- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
ielektros
senior tag
válasz
kraftxld #1355 üzenetére
AAAAA nem hülye vagyok hanem Tamás.
Teljesen egyetértek veled. De saját cégnél saját szerveren saját szabadidőmben nem úgy számolok mint ahogy te mondod. Amúgy én is elég jó példa vagyok ennek a képletnek az alkalmazására. Egy olyan cég amelyik hasonló területen mozog nem veszít semmit ha megismer kicsit egy Exchange 2016 Servert közelről. A különbség az, hogy eddig nem én buzeráltam hanem kolléga.
Mivel van Action Pack-ünk így minden új gépen ott a Win10 Enterprise + Office 2016 ami win7 ú office 2010 óta működik nálunk ebben a felállásban. Nem nagyon hiányzik az online függőség. A másik pedig, hogy a legtöbb ügyfelünk hallani sem akar a cloud-ról. A németek sokszor marha macerásak ilyen dolgokban. És én is jobban szeretem ha a cuccaink nálunk vannak tárolva az LTS ügyfél backup-októl a mail-ekig.
Azért mondtam, hogy lesz FIX IP. Addig amíg nincs nem okoz gondot mert "párhuzamosan" használjuk a régivel.
-
ielektros
senior tag
válasz
kraftxld #1353 üzenetére
Hat egyelore megy az iPV4 is de en ugy fogtam fel a dolgot hogy az is egy lehetoseg ha regisztralt domain AAAA rekordja dikert a szerverre mutat iPV6-al.
Nem akarom en magam szopatni de 365-ot nem akarok hasznalni. Managed Exchange is osszesen 200-300€ lenne havonta... Ennek semmi ertelme jelen esetben. Amint a VDSL itt lesz akkor mar van FIX ip is. Addig meg megoldom a no-ip Mail Reflector szolgaltatasaval (igy 7 napig nem veszik el a mail). De ezert van meg teszt uzem
Majd kiderul. Mindenesetre ertem miert mondod de amerikai cloud-ba nem koltoztetek semmit.. Az europai meg egyelore nincs kesz es hat jah. Az is egyelore hadilabakon all nalam. Nonszensz szamomra penzt adni erte es az atlanti alatt atkuldeni ide oda minden fontos ugyfel ceges es egyeb adatait naponta tobbszor. Szerver amugy is a szekrenybe raadasul most kapott meg RAM-ot meg hattertarat uj SSD-t stb. Meg amugy is kolegak jol beveszik amikor azt mondom, hogy dolgozom az AD-val vagy a User Policy-t buzeralom.
Addig legalabb beken hagynak mert felnek, hogy kulonben leall a levelezes.
-
ielektros
senior tag
válasz
kraftxld #1351 üzenetére
Hasznaljon a rosseb
brd: koszi az infokat.
Az exchange-en kivul kell meg egy halom szerver oldali cucc es igazabol ezert akarom ezt is akkor mar helyben megoldani. Amugy erzesem szerint sikerult mert ipV6 cimunk az fix. A domain szolgaltatonal meg AAAA rekordnak beallitottam a fix ipV6-ot. Egyelore teszt uzem van de eddig nincs gond. Majd a hetvegen mar azert tobbet tudok a stabilitasrol.
-
ielektros
senior tag
válasz
deminos #1348 üzenetére
Persze. Kozben eletre kelt minden es a fejemben is kitisztult a kep.
Send connector oldalon smart host kell a kuldeshez. Logikus de valahogy ezt sem lattam elsore. A dinamikus ip tartomany altalaban blokkolva van mindenhol es szinte lehetetlen dinamikus ISP altal osztott IP tartomanybol szerverkapcsolatot letesiteni. "Blacklist". Igy egy smart host-nak keresztelt sima SMTP-vel a kuldes TLS-el megoldodott. Fogadasi oldalon sok volt a barkacs de mostmar mukodik ez is.
NO-ip.com -on van a dinamikus DNS "hostolva". A regisztralt nem ddns domain MX rekordjat atirtam a ddns cimre. mxtoolbox-al csinaltam egy MX lookup-ot es lattam, hogy a ddns cimre mutat. Szuper. Aztan ugyan ittt (mxtoolbox) egy smtp teszt szepen mutatta, hogy mi a tovabbi problema. Pl, hogy a 25-os portot a pfSense-ben total hibasan iranyitottam at.
Egyszeruen elgepeltem egy beallitast. Atiranyitottam a portot es itt jott a turelemjatek. A Queue mindnhol ugye fullon volt a probalkozasokkal email ki es be. Ez meg ugy jott mintha kihuztam volna a dugot a kadbol.
Par percig semmi nem tortent de az mxtoolbox mindn OK-nak mutatott. Aztan kozben telefon is csorgott igy nem bizeraltam az exchange-et. Aztan 5-8 perc mulva a monitorra neztem es jottek befele a levelek ezerrel
Azota van orom es boldogsag....
Holnap telepitem az eles rendszerre de egyelore nem tudom eldonteni, hogy mi a jobb nekem. Ha a lokal domain megegyezik a ceg web domian cimevel vagy nem. Nincs benne tapasztalatom, hogy mi a kezesebb es "jobb" megoldas.
-
ielektros
senior tag
Nincs FIX IP sajnos. Modem ujrainditas utan 99%-ban az elozo IP-t kapom vissza. Ez itt nemetorszag. Vacak internettel es katasztrofalis support-al. A varos kozepen meg rengeteg hazban 10Mbit ADSL is jonak szamit. Videken meg rosszabb a dolog. Dedikalt "vonal" 1500euro. Havonta...
Ezt kaptam ajanlatnak 100/100Mbit-re. Kafa.
Segitenel, hogy fentebb vazolt sema eseten milyen beallitas az amit te elkepzelsz? Mert igazabol en mar azt sem tudom amit eddig tudtam
Egy rohadt emailt nem voltam eddig kepes fogadni. Ennyire nem lehet rossz.
A regi szerver mashogy mukodott mert az egy EX 2003-volt. Oda kollega vasarolt valami csoda connectort amivel a webhosting cegnel levo email fiokokat szinkronizalta be exchange-be. Kollega mar nincs a cegnel es a connector keszitoje mar nem letezik. A regi szerverre meg alig merek bejelentkezni is rdp-n mert az alaplapon minden kondi pupos es a redundans tapok kozul egy elhalalozott. Szerintem mar minden perc ajandek
-
ielektros
senior tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni mert nagyon nem látom a fától az erdőt.
Exchange server 2016 send / receive connector szívás.
Adott egy új hardver pár hete raktam össze (semmi milliós cucc, xeon e3-1231v3 32GB RAM etc.)
2012R2 Datacenter host,
2012R2Std a Domain controller
és egy külön 2012R2Std az exchange servernek. AD működik..
A cégnél 2016 végéig sajnos nem tudunk normális internetet szerezni csak amolyan lakosságira van lehetőség. (dinamikus IP stb.) Dual WAN pfSense Router 1x 100/12Mbit "tv-kábelnet", 1x 16/1Mbit (ez januártól VDSL lesz 100/40). Lényegtelen.Küldés működik a web hosting cég SMTP szerverén keresztül. Direktben nem mert a dinamikus IP az mindenhol "blacklikst"-es. De ennek nem látom hátrányát. Ha lenne valami kérlek jelezzétek.
A gondom, hogy sehogy nem jutok dűlőre az MX beállításokkal és az MX rekordok kuszaságával és az egész email fogadás szisztémájával.
A séma a következő. (Az adatok és a domain valósak annyi, hogy nem a céges domain hanem a teszt domain ilyen célokra mint ami most van ha majd minden ok és értem akkor implementálom a céges környezetbe).
local domain: ierobot.de
regisztrált domain ierobot.dedinamikus IP pedig egy valami.ddns.net címre updatel.
És itt már nem jutok egyről a kettőre. Én már semmit nem értek ezért nem szeretném leírni, hogy mi mindent próbáltam ki mert nem akarom senkinek a friss gondolatait megvezetni.
A local domain természetesen megváltoztatható nem ragaszkodom ebben a formában hozzá.5 nap alatt egy évet öregedtem ezért (is) minden segítséget nagyon köszönök előre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest