Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vesa

Topikgazda

válasz xtremist #2101 üzenetére

A VKB/Virpil minden szempontból a vadászgépek megjelenését és felépítését mintázza, tehát jobban passzol annak aki DCS-ezik vagy harci/űrszimezik. Nyilván használhatók polgárihoz is, én is használtam a Warthog Throttle-t elég sokáig FSX-el és Xplane-el, de általában akik szimulátoroznak, a hardverben is keresik a szimulátorhoz passzoló vezérlőket. Nem véletlenül létezik külön polgári termékvonal a vezérlőknél, és akkor az igazán hardcore polgári megoldásokról még nem is beszéltünk. A Bravo-hoz van Boeing és Airbus kar szett (+sok más is), VKB-hez nincs. Eleve van rajta egy rendes trim kerék, egy gear vezérlő, és 6db kar, amit számtalan módon lehet konfigurálni, pl. alkalmazható többlépcsős flaps-nek, a másik oldalon SpeedBrake-nek. Ezeket a VKB nem tudja, mex kiegészítőkkel, de leginkább azokkal sem. Ha csak nagygépezni fog valaki (a polgári szimesek többsége), akkor a Yoke nagyobb élmény lesz (még Airbus esetén is), viszont ahogy írtam, univerzális megoldásnak teljesen jó a VKB, ha nincs igény direkt polgárihoz passzoló vezérlőhöz.

Új hozzászólás Aktív témák