- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Íme az új Android Auto!
- Yettel topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
Szilágyi84 #40427 üzenetére
Lehet, de nem kapsz 4K felbontást HDMI-n
Az olcsóbb gépek még FullHD-t se tudnak.
-
PuMbA
titán
válasz
Szilágyi84 #40418 üzenetére
Hobbi célra tanulgatni semmi baj vele, de amint kicsit több kell, már adhatod is el, mert valójában a 77D egy belépő váz, nem középkat
A 80D már közép kategória. 77D -> 80D -> 7D Mark II utat jártam be. A 77D volt ezek közül a legrosszabb vétel, mert plusz húszezerért vehettem volna 80D-t, ami aprópénz a teljes árhoz képest.
77D hátránya a 80D-hez képest, hogy az akksi érezhetően gyengébb, építési minőség gyengébb (minimális por és cseppállóság), nincs obi-váz kalibráció, nincs multi-expó. A keresőben a kép széleit nem látod, tehát az elkészült fotón olyan dolgok lesznek rajta, amiket nem láttál. Nincs 1/8000 záridő.
-
PuMbA
titán
válasz
Szilágyi84 #40411 üzenetére
A 80D egy sokkal jobb gép, mint a 77D és alig drágább :) Nagy hiba volt 77D-t vennem.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Szilágyi84 #40411 üzenetére
A középső AF pontját próbáljátok ki fényerősebb (F2.8, vagy jobb) objektívvel, hogy pontos-e!
-
*Ropi*
félisten
válasz
Szilágyi84 #40405 üzenetére
Azok is le vannak ott (lejjebb) írva.
-
PuMbA
titán
válasz
Szilágyi84 #40403 üzenetére
Ha garanciás, akkor miért figyelnél bármire is? Ha használod fél évig és közben nem jössz rá, hogy hibás, akkor az a gép tuti nem hibás
-
*Ropi*
félisten
válasz
Szilágyi84 #40403 üzenetére
Fent, a topik összefoglalójában megtalálod.
-
copass
veterán
válasz
Szilágyi84 #38188 üzenetére
fgépek jól tartják az értéküket. egy 2011-es canon 1100D vázat még mindíg ~50k körül tudsz venni. pedig amikor megjelent kb. 120 körül volt kitben.
200D 2017-es modell. ha garanciás akkor egy áfát buksz.
kezdőként amíg tanulod és nagyon tehetséges vagy akkor is több év lesz mire elérsz oda hogy tudod hogy mire van szükséged.
persze meglehet venni a csúcsvázat, de attól még nem fogsz érteni hozzá! -
Terapeuta
őstag
válasz
Én használok 2005-ös modellt. Nem három számjegyű a váz típusszáma, és csak érzékeltetni kívánom, hogy nem kell évente vázat cserélni, ha jól választasz.
-
PuMbA
titán
válasz
Ezek nem telefonok
A 200D elődje, a 100D 4 évig volt például. Használtan, jó állapotút venni sem elvetendő dolog, mert ugyanannyi pénzből felsőbb kategóriás gépet tudsz kifogni, ami biztosan jobb legalább 3-4 dologban. Itt láthatod az oldal alján a megjelenések sűrűségét.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Szilágyi84 #38170 üzenetére
Van allvany topic is, csak nem mindig tul aktiv...
Ha kicsi a koltsegvetes, akkor a WF-6662A allvanyt szoktuk javasolni, ebay-rol, amazonrol. Stabil kis allvany. Sajnos mar nem annyira olcso, mint 1,5-2 eve, amikor en vettem. Akkor 10 ezer alatt volt szallitassal.
-
válasz
Szilágyi84 #38181 üzenetére
Azért a helyedben én elmennék egy MediaMarktba, vagy hasonló áruházba és megfogdosnám a 200D-t.
(Egy MILC markolata még kisebb mint a 200D markolata, szóval ha a markolat kis mérete miatt nem akarsz 200D-t venni, akkor MILC-et venni a 200D helyett nagy hiba lenne.)
-
bbsofficial
aktív tag
válasz
Itt vannak jó áron, természetesen magyar garancia nélkül.
-
PuMbA
titán
válasz
Ott már játszanak a MILC-ek is. DSLR-ből van 800D, 77D Canon oldalon, ezeknek 1300D-s fogása van, illetve M50 MILC. Többi márkájú gépről a többi topikban találsz infót.
-
PuMbA
titán
válasz
Szilágyi84 #38177 üzenetére
Fotoplus, 220 Voltnál szerintem meg lehet nézni. Én vásárlás előtt egy 220Volt nyílt napon végigfogdostam az összes vázat 100k és 300k között. Még az 1300D fogása is jobban tetszett, mint a 200D-é. Szerintem a 200D-é a legrosszabb.
-
válasz
Szilágyi84 #38169 üzenetére
Memóriakártyát ilyen 32 GB-os Sandisk Extreme SD kártyát ajánlok, ez elég gyors, eléggé megbízható és nem drága. Ebből vegyél 2 darabot, jobb 2 kisebb kártya, mint egy nagy, baj esetén kevesebb képed veszik el, ha két kisebb kártyát használsz.
Ha nagyon sokat akarsz videózni, akkor vegyél 2 darab 64 GB-os kártyát.
-
PuMbA
titán
válasz
Szilágyi84 #38170 üzenetére
Fólia
30-35k alatt az összes állvány rossz. Nekem 17k-s Vanguard van és küzdeni kell vele többször, hogy normálisan beállítsd. Memkártya érdemes minimum 32GB-osat és SanDisk Extreme-t. Az olcsóbbak hamarabb meghalnak és lassúak.
Egyébként nekem is kis kezem van, női méretű, de a 200D túl kicsi volt még nekem és nem volt kényelmes a fogása. Így mást vettem.
-
válasz
Szilágyi84 #38165 üzenetére
A 200D-ben van bluetooth.
-
válasz
Szilágyi84 #38159 üzenetére
Akku elhasználódása miatt nem kell parázni, szerintem nem bír ki egy akku 100 ezer felvételt, de ennek semmi jelentősége, mert az akku cserélhető (egy DSLR gép esetében nem is vázban töltöd, hanem kiszedve egy külső akkutöltőben).
A 200D nagyon jó választás, azzal szembe tényleg csak egyetlen kifogást lehet felhozni: eléggé kicsi a mérete, nagyobb kezű emberek csak a hüvelykujjukkal és 3 ujjal tudják megfogni.
-
válasz
Szilágyi84 #38150 üzenetére
Szerintem te a fényképezőgépek zárjára gondolsz, nem az akkura. Az akku ugyanis cserélhető mindegyik DSLR gépben, ha elhasználódik, akkor ugyanúgy cseréled, mint egy autóban.
-
PuMbA
titán
válasz
Szilágyi84 #38137 üzenetére
Használtan egy ennél felsőbb kategóriás gép sokkal jobban megéri
550D, 600D, 650D, 60D.
-
válasz
Korábban látott valaki ilyen gépet 100 ezer Ft. alatt.
Szerintem annyit megér, akkor is, ha ez valójában egy low-low kategóriás DSLR gép.
-
copass
veterán
válasz
inkább 200D, ha visszakeresel itt ki lett fejtve miért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Assetto Corsa EVO
- Nintendo Switch 2
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest