- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
addikt
Ez alapból egy kaszáló volt, aztán elrontottuk.
A kivitelező sem nagyon foglalkozott azzal, hogy félre legyen túrva az egész, majd meg kellett emelni a kertet kb 15-20 centit, hogy ne 3 lépcsős legyen a terasz, ezért hozattam 10 kocsi földet. 18e Ft volt 5 m3 kiszállítva, a rendes föld 8, a komposzt 12e Ft/m3. Gondolod milyen minőséget kaptunk.
Azt kicsit elrontottam (elspúrkodtam), onnan kellett visszahozni a dolgokat. Belerotáltam 3 zsák Tribut, majd az ültetéseknél bele ment még 1 zsák az ágyásba, ősszel pedig még egy az ágyásba és a fűre. Idén is már elment egy zsák.
Az ágyás (kb 40 m2) és a haszonkert (kb 50 m2) 8-10 cm ágdarálékkal lett fedve, ez kb egy év alatt elkomposztálódik. Ősszel behordtam 22 zsák falevelet a díszágyásba, ennek is nagy része eltűnt tavaszra, a maradékra ment az új darálék, most letúrva már nincs ott a levél. Az ágyásban már nem rossz az élet (tele is van vakondtúrással), a fű még nem az igazi, mert alatta a föld nem homogén, és a fű alá nem lehet komposztot meg levelet hordani.
Ha újra kezdhetném, akkor az utolsó 2-3 kocsi az föld helyett komposzt lenne, összerotálva a földdel.
A telek kb akkora lehet, mint a tiéd.Még egy, jó fűmagot kell venni, és nem elkényeztetni a napi locsolással, és akkor mélyre megy a gyökere. Saját kép.
-
6030D
addikt
-
Csabroncka
addikt
Sokszor csak melegszenek és napoznak még...
Rive: mit szeretnél?, mert én a kertbe egy darázsfészket sem. Unokatesóm ebbe halt bele 40 évesen. Nálam irtottak német darázs fészket a földben (8 lépet szedtek ki), a szomszédban fél méteres lódarázsfészket - nem játék, egyik sem.
-
Csabroncka
addikt
A királynők a pete rakás után is inkább fehérjeforrást keresnek, és a dolgozókat tudod a sör/cukor..stb kombóval összeszedni.
Biztosan német darázs?, nem inkább padlás vagy papír darazsak.
megj: én is kiraktam a biostop csapdákat, még öntöttem hozzá feromonos löttyöt. A lódarázs királynők is ezen héten aktivizálódtak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest