Új hozzászólás Aktív témák
-
bothichelli
csendes tag
Köszönöm a gyorsaságot
A notiban lévő wifi adapter típusa: Atheros AR 928X ,
A wifi router : Trendnet TEW-452 BRP ( és rá van írva, hogy 108 Mbps ),
oprendszer: Vista Home premium.
amikor próbáltam, akkor közvetlen a gép mellett volt a router ( kb 1m távolságra ), amúgy a router végleges helye majdnem a lakás mértani közepén lenne 2m magasan.
Nekem megfelelne már a 26-28 Mbps is.
-
psykie
aktív tag
-
fisi
senior tag
Sziasztok URAK!
Nos aki tud segítsen- egy kérdésem lenne laptop témában, Kali Rád különösen számítok!
Szal a kérdés az, hogy anno az asztali gépemen tudtam zenét úgy grabbelni, hogy ha ment pl egy zene- pl. akár youtube- on akkor beállítottam a Goldwavet- és menet közben simán legrabbeltem a vinyóra a cuccost. No most ebben az idióta lapiban (GX 701) nem találok ilyen hangkari opciót...
Vagyis nincs belső record felvevő eszköz- na ezt most jól megaszontam??!!
Van megoldás akkor erre a problémára?? Nem lehet vhogy megoldani a dolgot??Kérdés2- még mindig a régi- már win 7 home premium van a gépen, de még mindig folyton csak másodszorra kapcsol ki eme idióta szerkezet- tehát kikapcs- újra indít- aztán mikor felállt a rendszer akkor ki lehet már kapcsolni.
Mostanában úgy oldom meg ezt a problémát, hogy mielőtt beindulna a win tehát még a kezdő MSi képernyő jön DOS- ban kinyomom a gépet- így leáll- én meg megspórolok egy csomó időt..
Ezzel ártok a masinának vagy sem??Válaszokat köszi!!
fisi
-
ropi23
csendes tag
-
triazz
csendes tag
Sajnálattal hallom, de sajnos nem lehet mit tenni. Mondjuk nem értem, hogy egy egyszerű műanyag lemezt miért cserélnek olyan sokáig. Lepattintják és egy másikat raknak rá helyette. Egyik ismerősöm megúszta 2 héttel, remélem én is szerencsés leszek és nem lesz több gond vele. Küldök egy képet a problémás területről. Sajnos állandóan beakad a fedlap, úgyhogy félig kinyitva ennyire feszül a dolog:
Sérülni csak a külső lemez sérült eddig.
-
triazz
csendes tag
Köszi a gyors választ. Igazából azért vagyok kénytelen általánosítani, mert elég sok helyen olvastam már fórumokban, hogy msi-nek sok más hibája van és a szervizelése is elég körülményes (bár eddig ez az egy hibája volt, a szervizelés meg majd kiderül). Ismerőseimnek is csak a MSI-vel van/volt gondjuk, mint utólag megtudtam. Attól, hogy más gyártók notebookjainak is van ilyen hibája még nem jelenti számomra azt, hogy megnyugodhatok a márkát illetően.
Mindenesetre beviszem, aztán majd írok ide, ha csinálnak vele valamit, hátha segít másoknak az info. -
törölt tag
Kibontottam és lekaptam az összeset.Csak minden winfos újraindításkor bejön a találtam új hardvert ablak.Pöppet zavaró
Ezer sebből vérzik a winfos, lehet újrahúzom, ha nem jövök rá...
Kártyaolvasó?Tudnám használni akkor is ha nincs drivere?Mert gond nélkül másolok a fényképezőgép sd-jéről...
-
Vyndree
őstag
A sok bosszúság miatt kialakult gyűlölet kiszalad néha belőlem, megpróbálok uralkodni magamon.
Mellesleg a Dellnek is van egy olyan szériája, mint a HP-nak a Pavilion, amit senkinek nem ajánlanak. Igazad van, nem szabad általánosítani.
A baj csak az, hogy bármilyen MSI laptopot veszel, a szerviz ugyanaz marad.
Az Albacomp a garanciális szervize a HP/Compaq, IBM, Lenovo, Fujitsu, Samsung, LG, MSI laptopoknak (és sajnos még sok minden másnak is, pl Xerox fénymásolók)
Ez áll az oldalukon: "Szervizben javítás - Vállalati asztali és hordozható számítógépek (notebook), monitorok, munkaállomások"
Ehhez képest egy optikai meghajtó (DVD író) cseréje miatt levitték Székesfehérvárra, 3 hetet ültek rajta, kb 10 perc alatt kicserélhették volna a helyszínen, nem kellett volna kétszer bemennem Angyalföldre. -
MarioG
csendes tag
Hát igen, sajnos nincs, és keresgéltem máshol is, de nem találtam. Legalább ha a videokártya típusát kiderítenénk, akkor ahhoz talán lehetne találni.
De ha ez tényleg nagy küszködés, leszedem, és felrakok egy 32 bites verziót. Csak úgy gondoltam, hogy dual core procihoz már nem árt a 64 bit...A bios verziót délután megnézem, ha az számít valamit.
-
Vyndree
őstag
A Fujitsu is az Albacomppal van leszerződve szerviz ügyileg, ha jól tudom a gyártó azokra is 2 évet vállal, nem egyet (szerintem rosszul van kiírva az oldalon).
RBJ:
A Dell minden készülékre 3 évet vállal, milyen jól jött volna ez most neked... Még teljesen ne add fel, szerintem nézesd meg még valakivel, hátha megmenthető. -
Vyndree
őstag
Nem a 2 évnél fiatalabb gépeknél mondtam, és talán nem is annyira a gyártóval akadtak gondjaim, inkább a gyártóval és saját vakságommal. Nem lett volna szabad megvennem, de első laptop vásárlásom volt, nem olvastam utána és senki nem segített. Előfordul.
A Dacia-sokat se szidom, ki lehet fogni jó szériás Logan-t is, de ha teheted akkor annyi pénzért vehetnél rendes autót is, mert itt is kb ekkora a különbség sajnos.
Na jó, nem jó a hasonlat, mert az MSI-t nem a franciák tervezték és nem a románok gyártják. -
Vyndree
őstag
Nem HP-m van illetve Pavilionom volt, de eladtam. Most egy Dell Inspiron 9400-asom van, ennek az új ára 550-600eFt volt (akciósan vot 439.900 Ft + ÁFA ) 2-2,5 éve. Ezeknek évente 3 alaplap volt a fogyasztott mennyiségük, ugyanis a GeForce 7900GOja az 1920-1200-as felbontásban széthajtotta magát. Az enyémben a kisebb felbontású kijelző van (1440x900), lassan 3 éve megy eddig hibátlanul. A GeForce 9600GTnél is jobb játékokra ez a kártya!
A "Call of Duty Modern Warfare 2" (COD6) 1440x900-ban, full grafikával 45-50FPS-sel megy!Egy VR610-essel kezdtem (novemberben még az volt) és eddig plusz 15eFt-omba került ez a garis Dell laptop.
-
RBJ
addikt
nincs benne az aksi .nem villog. bekapcsolt állapotba nem csinál semmit ha nyomok a fokapcsolon
de érdekes mikor ki van kapcsolva bekapcsolnám semilyen indulási muvelet nem látszik egyből ez a hibernált funkcio jon be.
ha mond vagy segit valamit az energia gazdálkodás high performancon van ha jol emlékszem vagy ha van ilyen. -
Vyndree
őstag
Nekem HP laptopom van, most is árulom kisebbre, de nem volt vele garanciális gondom (igaz már lejárt) A feleségem MSI-jével megtudtam milyen a szervizbe vinni, telefonálgatni, idegeskedni, nélkülözni, újratelepíteni, adatot menteni stb. ha nem veszünk annó MSI, ez kimarad az életemből.
Akinek kell egy jó és megbízható gamer laptop, az klikkeljen a laptopomra, megegyezünk!
-
Vyndree
őstag
A saját tapasztalataim miatt alakult ez ki bennem.
Az egyetlen előnye, hogy 2 év garanciát vállal minden termékére, de szükség is van rá.
A baj akkor kezdődik, mikor a fedlap repedést nem ismeri be hibának az Albacomp, nem szakszerű használatot ír a munkalapra. Naponta kb 10-15 MSI fordul meg a kereim között, én bizony minden ötödik be van repedve, ami igazolja hogy szériahibásak. -
gilmore38
csendes tag
leszedtem az inteles programot, csak az atheros van fenn
de egyébként teljesen olyan mintha nem is lenne wifi eszköz a gépben. az eszközkezelőben nincs, az atheros prg se enged semmi gombra rányomni, illetve a notebookon lévő wifi ki bekapcsoló gombra is csak annyit reagál h feldobja a kis ikont h bekapcsolt, vagy ki.de semmi más...
szerintetek? -
Vyndree
őstag
Nekem az MSI úgy ahogy van egy nagy gond. Ha bemész egy szervizbe és elbeszélgetsz emberekkel, azok tapasztalataival, akkor neked is ez lesz a véleményed. Nem beszélve arról, ha még kellemetlen tapasztalataid is vannak...
Amilyen jó alaplapokat, videó kártyákat csinál, annyira gyengék a laptopjai, ez van sajnos. -
COLORBAR
tag
Sziasztok.
Barátnőm vett nemrég egy MSI VR630X-236HU-t !
Aki feltette neki a win7-et azt mondta,hogy minden ok,csak a Wifibe nem tudot életet lehelni.
Úgyhogy ez a feladat rám vár!
Tudnátok segíteni,hogy pár nap múlva ne tök hülyén menjek át?
Mégiscsak megkéne őriznem macsó imidzsemet
Ráadásul még nem is nagyon volt dolgom wifihez,routerhez.
Ezt kéne beüzemelnem vele: [link]
Ha a webcamerához külön driver kell,akkor az is érdekelne,illetve minden olyan dolog amit tapasztaltak azok,akiknek ilyen gépük van.
Előre is köszönöm! -
gpolyak
csendes tag
-
törölt tag
Eszköz leírása Típus
Intel(R) Wireless WiFi Link 5100 [NoDB] PCIEverest szerint.
Ezek biztos fent vannak:
Telepitve:
system control manager
Atheros WLAN Drivers
Realtek 811X PCI-E Gigabit Ethernet NIC
NB Intel WLAN Drivers
Modem Drivers for ML3054 (de nem tudom ez-e vagy a másik..)Akor azt tanácsolod hogy a Atheros WLAN Drivers -t töröljem le?
Esetleg még vmi ajánlat? javaslat? -
törölt tag
Tudtommal csak free dossal lehet kapni magyarországon (korábban irátok is itt..)
A Matrica is rajta van a laptopon (a dobozon is irják csak át van címkézve...)Amúgy se kellett nekem a vista, csak kérdeztem.
Pontosan milyen progival tudhatom meg hogy milyen wifi van a gépbe?
A isms (vagy hogy röviditetted) egyébként mit csinál mire való?
-
törölt tag
ahci/sata módban van telepítve az xp, vagy ide módban?
idle modban lett installálva... (mivel nem raktam fel azóta se ma sata illesztőt)
windows 7 upgrade gx720 esetében; link
ez ok én is megtaláltam.. de jár hozzá? mert Magyarországon nem adtak hozzá oprendszert (csak Freedos-t) Ha igen ingyenes?
wifi; a noti letöltési részlegéből a wifi modulnak megfelelő illesztő, valamint a system control manager!
Telepitve:
system control manager
Atheros WLAN Drivers
Realtek 811X PCI-E Gigabit Ethernet NIC
NB Intel WLAN Drivers
Modem Drivers for ML3054 (de nem tudom ez-e vagy a másik..)és ezt nem tudtma felrakni (mert nem tudtam hogy kell, nem találtam számomra ismerős kezelhető fájlt.
Intel Matrix Storage Management Drivers
-
-
törölt tag
Xp sp3
igen a Bluetooh- driver/programja telepítve van (működik is)
És aktiváltam is a gombot (Bluetooh érintőt) ha aktiválom akkor jelenik meg ez a "hálózati kapcsolat"
És nem. Nem vezetékes hálózatról van szó. Ez a hálózati kapcsolat nem létezett. (vagy mint mondtam eddig nem vettem észre)
Csak múltkor, hogy a tálcán megjelenik egy kapcsolat amikor bekapcsoltam a gombbal a Bluetooh-t és amikor inaktiváltam (kikapcsoltam az érintő gombbal) akkor el is tűnt (a hálózati kapcsolatok mappából is.)
Ezért át is neveztem Bluetooh-ra. (egyébkánt alapértelmezett neve volt)
És egész eddig nem volt semmi gond, rendesen ment így is.Tehát amikor bekapcsoltam akkor megjelent ez a hálózati kapcsolat (de csatlakoztatva státuszban mindig.)
Most meg tegnap (lehet az volt a gond hogy a wifi-vel együtt aktiváltam?)
Hm bár korábban volt olyan hogy a wifi be votl kapcsolva és utána aktiváltam a Bluetooh-t és akkor nem votl gond. de ilyen hogy egyszerre ilyen nem volt...Nah midn1 a lényeg hogy átküldtem a tesóm telefonjára egy -2 számot és utána egyszer csak alul megjelenik a Bluetooh-kapcsolat ("hálózat") hogy "egy hálózati kapcsolat nincs bedugva."
Mondom újra indítom a gépet (gondotlam akkor eltűnik ez a gond, a Bluetooh-kikapcsoltam a gombbal..)
De win újraindítás után amikor aktiváltam a Bluetooh-t akkor ez ez volt...
Egyébként én furcsáltam is hogy hálozati kapcsolat hm hogy hogy vna ilyen.. (de nem gondoltma volan hogy lesz igen gondja..)
-
TrollMetal
aktív tag
-
-
Chubbyinc
csendes tag
ok, probléma megoldva, msi-s kollega megcsinálta
vmi progit leszedett netről és kiiktatta a kódot. 2órát szenvedett vele szégény
Vinyót meg úgy kell kiszedni h van a szée flöl kis gumi, azt ki kell piszkálni, a keletkezett rés irányába kihúzni majd ki lehet venni. Nem volt egyszerű művelet, rémélem senki nem tapasztalja meg ez MSI ezen oldalát -
guro
csendes tag
@kali: köszi! megpróbálom majd. nem az enyém a noti szóval ez most így többlépcsős, mert nem tudom az illető bekapcsolta-e. vista-s drivereket feltettem mind fel is ment, csak webcamhoz nem találtam gondoltam nem is kell, de tulaj mondta, hogy nem működik. de akkor átadom neki az instrukciókat.
-
Chubbyinc
csendes tag
hát az eset úgy történt hogy win7-t próbáltam feltelepíteni egy olvashatatlan 1000x újraírt RW-ről. Ekkorméh jó volt a boot menü, kiválasztottam a dvd-t, erőlködött kicsit a dvd-ről bootolással amjd elindult az oprendszer betöltése. Azóta ilyen.
Megpróbálom a hdd részt kinyitni és kiiktatni a vinyót, így dvd-ről bootolás lesz az elsődleges jobbhíján, onanntol majd cmos cleaner elintézi. A baj csak az, hogy arra is rálóg a matrica :/ -
Chubbyinc
csendes tag
közben találtam hasonló sorstársat, az ő
megoldása: http://mobilarena.hu/tema/msi_notebook_kerdes_ek/hsz_12824-12824.htmlA lényeg az hogy vhogy lekódolódott a biosom. Egyik pillanatban ment, restart és utána már le van kódolva. BIOS/cmos resetet kéne csinálnom csak rajt van a gépemen a garimatrica :S
Valahogy windows alól kéne mert csak a hddt hajlandó bootolni. :S
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged