- Netfone
- Körvonalazódnak a Xiaomi 16 specifikációi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
Felásod, kihúzod az így felforgatott talajból a gyökeret és odaütögeted valaminek, h a földet leverd róla nagyjából, majd egy kupacba félredobod, h megdögöljön.
Magzó gazt ne tegyél a komposztba, amúgy mehet.
Most felásod az egészet. Ültetés előtt alaposan megkapálod, h aprószemű legyen a föld és kialakítod az ágyásokat, meg a köztük lévő utakat azok méretét. Az utakat leborítod fóliával, az ágyások maradnak szabadon, azokba ültetsz.
Trágyát vagy kapáláskor beledolgozod az ágyásba , vagy ültetéskor a palánta mellé (csak érleltet!)
Mentát csak edénybe, én is megszopattam magam vele, szerencsére csak egy különálló 5-6 m2-es területet kellett kipucolnom.
Nekem anyámék hoztak azt ami nekik van, nem tudom a fajtáját, de nagyon elégedett vagyok vele. Típusra egyszertermő, aminek az adott évi sarjai a következő év termői lesznek.
A málna akkor terem jól ha napos helyen van, hülyeség árnyékba ültetni. De locsolni is kell, ill. mivel sekély a gyökérzete, alaposan mulcsolni. Savanyú talajt szereti a legjobban. -
fila
senior tag
15 m3 az nem túl nagy, felásnám, nem kapálnám, a gazt kézzel meg kiszedném közben.
Mentának a gyökerét is húzgáld ki mindenfelé, mert újrahajt.
Zöldség már vethető, előkészített talajba, nálad ehhez még szerintem kell idő,.
Én speciel használom az agroszövetet(nem geotextil) paprika, paradicsom, uborka alá, nekem bevált, visszatartja a gyomot. Ami meg a palánta mellől kibújik, kihúzod kézzel. -
Dorian
félisten
En levagnam a gazt csutkára vmi damilossal v ilyesmivel, azt elvinném vhova, aztán felasnam az egeszet, gyomgyokereket kiforgatva azokrol a foldet leutogetve kupacolnam vhova (komposztba jo lesz majd). Mondjuk ezt legjobb osszel megcsinalni, de mindegy. Aztam majd tavasszal megkapálod, h porhanyos legyen, lehessen bele ultetni.
1-2 evig kino gaz, aztan egyre kevesebb.Jo lehet a fumulcs az utakra is, de ahhoz brutal mennyiseg kell, es a gyomok sokkal.elobb kezdenek.noni mint a fu. Egyszerre 3-4 centinel ne terits vastagabbat, h ne rohadjon be.
Nekem kb. 80 m2 vetemenyesem van es 350m2 fuvem, de az utakra nekem kellett folia. Es a foliacsikokra tettem hasznalt jarolapokat tipegonek, h a szel se vigye el, meg esobe sarba is jarhato legyen.
[link] -
Essejó
veterán
A totális gyomirtó csak a levélen felszívódva hat, tehát nem levágni hanem bepermetezni és megvárni míg elsárgul. A gyomok sok magot elszórhattak a talaj felszínén ha beforgatof csak megóvod és 5-6 évig is csíra képes marad. Én gázperzselővel szoktam a talaj felszínén gyéríteni az elszórt magokat, de még így is van mindig ami kikel.
Minden évben sok bambuszt vágok fel késes komposzt aprítóval, azzal szoktam mulcsolni. Idén úgy döntöttem az ásást is kihagyom. Van kerti komposzt ládám, abban gyűjtöm a levágott és kigyomlált füvet és a konyhai zöldhulladékot. + Idén akarok venni 1 zsák ilyet és a palánták alá teszek majd symbivit mikorrhiza gombát. -
1) az elszaporodott gaz már rengeteg magot is szórt a földbe, azaz ha most gyomirtózol, attól jövőre még ugyanúgy hajtani fog minden. ha ráadásul most felásod, akkor az idei magokat szépen bele kevered a talajba, és a gyommagok 3-4-5 évig is csíraképesek...
2) zsákban szokott lenni érett marhatrágya is, meg komposzt is, Obi, Bauhaus, Praktiker is, de még Tesco is
3) rövid ideig működik, aztán összegyűlik a por a geotextil tetején, és az abban megült magok kihajtanak
4) olajos réz + kén lemosónak. Vegesol eReS is jó, vagy Bordóié + kén -
Dorian
félisten
1. Nem azert csinal a zember maganak zoldsegeskertet, h aztan a gyomirtos zoldsegeket ehesse. Akkor mar sokkal olcsobb megvenni boltban.
A mentatol amugy is csak ugy szabadulsz meg ha totalisan kiasod az osszes gyokeret. A gaz ellen meg majd palantazas utan mulccsal letakarod a talajt (pl a levagott fuvel) es sokkal kezelhetobb mennyiseg no ki.
2. Erlelt(!) marhatragya
3. mezogazdasagi foliat javaslok, ha nincs eleg anyagod ott is vastagon mulcsolni. Agrofolia szalakra bomlik es uv is megeszi, geotextiliara meg ha ramegy egy kis fold, mar kino rajt a gaz.
4. Rez-kenes lemoso, mezgazd boltban tudjak mit kell adni. Lassan mar vegezheto, bar en az ejszakai fagyok veget megvarnam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest