Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szmegma
aktív tag
válasz
Apollo17hu #1341 üzenetére
Na ez erdekes. Termeszetesen igazad lett, a CASE nem veszi be a FROM_UNIXTIME(workers_finishing,'%H%i')*1 egyeni elnevezeset.
Plusz syntax hiba is volt.Elso verzio: osszes oszlop = TRUE, ha megforditom a kacsacsort, akkor is TRUE!
$cheking_time = '7:30';
(CASE WHEN
'1 < ".$cheking_time."'
THEN
'true'
ELSE
'false' END) AS 'oszlop'Masodik verzio: osszes oszlop = TRUE, am ha megforditom a kacsacsort, akkor FALSE lesz
$cheking_time = '7:30';
(CASE WHEN
1 < ".$cheking_time."
THEN
'true'
ELSE
'false' END) AS 'oszlop'Harmadik verzio: oszlop1 = FALSE, oszlop2 = FALSE, oszlop3 = TRUE, oszlop4 = FALSE
$cheking_time = '19:30';
(CASE WHEN
FROM_UNIXTIME(workers_finishing,'%H%i')*1 > '".$cheking_time."'
AND
FROM_UNIXTIME(workers_starting,'%H%i')*1 < '".$cheking_time."'
THEN
'true'
ELSE
'false' END) AS 'oszlop'Mint lathato, mostmar a SELECT resz mukodik.
Az uj kod:
SELECT
booking_sheet.booking_id,
jobs_sheet.booking_id,
jobs_id,
starting_timestamp,
number,
workers_id,
workers_starting,
workers_finishing,
FROM_UNIXTIME(workers_starting,'%Y-%m-%d') AS workers_working_date,
DATE(CURDATE()+1) AS interval_start,
DATE_ADD(CURDATE()+1, INTERVAL 31 DAY) AS interval_end,
(CASE WHEN
FROM_UNIXTIME(workers_finishing,'%H%i')*1 > '".$cheking_time."'
AND
FROM_UNIXTIME(workers_starting,'%H%i')*1 < '".$cheking_time."'
THEN
'true'
ELSE
'false' END) AS 'oszlop'
FROM
jobs_sheet
INNER JOIN
booking_sheet
ON
jobs_sheet.booking_id=booking_sheet.booking_idA korabbi kerdesedre valaszolva, bevittem a SELECT-be azt a 31 napos idointervallumot (interval_start es interval_end), amibol szurnie kellene, hogy mely napokon van legalabb egy szabad ember 08:00-kor.
Vegulis a lenyege ennek az lenne, hogy egy arrayba gyujtse ossze ezeket a napokat.A 100 lepesbol tizet megtettunk!
A FROM utan kellene letrehozni azokat az allekerdezeseket ugye? Olvasgattam utana, de ez a "SELECT beagyazasa masik lekeresbe" tema nem konnyen emesztheto szamomra.
Meg azt sem tudom, hogy az INNER JOIN kapcsolat jo ide? Olvastam LEFT, RIGHT, FULL, NATURAL es INNER tipusokrol, de nem tudom, mikor melyik ajanlott.
Esetleg elobb a WHERE utasitasokat kellene meghatarozni?Koszonom.
Új hozzászólás Aktív témák
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V100 - i5-12400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V81 - DDR5 - i5-14400F -RTX 5060 -16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V61 -DDR5 - i5-14400F -RTX 4060Ti -16GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V54 - RYZEN 7 5700 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V34 - RYZEN 7 5700 - RTX 4060 - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310
- Iphone 14 Plus Lila 128GB AJÁNDÉK TÖLTŐ // Számla // Garacia //
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest