- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
válasz
A_ScHuLcZ #772 üzenetére
Beállítod a full access-t Lakatos Jóskának (admin) Kiss Béla fiókjár.
Belépsz a https://exchange.falubelimulato.hu/owa címen mint Lakatos Jóska
Fogod, beírod Kiss Béla user nevét vagy email címét az owa url mögé, tehát:
https://exchange.falubelimulato.hu/owa/kiss.bela@falubelimulato.hu -
kraftxld
félisten
Az SBS-ben lévő POP3 connector egy hülyén megírt script miatt a legalacsonyabb értékeket veszi a receive connectorokból, tehát ha a többit módosítod de a faxot nem akkor pop3-on nem változik a max email nagyság. Elszarakodtam vele pár órát még SBS 2008-ban amire kimazsoláztam, hogy ez a gond. Remélem a fejlesztő felmenőági rokonsága azóta is csuklási rohamokkal küzd
-
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
Megjelent az Exchange 2010 SP2:
[link] -
kraftxld
félisten
Na, fasza, kinyírták Kenny-t:
[link]Akarom mondani lehúzták az Exchange 2010 SP1 hosting mode-ját. Eddig arról ment a propaganda, hogy ne hekkelt rendes Exchange-t használjunk, mert a /hosting a tuti megoldás, erre most meg visszaváltanak. Még jóhogy van folyamatban van 3 ilyen projectem ahol a kókányolt Exchange-ről mennénk át /hosting mode-ra.
-
kraftxld
félisten
válasz
macimeister #689 üzenetére
A szolgáltató úgyis azt mondja, hogy minden oké, kézzel kell lecsekkolni az mx rekordokat, mert nem frissítik automatán ha változik.
Amúgy sose értettem mi ez a nagy titkolózás, a domain név ismeretében bárki kiderítheti az mx rekordokat 10 sec alatt, különben levelet se tudna nektek küldeni
-
kraftxld
félisten
válasz
macimeister #687 üzenetére
A külső domain név általában nem nálad van.
Mi a domain név és mi az új publikus ip? -
kraftxld
félisten
válasz
macimeister #685 üzenetére
Ugyebár megnézed, hogy a kispistakft.hu domain-hez milyen mx rekord tartozik a szolgáltatónál ahol a domain van. Ez mondjuk mutat a mail.kispistakft.hu címre.
mail.kispistakft.hu a külső dns-be mutat mondjuk a 23.53.44.65 -os ip-re, de a szolgáltató időközben módosította a fix? ip-t 54.23.65.11-re.
A dns-ben átírod a mail.kispistakft.hu-hoz tartozó a rekordot 54.23.65.11-re, és elkezdenek befele jönni a levelek.
Ez csak akkor érvényes ha nem használsz hosted antispam-et. -
kraftxld
félisten
válasz
macimeister #683 üzenetére
Megnézed, hogy a domain mx rekordja hová mutat, majd azt az ip címet összehasonlítod azzal a publikus címmel amin bejönnének a levelek. Ha a kettő nem egyezik és nem használsz hosted antispam-et akkor meg is van a gond.
-
kraftxld
félisten
Volna nekem is egy kérdésem:
Következő a konfiguráció:
abcd.com domain, egy laza cégszervezeté különálló független irodák, de központi levelező szerver ahonnan csak POP3-al érem el a leveleket.
A jelenlegi felállás: kozponti szerver => POP3 => Outlook a gépeken => Outlook benyomja egy ost-be a file-okat ami a helyi exchange profiljához tartozik, így visszanyomja a leveleket a helyi Exchange-re.
Amire át szeretném őket rakni:
központi szerver => POP3 conector => helyi Exchange szerver => Outlook, mobil telefonok, stb.
Ez eddig sima ügy, de ha az Exchange-n felveszem az abcd.com domaint akkor csak a helyi szerveren lévő emberkéknek lehet levelet küldeni. Olyan beállítás kellene, hogy ha nem tudja helyileg kézbesíteni a levelet, dobja tovább a központi szervernek smtp-n.
Exchange 2007-2010 alatt meg tudom csinálni, de 2003 a lelkemÖtletek?
-
kraftxld
félisten
Exchange 2010 SP1:
Konzol nem indul el a management host-on:
"the operation couldn't be completed because a change occurred in the remote forest"
Ismét igencsak informatív hibaüzenet.
Megoldás: azonos rollup update-re kell hozni a management host-ot mint a szerverek. -
kraftxld
félisten
Keresek olyan valakit sürgősen aki penge módjára vágja az Activesync-et Exchange 2003 alatt. Fizetek is érte pénzt ha megold egy gondot.
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #634 üzenetére
Igen, de ha ugyanazt az 5 megás emailt kiarchiválod 99 helyi postafiókból és megmarad 1-be nem fog fog 495MB-al csökkenni a store mérete defrag után, hanem marad ugyanakkora.
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #631 üzenetére
SIS miatt szerintem.
Gondolom az archivált mellékletek nagyrésze megvan másnál is aztán nem csökken store méret. -
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
Van itt olyan valaki aki rendesen beállított Unified Messaging-ot Exchange 2010-ben IP PBX-el? Számomra még elég káosz az egész aztán pár tipp jól jönne.
-
kraftxld
félisten
válasz
VectraZo #619 üzenetére
Mivel másik SID-el lévő gép account-ja volt benne a csoportban azért nem működött.
Ha /recoverserver opcióval telepíted újra akkor nincs ilyen gond, de én a helyedben leszedném, ADSI edittel pucolás, OU törlés, majd tisztán újratelepíteném. Ez jelenleg kb mint egy időzített bomba megy, bármikor eljöhet jogosultság, egyéb gond amit csak vért izzadva lehet megcsinálni. -
-
kraftxld
félisten
válasz
VectraZo #615 üzenetére
Így már elég bajos a helyzet. Az Active Directory-t kipucoltad ADSI editorral az első telepítés után?
A számítógépfiók benne van az Exchange Domain Servers csoportban?
Ha nincs, és berakod, majd újraindítod az exchange szervert akkor esetleg működni fog, de ez csak vért izzadva lesz szerintem 100%-os környezet, bármikor előjöhet hiba az első félresiklott telepítés miatt ha nem volt kipucolva az AD. -
kraftxld
félisten
Exchange 2010 SP2 infók, valamint már lehet menni Exchange 2010 MCM-re a 3 hetes intézeti kiképzés nélkül
[link]
Szerintem marhaság, pont a lényeg a 3 hetes intenzív tanulás Redmondban. -
kraftxld
félisten
Haladó kérdés
Exchange 2010 SP1, hosted mód telepítés.
Hogyan lehet megoldani a host-olt cégek közötti levélforgalmat?
Itt van egy módszer: [link], de nem akarok matyizni powershell-ben ezzel mikor új cég kerül a képbe.
Ötlet egy univerzális megoldásra? -
kraftxld
félisten
Ha Outlook Anywhere-el vagy VPN-en keresztül jön be és rendes RPC-vel kapcsolódik az Outlook amivel a levelet küldi a felhasználó akkor nem érvényes rá a spam szűrő. Csak az anonymous receive connectoron bejövőket nógatja a spam filter, ezért lehet nyugodtan beütni a saját domaint.
-
kraftxld
félisten
Nem kell az SMTP szerver feature, szétakad tőle.
1, Kifele send connector-t kell csinálnod, vagy a DNS alapján az MX rekordok segítségével küldi (ha sima lakossági neted van, kb 99% ,hogy nem megy a spammerkedés miatt le van korlátozva csak a szolgáltatóra), vagy kinyittatod a 25-ös portot, vagy beállítod a send connectorban a smart hostot amin keresztül küldesz, ez általában a netszolgáltató mailszervere.
A POP3-at tessék elfelejteni, kérj domain nevet, álltsd be az MX-et a fix ip címedre, nyisd ki a 25-ös portot és már jönnek is a levelek. -
kraftxld
félisten
Az edge transport nem támogatott SBS-en, ami nem jelenti azt, hogy ne lehetne bekonfigolni, de az úgyis csak spam szűrésre jó. Én tuti nem vennék ezért még vasat, licenszt, exchange-t.
Ha már ennyire biztonság izé akkor valamilyen hosted spam/vírus szűrő szolgáltató, oda mutat az MX, és a tűzfalon meg lekorlátozod a 25-ös portot csak erre.
Lezárod a 443-as portot is, és már csak a vpn marad. -
kraftxld
félisten
Ennek mi értelme van?
Milyen biztonsági okok miatt kell lezúzni a levelet az egyik szerverről? De ha kívülről arra csatlakoznának akkor lehet nézegetni az üres mailbox-ot.
A kettő meg üti egymást, hogy legyen elszigetelve, de outlook-al elérhető legyen
Sima SBS 2008, Outlook Anywhere, biztonságos, kényelmes, gyors.
Egyszerre nem lehet b@szni meg szűznek is maradni -
kraftxld
félisten
Én is kérdezek.
Exchange 2010 SP1 vs. Android 2.1 témában jártas valaki?
Az upgrade után széthullott a szinkronizáció, és életre kellene kelteni. A technet fórumon meg erre-arra dokumentálva van a dolog, de hályogkovács nem működő megoldásokon és találgatásokon kívül nem sok értelmeset találtam. -
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #547 üzenetére
Exchange 2003/7/10? SP0/1/2/3? Event log? Screenshot?
-
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld #540 üzenetére
Megoldva virtuális exchange-el, arra kell figyelni, hogy a tartomány neve ugyanaz legyen meg az Exch org. névnek is egyeznie kell, különben nem csatolja fel a PF adatbázist.
Élmény volt a 4GB-os adatbázist átrángatni, most meg tolom vissza a PST-t amibe a cucc lett kiexportálva. -
kraftxld
félisten
Közben én is belefutottam ebbe, az MS igencsak faszán megcsinálta, mivel ha magyar nyelvű DC-d van, a service pack string "Szervízcsomag 2" lesz, az meg ugyebár értelmezhetetlen a setup-nak. ADSI edit elő, és a gép tulajdonságainál írd át a Szervízcsomag 2-t a következőre: Service Pack 2. Ha újraindítod a setup-ot aztán jó lesz.
-
kraftxld
félisten
Újabb találós kérdés:
Van egy pub1.edb és egy pub1.stm file-om. Alóla kirugtam az Exchange 2003-at mert migrálva lett 2010-re, de sehogy sem akart rendesen átreplikálni. Meghagytam az adatbázis file-t, van valakinek ötlete, hogyan lehetne ebből visszatolni az adatot az Exchange 2010 public folderekbe? Egy komplikált megoldást tudok (külön virtuál ex2k3, onnan meg kiszedni outlook-al pst-ba majd a másikba vissza, de ez jópár óra), hátha valakinek van ötlete. -
kraftxld
félisten
Hullik a hajam csomókban
Sima SBS 2003 standard, Exchange 2003 SP2.
Egyik felhasználónak adok send as jogot egy másik account-ra. De outlook-ban a következő hiba jön:Your message did not reach some or all of the intended recipients.
Subject: emails
Sent: 30/08/2010 12:51 p.m.The following recipient(s) cannot be reached:
Balazs Engedi on 30/08/2010 12:51 p.m.
You do not have permission to send to this recipient. For assistance, contact your system administrator.
MSEXCH:MSExchangeIS:/DC=local/DC=domain:SZERVERMegnézem, a send as faszán be van állítva. Ha teljes jogot adok, bepipálok mindent, akkor is ez történik. Ha újraindítom az information store-t, eltűnik a jogosultság
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Path of Exile (ARPG)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Léghűtés topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest