- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iOS alkalmazások
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Aktív témák
-
Sipi
addikt
Köszönöm! Ez már az lett volna...:) Nem tudtam, hogy jól értelmeztem-e a doksikat. De akkor juhé, idáig minden stimmt.
Pontosan mi az a quantizer? (Ha tudnám, a következő kérdésem is meg lenne válaszolva: miért nincs értelme, ha quant=1, miért jó a 2, és miért lesz egyre csúnyább, ha nő?)
Ezek szerint: ha konstans bitrátát (vbitrate=xxx), vagyis változó kvantálást használok, értelme van a min és max kvantálás megadásának. Ezzel egyensúlyozhatok a nagyobb méret (kicsi min) és a rosszabb minőség (max nagy) között. Ha pedig konstans kvantálást (vqscale=xxx), ezeknek nincs értelme - ekkor a vrc_maxrate és vrc_minrate nyer értelmet?
A vqdiff (maximum quantizer difference between I or P frames) melyik esetben használható?
A vratetol (filesize tolerance in kbit) melyik esetben használható?
A naq (normalize adaptive quantization) opció melyik esetben nyer értelmet? A leírás szerint a makroblokkokon belüli kvantáláshoz való, értem, mit csinál, csak azt nem, hogy a makroblokkokon belüli műveleteket (lumi_mask, dark_mask, stb.) állandó bitráta vagy állandó kvantálás esetében lehet-e használni.
Azt hiszem, csak ennyi...:)
Még egyszer kösz!
Sipi -
Sipi
addikt
Köszönöm! Ez már az lett volna...:) Nem tudtam, hogy jól értelmeztem-e a doksikat. De akkor juhé, idáig minden stimmt.
Pontosan mi az a quantizer? (Ha tudnám, a következő kérdésem is meg lenne válaszolva: miért nincs értelme, ha quant=1, miért jó a 2, és miért lesz egyre csúnyább, ha nő?)
Ezek szerint: ha konstans bitrátát (vbitrate=xxx), vagyis változó kvantálást használok, értelme van a min és max kvantálás megadásának. Ezzel egyensúlyozhatok a nagyobb méret (kicsi min) és a rosszabb minőség (max nagy) között. Ha pedig konstans kvantálást (vqscale=xxx), ezeknek nincs értelme - ekkor a vrc_maxrate és vrc_minrate nyer értelmet?
A vqdiff (maximum quantizer difference between I or P frames) melyik esetben használható?
A vratetol (filesize tolerance in kbit) melyik esetben használható?
A naq (normalize adaptive quantization) opció melyik esetben nyer értelmet? A leírás szerint a makroblokkokon belüli kvantáláshoz való, értem, mit csinál, csak azt nem, hogy a makroblokkokon belüli műveleteket (lumi_mask, dark_mask, stb.) állandó bitráta vagy állandó kvantálás esetében lehet-e használni.
Azt hiszem, csak ennyi...:)
Még egyszer kösz!
Sipi
Aktív témák
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Linux kezdőknek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- EA Sports WRC '23
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Építő/felújító topik
- Vicces képek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- iOS alkalmazások
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest