- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1986
őstag
válasz
fezsoo #13195 üzenetére
Én a következőképp csináltam:
Virtual Floppy Drive
és
HP Usb Storage Format Tool
kell hozzá.
A Virtual F.D letöltése és kicsomagolása után a vfdwin elindításával létre kell hozni egy virtuális kislemez meghajtót. Ezt a Drive fülön, az Install, majd Start gombokkal tudod elintézni. Ezután a Drive 0 fül alatt a Drive Letter résznél a Change gombbal kiválaszthatsz pl. egy "A" meghajtót. Ezután lentebb az Open/Create gombra menve feljön egy ablak, ott válaszd ki a Media Type-nál a 3,5" 1,44 MB lemezméretet, majd menj a Create gombra. Ezután a Windows elvileg látni fog egy kislemez meghajtót, benne egy üres lemezzel. Sajátgépben, vagy valamilyen fájlkezelővel a lemezcímkén jobb klikk, és Format lehetőség. A felugró ablakban alul ki kell pipálni, hogy "Create an MS-DOS startup disk"., majd Start. Ha kész, és megnézed a tartalmat, lesz rajta jópár fájl.
Ha ez megvan, akkor jön a HP USB Storage Format Tool. Telepítés után elindítva, amennyiben be van dugva a pendrive, automatikusan felismeri és mutatja a felső mezőben.
Alatta, a File System-et át kell tenni FAT32 -re. Ekkor engedélyezetté válik az alsó részben a "Create a DOS startup disk", ezt kell kiválasztani. Az "using DOS system files located at" mezőjébe pedig az A: meghajtót kell kiválasztani. Ezután Start gomb, és kész is. Ha jól csináltad, IO.sys, MSDOS.sys, és Command.com fájlok lesznek a pendrive-on. Ezt követően ki kell a pendrive-ra csomagolni a BIOS .zip fájl tartalmát, és újraindítás után elvileg mennie kell.Liteonka: az véletlen nem 32 bit és 64 bit akar lenni?
-
Balázs1986
őstag
válasz
fezsoo #13149 üzenetére
Nekem még egyik módszerrel sem volt gondom
Lehet, hogy más a DOS-ból frissítést előnybe helyezné, mivel az MSI is ezt a variációt támogatja, de nekem épp nem volt anno itthon pendrive, se usb floppy drive, viszont rátaláltam a Windows alóli lehetőségre, az AMI hivatalos oldalán. Kipróbáltam, bejött. Szóval tényleg...amelyiket jobbnak érzedAzért egy mentést csinálhatsz a jelenlegi BIOS-ról a biztonság kedvéért. A windows alóli program ezt megcsinálja gombnyomásra, a DOS alól az afu414sd.exe /o paranccsal tudod megcsinálni.
Mondanám, hogy egy hibrid megoldás lehet a DosBox (Windows alatt DOS emuláció) használata, de egyrészt így nem próbáltam még frissíteni, másrészt körülményes a használata. Pl. alapból egy Z meghajtód van, minden mást mount-olni kell. Teszem azt, valami kell a D meghajtóról, ezért pl a komplett D meghajtót akarod látni, akár C meghajtóként, akkor mount d c: -
Balázs1986
őstag
válasz
fezsoo #13147 üzenetére
Bocs, nem nekem szól, de épp nagyon unatkozok, hát reagálok
Innen letöltheted a BIOS-t, valamint drivereket, SCM-et, ilyesmit.
BIOS frissítés egyik lehetséges módja:
boot-olható pendrive készítés, arra a letöltött zip fájlból kicsomagolni mindent, újraindításkor F11 (boot választó menü), pendrive kijelöl, majd mikor betöltött a DOS, begépelni: flash.bat és enter.
Vagy, windows alól is megcsinálhatod, az AMI-nak van erre programja. Ezt innen töltheted le. Itt annyi a csel, hogy az MSI oldaláról letöltött BIOS-nak a kiterjesztése egy szám, esetedben ".165", ezt a kiterjesztést át kell írni ".rom"-ra.
(Az általad elérhető BIOS 2009 márciusában került az MSI oldalára, esélyes, hogy neked még nem ez van, de meg kell nézni, az a biztos.) -
syler
aktív tag
válasz
fezsoo #11960 üzenetére
Ha minden megfelelően működik nálad akkor felesleges szvsz. Nálam pl a biosba ha beírtam jelszót akkor elfelejtette mindig. Én ez miatt frissítettem biost ami orvosolta is.
Vranyek na erre nem tudok mit mondani
Nem játszom azzal a játékkal, de az igazat megvallva semmivel sem nagyon. Kipróbáltam a cod5-öt de nem nagyon jön be az nfs undercovert, na meg a rainbowsix vegast. De egyik sem tetszik. A cod2-őt nem tudtam még telepíteni, pedig az kell nekem
-
JoeYi
őstag
válasz
fezsoo #10393 üzenetére
ez a pici kattanó hang arra utal, hogy a merevlemez egy pillanatra nem kap áramot (a fej bevágódik a pihenő sávra, ha jól gondolom). Ilyenkor kicsúszik a talaj a windows alól és nem képes ott folytatni, ahol a vinyó kikapcsolása előtt abbahagyta.
Na most hogy alaplaphiba, merevlemezhiba, vagy csatlakozás hiba, azt meg nem mondom
Mentsd le az adataidat, és mehet szervízbe. (Legalábbis én erre a hibára tippelek, de csak tipp.)
-
fr3dd1k
tag
Hello all!
Megvettem a notit! MSI GX720X lett végül!
Lenne egy kis problémám! Vista nem akar felkuszni!! kb 5 fajtát probáltam már!
A fájlok kibontásánál kiakad! XP gond nélkül felmegy!
a Bie verzio feltelepül ujraindul majd tölt folyamatosan és nem idul többet el csak megy a csik
ugyan igy a többinél is!
Most megnéztem csökkentett mondban az inditást és a crcdisk.sys nevű fájlnál megakad!
Egy kis help kellene előre is thx -
az x3100 integrált vga; max 384 mb memóriát képes használni a rendszer memóriájából - de ennyit csak bizonyos chipset esetén, és csak vista oprendszer alatt!
xp alatt - főként chipset függvényében - 128 mb vagy max 256 mb használtatható vele! esetedben ez xp alatt 256 mb, vista alatt 384 mb!
néhány hasznos infó; x3100 & intel_graphics_guide -
celeron dual core t1400 procival és integrált x3100 videókarival nem egy játékos noti...
viszonyítási alapok;
Mobile-Processors-Benchmarklist
Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List
konkrétan a videókari - néhány játékkal kapcsolatos infóval; Intel-Graphics-Media-Accelerator-X3100
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged