- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Aktív témák
-
djyangce
tag
Hi!
Ha nem sürgős a gép, akkor talán érdemes volna megvárni a 800MHz FSB-s intel procikat, és a hozzá tartozó dual channel ddr lapokat.
Ha nem, akkor mindenképpen dual channel ddr-t ajánlok 2 db 512MB(333MHz) modullal. 1# mert ez 1GB, 2# mert elvileg egy ilyen lapon 4 slot van ramnak, vagyis simán belefér még 2 db 512-es modul, az meg már 2GB. Ráadásul ezek most elég olcsók (szívom is a fogam, hogy nem most veszek gépet, hanem két hónapja).
P4-ből 2,53GHZ (ár/értékben ez most talán éppen a legjobb). De ha belefér, akkor a HT miatt én is a 3,06GHz-est ajánlanám, vagy meg kell várni, míg kijönnek az alacsonyabb órajelű HT-s processzorok.
Alaplap GraniteBay. Lehetőleg maximálisan felszerelt. Szükség lehet egy grafikus munkaállomásnál a FireWire-re is. Gondolom ASUS megfelel, bár most MSI-m van, azzal sincs gond.
RAID: Adaptec 1200A. Két csatornás, RAID 0/1 képes. (sajnos a négy csatornás RAID5 képes 2400A már bruttó 130, pedig három-négy winchesterrel az egy igen jó kis rendszer lehetne).
VGA: Ha nem kell 3D, akkor Matrox G550 (jól jön majd a második fej, szerettem én is két monitoron dolgozni, neadjisten linux alatt két ember is dolgozhat egyszerre a gépen, ah van második bill./egér is), ha kell, akkor nem vagyok okos. Nem láttam még GeForce4 Ti kártyák képét, minőségileg az Atiról jó a vélemányem(1280x1024-ben tökéletes).
Azzal viszont nem értek egyet, hogy TFT kizárva. Egy jó minőségű 19''-os CRT monitor bruttó 110-120 körül van (vagy a fölött). Egy vele egyenértékű (1280x1024 felbontású, sőt DVI bemenetes, ami közel tökéletes képet eredményez) pedig bruttó 160-170. Szerintem egy grafikusnak a <u>szeme</u> megér ennyi pluszt!
Winchester: 2(+)db 80 vagy 120GB-os. Lehetőleg 8MB Cache-sel és folyadékcsapágyazással (bár 8MB cache-es wincheterek álatlában azok). Maxtor jó, de a legutóbbi Magyar PC Magazin az IBM 180GXP sorozatot részesítette előnyben, mert kiegyensúlyozottabb a teljesítménye).
Hűtő: Egy munkagépnél fontosnak tartanám azt, hogy halk legyen a rendszer (a folyadékcsapágyas winchester is ezt hivatott szolgálni). A hűtőnél erre érdemes figyelni.
Ház+Táp: Talán ezen sem kellene spórolni. Mindneképpen Chieftecet ajánalnék abból dragon vagy a skorpio sorozat közepes tornyát. Ugyan megvan az ára, de ezzel szemben egy rettentő jó ház (nekem is ilyen van hála az égnek). A nagy toronnyal az lehet a gond (szakembertől hallottam), hogy szállításkor a ház csavarodása mikrorepedéseket eredményezhet az alaplapban, az pedig instabillá teszi a rendszert.
Érdemes pénzt költeni egy kis APC szünetmentes tápra is (elég egy kicsi), ha másért nem, akkor a túlfeszültség ellen védelem miatt.
Jó vásárlást!
Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest