- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrlujoak
veterán
válasz
A Molyember #20 üzenetére
...ez még így is karcsú.
Támogatás?
Sok akku (vagy kijelző) rendeléskor már eleve szétszedő szettet is kapok, tele is vagyok már ilyen kis szerelőszettekkel.
Ergo szerszámszett pipa.
Részletes útmutató?
Erre ott a youtube. - ahogy említetted is.
Szinte minden telefonnak ott van fenn a szétszedős videója, és a legjobb, hogy sokszor nem a gyártói forrásból, azaz valóban azt a szétszedést látod, ami a valódi késztermék, a piacra dobott szétszedése...
Ha az a felhasználó aki nem talál meg ilyen információt, az akkor ne is akarjon csavarhúzóval a mobiljába nyúlkálni. ...aztán meg beleejti a szerszámot...
Csűrhetjük, csavarhatjuk a dolgot, de ez, így nem szimpla otthoni akkucsere. -
mrlujoak
veterán
válasz
A Molyember #3 üzenetére
Igazából teljesen jogos a kritika. Ez nem az a sima otthoni akksicsere kategória.
Ez a metódus gyakorlatilag bármely mobilgyártó modelljére hasonló - vagy pont ilyen - aminek nem ragasztott a hátlapja.
Hiszen a karmokkal fogott hátlapot lepattintgatod, a csatlakozót kipattintod - sok esetben még csavaros, csatlakozót rögzítő lapocska sincs! - az akkut rögzítő ragasztót eltávolítod - jobb esetben pont ilyen pull tab ragasztó - akksi ki, új ragasztó be, új akksi be, csatlakoztatás és kész, pattinthatod fel a hátlapot..
Ámde, ahol már eszközzel - csavarhúzóval - nyúlsz a megbontott készülékbe, az már hordoz magával veszélyeket.
Hiszen nyitott a készülék belseje.
Elég ha kicsit izgulsz (mert te akkor csinálod először), elejted a fém csavarhúzót, ami pont beleesik a telefonba...
Ha emlékszel a régi mobilokra, ott a hátlap levétele után nyáklapot nem is nagyon láttál. Eszközzel nem is kellett belenyúlni...
Egy mai átlagos mobil akkucseréje lényegében csak a hátlapi ragasztó eltávolításával (hevítés, vagy vegyi fellágyítás) több.
(igen, vannak olyan mobilok, ahol kijelző felől kell szerelni, vagy van egyéb bigyó is a hátlapon, aminek lehet még csatlakozója, kábele)Néztem a videót, amikor az újságíróknak mutatták a szétszedést, és maguk is kipróbálhatták, vártam azt, hogy miben más, mint egy kutyaközönséges, nem IP védett, nem ragasztott hátlapos mobil...
Megnéztem mégegyszer - és más forrásból is - mert azt hittem, hogy lemaradtam valamiről, de nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Retro teló rajongók OFF topicja
- EAFC 25
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- LEGO klub
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest