Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mythsardan
aktív tag
Hogyan tudom leszedni a BIOS jelszót az MSI Wind U100-ról? A jelszót tudom, de ha belépek a biosba, akkor minden szürke és semmit sem enged módosítani
-
Beethoven
tag
Sziasztok!
Látva a topikot eszembe jutott hogy van egy fekete msi u100 bontásából maradt kb 30-40 perces akkum. Szünetmentes tápnak jó, pl ha elmegy az áram még van időd befejezni a munkád, van időd elmenteni mielőtt leállítanád.
Ha valakit érdekel privibe keressen meg.
További szép napot és jó fórumozást mindenkinek!
by Beethoven
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Erre tud valaki megoldást?
Javítva, köszi!
-
mitch86
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémámra.
Több mint 3 éve nyúzok egy Msi Wind u135 típusú gépet, ami eddig tökéletesen tette a dolgát, azonban tegnap arra lettem figyelmes, hogy a kijelző dőlésszögétől függően, hol van kép, hol pedig nincsen.
Kábeltörésre gyanakodtam, így a mai napon szétszedtem a kicsikét és sikerült is kioperálnom a hibás kábelt, ami a hibajelenséget okozta.A kábel alkatrész száma a következő: K1930260006H5800A
A kérdésem a következő lenne: Csak azonos típusszámú kábel lenne jó hozzá, vagy esetleg más (pl. u100) kijelző kábel is megfelelne a célra? Itthon sajnos elég borsos az ára, így elsősorban az Ebay-en nézegettem, de kifejezetten u135-t nem találtam.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
msi u123 procija 75fok felett jár, az előbb 94-nél lőttem
Hátlapot leszedtem, a hűtés ugye egy fém lapból áll. (képet loptam netről, de az enyém is ugyan ilyen.)
A vga-nál semmilyen paszta sincs, a procinál meg...most nem jut eszembe a neve, szilárd hővezető cucc. Mindenhova rakhatok simán hővezető pasztát?
Ventillátor szívja a billentyűzet alól a levegőt, arra érdemes kutakodni?Előre is köszi!
-
Zh1k
csendes tag
Sziasztok
Osx-et szeretnék tenni egy MSI Wind U100 plus gépre de csak halott linkeket találtam. Valaki tudna adni egy működő linket?
Köszönöm
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Kiderült, hogy tényleg DDR2 sodimm kell a kis U100-ba!
Mondjuk a ram csatlakozóra még ráírhattak volna egy 2-est a DDR mellé.Viszont az üzletbe kipróbáltuk, hogy indul-e a 2GB-sel, és nem indult el csak az 1GB-sel. Lehet állítani kellett volna a Bios-ba, de már az 1GB is jó. Érdekes, hogy a 1GB/400DDR sodimm kétszer olyan drága mint a 1GB/800DDR2 sodimm.
Sokkal gyorsabb nem lett a gép az 1GB-tól, de a Firefox mintha kicsit jobban teljesítene így. Legalább nincsenek kifagyások. -
Nowi
tag
Sziasztok!
egy kis segitseget szeretnek kerni.
ismerosomnek van egy Msi u123-a. Szeretne rajta burkolatot meg hutest cserelni.
Mennyire kompatibilisek ezek egymassal?? U100 cuccok jok hozza??elore is koszi
erdemes erre win8-t tenni??
-
Imifej
senior tag
-
novoszath
senior tag
wind U135-nél van olyan hogy turbó mód?
ha igen akkor azt miként lehet előcsalni?
win7 van a gépen
-
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Egy frissebb BIOS verzióban kapta meg ezt a lehetőséget, ezért hiányozhat neked. Egyébként az FSB-t állítja magasabbra. De csak háromféle, előredefiniált értékből lehet választani, amelyek N%-al növelik az órajelet.
-
Imifej
senior tag
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
U135-nél FN+F2 gomb.
-
gyáliSanyi
őstag
Lenne még egy olyan kérdésem, hogy a gépen van DVI (monitorhoz) kimenet, de ha ráteszem a monitorra akkor nincs kép. Hol állítsam be, hogy legyen kép a másik megjelenítőnél is?
Vagy ez inkább csak projektoroknál működik? -
balfek
tag
Sziasztok - segítséget szeretnék kérni!
van egy wind u100-asom, realtek 8187se wlan belső kártyával, s nekem a hálókártya beállításainál nincs olyan, h. "channel plan"... azaz most FCC-n van, ami csak 1-11 wifi csatornákat között engedi, de kellene 12-13 sáv is...pl. ETSI
szóval tud valaki esetleg egy tippet adni, h.mit csináljak?
köszi előre is -
Volkov
senior tag
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Használj Chrome-ot. Sokkal gyorsabb a másik kettőnél.
Én is U100-ast használok vagy már 4. éve, hiába kapott egy SSD-t, a többi böngésző vacak sajna.
Jah, és bekapcsolás után egyből a turbo-t mindig bekapocsolom.
Sokat dob rajta.(Tervben van a csere, de még mindig jó kis gép ez!)
-
róland
veterán
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Sajnos nem lesz jobb. S ez nem a Wind hibája. Az összes böngésző elhízott (persze teherként cipelik magukkal a régi oldalakkal való kompatibilitást).
(Ha megnyugtat Core2Duo E7400-at is megfogja a Firefox, meg a többi is.)
-
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Persze, hogy nem egyformák, több kiszerelésben is árulták őket (U100-XYZ), mint ahogyan általában mindegyik notit. Különbözhetnek billentyűkiosztásban, merevlemez és RAM méretben, Wi-Fi-ben és Bluetooth-ban, stb.. A letöltési szekciónál is csak háromféle WLAN driver van hozzá, és pl. csak az egyikben van Bluetooth.
-
gyáliSanyi
őstag
Most ram típustól függetlenül elég lenne nekem egy 512MB, ha csak Firefox-al használom?
Bekapcsolás után hiába kattintok a Firefox/erI. Explor ikonra csak 2-3 perc múlva jön be és ekkor lehet netezni. Meg néha kicsit mintha lassabb lenne. Ezért gondolnám, hogy az alaplapi integrált memóriája talán lassabb és kéne bele egy rendes memória.
Vagy ezekre a célokra elég az alaplapi 1Gb és máshol keressem a hibát?
-
ChRiS_RS
aktív tag
2 gigás modullal van tapasztalatod, hogy mennyit bír?
-
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Nem nézted el, csak egyféle U100-as van, az pedig Wind netbook.
-
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
SO-DIMM DDR2 megy bele, abból 2 GB-os modul a legnagyobb amit kezel. Viszont összesen is csak 2 GB-ot támogat a memóriavezérlő, így olyankor az alaplapra forrasztott az letiltódik. Tehát ha 1 GB-os modult raksz bele akkor is 2 GB-ot fog látni, és ha kétszer akkorát, akkor is. Ugyanakkor az alaplapi chipek kizárásával esetleg a legnagyobb tuningfokozat is elérhető ha bírja az amit beleteszel.
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok?
Wind U100-ba milyen RAM kell?
Igaz, hogy csak 1GB-ig lehet bele tenni? -
balfek
tag
sziasztok!
van egy wind u100-asom, realtek 8187se wlan belső kártyával, s nekem a hálókártya beállításainál nincs ilyen funkció, h. "channel plan"...
most FCC-n van ami csak 1-11 között engedi, de kellene 12-13 sáv is...pl. ETSI
szóval tud valaki esetleg egy tippet adni, h.mit csináljak?
köszi előre is -
Pferi
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy U100-as MSI Wind-et, és eddig amire használni akarom arra nagyon jó. Annyi kérdésem lenne hogy mini pci express 3g modem-et sikerült már valakinek beüzemelni vagy felejtős a dolog? Visszaolvasva találtam már róla néhány dolgot, de akkor csak az derült ki hogy problémás. Esetleg azóta javult valamit a helyzet? Utálom hogy lóg a gép oldalában az USB-s 3G stick. Nekem nem fontos a w-lan, inkább kicserélném a w-lan kártyát a gépben egy 3G modemre, valami ilyenre:
[link] -
kiskakas
senior tag
hasznal valaki minipci-e ssd-t windben? milyet? sebessegben mit tud?
-
Volkov
senior tag
Sziasztok!
Ahogy látom még van aki használ ilyen gépet

Tehát, adott egy MSI wind u100-as gép, 3 éves múlt karácsonykor. (vagy 4?)
Ez alkalomból kapott egy 120GB-os 830-as samsung SSD-t, s ha már új "vinyó", akkor win7 került rá.Több gondom van:
1. Laggol a rendszer, meg-meg akad, főleg a fájl műveleteknél. (pedig minden az ssd-s topic szerint történt telepítéskor)
2. apróság, de pl. nem kapcsol ki a kijelző megadott idő után. Vagyis kikapcsol, majd egyből vissza.
Energia gazdálkodás nem nagyon működik.
Mindkettő gond egy BIOS frissítéssel orvosolható lenne, de 3 éve nem csináltam, az akkori programjaim nincsenek meg hozzá, az itt linkeltek az évek alatt meg "elévültek", mind törött link.
S hogy még bonyolultabb legyen a dolog: eddig olyan BIOS volt fent, ami kicserélte az FN-t és CRTL-t és a továbbiakban sem szeretném feladni ezt a dolgot.
Tudja esetleg valaki, hogy melyik a legfrissebb felcserélős BIOS?
Illetve hogy is kell frissíteni?Köszönöm!

-
ChRiS_RS
aktív tag
SSD esetében nemcsak a csatolófelület számít, hiszen csinálnak ilyeneket a jó öreg IDE csatival is, hanem a proci számolási kapacitása, és sajnos itt vérzik el a Wind.
-
odrobinam
csendes tag
Sziasztok!
Msi wind u100-as géphez adaptert kellene vennem.
A gyári 20v 2a 40w-os. -> elromlott
Van itthon nekem egy Delta ami 19v 3.42a 65w. -> ezt láttam hozzá a neten is.
Mit gondoltok, használhatom hozzá a deltát?? Az akku-t nem használom hozzá.
Előre is köszi! -
Balogh.Adam
csendes tag
Köszönöm a segítséget, nem találtam hirtelen a topicot!

-
válasz
Balogh.Adam
üzenetére
Notebook beárazós topik. Szerintem ott biztosan jobban értenek hozzá.

-
Balogh.Adam
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MSI Wind U100-am eladásra. A véleményeteket kérném, hogy mennyit érhet mostanság a kicsike? Teljesen jól működik, a ventillátora hangos egy kicsit ha dolgozik a gép valamit, egyébként tényleg kifogástalan. Friss XP van rajta, új driverek.
Intel Atom CPU N270 @1.60GHz
2 GB RAM
160 GB HDD FUJITSU
INTEL 945 Express Chipset Family
Az aksi kb. 1 óra 40 percet bír.Köszi,
-
Imifej
senior tag
És az U135-ben is ez van? Én is szeretnék SSD-tenni bele.
-
válasz
kiskakas
üzenetére
U100-ban ICH7M van, ami kettő 1.0-ás SATA portot szállít AHCI-vel (NCQ, LPM). Persze gondolom csak az egyik van kivezetve, annak az elvi áteresztő képessége pedig ~150 MB/s, tehát a mért értékeknek teljesen megfelel. És világos, hogy az SSD elméleti maximális sebességhatárát sosem fogod karcolni vele.
-
kiskakas
senior tag
Sziasztok,
egy jo oreg wind u100-ba raktam ma egy OCZ Agility 3 - 120g ssd-t, szűz win7 x86 prof telepitessel, minden driver legfrissebb, win7 talalt meg mindent. hdd sentinel szerint 100%-os, Trim bekapcsolva, mukodik.
A sebesseg tragikus, erzesre sem a boot, sem az atlagos hasznalat nem gyorsabb, mint a regi wd 500g hdd-vel.
Mivel ez egy sata3-as OCZ, nemhiszem,h az ssd fogja vissza a gepet, mas tesztekben ezt olvasom:
http://www.notebookreview.com/shared/picture.asp?f=59136
Nekem ugyanezek az ertekek:
121/116
113/114
11.5 / 21.8
57.7 / 41.7mit ronthattam el?

-
ChRiS_RS
aktív tag
válasz
dzsobacsi77
üzenetére
Szvsz nincs összefüggésben a rendszerrel. Én akkumulátor hibára gondolok.
-
dzsobacsi77
csendes tag
Sziasztok,
Más is futtat Lubuntut (12.04) Winden? (U100)
Arra lettem figyelmes, hogy miután teljesen feltöltött az aksi, nem hagyja abba a töltést, és az akksi ledje narancssárgán villog. A probléma megjelenése gyanúsan egybeesik az újratelepítéssel. Lehet, hogy az oprendszer okozza? Ugye nem teszem így tönkre az akksit?Korábban sokáig Ubuntu 11.04 futott rajta, azzal nem volt ilyen problémám.
-
juhiimi
aktív tag
Hi!
Erdemes frissiteni a kis masinat win8-ra xp-rol?
-
brekes
tag
Szép kis leírás, rövid-tömör. De a lényeg benne van

-
Imifej
senior tag
B.Ú.É.K
-
Topitom
csendes tag
Kedves Márka Társak!
Kívánom, hogy szeretett kis gépünk még tovább szolgáljon minket az új évben.
Boldog új évet kívánok mindenkinek! -
maláj
addikt
urak
akinek van SSD a Wind U100-asában az tolna képet, hogy milyen eredmények születtek CDM-kal ???
-
Még úgy is lényegesen gyorsabb lesz mint egy vinyóval. Feltéve persze ha kezelni fogja az eszközt. Nekem volt már olyan 1.0-ás SATA vezérlőm ami kezelte simán az újabb csatolókat, meg volt olyan is ami pedig csak akkor ha át lett jumperelve a vinyó SATA 1.0 kompatibilis módra. Persze már jó ideje nincs ilyen jumperelési lehetőség, főleg nem SSD-n. Azért bízzunk benne, hogy menni fog.
-
maláj
addikt
milyen SATA vezérlő van szeretett gépünkben ???

-
Gabor970
addikt
négy és fél éves lassan msi wind u100-am. A legelső -rózsaszín
- szállítmányból való. Kifogástalanul üzemel ma is, akkuja is tud most is 1:50h üzemidőt kb, winyója 100%-os. Nagyon bírja, pedig naponta használatban van, néha meg egy hétig ki sincs kapcsolva (torrent)
Azt kérdezném, van az MSI-nek korszerű netbookja, mondjuk Brazos procival? Szívesen vennék ismét windet, mert ennyire megbízható masinám még sosem volt. -
ChRiS_RS
aktív tag
Egetverő gyorsaságot nem értem el vele, de épp aznap néztem ki pont a 830-ast, most szórják ki őket egész normális áron.
Még egy utolsó kérdés: a Turbo módot nálam csak bootolás előtt lehet bekapcsolni érdemben, különben marad 1,6GHz-en a proci. Másnál is így van? Vagy nálam van vmi rosszul beállítva a BIOS-ban?
-
ChRiS_RS
aktív tag
Köszi, megtettem mindent.

Leteszteltem a ramokat külön-külön, szerencsére nincs hiba. Közben rájöttem, hogy miért nem emelte a proci órajelét a hotkey.
Viszont a sentinel nem okozott örömöt. Kondíció 86% és van 24 gyenge szektor a merevlemezen. Ez okozhat ekkora lassulást? -
ChRiS_RS
aktív tag
Sziasztok!
Több kérdésem is volna U100 ügyben.
Adott a készülék 2 GB RAMmal (alap +1GB) és az eredeti 80GB-os merevlemezével és Win7 Home-mal. Az utóbbi időben iszonyatosan belassult, amire nem tudok éppeszű magyarázatot. A merevlemez folyamatosan dolgozik, szinte használhatatlan. Az újratelepítés is egy rémálom. Memóriára gyanakszom, de mi van akkor, ha az alaplapi hibázik? Illetve, a 1.0G BIOS van rajta mégsem változik a CPU órajele, akármelyik erősségű túlhajtás van kiválasztva.Várom válaszotokat!
Köszi!
ChRiS_RS -
CabalX
aktív tag
Sziasztok,
A párom U135-ös Windjéből szeretném kihozni a maximumot - veszek bele +1GB ramot, illetve XP-ről Win7-re váltva kipróbálom a readyboostot memóriakártyáról.
Nem hiszem hogy i7-est csinál belőlle, de hátha gyorsulna még valamennyit.Jelenleg n014 30k bios van rajta - gondoltam felrakom a legutolsó n014_30x-et de sehogy nem tudom elérni hogy usb pendrive-ról bootoljon a gép.
Próbáltam előkészíteni a MSI fórum adminok által készített bios update toollal, illetve raktam rá dos-t is de hiába.A kérdés az hogy kellhet-e 30x-es bios ? Vagy ne erőlködjek/kisérletezzek vele ?
-
olandbak
csendes tag
Sziasztok,
segítségeteket szeretném kérni. Nekem egy U120-asom van, amire most szeretném visszarakni a gyári xp-t. Évekig hibátlanul működött xp-vel a gép, de frissítettem win7re, aminek sajnos nem volt megfelelő a hálózati kártya drivere, mert mikor elindítottam a torrenten valami letöltést, azonnal elszállt a gép kék képernyővel. Ha nem wifin volt hanem vezetékes neten, akkor hibátlanul működött a gép. Sajna azonban kell a wifi, így orvosolni kellett a problémát. Telepítettem a win8 kipróbálós verzióját, amivel hibátlanul működött a gép minden tekintetben. Csakhát ez a metro dolog nem igazán jön be, érintőképernyős gépen biztos jó, de ezen a kis MSI-n nem túl praktikus. Szerintem!
Ebből adódott, hogy visszatérek a gyári xp-hez. Van egy kb 4gigás OEM partíció, amin használva is van kb 2-2,5 giga, arra gondoltam, hogy ezen van rajta az eredeti xp telepítője.
A probléma a következő: sehogy nem tudom rávenni a gépet, hogy erről a partícióról bootoljon!
Olvasgattam elég sopkat, de nekem az F3 nyomkodása nem csinál semmit. Indítóképernyőn a nagy MSI logó alatt nekem csak az F11-es boot options illetve a DELETE gomb megnyomásával érhető el a bios. Semmi mást itt nem ír:S Boot optionsban sem tudom beállítani neki, hogy a rejtett partícióról bootoljon!A biosom verziója: EN031IMS Ver.10E (1.23.1109?)
Build date: 12\26\2008Kérlek segítsetek!
köszönöm
R
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- iPhone topik
- LG LCD és LED TV-k
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- World of Tanks - MMO
- Apple MacBook
- Crimson Desert
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xbox Series X|S
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Számítógép, Laptop, I3-7.gen, 8GB DDR4, 240GB ssd, magyar bill, 15,6"-os Full HD kép, gyári töltő
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Samsung / SanDisk / Micron 256GB 2,5" SATA SSD
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4328, 100% AKKSI
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- 27% - ASUS Hyper M. 2 X16 V2 4X M. 2 PCI-e SSD Beépítõ Kártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Sokat dob rajta.
.