- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyurci11
csendes tag
Nekem van egy msi k9n ultra alaplapom 2mag 4400Mhz-n de a problémám vele az hogy nem müködik vagyis nincs be jumperezve (zsámperezve) és nem indul el vaki egy képet tud küldeni amin jól látszik. régen az volt a baj hogy 15perc után lefagyott miért lehet ez ?
-
Kareszovics
addikt
válasz
Kareszovics #915 üzenetére
UP!
-
Kareszovics
addikt
Sziasztok!
A gépem alapja még mindig ez a "csodálatos" lap és felmerült egy probléma vele.
Gyakorlatilag arról van szó, hogy teljes lemez másolásakor az olvasó nem tud lemezképet csinálni, vagy ha sikerül is neki akkor elszarja.
A poén az, hogy minden más műveletet hibátlanul végrehajt.
Visszavezethetjük-e ezt a hibát a többször taglalt szériahibára, vagy a nem is olyan régen vásárolt optikai meghajtóm makacskodik?
Válaszokat előre is köszi!
-
juhi07
senior tag
üdv
az lenne a kérdésem hogy hamarosan újra fogom telepiteni az xp-t a géemen és nem tudom honan lehetne leszedni elötte az alaplapomhoz a legfrisseb drivereket...Gondolok én a: Realtek HD audio drivere..Abol melyik a legfrisseb és hol lehet leszedni?
:Az nvidia chipset driverböl is melyik a legfrissebb ?És hol lehet leszedni ?Az alaplapom neve :MSI k9n sli
A válaszokat elöre is köszönöm
-
szektamokus
tag
Hali!
Van egy olyan problémám, hogy a gépem kb 2 hete elkezdett fagyni ( ilyenkor semmire nem reagál, csak az újraindítás segít rajta), általában kitömörítésnél, de csinálta már hd film lejátszásakor is. Kérdésem annyi lenne, hogy az alaplap lehet a hibás?
Mem tesztet csináltam az nem jelzett ki hibát. Amúgy ez a lap már több mint 1,5 éve megvan és eddig semmi gond nem volt vele. Egyedül a proci lett cserélve 4600-ról 5400-re és akkor biost is kellett frissítenem, de ennek már legalább 4 hónapja úgyhogy szerintem ez nem lehet gond ( BIOS: v3.10 )
Norbi
-
Daavids
csendes tag
Hi all !
Bocsi hogy ide írok de ez áll a legközelebb a problémámhoz.
A probléma úgy kezdődött hogy vettem 1 MSI nx8800gt-t,1 AMD X2 5200+ procit,Chieftech 450W tápot,és 1 MSI K9N Neo V3-as alaplapot.Összeraktam.Felraktam 1 friss windows-t(vista), és a legfrissebb drivereket mindenhez.Felraktam pár játékot és azt tapasztaltam hogy ment 120FPS-el 2 másodpercre aztán leugrott 14FPS-re és így ugrált fel-le.Kipróbáltam vagy 7-8 játékot de mindegyikkel ez volt.Próbálgattam progikkal helyre hozni de semmi.A biost állítgattam.Semmi.Vissza vittem és azt mondták hogy a kártya nem szereti ezt az alaplapot.Kicserélték 1 MSI K9N SLI-2F-re.Megint felraktam a windowst blablabla.És mit látok?Mennek a játékok 120FPS-el vagy 1,5 percig aztán leugrannak 20 FPS alá.Az tény hogy jobb lett de még mindig akadgat.Mi lehet a gond?Konfigom:AMD Athlon 64 X2 5200+,MSI K9N SLI-2F,MSI nx8800GT 512MB OC,2x1GB + 2x512MB KINGMAX DDRII 800Mhz Dual-Channelben,Chieftech 450W,Samsung 400GB 16mb cache,Vista.
-
Morris
veterán
sziasztok!
korábban volt egy asus a8n sli lapom. itt ha rámentem a készenléti állapotra leállt az egész gép, aztán egy billenytű nyomásra be is indult.Ennél a lapnál hogy lehet ezt megoldani? kipróbáltam, de nem állnak le a ventillátorok, csak a winchesterek, és csak a monitor kapcsol ki.
-
Kareszovics
addikt
válasz
Kareszovics #904 üzenetére
Úgy tűnik UDMA4-es módszer jót tett a gépnek.
Felraktam 3.10 BIOS-t és hibátlanul működik a gép, ilyen pontosan órajelet CPU-Z még nem írt ki.
Húzni még nem húztam a gépet, hogy mit bír, de szerintem a hagyományos 2600MHz-t kibírja; jobban amúgy se szoktam erőszakolni.
-
Kareszovics
addikt
Üdv!
Frissítettem a FirmWare-t a dvd írómon és sajnos előjött az írás közbeni fagyi-probléma.
Még kipróbálom a Dantor féle UDMA4-es módszert, ha nem segít, valami alkatrész kuka lesz...
-
Joshi
titán
válasz
Cobra652 #901 üzenetére
Nekem egy X2 5000+ BE procim van, de nekem is 5-8 fokot mutat a magokra. Sajna a Brisbane magot nem komálja a lap, de nem kell vele foglalkozni hiszen nekem 3.2Ghz-en gyönyörűen megy a proci. Ha túlmelegszik akkor úgy is kikapcsol a gép és akkor ezalá belőheted a max órajelet.
-
TomBoy1986
veterán
Vettem a mostani lapomba egy új CPU-t, így a hugom gépébe áttettem a BE-2350-emet. Amin nagyon meglepődtem a 3.9-es BIOS társaságában, hogy jobb a lap hőmérsékletérzékelése, mint a mostani lapomé, mivel ez a K9N Ultra tényleg reális értéket mér.
Tuning:
Mivel a K9A2 CF lapban már kiteszteltem a CPU-t, ezért tudtam, hogy alapfeszültségen (1.25V) képes 2650MHz-re. Nagy meglepetésemre 2625MHz-en ebben a K9N Ultra-ban is simán felállt, sőt!!!! működik a C'n'Q is vele, aminek személy szerint nagyon örülök.A BE-2350 egyébként egy G2-es Brisbane, s így külön öröm, hogy olyan lapom van, ami ennek a hőmérsékletét normálisan kiírja
-
-
Joshi
titán
válasz
tomi_mod #893 üzenetére
"A hibák amiket írtatok nekem is előjöttek Ht hiba, rossz Cpu id...amire Bios refresh ajánlott. Meg is történt, de szórzót és azóta volt-ot sem tudok állítani...más biossal meg nem is megy rendesen!"
Volt-ot miért nem tudsz állítani? Nekem is K9N SLI lapom van, de a 3.9-es biossal tökéletesen működik az 5000+ BE. Szorzót én sem tudok állítani, de nincs is rá szükség, mert kell a magasabb FSB hogy a memóriák is a lehető legmagasabb órajelen járhassanak.
Ettől függetlenül érdekelne a bios mod, az adataimnál megtalálod az e-mail címemet. THX! -
Rocko66
aktív tag
Hali! Van egy msi k9n platinum rev 1.0-ás alaplapom, a bios is 1.0 rajta asszem azt szeretném megtudni hogy ha most veszek bele egy WD 500/SATA2/16M (WD5000AAKS) vinyót felfogja gond nélkül ismerni vagy biost kell frissítenem?
-
tomi_mod
aktív tag
Üdv!
Nemrég sikerült hozzájutnom egy 5000+Be prochoz amit egy K9NSli lapban használnék...
A hibák amiket írtatok nekem is előjöttek Ht hiba, rossz Cpu id...amire Bios refresh ajánlott. Meg is történt, de szórzót és azóta volt-ot sem tudok állítani...más biossal meg nem is megy rendesen!Msi oldalán nagysokára találtam egy kis leírást a K9N sorozat tuningjához:
[link]
Röviden annyi a lényeg, hogy mileőtt tuningolsz CELL MENU-ben ki kell kapcsolni a Cool'n'Quiet funkciót...azután szintén CELL MENU -> Spread Spectrum alatt minden értéket disabled-re kell állítani!!!
Elméletben ezután aktívak lesznek az eddig használhatatlan paraméterek!Részben logikus, mert a Cpu-ból oszt vissza az eszközökre és nem mindegy, hogy egy kis teljesítményű memót/stb többel akar meghajtani...
Talán ebben a totyikban volt egy táblázat amiben FSB, szorzó szerint bennevolt mekkora freki jut edott beállítás mellett a többi cuccra, ezt érdemes figyelni!!! mert lehet egy egység szorzó emelés után nem megy de ha kettővel emelsz már ok a rendszer...fura de előfordulhat...ha valaki megtalálná előttem ezt a kis táblát linkelje ide a közelembe!!!
Ha valakinek működött szóljón!!!!!
Tomiszerk: megvan a tábla ezen topic #853
-
dinho
csendes tag
Na visszavittem a lapot még múlt7en gépestől hadd teszteljék le így..
Vártam 3 napot, persze mire visszamentem,a tesztet még nem csinálták meg teljesen csak rájöttek h van ez a HT hiba.(mondtam nekik h nyugodtan indítsanak egy játékot abban újraindul 5percen belül)
Na erre jött olyan amire nem számítottam: közölték velem h a hiba forrása valószínűleg az, hogy Omega drivert használok az x1950pro-m hoz. Igazából mai napig nem tudom sírjak e vagy nevessek. Magyarázhattam én nekik h volt már ezen fent mindenféle catalyst és valszeg nem ez a probléma csak nagynehezen fogták fel.erre mondta h ok akk még hagyjam a gépem tesz új wint mert akk meg biztos az a baja. (nemlényeg h 3szor raktam újra de az ő winjük még nem volt fent így valszeg én vagyok a hülye).Na itt megelégeltem a dolgot. Hazamentem a papírokért dobozáért, erre mit ad Isten mire visszatérek már újabb agyament dologgal fogad.
Márpedig h az azonosító kis papírt leszedtük a lapról és a dobozra ragasztottuk és ez így garanciavesztés.Átolvastam a garanciavesztés okait, ez így konkrétan nem volt benne,de ok elismerem lehet hibásak voltunk h leszedtük(más kérdés h az agyatlan MSI úgy rakja rá h egy ponton ragad középen egy vékony csíkba...)
Vettem egy Gigabyte lapot ezt pedig otthagytam nekik hogy teszteljék illetve ha nagy kegyesen begariztatják akkor levásárolhatom az árát (1-1,5 hónap mire böffentenek vmit)Sry a hosszabb írásért, igazából bosszant h próbálják totál hülyének nézni és átverni a vásárlót, vagy legalábbis próbálkozni vele
Ahogy nézem most nyílt bazárjuk is, de nem tartom etikusnak h ott negatív reklámot keltsek meg magam alatt sem akarom vágni a fát , de egy egyetemistánál még ez a tizenakárhányezer forint is bosszantó kiesés...
-
Joshi
titán
Én is pont így gondolkozok mint te, vagyis jó lenne egy 790x-es Giga lap de irreálisan magas az ára egyszerűen nem ér annyit.
Mivel ebbe a lapba is megy a procim 3,2Ghz-et így inkább megvárom az év végét, aztán körülnézek akkor.
Ha akkor is jobb választás lesz egy Inteles konfig akkor nincs mese átállok a kékekhez.
-
dinho
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #888 üzenetére
nem, nem volt tuningolva ez a probléma
hát bemegyek és megpróbálom "levásárolni" náluk cserébe ha visszaveszik.talán meghatja őket..de már kezd elegem lenni, eleve hibás ramot adtak azt is cserélni kellett most meg ez. de hát csak nem hagyom a pénzemet odaveszni
-
-
Dantor
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #885 üzenetére
Gigabyte MA69G-S3H. A fő szempont az volt, hogy legyen olcsó, és ne legyen se msi, se nvidia chipsetes
Az utóbbi kettő nyílván eléggé szubjektív kikötés, de valami teljesen mást akartam. 790X/FX/... alaplapra meg nem volt a fenti kritériumoknak megfelelő, így maradt ez. No meg nem mellékesen mind ezen a fórumon, mind nemzetközi sajtóban jó kritikákat kapott.
(viszont az integrált hangkari az audigyhez képest valami komédia lehet, ez mitől HD-audio? hogy 7.1-es?!)
A plusz LAN-csatlakozót biztos hiányolni fogom az előző lapról, de nem is nagyon láttam olyat manapság, a sok-sok hdmi, dvi, firewire és egyéb outputok mellett, amin kettő van.
No, de valamit valamiért. -
dinho
csendes tag
hali
énis egy héttel ezelőtt vettem egy MSI K9N4 Ultrát NForce 500as chipkészlettel.. nekem a probléma h újraindul és bedobja Hyper Transport Sync Flood Error.PATA-s vinyám meg íróm is van de nekem dvd írásnál minden rendben, mondom ezt 10-15 megírása után.Főleg játékok közben jelentkezik a probléma.. létezik e erre vmi megoldás?
A másik kérdésem hha én bemegyek holnap a boltba ahol vettem mégis mire számítsak?Azonnali csere másra? Kedvem nincs várni a gariztatásra 2hetet, és ahogy előttem írták szervízben lehet elő sem jön, akk meg fizetős a dolog.Na arra meg végképp nincs anyagi hátterem.
A válaszokat előre is thx
-
Dantor
csendes tag
Sziasztok!
Nos eljött a pillanat, megváltam a eme alaplaptól.
Az új alaplappal eddig minden a legnagyobb rendben, úgy tartja a feszültségeket ahogy kell, egyáltalán nem ingadozik, terhetetlen állapotban sem kapcsol ki, és dvd-t is tudok írni vele.
És végre-valahára megváltam minden nvidia-cucctól, jövő héten jön egy 3850, addig egy integrált x1250-et tesztelek.Summázva: tényleg az alaplap volt a hibás
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #882 üzenetére
Már megijedtem hogy ez lett az új konfigod.
-
TomBoy1986
veterán
Ez egy ideiglenes proci. Mondtam, hogy kell valami a Phenomig. Hát ez volt olyan, ami olcsó és elfogadható.
Nem lesz meg tovább 2-3 hónapnál szerintem. A lényeg az alaplap cseréje volt.
Amúgy megnyugtatásul: egy fillérembe sem került a tranzakció, különböző eladásokból sikeresen finanszíroztam
-
Joshi
titán
Egy kis info: Az MSI kidobná a BIOS-t az alaplapokból
-
XCube
tag
Szervusztok
Azt szeretném megkérdezni, hogy az alaplapomhoz (MSI K9N Platinum) melyik BIOS -t ajánlanátok. Tuningolni szeretném a procimat, ami jelenleg nem ment valami fényesen. Tuningtippeket már kaptam, de a BIOS -szal kapcsolatban ezekhez a topikokhoz irányítottak. Tudom, hogy nem a legmegfelelőbb helyre írtam, de nincs külön K9N Platinum topik és az SLI -s topikban senki sem válaszolt.
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #876 üzenetére
Látva a 3DMark06-os új konfig eredményedet... szerintem ne így legyél AMD fan.
Ez nem váltás volt, hanem pénzkidobás.
Ha van felesleges lóvéd inkább add nekem.
-
TomBoy1986
veterán
-
Kareszovics
addikt
"Illetve persze hogy a szervíz mondta hogy 3napi tesztelés után nem jelentkezett probléma- ha terhelve van akkor _nem_ kapcsol ki. Próbáld ki nyugodtan"
Ez így van, nálam pl nem kikapcsolt a gép, hanem a játékok alatt csinált érdekes dolgokat, de a SETI@Home mindent megold ugye...
Állandó a terhelés.
-
Dantor
csendes tag
Velem is ugyanez volt/van, nem használ se a tápcsere, se a memóriacsere, semmi.
Az alaplap, azon belül a chipkészlet a szar, ritkán jön elő a probléma de ha előjön akkor nem lehet vele mit kezdeni, cserélni kell.Illetve persze hogy a szervíz mondta hogy 3napi tesztelés után nem jelentkezett probléma- ha terhelve van akkor _nem_ kapcsol ki. Próbáld ki nyugodtan
Érdekes és hülye probléma, de ez van.
Megoldás, ha nem akarsz cserélni, hogy valamit futtatsz a háttérben. Tesztprogramok is jók, de akkor már valami "hasznosat" tegyen a géped, van ez a seti program, biztos hallottál róla.
Okos kis cucc, nem zavar semmit, ha valaminek kell a cpu akkor kérdés nélkül a háttérbe húzódik. Ideiglenes megoldás, de megteszi. -
Joshi
titán
A legújabb biost(3.9) tedd fel és legyen alapon minden plusz legyen szellős a ház, ha továbbra is újraindul akkor valamelyik alkatrész hibás vagy egyszerűen nem férnek össze. Ezt úgy tudod leellenőrizni, hogy valakitől kérsz másik procit és memókat. Tudom hogy körülményes, de sajna más megoldás nincs. Egyébként én gyanítom hogy a passzív vga-tól melegszik túl a chipset, de persze nem biztos.
-
Tomcar
csendes tag
Sziasztok!
A segitségeteket szeretném kérni. A gépem rendszeresen kikapcsol dvd írás, internetezés, és egyéb más művelet közben. A kikapcsolás van amikor úgy történik, hogy nem tudom visszakapcsolni, csak ha áramtalanítom pár percre a gépet, de van amikor azonnal újra tudom indítani. Voltam vele garanciális javításon, ahol először a dvd írómat kicserélték, majd másodszor azt mondták, hogy 3 nap folyamatos tesztelés során nekik nem jelentkezett ez a hibajelenség. Igazából teljesen tanacstalan vagyok, hogy mi lehet a probléma.
A gép adatai.
MSI K9N ULTRA Alaplap
AMD X2 4200+ processzor
Kingston DDR2 800 Mhz memória (2*1gb)
Samsung SATA HDD
NEC DVD író
Chieftec 450w-os táp
MSI 7600GT (passziv hűtésű) VGAElőre is köszi a segítséget.
Üdv
Tomcar -
TomBoy1986
veterán
Megrendeltem az MSI K9A2 CF-et, s hozzá egy BE-2350-et. Úgyhogy mostantól hugomnál tanyázik ez a kis lap
-
TomBoy1986
veterán
Az utolsó mondat igaz rám
Az első Athlon óta Athlonom van (előtte volt Pentium 233MMX és 433-as Celeron), de azóta Athlon 900 => 1200 ; Athlon XP 1700+, 2200+, 2800+, Athlon64 X2 4200+ és aztán jön a Phenom 9500 reményeim szerint.Az 5000+ BE egyébként elgondolkodtatott, mert nyernék vele a mostani csúcshoz képest kb. 500-700MHz-et, de az XT-n már vajmi keveset segítene szerintem. A Phenom meg tovább jó - talán.
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #868 üzenetére
A PH-s teszt alapján egy 9500-as Phenom max 2950Mhz tuningra volt képes ami valljuk meg nem több mint egy Brisbane vagy Windsor procié.
Ha már alaplapot is venni kell, akkor szvsz jobb választás egy intel proci.
Ha márkahű vagy akkor nem szóltam.
-
TomBoy1986
veterán
Láttam CPU tesztet, ahol 1v1-ben álltak egymással szemben, s tudom, hogy nem egetrengető a különbség a K8-9 és a K10 között, de ha már fejlesztek 2magosról, akkor valami olyat szeretnék, ami esetleg meg is éri a ráfordított keretet.
Ezért gondoltam a 9500-ra - főleg a tuninglehetőségek miatt.
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #865 üzenetére
Én azért vettem Brisbane procit, mert sejtettem hogy a sima AM2-es lapok nem fogják kezelni a Phenomokat.
Ha legközelebb procit cserélek biztos hogy Intelt veszek.
Ne hogy azt gondold hogy a K10 az sokkal gyorsabb mint egy Brisbane.
-
Kareszovics
addikt
válasz
TomBoy1986 #865 üzenetére
Cimborám megoldja!
Mivel iszonyatos márkahű (INTEL + NVIDIA nála = multi-g3ci), ezért elhatározta, hogy egyenként fog szépen mindent cserélgetni...
Hátha neki ez így jó.
Én szeretnék egy erősebb alapot (lásd Intel); a vidkártyával meg megvagyok elégedve!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Kareszovics #864 üzenetére
Én meg nem tudom, hogy mit csináljak, mert nem akarok sokat most rá költeni (5000+ Black Edition van 26K-ért), de nem lenne akkora előrelépés, mint amekkorát szeretnék...
A Phenom meg most még drága ahhoz, hogy meg tudjam venni - illetve meg akarjam venni. Na meg akkor kell egy másik alaplap...
Ami azt hozza, hogy lesz egy felesleges... ááá bonyolult..
-
Kareszovics
addikt
válasz
TomBoy1986 #863 üzenetére
Pedig a legfrissebb Phenom tesztnél még gondolkodóba estem, hogy nem kéne váltani...
-
TomBoy1986
veterán
-
TomBoy1986
veterán
válasz
tibcsi0407 #861 üzenetére
Akkor nem tudsz mit csinálni, csak egy másik BIOS verzió segíthet. Tehát nem a CPU instabil, hanem a lapban nem frankó valami. Próbálgass másik BIOS verziókat.
-
tibcsi0407
félisten
Sajnos az fsb-vel nem tudok 216 fölé menni,bármit csinálok.Ha 217-re állítom egyszerűen nem kapcsol be a gép.Spread spectrumok kikapcsolva,ht 800-ra állítva,a memnek is adtam egy kis feszt.Ha visszaveszema szorzót 12-ről 11-re,akkor sem működik 217-en.Valami ötlet esetleg???
-
tibcsi0407
félisten
Annyi,hogy régebben amikor felhúztam,akkor játék közben néha zizis lett a képernyő,mintha a kártyát húznám.Mondjuk az is fel van húzva,de csak D.O.T.-al és ha a proci nincs felhúzva,akkor nem csinálja ezt több óra játék után sem.Arra gondoltam,hogy lehet a pci-express is megy felfelé,de arra nincs beállítási lehetőség a biosban.Esetleg annyi,hogy auto disable pci clock,de az nem tudom,hogy jó-e.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
TomBoy1986 #858 üzenetére
Sajnos a bios csak 1,4-ig engedi max.De mindig többet kap,ezt annyira nem értem.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
tibcsi0407 #857 üzenetére
Biztos, hogy ki. Szerintem 2800MHz-nek meg kell lennie (már csak azért mondom, mert az enyém is megy ennyit).
De 1.5V-nél több feszültséget ne adj tartósan a CPU-nak.
-
tibcsi0407
félisten
Sziasztok!Egy nagy kérdésem lenne,szerintetek ebből a prociból ki lehet ennél többet sajtolni,ha igen,akkor hogyan?
A gép paraméterei:Msi k9n4 ultra(1.6-os bios ettől újabbal sajna tiltja a tuningot)
Athlon x2 4600+
Geil ultra ddr2-800 2X1Gb
MSI 8600gtKöszi!
-
Dantor
csendes tag
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni.
Pontosan nem emlékszem hány beállítást próbáltam végig, olyan 4-5 napom biztos ráment.
667-es Kingmaxok, hivatalosan 5-5-5-15 / 2T van megadva nekik 1,8V-al.CPU/LDT SS-t alapból disabled-en tartom. Próbáltam bekapcsolgatni is, de mivel akkor is kikapcsolt visszaraktam és azóta is úgy van.
Az idegesít hogy _CSAK_ akkor kapcsol ki a gép amikor nincs rá oka!
Ha csak browseolok, tölt a torrent meg olvasgatok, esetleg filmet nézek, akkor.
Ha orthos-t, vagy bármilyen más játékot futtatok akkor semmi baja és viszi vígan a 2900mhz-et is, memóriák meg valahol 800 körül futkosnak, nem emlékszem pontosanJelenleg tüneti megoldásnak Orthos-t 1-es prioritással futtatom, így nem zavarja be a netezést. Igaz, a proci pörög, de így is csak 46 fokig megy fel.
Ha játszom természetesen kikapcsolom. -
Joshi
titán
A Hypertransport probléma nálam eddig minden biosnál fennállt, ebből a szempontból talán a 3.5 és 3.9 a legstabilabb viszont leállást nem okozott. A 3.6-3.8-as biosig nem is tudtam 3x fölé rakni mert egyszerűen nem állt fel a rendszer, a 3.9-es ilyen szempontból tökéletes.
A memóriákról nem nagyon beszéltél, látom hogy 667-sek milyen időzítésű és gyártmányú ramok és milyen beállítással használod őket?
Amennyiben cl4-es ramok(pl. corsair XMS2 széria nekem ilyenek voltak) akkor én ilyen beállításokkal próbálkoznék:
3.9-es bios
Ramok 667Mhz-en 2T időzítések autón
HT 4x-en(800)
FSB 230Mhz-en
CPU szorzó alapon tehát 13,5-en
Adjust CPU Voltage (V) +0,15V-on
Spread Spectrum Configuration=>CPU/LDT Spread Spectrum Disableden legyenHa a ramok cl5 modulok, akkor mindenképpen vissza kell osztani 533-ra. Ha így stabilnak mondható a rendszer akkor emelheted az FSB-t, de ha elkezd újraindulni a gép akkor vissza kell osztani 533-ra a ramokat.
Sok sikert.Ja és még valami, külön keresd meg a CPU és Memóriák végét vagyis elsőre oszd vissza a ramokat 533-ra és így húzd a procit majd fordítva.
Ha továbbra is újraindul akkor szedd ki a CPU-t, Ramokat, VGA-t és határozott mozdulattal rakd vissza őket természetesen amennyire csak lehet óvatosan. -
Dantor
csendes tag
Okoskodhatok én itt, hogy a plusz feszültség megoldotta, de mégsem.
Úgy tűnt, hogy minden szép és jó, ám ma reggel ismét kikapcsolt a megemelt feszültségek mellett is.Észrevettem, hogy az alaplap általában hibaüzeneteket is dobál: Hypertransport Sync Flood Error.
Mielőtt arra gondolnátok, nem járatom 1200mhz-en a HT-t, először levettem 4x-esre a szorzót, majd az ismételt kikapcsolás után 3x-ra. Lényegtelen, leszarja.
Rákeresve a hibára googlen mit ad Isten, _csak_ msi nvidia 570-es alaplapokkal van ilyen probléma.
Kipróbálom még egy barátom gépében, ha ott is csinálja akkor a processzor még garanciás, ha nem akkor jön egy új alaplap. -
Dantor
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #848 üzenetére
(term. 240-es fsb-hez visszavettem a ht-t is, anélkül el sem indul)
A +0,15V-al kap (Everest szerint) 1,38-1,42V-ot a proci.
Ez nekem gyanús, hiszen akkor eredetileg olyan 1,23-1,27V-ot kellene kapnia, én pedig úgy tudom hogy az alapfeszültsége 1,35V.
A super pi is lefutott közben (pont 30percig gyűrte 32M beállítással), proci 44°-nál nem lett melegebb.frankie79: WinXP SP2, és a chipsetre én is gondoltam (volt már, hogy felment 55°-ra), raktam rá egy kicsi ventillátort, azzal 35° körül tudtam tartani, de miután ettől függetlenül kikapcsolgatott inkább leszedtem ne fogyassza az áramot feleslegesen
TomBoy, nagyon szépen köszönöm a segítséget, fesz emelésre egyáltalán nem gondoltam, maximum csökkentésre. DVD-írót meg veszek valamilyen SATAsat és kész
-
TomBoy1986
veterán
A Spread Spectrumokból csak a CPU-nak kell disableden lenni a húzáshoz. Szerintem az alsó kettőt kapcsold be.
A maghőmérsékletekkel ne foglalkozz, én is csak a CPU-t szoktam nézni (bár a SpeedFanban).
240-es FSB-hez már ajánlott a 4x-es HT, mert az okozhat viszont leállást. Nálam volt a túl magas HT miatt ilyen gond.
BIOS-hoz:
Akkor még én nem próbáltam ki a 3.9-et. De most megtettem, s azóta használom is. A 3.5-ös is jó, azt tartom továbbra is. -
frankie79
csendes tag
Nekem is lenne 3 öletem, hátha segit:
- lehet, hogy vmi gond van grafkártya driverével, esetleg azt frissiteni vagy régebbit visszatenni
- chipset nem meléegszik-e esetleg tulságosan?
- C&C be/ki kapcsolni
Közben még azt is megirhatnád milyen oprendszer alatt csinálja mindezt? -
Dantor
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #844 üzenetére
24 pines, legalábbis nincs az alaplapon még hely ahová dughatnék bármit is
Molex csatlakozó most csak azért nincs rádugva, mert lehúztam hátha az a baj.
Most adtam neki +0,15V-ot, de gondoltam csapjunk a lovak közé és 240FSB (tudom itt nincs ilyen, de nem jut eszembe hogy mi van)
Bios-verzióból 3.9-es volt fent, most visszaraktam a 3.5-öst, mivel pár hsz-el ezelőtt azt ajánlottad, mint legstabilabbatSpread Spectrumokat még megnézem... Most mindhárom Disabled-en van (amúgy ha akármelyik is Enabled, nem lehet húzni a procit, fogalmam sincs hogy mit csinálnak)
kircso13: jelenleg a 240x11,5-en megy a proci, Everest szerint 1,38-1,42V-ot kap.
Super_Pi fut éppen, most 44°-ot ír cpu-nak, de az 1. mag 22°, másodikat meg 28°-nak írja -
TomBoy1986
veterán
Húha...
Akkor most azt mondod, hogy IDE nélkül is kikapcsol...
Néhány ötlet:
- 24pines táp helyett csak 20 pin van rádugva
- kiegészítő PCI-E melletti csatlakozó nincs áram alatt (mármint a molex)
- kevés feszültséget kap azon az alapórajelen valamilyen oknál fogva a CPU
- rossz BIOS verzió (próbáld a legújabbal)
- Spread Spectrum beállítások a BIOS-ban (próbáld kikapcsolt és bekapcsolt állapotban)
- tápA VGA 2D-s módját nem tudom, hogy mivel szabályozod, de szerintem amiatt nem kellene kikapcsolnia - szerintem.
-
Dantor
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #842 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm! Én is gondolkoztam ezen, de akkor is marad sajnos pár gond.
Jelen pillanatban nincs semmilyen IDE eszköz a gépemben, csak egy SATA-s vinyó.Alapórajelen járatva a procit azonban így is kikapcsol 10-15 perc után.
Két dolog érdekes:
-mhz-től függően bírja jobban. alap 2300->10-15 perc. húzva 2800->5perc. viszont 200x10, azaz 2000mhz-en (11,5 helyett 10-es szorzóval) megy szépen.
-jelenleg a Supreme Commander-t nyüstölöm, mind prociizzasztó játékot.
nos, felhúzva 240x11,5-re 3 órát bírtam vele játszani, mikor meguntam és kiléptem, de kilépés után alig egy perccel ismét kikapcsolt..ebből egyenes következtetés, hogy talán a VGA 2d-s módjával van a baj.
no de akkor miért _csak_ ezzel a procival csinálja?! -
TomBoy1986
veterán
Volt egy ilyen hiba, az alaplap kezdeti periódusában, s ha jól rémlik az IDE vezérlő okozza. Próbáltál SATA-s DVD-írót is? Mert ha jól tudom, akkor azzal megy.
Viszont azt javaslom, hogy olvass bele a topic elejébe, mert ez a hiba az első 200 hsz-ben tuti benne van.
Visszaolvastam neked, s itt találtam megoldást: LINK
-
Dantor
csendes tag
Sziasztok!
Végignyálaztam már pár, a gépemben található alkatrészekről szóló topikot, de itt találtam egy lehet hogy érdekes infót.
Először a problémám:
új procit vettem, eddig 3500+ volt (orleans magos asszem), most pedig egy 4400+-os brisbane.
Alapórajelen, mindenféle tuning nélkül néha fogja magát és kikapcsol a gép, illetve minden dvd-írásnál is ugyanez a tünet.Nem memória hiba, memtest86 3 órán át hiba nélkül futott.
Nem táphiba, mert FSP350W-al is ugyanúgy csinálja, mint egy 450W-os Chiefteckel.
Vidkarim ddr3-as 7600gs, nem hiszem hogy ennek lenne baja.
(procin egy AC64 Freezer Pro van, fogásra is csak langyos)3.9-es biosom van, elképzelhető, hogy 3.5-el normálisan viselkedne?
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #837 üzenetére
Az X2 3800+-al is használtam a 3.9-es verziót és akkor még elérhető volt ez a menüpont.
Végülis nem annyira fontos a szorzóállítás felfele mert az alap 13x-os így nem kell olyan magas FSB-t állítanom és a ramokat is hagyhatom 800Mhz-en.
A pontos maghőmérsékletekről viszont nem ártana infó, de így is megy stabilan 3100Mhz-en max nyáron lejebb veszem.
-
Kareszovics
addikt
válasz
TomBoy1986 #832 üzenetére
PÜ ment!
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #835 üzenetére
Gondoltam hogy a BE proci miatt tűnt el ez az opció.
Talán az újabb biosnál már működni fog a dolog.
-
Kareszovics
addikt
válasz
TomBoy1986 #832 üzenetére
Csak CPU+MB
-
Joshi
titán
válasz
TomBoy1986 #830 üzenetére
Nekem egy K9N SLI-2f lapom van ami megegyezik az Ultrával és én is frissítettem a 3.9-es biosra az X2 5000+ BE proci miatt. Kérdésem az lenne, hogy nálad elérhető a biosban a Cell Menu=>CPU Frequency Configuration menüpont? Mert nálam ez eltűnt valószínűleg a BE proci miatt ahol a szorzó lenne állítható.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Kareszovics #831 üzenetére
Láttam, hogy váltani akarsz Intelre...
Egész konfig csere lesz, vagy csak CPU+MB? -
Kareszovics
addikt
válasz
TomBoy1986 #830 üzenetére
Ez szép!
Akkor annakidején valamit csak én csináltam rosszul.
-
TomBoy1986
veterán
Tapasztalataim a 3.9-es BIOS-szal:
Lassan egy hete használom már a 3.5-ös helyett a 3.9-es BIOS-szal a gépet, s elégedetten. A tuningban nem gátló tényező nálam:
KÉPSőt, képes volt elindulni 2800MHz-en is a gép, s felállt a windows, de ekkor már nem volt stabil. Erre a 3.5-össel nem volt képes.
Végre korrektül írja ki a CPU órajeleket is, mivel eddig BIOS-ban és indításnál is mindig hozzáadott 11-12MHz-et a valódi órajelhez. Nos a 3.9-essel ez megszűnt.
A HyperTransport órajele sem korlátozott, mint ahogy a 3.5-ben sem - ellentétben a 3.6-ossal.
Ventillátorfordulatszám-szabályozás hibátlan és a C'n'Q is jól működik. Szintúgy az energiagazdálkodás (készenléti üzemmód - S3).
Tehát csak jót tudok róla mondani.
-
szjoci
őstag
válasz
Kareszovics #828 üzenetére
tts-nél. nagyon korrekt tag
-
szjoci
őstag
válasz
Kareszovics #826 üzenetére
itt egy kép a borda+vga kombómról, így felpakolva szerintem simán elfér akármilyen kártya mellett (gondolom nem foglal el 3 slotot a vkártyád + a hűtése)
ha érdekel a pontos méret este otthon megmérem
-
szjoci
őstag
az én chipsetemen egy thermalright HR5 sli/ifx teszi a dolgát elég hatékonyan (passzívan éppenhogy langyos, kézmeleg a borda). Bátran merem ajánlani ha tudsz áldozni pár ezrest a célra
-
szacsee
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #823 üzenetére
Már mindegy, elvitték a gépet, természetesen volt egy kis bibi vele...
A lényeg, hogy megy minden a 3.9-el, tuning nincs, stabil a QnQ-val, igaz jó kis lap kis hibákkal.
Azok meg arra valók, hogy átlépjük őket.. a chipset melegedésére gondolok itt, amit úgy oldottam meg, mint Te. Raktam rá egy vetnit, azóta minden frankó! -
TomBoy1986
veterán
Tudod, csak éppen floppyn keresztül kellene akkor updateelni, az innen leszedett BIOS-szal.
A 3.5-öst ajánlom én is, bár én leginkább a tuning miatt, de ebben már jó a ventilátorszabályozás is (azaz nem ugrálva szabályoz, hanem sokkal finomabb lépésekkel).
Ezt onnan tudom, hogy rossz volt, mert a 3.0-ást is feltettem kb. 1 hónapja, s abban két fordulatszámot ismert, a 900RPM-et és a 2000-et
Pedig abban mégjobb a tuning
-
szacsee
nagyúr
válasz
Kareszovics #821 üzenetére
Kösz!
Nincs tuning, milyen problémák vannak vele?
Live Update csak ezt látta, hogy tudnám downgradelni? -
szacsee
nagyúr
válasz
Kareszovics #819 üzenetére
Kösz!
Jelenleg egy koró intel ventijét akasztottam a hűtőbordára.
Most a 3.9-es Bios-t tettem fel, majd elválik mi lesz.
Jó lap lenne, csak van egy-két zavaró dolog benne, az egyik a chipset hűtés, a másik a mosfet hűtő hiánya. -
Kareszovics
addikt
A gyáriszámot lövésem sincs hol olvasod le.
-
szacsee
nagyúr
Hali!
Ismerősömnek javítom a lapját lenne egy két kérdésem:
A szériaszámot az alaplapról le lehet olvasni? Hol?
Mivel lehet hatékonyan lehűteni a chipset-et? Ki mit ajánl erre a célra, ami hatékony és nem túl zajos?
Köszönöm a válaszokat!
Fontos lenne! -
GazRic
senior tag
válasz
Kareszovics #816 üzenetére
Fasza!
-
Kareszovics
addikt
-
GazRic
senior tag
Használ valaki ezzel a lappal valamilyen Black Edition CPUt?
-
Joshi
titán
válasz
Kareszovics #812 üzenetére
Végülis két dolog nem működik, a szorzóállítás és a hőmérséklet valós értékének kijelzése.
Tuningolni tudom a procit az FSB állításával, de nem tudom a jó hőmérsékleteket és így 3Ghz fölé nem merek menni.
Nincs más hátra mint várni az újabb biosra, de mivel a 3.9-es most jött ki így még szerintem eltart egy darabig amíg lesz ennél is újabb.
-
Kareszovics
addikt
Sajnos nem vagyok szakértő, de az alábbikat tudom mondani:
Clear CMOS vagy
újra rakni a BIOS-t (én teszteltem ezt a 3.9-et sajnos kevés sikerrel) vagy
először próbáld visszavenni a HT-t és úgy indítani, majd fokozatosan beállítgatni a saját szád íze szerint a dolgokat.Én magamtól ezeket csinálnám, sajnos többet nem bírok segíteni.
Sok sikert Neked!
Ui: lehet én vok lamer,de úgy hallottam, hogy Brisbane-ok amúgy sem igazán jól mérik a hőmérsékletet.
-
Joshi
titán
válasz
frankie79 #810 üzenetére
Nekem egy K9N SLI-2f lapom van, lényegében ugyanaz mint az Ultra és sajnos hibásan ismeri fel az X2 5000+ Black Edition procit.
A legújabb bios(v3.9) van fent amitől hivatalosan ismernie kéne a procit. A maghőmérsékletek rosszul írja ki és a biosban nem lehet állítani a szorzót ami a lényeg lett volna.
Help!
-
frankie79
csendes tag
Az a lap K9N4 Ultra 2F. nForce 500 és minden amit a link alatt ir. A topicon foleg K9N Ultra 2F lapokrol beszelunk. Ugy emlexem hogy megbeszeltük hogy az Ultra utani F ill 2F csak valami érthetetlen gyartói játék a megnevezésekkel. A hangsuly a K9N utáni 4-es számon van, amitöl az egy egészen más alaplap lesz.
-
Bruni15
csendes tag
Hello.
Ez a lap [link]
Ez melyik? nForce 500at írnak, és 2 DDR2 slot. Ez akkor az Ultra -F lehet vagy az Ultra 2F? -
Kareszovics
addikt
válasz
TomBoy1986 #807 üzenetére
Na rendbe jött.
Mindent úgy állítottam be ahogy kell, csak éppen HT600-al, ezzel elindult, majd restart és HT800. Már pedig kezdtem beszarni
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Kareszovics #806 üzenetére
-
Kareszovics
addikt
válasz
TomBoy1986 #805 üzenetére
Már 220-ra feltornáztam
Ha nem fog menni akkor jössz egy alaplappal
-
TomBoy1986
veterán
válasz
Kareszovics #803 üzenetére
Köszi, hogy megnézted, s sajnálom, hogy nem működik egyből újra, de biztos vagyok benne, hogy fog
-
Kareszovics
addikt
válasz
TomBoy1986 #798 üzenetére
Meg se próbáld feltenni ezt a BIOS-t
(én is rakom majd vissza a 3.5-öt)
- HT nem megy, amint beállítottam és újrabootolt volna azonnal elszállt; Insertes újraindítás
- 10x220-on próbáltam indítani; fejlemény lásd fentebb
- ezt a ramos dolgot már meg se akartam nézniTuning 236*11 1.35V HT 800 RAM800 elsőre kifagyott, másodjára betöltött, de valamit baszott a vidkarinak, mert szétdobta a képet
BIOS 3.9 NEM JAVASOLT!!!
-
meszi3200
csendes tag
Sziasztok
Az alaplapom/K9N ultra 2F,és ProciAMD 6000+,2x1GB 800MH OCZ
Bios frissitést csinált rajta a barátom ,én nem mertem, a 3.9-est tette fel
A gondom a következö:ha konvertálok filmet mindig ujra indul a gép
a dvd irok a bevezetönél kifagynak,de olvasni tudnak
ezeken kivül minden müködikA segitséget előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Battlefield 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Path of Exile 2
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Nikon DSLR topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10310U
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest