- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrlujoak
veterán
válasz
A Molyember #20 üzenetére
...ez még így is karcsú.
Támogatás?
Sok akku (vagy kijelző) rendeléskor már eleve szétszedő szettet is kapok, tele is vagyok már ilyen kis szerelőszettekkel.
Ergo szerszámszett pipa.
Részletes útmutató?
Erre ott a youtube. - ahogy említetted is.
Szinte minden telefonnak ott van fenn a szétszedős videója, és a legjobb, hogy sokszor nem a gyártói forrásból, azaz valóban azt a szétszedést látod, ami a valódi késztermék, a piacra dobott szétszedése...
Ha az a felhasználó aki nem talál meg ilyen információt, az akkor ne is akarjon csavarhúzóval a mobiljába nyúlkálni. ...aztán meg beleejti a szerszámot...
Csűrhetjük, csavarhatjuk a dolgot, de ez, így nem szimpla otthoni akkucsere. -
mrlujoak
veterán
válasz
A Molyember #3 üzenetére
Igazából teljesen jogos a kritika. Ez nem az a sima otthoni akksicsere kategória.
Ez a metódus gyakorlatilag bármely mobilgyártó modelljére hasonló - vagy pont ilyen - aminek nem ragasztott a hátlapja.
Hiszen a karmokkal fogott hátlapot lepattintgatod, a csatlakozót kipattintod - sok esetben még csavaros, csatlakozót rögzítő lapocska sincs! - az akkut rögzítő ragasztót eltávolítod - jobb esetben pont ilyen pull tab ragasztó - akksi ki, új ragasztó be, új akksi be, csatlakoztatás és kész, pattinthatod fel a hátlapot..
Ámde, ahol már eszközzel - csavarhúzóval - nyúlsz a megbontott készülékbe, az már hordoz magával veszélyeket.
Hiszen nyitott a készülék belseje.
Elég ha kicsit izgulsz (mert te akkor csinálod először), elejted a fém csavarhúzót, ami pont beleesik a telefonba...
Ha emlékszel a régi mobilokra, ott a hátlap levétele után nyáklapot nem is nagyon láttál. Eszközzel nem is kellett belenyúlni...
Egy mai átlagos mobil akkucseréje lényegében csak a hátlapi ragasztó eltávolításával (hevítés, vagy vegyi fellágyítás) több.
(igen, vannak olyan mobilok, ahol kijelző felől kell szerelni, vagy van egyéb bigyó is a hátlapon, aminek lehet még csatlakozója, kábele)Néztem a videót, amikor az újságíróknak mutatták a szétszedést, és maguk is kipróbálhatták, vártam azt, hogy miben más, mint egy kutyaközönséges, nem IP védett, nem ragasztott hátlapos mobil...
Megnéztem mégegyszer - és más forrásból is - mert azt hittem, hogy lemaradtam valamiről, de nem. -
dajkapeter
senior tag
válasz
A Molyember #3 üzenetére
Az unibody kialakítása LG V30-asomban én cseréltem akksit itthon. Szerszámaim volt/vannak. Persze nekem van húlégfújóm is és van szerelőragasztóm, no meg volt hozzá hátlapi ragasztószett. Egyetértek Gixxer88-rel. Az otthoni szerelhetőség az a Nokia 3210-es és társai. Ez nem otthoni szerelhetőség. Majd, ha a nyudíjas édesanyám ki tudja cserélni otthon, akkor az tényleg otthoni szerelhetőség lesz.
-
Somatom
veterán
válasz
A Molyember #3 üzenetére
Sztem jogos a sírás. Ha 2022 -ben meg lehet csinálni egy telót úgy, hogy kézzel, 20mp az akkucsere, akkor miért kéne hozzá szerszám? Sztem ez a házilag cserélhető akkus megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest