Aktív témák
-
Zoltán
őstag
Honlapom őrületes léptekkel fejlődik! [L]http://ak47.tvn.hu[/L]
:)
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
Köszönöm szépen a segítségeteket! Sikerült! A címem: http://www.ak47.tvn.hu/
Már most rém izgalmas az oldal, érdemes megnézni! :) :)
Mégegyszer köszi! -
Ekváádor
őstag
Na sikerült végre?:)
-
Gyuri16
senior tag
-
Gyuri16
senior tag
na megneztem a www.tvn.hu t rogton az elejen ez van irva:
FTP-szerver: ftp.tvn.hu (ftp-kliens szükséges)
tehat kell valami ftp kliens (ftp commander, total commander vagy valami mas)
illetve:
WebFTP: TVNMail => Honlap => WEBFTP menüpont
tehat ha belepsz akkor ott is tudsz feltolteni valahogy biztos szepen meg van csinalva, de olyanoknal altalaban angyobb mennyiseget nem lehet egyszerre, csak egyesevel -
Gyuri16
senior tag
feltoltes szempontjabol a *.html filekat ugyanugy kell feltolteni mint barmi mast, szoval ha kepeket tettel fel, akko a *.html ugyanugy kell.
amit meg tisztazni kell: ftp server a ahova felrakod a cuccot, a akarmi.tvn.hu meg kinyitja az index.html-t amit feltoltottel az ftp serverre -
Gyuri16
senior tag
na igy:
'Web oldalának címe: felhasználónév.tvn.hu | www.felhasználónév.tvn.hu
tehat ha bongeszobe ezeket beirod akkor megjelenik az oldalad
A honlapjának főoldala: index.php vagy index.html vagy index.htm kell, hogy legyen!
amit mondtam, ha beirod az oldalad akkor ez fog megjelenni, azaz fooldal, vagy nyitolap
FTP szerverünk címe: ftp.tvn.hu
na ide kell feltolteni, es ezt eleg neked tudni. Ha a bongeszod nem nyitja meg akkor vagy totalcommanderr( nem hasznalom => nem tudom ott hogy van) vagy ftpcommander, amit googleban meg tudsz keresni, es az elozo hsz om szerint feltoltod a *.html fileokat -
Zoltán
őstag
Szóval tisztázzuk: ftp-re már töltöttem fel, tök egyszerű.
De html-t még sehova se tettem fel. Most azt írtátok, hogy nem sokkal bonyolultabb, lényegében egy *.hmtl filét kell föltöltenem , mint eddig a többi filét. Jól értem?
Ja, most látom, hogy az amigos is http-s. Akkor oda is tetetm már fel. CSak nem *.html-t, hanem csak egyéb filékat, tárolni.
[Szerkesztve] -
Zoltán
őstag
Hagyon a francba az amigos-t, inkább a tvn-t használom. Ez azt írja, hogy:
''Web oldalának címe: felhasználónév.tvn.hu | www.felhasználónév.tvn.hu
Az Adatbázist is ezzel a ''felhasználónév''-vel tudja igénybe venni!
A honlapjának főoldala: index.php vagy index.html vagy index.htm kell, hogy legyen!
FTP szerverünk címe: ftp.tvn.hu''
Tehát a kész *.html filét melyikre kell feltöltenem? És mivel? A böngészőm nem tudja megnyitni az ftp.tvn.hu -t. -
Gyuri16
senior tag
na igy az ftp cimet kellene tudnod, uw-n igy nez ki : ftp.uw.hu ha ezt pl explorerbe beirod akkor jobb esetbe elojon egy ablak:
user:
password:
na ide beirod a nevedet amin regisztraltal meg a passwordot, aztan siman athuzhatod oda az oldalad a Sajatgep nevu micsodabol
ha meg ftpcommanderrel akarod (ajanlatos, vagy valami hasonloval), akkor eloszor is lehuzod (guuugle) installalod, aztan ennel ranyomsz a New Server gombra (jobb resz felso reszebe van) namehoz irsz barmit, azt fogod latni FTP serverez irod az ftp server cimet User ID hez a (regisztralt) neved a Passwordhoz meg a jelszot, a save password meg legyen beixelve meg a mask password is, aztan ok (vagyis SAVE gomb) aztan a jobboldalon megjelenik a servered az alatt a nev alatt amit beirtal, kettot rakattintasz, es varsz egy kicsit, meglatod ha bejo, bal oldalon kikeresed mit akarsz felrakni, es ott a kozepso gombokkal felrakod, de azt mar megtalalod
remelem sikerult erthetoen leirni :DD -
Zoltán
őstag
Ez a címem jelenleg: http://amigos.amiga.hu/zoltan/ De vacakol, mert megint nem tudom szerkeszteni. Hiába jelentkezem be jól, üdvözöl, de hiányzik az ''edit my homepage'' link. :(
-
Zoltán
őstag
Aha! Na valami ilyesmire gondoltam. Tehát csak csináljam meg mozillával, aztán csak sima *.html.-be mentsem el. És aztán hogyan is töltöm fel? És pontosan hova? A tárhelyem ftp címére? Mindjárt megnézem az mi.
''a neved es jelszavad beirod'' -hova? Ugye nem kell minden látogatónak beírnia ezeket az adatokat? Tehát elég csak egyszer megadnom? -
Gyuri16
senior tag
mozillaba ne adj meg semmit, elmented valami.html be, es feltoltod egy ftp s progival, en ftpcommandert hasznalok, azt meg beallitod ugy hogy a tarhely ftpjet, a neved es jelszavad beirod. Ja es ha valaki beirja az oldalad nevet akkor eloszor az index.html fog bejonni (hacsak nem index.php, de az neked mindegy), es abbol hivatkozhatsz a tobbire
-
Zoltán
őstag
Értem, oké, de nekem azok a tutorialok is túl sok infót adnak. Annyira egyszerű dolgokra gondoltam, hogy pl. ha elkészült az oldal (legyon mondjuk csak egyetlen mondatnyi szöveg rajta) akkor ezt ugye a mozilla HTML szerkesztőjével csináltam. Azután elmentem. Azután csak megadom az url-jét a honlapomnak és rákattintok valami ''feltöltés'' gombra? Jól gondolom? Tehát nem az érdekel, hogy hogyan kell html programozni, hanem csak az, hogy hogyan rakom fel a netre. Mert a mozillában is láttam olyanokat, hogy http meg ftp címet IS meg kellett adni. Plusz az oldal nevét. Miért nem elég az url-t megadni, amit a tárhelyszolgáltatótól kapok?
-
Gyuri16
senior tag
-
Gyuri16
senior tag
nem akarlak letolni, de keresgess neten, en azzal kezdtem, marmint mozillaval, nagyon egyszeru, de egy kis html alap mindig jol jon hozza. Keress html referenciakat, a mozillaba meg probalgasd melyik gomb mire jo, nagyon egyszeru.
Hajra, az oldalad linkjet meg majd ide linkeld be -
Zoltán
őstag
fel
-
Zoltán
őstag
Sziasztok!
Van 2 ingyenes tárhelyszolgáltatónál is néhány MB tárhelyem. Ezekre szeretnék felrakni valami nagyon egyszerű honlapot. Még sosem csináltam honlapot, ezért úgy gondoltam, hogy a Mozilla 1.6 -ban lévő HTML szerkesztővel állok neki. Eddig csak az amigos.amiga.hu -n lévő tárhelyemet használtam, de csak ''ftp-szerűen'' , tehát csak föltöltöttem oda egy-két file-t és annyi. De most szeretném, ha honlapom lenne ott. Leírnátok az alapokat, hogy hogyan kel használni a fenti programot? Nem azt kérem, hogy tanítsatok meg HTML meg php programozni. Csak az alapvető infokra van szükségem. Azt se tudom, hogy ez a progi elég -e nekem egy nagyon egyszerű honlaphoz.
Segítséget előre is köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged