- iPhone topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
doczyus
csendes tag
Sziasztok!
Az utóbbi 1 hónapot RileyROM 2.0-val húztam végig, viszonylag problémamentesen. Ezt természetesen a típus ismert hülyeségei mellett értem...
Lényeg: Most jutottam el oda, hogy huzamosan a kütyüben legyen egy 16GB-s micro SD kártya.
A kártya FAT32 fájlrendszerrel idáig egy htc telefonban teljesített hiba nélkül. Laptopban kártyaolvasójával sd átalakítóval hibátlanul ír - olvas. Viszont a tablet nem hajlandó kezelni. Nem ismeri fel, amikor kiveszem kiírja, hogy sd kártya eltávolítva, tehát érzékeli.Kérdésem lenne, hogy a 16GB-vel van alapból problémája vagy esetleg rom specifikus dolog. A kártya egyébként SanDisk Class4.
Előre is köszi a válaszokat!
-
doczyus
csendes tag
Sziasztok!
Próbálom amennyire csak lehet papírmentessé tenni a munkámat.
Szeretném kérdezni, hogy ismertek-e olyan alkalmazást, ami leginkább hasonlít egy klasszikus határidő naplóhoz?
Nem kifejezetten megbeszélések, találkozók vagy egyéb események figyelmeztetésére gondolok, azt teljesen jól lekezelem az exchange fiókommal, hanem inkább a napi munka során a kisebb feljegyzések, pár szavas infók rögzítésére gondolok, amit általában csak a lap szélére biggyeszt oda az ember.
Jó lenne, ha billentyűzettel, ÉS kézírással is lehetne ilyen kisebb megjegyzéseket bevinni.
Megjelenését tekintve pedig azért lenne jó a határidőnaplós nézet, mivel ha dátumhoz van kötve a feljegyzés, akkor talán könnyebb visszakeresni a későbbiekben. -
doczyus
csendes tag
A programok beállításait nem menti,csak magát az alkalmazást archiválja, így ha uninstallálod az alkalmazást vagy rom csere után nem kell a Play-ről újra letöltened, hanem vissza tudod telepíteni sd-ről.
Ennek a programnak is van fizetős, pro változata, az lehet, hogy rootolt kütyün a beállításokat is lementi. Ezt még nem próbáltam.
-
doczyus
csendes tag
válasz
csababarca #3324 üzenetére
Ezek a programok úgy működnek, hogy a korábban a kütyüre feltelepített alkalmazásokat mentik el pontosan azért, hogy pl rom frissítés után ne kelljen mindent újra a Play-ből letöltögetni, hanem elegendő csak ugyanazt az egy progit leszedni, amivel archiváltál, és azon keresztül a mentésből is fel tudod a programokat telepíteni.
Leírni majdnem bonyolultabb :-)
1. adott a kütyüd, amire korábban már telepítgettél különféle alkalmazásokat (játékokat, könyv olvasót, office fájlokat kezelő programot, stb-t.)
2. feltelepíted Appmonster-t, majd elindítod.
3. Beállításoknál beállítod, hogy hová mentse el az alkalmazások másolatait - lehetőleg sd kártyára
4. Backup-ra kattintasz -> lementi az sd-re az összes feltelepített alkalmazásodat.
5. kicseréled a romodat. - ilyenkor ugye minden utólag feltelepített alkalmazásod elveszik, beleértve az összes egyéb beállításaidat (e-mail, facebook, dropbox, viber, skype, és még sorolhatnám...) ha a kütyü belső tárolóján vannak dokumentumaid, képeid, zenéif, filmejid, bármi, az is el fog veszni. Egyedül az nem veszik el, ami az sd kártyádon van.
6. rom csere után elegendő a gmail-es fiókodat beállítani - ez kell a Play használatához - és az Appmonstert újra feltelepíteni.
7. Appmonsterben kiválasztod a View Backups-ot, és megmutatja, hogy milyen alkalmazásaid lettek korábban lementve az sd kártyára, ahonnan azokat vissza is tudod állítani - az alkalmazáson nyomva tartod az ujjad, ilyenkor megjelenik egy kis menü, és abból kiválasztod az "Install from SD" lehetőséget. Első alkalommal kéri, hogy engedélyezd az a Beállítások / Biztonság alatt az ismeretlen források használatát, de ha ilyenkor az OK-ra nyomsz, akkor a program rögtön odavisz ehhez a menüponthoz a beállításokon belül, ezután vissza nyillal vissza is visz az Appmonsterbe.
8. A free verzióban sajnos csak egyesével tudod visszatelepítgetni az alkalmazásokat, de tapasztalatom szerint így csak tényleg azokat rakja vissza az ember, amiket használni is akar, legalábbis nálam előfordul, hogy valamit csak érdekességből felrakok, kipróbálok, nem tetszik, de azért nem törlöm ki. -
doczyus
csendes tag
válasz
csababarca #3322 üzenetére
Az Appmonsterhez nem kell. Simán engedi menteni sd-re vagy ahová akarod az alkalmazásokat.
-
doczyus
csendes tag
válasz
csababarca #3320 üzenetére
Szia!
Én speciel az Appmonster alkalmazást használom erre a célra. Ingyenes verzióját a Play-ből le tudod tölteni, de sok más ilyesmi alkalmazás is fellelhető.
Ha van külön sd kártyád, akkor a Settings \ Backup folder alatt be tudod állítani, hogy arra mentsen (így nem kell mentés után babrálnod, hogy nehogy elvesszen a mentésed a belső tárolóról, mivel az rom frissítésnél törlődik).
Rom frissítés előtt javaslom a kütyü belső tárolóján lévő cuccokat lementeni pc-re vagy szintén az sd kártyára.
Ha pc-re akarsz menteni, ahhoz usb kábelen kívül nem kell más. Amikor usb kábellel összekötöd a kütyüt a pc-vel, akkor a kütyü rá fog kérdezni, hogy akarod-e hogy a kütyü usb-s meghajtóként működjön. Ha ezt elfogadod, akkor a pc-n külön meghajtóként fogod látni a kütyü belső tárolójának tartalmát. erről ugyanúgy tudsz másolni, törölni, mint a pc winchesteréről vagy pendrive-ról.
Ha sd kártyára akarod az egyéb cuccaidat is menteni, akkor ahhoz kell valamilyen fájlkezelő alkalmazás - ha még nincs ilyened telepítve. (ha nincs, akkor az ingyenes közül akár az ES File Manager, vagy a Total Commander vagy bármi file manager app megteszi)Rom tekintetében bizonytalan vagyok. Nekem Vondroid 4.2.0 van fent 128-as kernellel, és 4GB belső memóriával a programoknak, illetve az emaileknek - céges levelezésem csatolt állományokkal viszonylag sok, így gondoltam 4GB egy darabig megteszi.
Tapasztalataim a rommal:
- ez a rom eleve rootolva van, nem kell külön tökölni vele
- ezzel is gyorsan merül a kütyü,
- utóbbi egy héten kezdett el pattogni alvó módban - ezt mások is írták róla, csak nálam nem jelentkezett korábban. :-(
- stabilan fut, még nem fagyott le
- irodai alkalmazásokra, hébe - hóba filmet nézni teljesen jó
- wifi nem túl hatékony
- kijelző érzékenysége görgetéshez, lapozáshoz jó, tollal jegyzeteléshez viszont nem a legjobb (olyan mintha ritkábban venné a mintát, normál sebességű kézíráskor többször olyan, mint amikor fogy a tinta a golyóstollban ki - ki hagy a vonalból :-)
- usb-s billentyűzettel - AnySoftKeyboarddal, hozzá magyar nyelvi kiegészítéssel megtámogatva - nagyon tuti, a virtuális billentyűzetet egyáltalán nem használom.
- játékokról nem tudok nyilatkozni, alapvetően munkához használomRemélem tudtam segíteni.
-
doczyus
csendes tag
Szia!
Én a Kingsoft Office -ot használom.
Ha Access fájlokat is akarsz birizgálni, akkor a Database nevű appal tudod.
Ha használod a Windows-os Office-ból a OneNote-ot, akkor ahhoz is van androidos app, ami össze is szinkronizál az asztali verzióval oda-vissza.Illetve én használom még a Contacts+ appot, amivel meg tudom jeleníteni az Exchange címjegyzékemet :-)
-
doczyus
csendes tag
Szia! A problémát én is inkább rom függőnek mondanám. Nekem egy ZTE, vodafone-os modemem van. A géppel kiadott, gyári ICS rommal működott, viszont már a szintén gyári JB rommal, sem pedig a jelenlegi nem vondroidos főzött JB-vel sem hajlandó együttműködni.
Szerencsére idáig csak kétszer kellett volna modemhez fordulnom internetért, akkor úgy oldottam meg, hogy a telefonom wifijét állítottam t hotspot üzemmódba. -
doczyus
csendes tag
Szia!
Közben meglett a probléma forrása:
Az USB csatlakozónak kétféle üzemmódja van: hoszt és kliens.
Hoszt üzemben a csatlakozón feszültség van, ami a csatlakoztatott eszköz működtetéséhez kell.
Kliens üzemben nincs feszültség a csatlakozón, mivel a működéshez szükséges áramot a másik eszköz adja, ami ilyenkor értelemszerűen hoszt üzemmódban van.Kliens usb-seszköz pl. a pendrive, a billentyűzet, az egér, külső HDD, stb.
Hoszt eszköz pl. a számítógép, a tablet, vagy az usb csatlakozós autórádió.Ha a kütyü usb-je tudja a hoszt üzemmódot, akkor tudja a kliens üzemmódot is. Visszafelé ez nem mindig igaz, pl egy pendrive-nak sincs áramforrása, amivel hosztként tudna a csatlakozóra áramot küldeni.
Az USB csatlakozó üzemmódját - már ha lehet váltogatni - szoftveresen vezérlik a kütyük, a rácsatlakoztatott eszköz függvényében. Olyan eszközöknél, mint pl a tablet vagy telefon, az usb üzemmódjait szoftveresen akár le is lehet tiltani.
A Bluepanther tabon, mivel nincs külön töltő csatlakozója, hanem az USB-n kersztül veszi fel a tápot, magát az USB-t lekorlátozták, hogy csak kliens módban tudjon üzemelni, így alapból nincs feszültség a csatlakozón. Ezt valahogy rootolt Androidon, szoftveresen lehet orvosolni. Ilyenkor manuálisan kell kapcsolgatni az USB üzemmódjai között.
A billentyűzetnek egyébként nem kell sok, kb. 70mA. Egyetlen megoldása lenne: Y kábel. Egyik oldalról a töltő, másik oldalról a billentyűzet legyen, és a kettő egyszerre csatlakozzon a tabhoz.
Google volt a barátom, nem én találtam fel :-) Ha a guruk úgy találják, hogy valamit rosszul értelmeztem az adatgyűjtésem során, és ezért hülyeséget írtam le, nyugodtan javítsanak ki.
-
doczyus
csendes tag
válasz
csababarca #3204 üzenetére
Szia!
vaterán ütöttem le. a 10.1-eshez való 5.000,- a 7-es való 4.000,- HUF volt. És ami a legszimpatikusabb volt: készletből adta, nem több hetes várakozással érkezett. Egyébként mindhárom USB csatlakozóval kínálják, ha nem 1016DCC-hez kellene.Az eladó nick-je: Pcefa.
-
doczyus
csendes tag
Tisztelt Szaktársak!
Kollégámmal vettünk egy - egy usb billentyűzetes tokot. Az én1016DCC-mel minden gond nélkül, elsőre működött, AnySoft Keyboard progival pedig klasszul adja az ékezetes betűket is.
Azonban a kollégám Bluepanther Voyager GT kütyüjével nem bírtuk életre kelteni az usb-s billentyűzetet. A hardware (mármint a billentyűzet) jó, oda - vissza kipróbáltuk. A kütyü érdekessége, hogy nincs külön csatlakozója az akku töltéséhez, hanem, mint egy telefont, a micro USB-n keresztül lehet tölteni. Ha PC-vel összekötöm, akkor természetesen elindul az USB tárhely üzemmód, és szépen látszódik a belső tárhely, illetve a microSD tartalma.
Beállításoknál próbáltam az USB hibakeresést ki - bekapcsolni, de nem vezetett eredményre.
A 1016DCC-nél a billentyűzet beállításoknál megjelent egy új menüpont, a Fizikai billentyűzet, a Bluepanthernél nincs ilyen.Van valamilyen ötletetek a megoldásra? Tudom, hogy szorosan nem idetartozik a téma, de a Bluepanther Voyager GT-nek nem találtam külön topicot...
-
doczyus
csendes tag
válasz
doczyus #2848 üzenetére
Halleluja!!!
SIKERÜLT!!!!
Köszönöm a segítséget!
Megoldás,ami nálam működött:
1. Oprendszer tableten betöltve
2. RKBatch tools elindít.
3. img-tkiválasztottam
4. Alul a Switch gombra katt,ami átállította abba a másik üzemmódba a tabletet.
5. ezután eszközkezelőben megjelent, mint ismeretlen eszköz, és erre raktam rá a drivert... -
-
doczyus
csendes tag
válasz
mandras81 #2840 üzenetére
OK.
1. tabletet kikapcsolom
2. hangerő - gomb nyomva tartásával újraindítom - ekkor belép a frissítéshez szükséges üzemmódba.
3. USB kábellel összekapcsolom a PC-t a tablettel - ekkor elindul a PC-n az eszközillesztő szoftver keresése.
Hosszas gondolkodás után dob egy hibaüzenetet: " Az eszközillesztő szoftver telepítése sikertelen volt. N90 Nem található illesztőprogram."Mivel még korábban leöltöttem a RKBAtch tool nevű programot, amihez hozzá volt csomagolva a Rock USB driver többféle Windows verzióhoz, így manuálisan megpróbáltam rávezetni az Windowsomat a helyes útra:
Ehhez megnyitottam a vezérlőpulton az eszközkezelőt. Ott az egyéb eszközöknél felkiáltójellel vigyorog az N90 bejegyzés. Megnyitottam a tulajdonságait, és ott kiválasztottam az illesztőprogram frissítése lehetőséget, azon belül pedig az "Illesztőprogramok keresése a számítógépen" lehetőséget. A tallózásban elnavigáltam arra a helyre, ahová kicsomagoltam a zip fájlt. Bejelöltem, hogy az almappáiban is keresgéljen. Ettől függetlenül nem fogadta el a drivert.
Korábban XP alatt nem volt semmi gond, azzal még az első akku kalibráció hibás ICS romot sajt magam tudtam cserélni. Ősszel javították a laptopomat, és cserélték az oprendszerét is 32 bites Win7-re. Azóta nem volt időm rom cserélgetéssel foglalkozni, így csak most találkoztam ezzel a hibával. -
doczyus
csendes tag
Tisztelt Szaktársak!
Tabletem egyszer volt szervizben, akkor javítással együtt frissítették a gyári, sípolós, stb. JB-re a romot. Most jött el nálam az ideje a rom frissítésnek.
PC-men 32 bites Windows 7 oprendszer van.
Elméletileg mindenem megvan a frissítéshez: RKBatch, ROM, Rock USB driver.
Viszont kapásból megáll a tudomány, mivel nem akaródzik az USB driver-t telepíteni. Először megpróbálkozik magától, de nm megy. Utána próbáltam az eszközkezelőben manuálisan rávezetni a driverre, de úgysem sikerült.
A tablet elméletileg a Yuandao N101 első generációs változata. A Win 7 viszont csak ennyit lát belőle: N90Néhány oldalt olvastam a fórumból az elejéről, és a végéről, de ezzel kapcsolatos leírást nem találtam,
UI: rendszergazda jogosultságom van a gépen, nem e miatt nem tudom telepíteni :-)
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
doczyus
csendes tag
Sziasztok!
A Yuandaos ROM-ra hogy a szöszbe lehet frissíteni?
Az RKBatch tool img-s fájlt kér. A romot zip-ben lehetett letölteni, de kicsomagolás után van benne minden img-s kiterjesztésű fájlon kívül.
A rom letöltve a N101_DIY4.1.1-V2.0.2.zip fájlként jelenik meg.
Ha valamiről közben lemaradtam, valaki ki tudna képezni?
Előre is köszi!UI: egy korábbi szerviz után a gyári, sípolós JB van a gépen jelenleg.
-
doczyus
csendes tag
Figyelj már, jedis: a kezdeti akkumulátor szint hibára kiadott hivatalos frissítés telepítése nálad hekkelésnek minősül? Vagy esetleg az
Evernote,
Documents to go,
Adobe Reader,
FBReader,
Freenote,
Catch,
index app,
Total Commander,
vatera app,
Dropbox,
BSPlayer, és
tv24 app
együttes telepítése már meghaladja egy 70ezres, dupla magos, 1,6GHz procis, 1GB RAM-os, 16GB belső táras, ICS Romos kütyü képességeit, és erre kifüstöli az 5 napos gép wifijét? Miről beszélsz? Amíg nem ismered a pontos részleteket, ne oktass, ne ossz észt.Egész egyszerűen az egyik alvó módból visszatérés óta nincs wifije a gépnek.
Elsősorban munkára, tanuláshoz, és kisebb arányban film nézegetéshez akartam/akarom használni, mint ahogy a telepített app listámból kiderül. A hét lett volna az ismerkedés hete, hétfőtől már élesben akartam kiváltani az összes papír alapú jegyzeteimet, figyelni a beeső napi 100+ e-mailemet, és nem mindenhova a laptoppal rohangálni. Ezzel szemben, mivel lejárt a vásárlástól számított 3 nap, hogy azonnal cseréljék az üzletben, szerintem érthető, hogy először a közösségtől érdeklődtem, nem-e ez is esetleg valami szoftveresen orvosolható hülyeség.
Ja, és közben - tekintettel arra, hogy rom frissítésnél a belső tárolót minden kérdés nélkül formázza, gondoltam, h egy 8GB-s microSD-re teszem a cuccaimat, amit az előző frissítés után újra a gépre másoltam. Másolás után még minden OK volt, aztán egy újabb alvó módból visszatérés után nem látta a 8GB-s kártyát, és azóta én is csak a microSD kártyát látom, de a tartalmát semmivel sem tudom kiolvasni, de se formázni, de újra particionálni nem tudom.
Alapvetően csak azt szeretném, ha a fenti hülyeségek helyett a specifikáció szerinti feature-ökkel stabilan üzemeljen a tablet. A boltban és sem trükköztem a 70000 Ft vételár átadásakor. Nem tűnt el a fizetéskor a készülékért cserébe átadott papírokról sem a szín, sem a felirat, azok most is ugyanazok a húszezres, és tízezres címletű fizetési eszközként funkcionáló papír lapok. a gép, illetve a gyártója se trükközzön velem. -
doczyus
csendes tag
Sziasztok! Pár napja garázdálkodok egy 1016-os tablettel. Az akkus hülyeség nekem is előjött, tegnap lecseréltem a ROM-ot, mely ezt a problémát orvosolta. Ma 2--3 órás alvó mód után a tablet wifije nem működik. Nem lehet bekapcsolni. Újraindítás megvolt. Beállításokból gyári adatok visszaállítása megvolt. A ROM-ot még nem raktam újra, mivel tegnap a rom frissítésnél a belső 16 GB-s tárat is leformázta kérdés nélkül...
Találkoztatok már ezzel a problémával? Nekem gyanúsan hardware-es zűrnek tűnik, csak nem értem mitől szállt el...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Smart Cover
- Xiaomi Pad 6 128/8GB Silver
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- Xiaomi Redmi Pad Pro 8GB+256GB Silver
- GARANCIÁLIS, 100% AKKSI iPad Mini 7 128GB Asztroszürke
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest