Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz zoli7903 #14972 üzenetére

Én sem hiszem el, hogy tényleg megtörténhet, hogy innen még másfél év, mire képes összerakni egy új CPU-t az AMD. Szerintem addig csak a Fiji meg a Carrizo aligha tartja életben. Ráadásul másfél év múlva egy excavatorral szerelt 8CU-s APU már szinte semmit nem fog érni, addigra az Intel is bőven iris Pro-t tesz a drágább i3-akba.

Amit én várnék, mivel a géming fókusz az AMD-nél, az érkező több magon jól skálázódó api-kat meglovagolandó, ésszerűnek és célszerűnek és stílusosnak tartanám, ősszel bejelentve, ősz végén elérhetően, hogy a tavalyi frissítéshez hasonlóan megjelenjen egy új Piledriver, de inkább Excavatorral szerelt 22nm-es (IBM) (FD-)SOI-n gyártott FX széria.

Majd ezt követően szintén ezt a hullámot és a vele együtt jövő Abu által emlegetett heterogén multiadapter lehetőséget meglovagolva, ami még egy picit zárójelbe teszi az egyszálas CPU teljesítményt, legkésőbb 2016 januárban elő kéne rukkolni egy 8 CPU és 12 v 16 CU magos Carrizoval. Az órajeleken nem is kéne változtatni, ami most 4+8 maggal 35W, 8+12/16-tal lehetne mondjuk 65W v 77W. A 16 CU-s változat mellé már tennék HBM-et is 1GB-ot, így az önálló gémingre is kellő erővel bírna. Itt az FD-SOI nem biztos, hogy játszana, mert az apukat most bulk-on készítik, de azért kétségtelen, hogy nem ártana, ha az említett TDP keretek mellett tudna 3Ghz-et futni.

Új hozzászólás Aktív témák