Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mrlujoak

veterán

válasz A Molyember #20 üzenetére

...ez még így is karcsú.

Támogatás?

Sok akku (vagy kijelző) rendeléskor már eleve szétszedő szettet is kapok, tele is vagyok már ilyen kis szerelőszettekkel.
    Ergo szerszámszett pipa.
    Részletes útmutató?
    Erre ott a youtube. - ahogy említetted is.
    Szinte minden telefonnak ott van fenn a szétszedős videója, és a legjobb, hogy sokszor nem a gyártói forrásból, azaz valóban azt a szétszedést látod, ami a valódi késztermék, a piacra dobott szétszedése...

Ha az a felhasználó aki nem talál meg ilyen információt, az akkor ne is akarjon csavarhúzóval a mobiljába nyúlkálni. ...aztán meg beleejti a szerszámot...

Csűrhetjük, csavarhatjuk a dolgot, de ez, így nem szimpla otthoni akkucsere.

• mrlujoak

veterán

válasz A Molyember #3 üzenetére

Igazából teljesen jogos a kritika. Ez nem az a sima otthoni akksicsere kategória.

Ez a metódus gyakorlatilag bármely mobilgyártó modelljére hasonló - vagy pont ilyen - aminek nem ragasztott a hátlapja.

Hiszen a karmokkal fogott hátlapot lepattintgatod, a csatlakozót kipattintod - sok esetben még csavaros, csatlakozót rögzítő lapocska sincs! - az akkut rögzítő ragasztót eltávolítod - jobb esetben pont ilyen pull tab ragasztó - akksi ki, új ragasztó be, új akksi be, csatlakoztatás és kész, pattinthatod fel a hátlapot..

Ámde, ahol már eszközzel - csavarhúzóval - nyúlsz a megbontott készülékbe, az már hordoz magával veszélyeket.
    Hiszen nyitott a készülék belseje.
    Elég ha kicsit izgulsz (mert te akkor csinálod először), elejted a fém csavarhúzót, ami pont beleesik a telefonba...

Ha emlékszel a régi mobilokra, ott a hátlap levétele után nyáklapot nem is nagyon láttál. Eszközzel nem is kellett belenyúlni...

Egy mai átlagos mobil akkucseréje lényegében csak a hátlapi ragasztó eltávolításával (hevítés, vagy vegyi fellágyítás) több.

(igen, vannak olyan mobilok, ahol kijelző felől kell szerelni, vagy van egyéb bigyó is a hátlapon, aminek lehet még csatlakozója, kábele)

Néztem a videót, amikor az újságíróknak mutatták a szétszedést, és maguk is kipróbálhatták, vártam azt, hogy miben más, mint egy kutyaközönséges, nem IP védett, nem ragasztott hátlapos mobil...

Megnéztem mégegyszer - és más forrásból is - mert azt hittem, hogy lemaradtam valamiről, de nem.

Új hozzászólás Aktív témák