Hirdetés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Megjelent az iOS 26.1 és iPadOS 26.1
- 7000 mAh-s aksit kapott a Motorola Moto G57 Power
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
lakisoft
üzenetére
Na, megnéztem.
Nagyon kíváncsi lennék: szerinted konkrétan miben fejlődött "nagyon sokat"?
Nagyjából semmi különbséget nem láttam ahhoz képest, mint amikor legutóbb próbáltam.
Még új júzert sem lehet hozzáadni, jogait menedzselni, pedig azt még a korábban mutatott, böngészőben kezelhető DBNinjával is lehet, persze nem is beszélve a phpMyAdminról, ahol elég normálisan van ez is megoldva.
Mondjuk az tetszik, hogy ott van a táblákra jobb klikkelve a "Select Rows - Limit 1000", tehát hogy nem kell külön rányomni a query futtatására, mint a DBNinjában, de asszem ez elég alapvető elvárás. Meg a phpMyAdminban azt is be lehet állítani, hogy egy átlagos selectnél defaultból hány rekordot kérdezzen le (tök hülye számokat is be lehet állítani, pl. 37).
A rekordok szerkesztése viszont tényleg kényelmes.
Az is tetszik, ahogy pl. egy UPDATE vagy INSERT query összeállításában segít, hogy mutatja a default értékeket is: http://i.imgur.com/32k8O.png.
De mondjuk elvileg még ez is alapvető elvárás lehet egy ilyen proginál (még ha ingyenes is).
Az is jó, hogy a szintaktikai hibákat egyből jelzi az editorban - ez sem egy hű de nagy valami.
DE ami kifejezetten hiányzik, hogy én nem találtam grafikus alapú query-összeállítót, ami van a dbForge Studio for MySQL-ben - persze utóbbi nyilván többek közt ezért sem ingyenes. Habár most ugrik be, az Microsoft SQL Server 2012 Express-ben található SQL Management Studio is tök ingyenes, mégis tudja ezt... (lehet, hogy most jön a hivatkozási alap, hogy a Microsoftnak több a tőkéje)Ami viszont szerintem alapvető elvárás, az a korábban említett user-létrehozás, meg az, hogy importálni lehessen normálisan a MySQL dumpokat, a tömörített változatokat is (.gz), mint ahogy phpMyAdminban tök egyszerűen lehet is, kb. három klikk. De itt csak olyat találtam, hogy meg lehet nyitni egy .sql-fájlt, és azt le is lehet futtatni (OK, végül is így importálhatom a rekordokat), DE a tömörített állományokat (.gz) már el sem fogadja. Hát ez mi?
Szóval én ezek miatt nem vagyok túlságosan elragadtatva a MySQL Workbench-től, mert a böngészőalapú phpMyAdmin az alapvető, elvárható funkciókból (lásd utóbbi kettő) még mindig többet tud, még ha lassabb is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Olcsó AM4 mehet! GIGABYTE A520M DS3H V2 alaplap Ingyen Fox az árban!
- Google Pixel 10 Pro 256GB, fekete + Pixel Watch 4 45mm LTE + Ajándék: Google Pixel Buds Pro 2
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Dell Latitude 7430 x360 Ütésálló Érintős Hajtogatós Profi Ultrabook 14" -60% i7-1265U 16/512 IRIS Xe
- HP E24m G4 Monitor FHD IPS webkamerával, Windows Hello-támogatással
- 4G Microsoft Surface Go 2 m3-8100Y 8GB 128GB 1 év garancia
- 32 GB-os DDR5 laptop RAM garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388, 100% Akksi
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest