebb lesz. De mivel 1-2 fokról van szó, a használat szempontjából nincs jelentősége.
Nem tudom hogy történt a gépi köszörülés, ha vizes kövön akkor OK, de ha szikrázva szárazon, akkor az az él már nem sokat fog érni, mert kilágyul az anyag egy pillanat alatt. Azt kell figyelembe venni, hogy az él mikronos mérettartományú, tehát ott az anyag már nagyon könnyen hajlítható, kitörhető, és nagyon hamar fölhevül a lágyulási pont fölé, az edzettsége csökken, késnek alkalmatlanná válik. Egy ilyen kilágyulás után jelentősebb anyagmennyiséget kell leszedni, hogy eljussunk a még nem kilágyult anyagrészhez, amiből az új élet kialakíthatjuk. Tehát flexszel meg száraz köszörűvel, meg száraz motoros konyhai élezővel nem élezünk csak vizessel. Lehet látni videókon a méteres átmérőjű tárcsákon nyomatják az élezést a szakik, közben csorog rá a víz.
Keress egy erős nagyítót vagy óráslupét, és azzal nézd meg. Először érdemes megnézni, aztán élezni, mert a használt élszalagon jól látszik az új fenés nyoma. Ha már fented, akkor nehéz meglátni, ilyenkor finoman át kell húzni durvább kövön az élszalagot, és ekkor már jól látszik a finomabb fenés nyoma, ahogy tünteti el a durvább kő csiszolásnyomait. Akkor jó a fenés szöge, ha egyenletesen az egész élszalagon koptat, ezt kell elérni. Ezután már minden fenés csak 1 perc lesz ugyanazzal az élszöggel, és ismét borotva a kés.menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
jookomak
őstag
válasz betyarr #1615 üzenetére
Te írtad, hogy ikea kést is vettél mellé? Esélyes, hogy gyárilag 30 fokosra van élezve, te pedig az alapértelmezett 40-esen próbáltad. Ugyanez igaz egy régi késre. A sharpmaker dvd-n van, hogy ha sokáig használjuk a kést, és élezzük 40 fokosra, akkor ugyanúgy eltompul. Ilyenkor kell a másik lyukba tenni, és a szürke kövek élét használni, hogy anyagot válasszunk le. Ezután tudod kialakítani a 40 fokost.
Próbáld ki, hogy lefekteted a követ a tartóban, és mintha egy lapos kövön éleznél, húzd végig rajta előbb 40, majd 30 fokon tartva. Hallani fogod, hogy melyik a jó. Adj a cuccnak egy újabb esélyt, illetve magadnak is. Véleményem szerint ha ezzel nem megy, a lansky szettel sem lesz jobb.
Mindjárt megyek, csinálok pár képet a konyhában, hátha segít.
A kolléga előbb linkelt ábrája nagyon jó. Pár hsz-emmel korábban linkeltem a spy videót youtube-ról, nézd végig.
Említett videó.[ Szerkesztve ]
-
betyarr
veterán
válasz betyarr #1617 üzenetére
ha szikrázva szárazon, akkor az az él már nem sokat fog érni, mert kilágyul az anyag egy pillanat alatt.
az egyik késsel ez lehet a baj.nem vizesen lett élezve,hanem szárazon.most olyan a kés éle,hogy ha akarnék sem tudnék vele vágni.tényleg mint egy kőbalta.a tegnap esti élezéshez használt kés is így lett élezve,de annak még van éle.valamilyen szinten viszi a papírt,de nem kizárt,hogy a száraz élezésnek köszönhetően tönkre ment a fém és már csak úgy lehet rajta javítani,ha leszedjük a jelenlegi,tönkre tett élszalagot.
-
basaja
senior tag
válasz betyarr #1615 üzenetére
Ne tántorítson el, menni fog. Lehet vágni a papírt(is)a megélezett késsel...
Jookomak segített nekem is,a Leatherman pengéjét sehogy sem tudtam megélezni. A köveket a másik lyukba rakva máris értékelhető lett az eredmény...[ Szerkesztve ]
EDC: Xiaomi13,Leatherman Wave,T-rex,Giantmouse Ace Riv
-
jookomak
őstag
válasz betyarr #1618 üzenetére
Nekiálltam szöszmötölni egy 6 éves spyderco delicával. Végigzongoráztam a lépéseket, a szokásos módon. Továbbra is szar volt. Na ezután nekimentem a 30 fokoson, már a hangja is más volt, szedte az anyagot rendesen. Nem számoltam, de biztos, hogy jóval több, mint 20-20 húzás volt oldalanként. Ezután vissza újra a 40-re, majd végig ismét a 4 lépésen. Az eredmény:
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz betyarr #1615 üzenetére
“mert kilágyul az anyag egy pillanat alatt. Azt kell figyelembe venni, hogy az él mikronos mérettartományú, tehát ott az anyag már nagyon könnyen hajlítható, kitörhető, és nagyon hamar fölhevül a lágyulási pont“
Nem idézem tovább mert gyapo11 szerintem tök jól leírta. Még mielőtt olvastam volna, végig az járt az eszemben hogy gagyi az anyaga (mármint a késnek). De az olvasottak alapján már szinte biztos.
Szerintem ne add el azt az élezőt! Nekem ami van az ahhoz hasonló, csak annál egy-két kategóriával kevésbé komoly, és nagyon jól élez. Jó maga az elgondolás.
Próbáld meg egy normális anyagú késsel, meglátod egészen más lesz.
Én a borotvakésemet is eleinte rendes kövön éleztem aztán hagytam a fenébe és arra is a lansky kerámiarudat használom amikor élezni kell (csak nem szögben állítva a tartóban, hanem az asztal lapjára fektetve egy rudat). A spyderco rúd szerintem anyagában is és kialakításában is igényesebb mint az enyém, látatlanban mondanám hogy jobb eredmény érhető el vele!Szerk.: Ja, ezt még be akartam írni. Van egy késem. Kamaszkoromban kísérleteztem vele, hogy én majd még jobban “megedzem”. Ahogy azt Móricka elképzeli. Hevítettem gáz felett, majd vízbe. Párszor. Na azt a kést gyakorlatilag nem lehet megélezni onnantól fogva.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
Topikgazda
válasz betyarr #1618 üzenetére
A megégetett kést is meg lehet élezni/fenni, sőt még könnyebb is a puhasága miatt, csak nem tartja az élét.
Most értem az olvasás végére, ugyanazt írtam mint dantre.
[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
basaja
senior tag
válasz betyarr #1636 üzenetére
Bár nem én vagyok a címzett de én is vásárolgattam sokfelé. Az olcsóbb kések közül az IKEA késein kívül egy Thomas by Rosentahl group nevű valami lett állandó társam a konyhában. Könnyen élezhető, éltartóssága nagyon jó.
EDC: Xiaomi13,Leatherman Wave,T-rex,Giantmouse Ace Riv
-
gyapo11
Topikgazda
válasz betyarr #1636 üzenetére
Ezek nem: a sashimi egy 3 részes készletben van, abból a másik kettőt nem használom, az egyik egy kis kés, a másik egy santoku, a pengén 5-6 lyuk van, azt hittem milyen jó lesz nem rátapadósan szeletelni, de nem, tapad rá minden mint a nyavalya, a lukaktól függetlenül. Valamikor vettem egy séfkést valamelyik áruházban, de vastag és nehéz, én meg a vékony és könnyűt szeretem. Fiskars 5 darabos készlet, ebből kettő szeletelő, aminek nem olyan széles a pengéje, hogy a markolatot fogva ne verjem oda az ujjaimat a deszkához. Nekem a széles pengéjű séfkés jön be, a húst is azzal szeletelem, nem a szeletelő késsel.
Ami részben váltak be, egy Tramontina saválló séfkés, olyan vékony, hogy peng, zenélni lehet rajta mint a kétemberes fűrészen, nem is elég széles a penge, leér az ujjam, de olyan brutálisan éles, hogy paradicsomot-paprikát a lecsóba csak ezzel vagdosok, vagy húsvéti főtt sonkát hogy ne essen szét darabokra. Én fentem meg, kerámia csövön szoktam meghúzni szárazon, borotva. Pennys fehér kerámia bevonatos santoku és séfkés, a santokun mélyedések a pengén, valamivel talán kevésbé tapadnak rá a cuccok, de még igazából nem éleztem, a gyári él meg nem az igazi. 30 centis piaci késestől, vastag, brutális darab, talán az is Tramontina, nehéz, mindennapos munkára nem jó, viszont amikor kell az erő, akkor jó, sütőtök, szalonnabőr, ilyenekre.
A legmeglepőbb bevált az Lidl séfkés talán 300 vagy 500 Ft volt, egyszerű fekete műanyag markolat végig fut benne a fém, nincs a penge tövéig élezve, azzal szenvedtem egy sort, mire leszedtem a sok anyagot. Könnyű élezni, mégis tartja, 20 centis, mindennapos. Egy másik már nem tudom honnan, készletben egy séfkés meg egy kis kés, utóbbit asszony használja evéshez. Két jó tulajdonsága is van, gumírozott markolat, vizes kézzel se csúszik, és lejön a penge a markolat alá, a markolat tetején szépen lapított felület van, ahova jól lehet támaszkodni a kéznek, erősebb nyomást igénylő vágásokhoz. Jól élezhető, hagymát, petrezselymet, medvehagymát aprítani, húst szeletelni jó. Szintén olcsó, 1000 volt a két kés.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz betyarr #1664 üzenetére
Nekem elsőre mikor próbálkoztam az élezést, nagyokat bénáztam, sőt régen még el is rontottam, írtam is. Kialakul! Megtanulja az ember. Egy idő után rájöttem, hogy jók ezek a beállított szögű élezők (az én lansky turn box-om, vagy ez a spyderco), de a legsokoldalúbb és a legjobban használható, és végső soron talán a legjobb eredményt adó az a sima fenőkő. Szerintem gondolkozz majd abban is (attól a meglévőt nem kell kidobni).
Az sem kell, hogy nagy legyen, pl: [link] [link]
Ez mind a kettő kombinált kő, zsebben, táskában is elfér, én a nem zsebkés méretű Mora késemet is ezen élezem, de az opinelt, a victorinoxot és a leathermant is. Gondold meg ezeket, csak hogy elültessem a bogarat a füledbe. -
titán
válasz betyarr #1672 üzenetére
Van a lanskyhoz hasonló berendezésem, csak jóval nagyobb. Kis késeken elég bolondbiztos, de a szintén keskeny élező felület miatt nagyon sok meló, és azért igazán borotva élt nem tudtam vele csinálni, pedig van mindenféle kövem hozzá 10000-ig. És hosszabb (150<) késeken szívás követni vele a kés görbületét, elmászik az élszalag szöge. Pedig az enyémnek kb kétszer hosszabb a karja ennél, tehát könnyebben követ a tengelytől távol is. Tulajdonképpen arra használom a készletet (legalább 20 kövem van hozzá), hogy fogja a port a garázsban.
Igazán élezni csak rendes köveken tudok. Ilyen masinák is kisebb késekhez jók, mindig ilyeneken mutogatják a működést. Nem láttam még, hogy valaki jól megélezett ilyennel egy 25 centis kiricükét.
Ha nem tudod tartani az élszöget (én se tudom), használj szögsegédet [link], és gyerekjáték lesz a kövön élezés. A szögsegéd akkor használható jól, ha előtte felragasztasz egy ragasztószalagot a kés gerincén keresztül a kés két lapjára. Így nem sérti meg a kés felületét és nem is csúszkál rajta.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz betyarr #1676 üzenetére
Nem kopik, egy nagyon kemény kerámiabetét van benne. Csak egyféle ilyen szögtartó van. Én olyan élszöget használok minden késen, amit ezzel az adott késen épp kiad. Egyedül a Buck Open Season Boning Knife késemet élezem a géppel, mert azzal sehogy sem jön ki jól a szögsegéd. Túl keskeny pengéje van a szögsegéd használatához. És mivel végig egyenletesen ível a pengéje, épp jól használható az élezőgéppel.
Szóval a szögsegédes megoldás sem 100%-os. Valószínűleg csak a kiváló kézügyesség és a pusztakezes élezés jó mindenre.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz betyarr #1678 üzenetére
Ha Bp-i vagy, kölcsön tudok adni pár napra egy szettet Suehiro 1000, 3000, King 6000, szögsegéd (többféle is), rozsdaradír, hogy kipróbáld. És akkor nem kell össze-vissza vásárolni mindent. De akár a nagy élezőgépet is, hátha neked épp az jön be.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz betyarr #1684 üzenetére
Egy kemény kést sokáig kell, puhát nem. Én két-háromhavonta szoktam élezni, ekkor még bőven élesnek tekinthető. Ilyenkor egy késsel 10-20 percet szoktam foglakozni. 5 konyhakés általában valamivel több, mint egy óra. Félévente, évente minden késre sor kerül, hogy felújítsam az élszalagot, ilyenkor arra kb kétszer annyi idő kell.
A legnagyobb szénacél konyhakésem élszalagja felújításra szorul, van rajta pár pici folytonossági hiány, ráadásul le is ejtettem két hete, és a hegyéből letört 1-1,5mm. És mivel most nincs kedvem megint majd egy órán át rüszülni, mint legutóbb tavaly nyáron, ezért vettem egy gyémánt készletet két lappal, remélem így maradok ennél a késnél a 20 perc körüli versenyeredménynél, és a többi kés részidőit is lejjebb tudom szorítani kicsit.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
gyapo11
Topikgazda
válasz betyarr #1731 üzenetére
Én se, amíg nem tapasztaltam. Ez kaszakő, tehát elég hosszú ahhoz, hogy kézben tartva fenjem vele a kést. Konyhában meg sokszor még zsírosabb az ember keze, mint alapból, és hiába törlöd meg, marad rajta elég. A rendes kézmosásnál meg gyorsabb egy darab rongy. Biztos ki lehetne főzni valami lúgban a követ, meg lecsiszolni a felületét, de 100 Ft-os kővel nem éri meg ennyit molyolni. A rendes téglatest köveimet meg óvatosan fogdosom, leginkább csak az oldalát, és ritkán veszem elő, csak amikor komolyabb élezés van. De úgy veszem észre, hogy ha egyszer megéleztem egy kést, rákerült a kezemben levő élszög, onnantól már elég a kerámiacső, fenőacél, és ez a kaszakő, mikor melyik, és csak pár húzás. Puhák a késeim.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külpolitika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Apple Watch
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen