- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
válasz
Yofej75 #80574 üzenetére
Khm...ezt nem értem teljesen: "mindig ugyanakkor lesz csúcs/völgy pontja, emiatt csak lengés képződik, hang nem
Ezt így önmagában nem értem, illetve értem mire céloz.
Hangnak van felfutása-kitartása-lecsengése, ezt csak adott ponthoz viszonyítva lehet létrehozni."Ezt viszont értem, merthogy így van, csak nem ismerem az összefüggéseket.
Szerintem nem egy nyelven beszélnek.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Yofej75 #78571 üzenetére
Tetszett, korrekt leírás és egyetértek vele
És tényleg itt a lényeg:De - és most jön az igazi kérdés - a méréseid alapján mnégis hogyan fogod tudni azt eldönteni, hogy melyik erősítő lesz az amelyiknek a hangjától mosolyra görbül a szád és kiráz a hideg?
No és hozzá tenném, hogy nem is mindenki vágyik a tökéletesen hanghú hangzásra. Igenis nagyon sok olyan van (velük is egyet lehet érteni), aki a minőségi zenehallgatást akkor tudja élvezni, ha az nem fárasztja, van benne valami dögös persze ne legyen könnyen észrevehető torzítás.
És ehhez még mi van ha hozzáteszem, hogy mai szemmel nézve a legtöbb album is így készül. Nem a tökéletesen fizika hanghű visszaadás a cél, hanem az élvezetes zene alkotás. -
Beri
addikt
válasz
Yofej75 #78571 üzenetére
a méréseid alapján mnégis hogyan fogod tudni azt eldönteni, hogy melyik erősítő lesz az amelyiknek a hangjától mosolyra görbül a szád és kiráz a hideg?
Ahogy korábban is írtam, a zajkeltő legyen a lehető legpontosabb, ha pedig a júzernek másra van szüksége, odatekeri az EQ-t, ahova csak akarja. Ha ehhez kakaó is van, jönni fog a libabőr.
A mérést pedig nem nekem kell elvégeznem. Tegye meg a gyártó és a tökéletesség legyen a cél, ne pl. a "sennheiser hangzás".Tervezett tökéletlenség? Nem tudom, hogy ez most hogy jön ide vagy mit akartál ezzel kifejezni. Kifejted bővebben?
"Sound signature". Mint a flavour profile egy viszkinél. A gyártó kitalálja, hogy mi az, ami szerintük jó. A tervezett tökéletlenséget a gitáros példával szemléltettem, kicsivel följebb. Hangszergyártásnál konkrétan baromisok energiát ölnek abba, hogy meg tudják ismételni a legendás darabok tökéletlenségét évtizedekkel ezelőttről. Nem az a szempont, hogy pontos legyen, hanem hogy OLYAN MINT A RÉGI. -
vodkaboy22
addikt
válasz
Yofej75 #78557 üzenetére
Igen a "hogyan" ez az amihez sok sok fizika az egyetemen is kevés. Ez az amit villamosmérnöki labor 1-en tanítottak. = 4-5 vezetékes mérés - kontakt ellenállások kiejtéssel.
Nagyon off:
(Ha kiméred egy adott konfiguráció kontakt ellenállását, akkor egy kvázi hasonló konfigurációnak is hasonló lesz a kontakt ellenállása. Ehhez vannak speckó etalon minták.- Amik alapján lehet következtetni egy konfiguráció kontakt ellenállására így kapsz egy kvázi statikus mérési hibát amit ismersz. Ezt a mérési hibát komolyabb rendszerek egy megfelelő jelleggörbévé tudják alakítani amit később felhasználva " ki tudnak ejteni" az aktuális mérésedből, hogy a végén a tényleg valós eredményt megkapd.)
Van amikor a mérés kontakt ellenállása 2 nagyságrenddel nagyobb mint maga a mérendő "objektum"...
(Pl nagy frekis ellenállás mikrohegesztő elektróda kalibráció) -
Beri
addikt
válasz
Yofej75 #78549 üzenetére
Az erősítő és a fejhallgató/hangszóró is legyen annyira pontos, amennyire csak lehet, a júzer meg majd odatekeri az EQ-t, ahova szeretné. Nem hiszek a tervezett tökéletlenség létjogosultságában. Nem így kéne működnie egy bizonyos szint felett, ahol már elvárható a minőség?
-
törölt tag
válasz
Yofej75 #77952 üzenetére
Hány megapixel a csöves felbontás?
Hidd el, eljön még az idő, mikor az audioiparnak is meglesz a maga "megapixele", aztán majd egyetlen számadattal lehet bolondítani a jó népet. Ha pedig valaki nem érti, hogy a 40 MP-es telefon miért lő rosszabb képeket, mint a feleannyi tudó Nikon D5, azt mondják neki, hogy a D5 a "kisebb" felbontásával "kellemesen torzít".
-
Blasku
tag
válasz
Yofej75 #76783 üzenetére
Örülök neki!
Nekem egy Shure SE215-ös van BKV-poszton, de az már eleve ebből a célból lett véve.
Aztán vigyázz, nehogy elkezdj csúszni a lejtőn... mondjuk az Audeze-okig.Addig is less rá az Audio-Technica A900X-esre amiről az imént szó volt. Lehetséges következő lépcsőfok.
-
Blasku
tag
válasz
Yofej75 #76741 üzenetére
Szia!
Tartósságra nincs panasz, de ha baj is történik, akkor könnyen szétszerelhető: esetleg a kábel csatlakozója törhet meg, de könnyű megforrasztani.
A hangminősége olyan, hogy valami menőbb márkánál 30-assal is drágábban adnák ugyanezt. Csak szerezz hozzá valami keményebb bélésű velúr párnát. Nekem a Hifiman HE-500-asom gyári velúr párnája van rajta, és elképesztő jó
. Már nagyon rég erre a párnára váltottam rajta, de úgy emlékszem hogy még egy kis ütősséget belevitt a mélytartományba, amit én személy szerint sosem bánok.
Arra viszont készülj fel, hogy a magasai néha kemények tudnak lenni, természetesen ez majd a forrásodtól is fog függeni. De visítós J-Popra lehet hogy nem az igazi. Ja, és ne legyen túl nagy a fejed! Hogy ha a sima Sennheisereken is a legnagyobb fokozat környékén kell a fejpántot állítanod, akkor a Superlux nagyon fogja nyomni a fejedet! Az a két párnázott végű 'karocska' az olyan szinten nyomta a skalpomat, hogy fél óra se kellett egy kiadós fejfájáshoz. Miután leszereltem, akkor már csak a drótok nyomódtak bele a fejbőrömbe, szóval az enyémet eléggé szétmodoltam mire nagyjából kényelmes lett
.
Más: Lehet, hogy eddig én voltam a fogalmatlan és ez köztudomású, de más is tapasztalta közületek, hogy a mélyebb, bőr fülpárnák (konkrétan Mr. Speakers Alpha Padsre gondolok) kifejezetten visszaveszik a basszus mennyiségét egy HE-500-ason? Ez nekem most hatalmas csalódás
.
Aztán lehet, hogy a gyári műbőr párna torzítását szoktam meg, és valójában az a 'gagyi'. Attól még nem szívesen mondok le a basszus mennyiségéről, még ha pontosabb, vagy kulturáltabb is lesz az Alpha padstől. Arról nem is beszélve, hogy a magasakat kiemeli...
Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Battlefield 6
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Hyundai, Kia topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó iPhone 8 64GB Fekete Jó állapotban
- Eladó Apple iPhone 15 Pro MagSafe fekete szilikon tok - több darab. (MT1A3ZM/A)
- Dell Latitude 5414 RUGGED Core i5-6300 Touch "katonai" kivitel 6 Hónap garancia, áfás számla
- PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy S23 128Gb Phantom Black SM-S911B/DS
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Eladó arany színű Apple iphone 7 128GB / 12 hó jótállással
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest