Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kiskornel

addikt

válasz *Ropi* #4152 üzenetére

hehe... neked is Tokina 11-16 + EF 17-55/2,8... Én is ezekkel nyomulok. Egyelőre egyetértek veled, mert jobb lencsék még nem jöttek hozzám...

• MaUser

addikt

válasz *Ropi* #4152 üzenetére

Szigorúan privát vélemény, de tapasztalatom szerint a Sigma 10-20 gyengébb a Tokinák mellett, bár a plusz látószög tényleg nagyon csábító, de 12mm-rel sem volt eddig gond. (Illetve egyszer igen: Sinsheim-ban a múzeum tetejére belülről van felfogatva egy Ju-52-es, na az nem fért bele teljesen, mert az egyik szárnyából mindig hiányzott egy méter.:D)

A 11-16 brutál jó obi, de még a 12-24 aps-c-n használható alapzoomnak, addig azt állandóan cserélgetni kell már egy múzeumi fotózásnál is, aztán lusta vagyok na, ezért inkább a 12-24-et favorizálom. ;) Ez volt a bajom a Canon 10-22-szal is (és az ára ;] ), hogy az a két mm néha nagyon hiányzik a végéről, hogy ne kelljen cserélgetni állandóan egy 8mp-es vázon. Nagyobb mp számnál (15) már jó lehet, mert ha beleveszik a téma a képbe, egy egyszerű vágással megoldható a helyzet, de 8-on sokszor nincs mit vágni.:)

Szerkesztve: hülyeséget beszélek, persze, hogy a Canon az 10-22...

Skiny83: Ezt neked kell eldönteni, csak jó dolgokból válogathatsz.:) De nálam pl. a Tamron 28-75 két kép erejéig volt fenn, pedig boldogon megvettem, hogy milyen jó lesz az nagylátószög fölé. Aztán most gondolkozom, hogy 24-105 vagy Tokina 50-135 és egy 35 macro játszadozni legyen még a fotóstáskában, mert a 24-50mm nálam kihasználatlan.:D Meg most bekavart egy kicsit a 15-85-is, bár a Canon segíti a döntést az 24-105-höz közeli árazásával....

Új hozzászólás Aktív témák