- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
r3dsnake #6043 üzenetére
Szerintem azért, mert ők is sejtik, hogy a legtöbb mobil eszköz adatkapcsolata véges és egy katalógus szinkronizálás több tíz GB-nyi Bitkolbászt is beletekerhet a mérőbe, ha nem az otthoni WiFi-n történik.
Van egy Adobe Prefs Manager vagy milyen nevű alkalmazás, amivel lementhetők és visszaállíthatók a PS beállításai.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Stauffenberg #6037 üzenetére
A mobil változat olyan amilyen, a desktop verzióban már régóta van softproof (az "S" gomb megnyomásával), a potméterek mozgatására pedig sokkal szofisztikáltabb megoldások vannak, mint egérgörgővel: dedikált hardverű vezérlőpult kapható, de akár MIDI kontrollerrel is lehet csinálni (én pl. egy BCR2000-et használok). Egyébként... Ha más nem működik.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
#56474624 #6002 üzenetére
Ok, Neked csak 10 MP-es a géped, de a modern vázak már 30-40-50 felé kacsingatnak, ott pedig már exponenciálisan nő a feldolgozási idő. Ezért ajánlom mindenkinek gépvásárlásnál, hogy amennyiben váz váltást is tervez, akkor inkább egy felsőkategóriás konfigot vegyen, mert az bírni fogja a nagyobb terhelést és kibírható időkkel fog exportálni, míg egy közép-, vagy alsókategóriás konfig egy nyugdíjas csiga sebességére lassul le a feldolgozott adatmennyiség növekedésével.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
Dreamship #5961 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy mit tud majd sRGB-ben, mert nem a fedését írják 103%-nak, csak a színtér nagyságát, ami ugye nagyon nem ugyanaz - a valós fedése 92-93% körül lesz valószínűleg.
A magánvéleményem, hogy én nem vettem volna hajlított monitort fotószerkesztéshez, mert más térérzetet ad mint egy lapos, pl. az UJ590.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Dreamship #5959 üzenetére
Szia!
Csak hasra ütve, mert ezt a monitort még a Google sem ismeri.Ha nem játszol, akkor egy GTX1060 6GB is elég lehet, ha játszol, akkor vedd meg a legizmosabb nVidiát, amit csak a malacperselyed elbír! Viszont a videokártya egy dolog, de ahhoz, hogy azt lásd a monitoron amit kell, színhelyesre kell kalibráltatnod a rendszeredet: korábbi cikkeim a témában.
-
*Ropi*
félisten
Nincs vele konkrét tapasztalatom, viszont abból kiindulva, hogy a GPU a legkisebb támogatott széria és ugye laptopról van szó, amiben a többi alkatrész is nagyban befolyásolja a grafikus teljesítményét, én nem várnék tőle csodát. Olvasnivaló.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Sir Riccio #5941 üzenetére
A VGA driver mikori, MS vagy nVidia?
-
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Engem nem zavar, mert ezek a Samungok a világvége +1 napig is elmennek (ha WD, Kingston, Toshiba, A-Data, stb. lenne, akkor nem vállalnám be).
Egyébként már vagy 10 másik vevőt irányítottam még hozzá és mindegyik meg van elégedve. Ezekre 400 TBW-t ígér a gyártó, szóval nem egykönnyen fekszenek meg.
-
*Ropi*
félisten
Ha bátor vagy, kapcsold ki a Spectre + Meltdown védelmet és nézd meg, mennyit gyorsul!
-
*Ropi*
félisten
Hardveraprón. Most látom, már csak 12k - én még 20-ért vettem tőle az elsőket 1+ éve, meg másokat is küldtem hozzá.
-
*Ropi*
félisten
Múltkor páran nem értették, hogy miért nem ajánlom a Win 10-et: pl. mert még a legújabb, 1903-as kiadásában is el van kefélve a színkezelés, emiatt 3 másodpercenként gyárira resetelődik, ami miatt a DisplayCAL profile loaderének újra meg újra vissza kell töltenie a kalibrált profilt. Én még jól jártam, mert nem látszanak a váltások (csak a CPU terhelésem nőtt alsó hangon 10%-al), de van, akinek emiatt folyamatosan villódzik a képernyője.
-
*Ropi*
félisten
Tény, hogy nem rajongok a Win 10-ért, de a legjobb tudásom szerint mindent megteszek, hogy megbarátkozzunk (egyébként az otthoni 5 gépből 3-on az van mindennapos használatban). Többre is feltenném (ha felmenne) és ha rajtam múlna, használnám (ha lehetne). 2020 januárig még kijöhet egy stabil Win 10 verzió - akkor örömmel váltok (meg reménykedem, hogy a következő frissítéssel nem kefélik el).
Ha lesz időm, privátban leírom (ne itt offoljunk), hogy mik a nyűgei - látni fogod, hogy nem én vagyok a helikopter.
-
*Ropi*
félisten
válasz
r3dsnake #5781 üzenetére
Tiszteletben tartom a véleményed, bár ebbe a vitába nem érdemes belemennünk, mert azok a fotós kollégák akiknek munkagépet raktam össze, mind megköszönték, hogy nem hagytam őket a Win 10-el szenvedni. Amikor a Win 10 frissítése elkeféli a színprofilokat (pl. TH2-ig egyáltalán nem volt színkezelése, de most a legújabb 1903 is beletenyerelt: azóta össze-vissza hol betölti a profilt hol nem, hol meg csak 20 perc után, stb.), a digit rajztáblák drivereit, stb., akkor a Win 7-en dolgozók csak mosolyognak és dolgoznak tovább, míg a Win 10-esek hibakereséssel tölthetik a munkaidejüket, tehát veszteségesek. Van életszerű tapasztalatod ezekben? Mert nekem elég sok, ráadásul jó pár, különböző hardverű gépen keresztül. A saját gépeim és a Win 10 viszonyát pedig már leírtam korábban (a laposom pl. a 1903 óta már nem csak a BT-t dobálja el mint a 1809-nél, de a WiFi-t is az Intel 7260AC-val, stb.). Az utóbbi pár hónapban annyiban változott a helyzet, hogy ha az ember haladni akar a korral és retusálni akar Adobe-val, akkor kénytelen Win 10-et használni, különben a fele program nem működik...De még mindig eldöntheti, hogy mit választ.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
JohnyBlue #5733 üzenetére
Ez Édesanyám laptopja volt, amit újra kellett húznom, mert a csodálatos Win 10 nem ismerte fel, hogy nincs elég hely a frissítéshez és koppra teleírta az SSD-t úgy, hogy nem bootolt be a rendszer. Telepítés után közvetlenül (tehát semmi sem volt rajta, csak az 5 perccel korábban telepített W10) produkálta ezt, amikor vissza akartam rá másolni a dokumentumokat.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Oposzumtoszó #5721 üzenetére
Asztali előfizetéssel (Photography Plan) működik a mobilos is. Visszafelé nem valószínű.
-
*Ropi*
félisten
"Szeretném megtudni, hogy véleményetek szerint mennyire használható RDP-n keresztül képszerkesztésre egy "távoli" gép?"
Semennyire (vagyis vágásra meg forgatásra - bármire, aminek nincs köze a színhelyességhez).
"Mi a helyzet a színhelyességgel ilyenkor?"
Az nincs, mivel csak 16 Bitet küld át (a 3 színcsatornára összesen, tehát egyenként még a 8 sincs meg, ami egy jpg színhelyes megjelenítéséhez kevés).
-
*Ropi*
félisten
Ok, na most megyek el aludni: rám fér.
Egyébként ez a "nem életszerű a napi 200-300GB adat napi kiírása az SSD-re" a 30+ MP-es szenzorok korában már átgondolandó, amikor egy esküvő pár ezer képe simán eléri a 2-300 GB-ot, sőt még meg is haladja - ha emlékszel pont említettem is Neked Hétfőn, hogy az előző Szombati anyag 6500 képe 250 GB - és elég keveset fotóztunk, mert 15 órától kezdődött a történet: egész nap alatt lazán megvan 8-10k kép is).
-
*Ropi*
félisten
Upsz, tényleg blokkot kellett volna írnom, viszont az
SLC = 1
eMLC=2
MLC = 2
TLC = 3SSD Bitet ír blokkonként, az írási rátájuk pedig
SLC = 100.000
eMLC= 30.000
MLC = 10.000
TLC = 5000ciklus (kb.).
Szerintem arra gondoltál, hogy az SSD-k (bizonyos memóriavezérlőkkel) törlésnél fognak táblákba több blokkot, hogy gyorsabban töröljenek.
-
*Ropi*
félisten
válasz
INTELligent #5649 üzenetére
A Samsung Pro-k MLC SSD-k, az újabbak már TLC-k és QLC-k, ami jóval kisebb írásterhelést eredményez. A LR-ban pedig mindi csúszkatologatás egy írást jelent az SSD-re és ehhez nem mindegy, hogy 2, 3 vagy 4 Byte-ot kell minden egyes alkalommal átírni (amiből csak 1 a hasznos, a többi járulékos veszteség).
-
*Ropi*
félisten
Az első, már készre beállított képpel kezdve kijelölöd a képeket a filmcsíkon, utána jobboldalt "Sync", bepipálod azokat, amiket át akarsz másolni a többire, leokézod, ha megcsinálta, akkor jobb klikk az egyik képen és "Export", beállítod a paramétereket, leokézod, majd vársz és végül örülsz.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
Újabb zsaroló vírus érkezett, ami veszélyes lehet: *.adobee kiterjesztésűekké válnak a fájljaid...
-
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz
INTELligent #5607 üzenetére
Nem tudok róla, hogy lenne.
-
*Ropi*
félisten
válasz
qpakcovboy #5590 üzenetére
Raw fájllal próbálod? Mert jpeg / tiff-hez emlékeim szerint nem ajánlja fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- EAFC 25
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Linux Mint
- Milyen autót vegyek?
- Motoros topic
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest