- Macrodroid
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
totyax
aktív tag
válasz WonderCSabo #14953 üzenetére
Azt írtam nem mindig működik, tehát nem mindegy hogy milyen oldal van megnyitva...
-
totyax
aktív tag
Helló, Win7 x64 alatt FF 3.6.12 x86 verzióval, ha új ablakot akarok a meglévő mellé, az FF ikonon a tálcán középső klikkel vagy shift-klikkel, az nem mindig működik, ez azért elég gáz, lévén nem tudok ikonnal indítani egy programot... Valami ötlet vagy várjak új verzióra?
-
totyax
aktív tag
Nekem jó a NoScript is...
-
totyax
aktív tag
válasz Krystal_s #6791 üzenetére
Nem tudom neked miért vicc az hogy új szoftvereket korszerű hardverekre írnak. Én többek között azért váltottam Athlon 2500 valamiről mert tetű volt netezésre tűzfallal víruskeresővel együtt. Ennek jópár éve Erősebb géppel nem lett gond a netezés (sem). Pár hét alatt sok minden történhetett, pl frissült a víruskeresőd/valamelyik kiterjesztés stb.
Mindenesetre te magad leírod hogy az új flash player óta vannak gondjaid, tegyél fel egy korábbit, vagy inkább ha van újabb akkor azt. [link] -
totyax
aktív tag
válasz Winner_hun #6792 üzenetére
Pont azért kérdeztem hogy hány mag, mert kétmagossal 80-90% terhelés elég szép teljesítmény. Számít a két mag pedig, hiszen a terhelés eloszlik, pl. ha a víruskereső dolgozik alatta.
-
totyax
aktív tag
válasz Dufresne #6616 üzenetére
Ha IE és FF alatt sem működik rendesen a bejelentkezés, akkor ez nem az FF hibája. Munkahelyek eléggé korlátozzák az internethasználatot, szóval ha otthonról megy, akkor a rendszergazdától kérj segítséget. Egyébként sem értem mi a "teszt" rész, ha ez egy tesztüzem akkor simán előfordulhat hogy valamikor megy, valamikor meg nem
-
totyax
aktív tag
válasz luciferc #6568 üzenetére
XP alól, friss java-val megy. Mivel java-s, szerintem első körben a java körül keresgélj. Úgy rémlik linuxra van valami free java, de a rendes sun-os java is elérhető, csak épp mint nem nyílt forrású. Ez utóbbi azt jelenti hogy a csomagok között a nem nylt forrásúak is legyenek beikszelve ha keresel. Szóval szerintem próbáld ki mindkettőt, egyenként. Rühellem a linuxot egyébként.
-
totyax
aktív tag
válasz Apollyon #6468 üzenetére
Pedig célszerű több böngészőt a gépen is tartani, az IE is szükséges néha egy-két oldalnál. Az oldal meg ügye fontosabb, mint a böngésző-szerelem. Pl az Opera nekem csak azért van fenn, mert egyedül azzal tudom megnézni az IE6 mht fájljait, mert az IE7 nem tudja
Ha ilyesmi karakterfurcsaság jönne ki, akkor a nézet/karakterkódolás menü alatt nézegetnék. Máskor egy link jobban jönne.
-
totyax
aktív tag
válasz szöSsZI #6431 üzenetére
Az FF-el kapcsolatos összes dolog például a jelszavak mentése is... Persze elvileg az embernek kellene legyen egy jelszó menedzser programja. Ez pl egyszerűsíti az arhiválást.
Ha az arhiválás megvan akkor pár perc az FF újrarakása, túl sokat ezen imádkozni felesleges. Persze ha gondolod elküldheted a crash reportot aztán várhatsz, várhatsz... Értelme nem sok van különben sem elküldeni ha egyszer konkrétan tudod hogy vírus okozza.
Nézd ha vírust kellett irtanod akkor a jelenlegi keresőd nem képes realtime azaz valósidejű állandó ellenőrzésre. Az pedig késő hogy hetente egyszer lefuttatok valamit. Olyan víruskeresőre van szükséged ami állandóan fut, és lehetőleg gyakran (legkésőbb naponta) frissíti magát. A tűzfallal kombinált változatok pl. internet security néven találhatóak meg. Vírusvédelemmel foglalkozó topik biztos van, ott majd segítenek.
-
totyax
aktív tag
válasz szöSsZI #6429 üzenetére
Szerintem attól hogy a sütiket kitörlöd semmilyen hibának nem szabad történnie, hiszen ha egy oldalra úgy mész úgy hogy azzal kapcsolatban semmilyen süti nincs a gépeden, az olyan állapotnak felel meg, hogy először keresed fel az adott oldalt. Egy újonnan felkeresett oldaltól meg nem kéne egy böngészőnek lefagynia, pláne ha korábban gond nélkül ment.
Amit problematikusnak tartok a történetedben az kettő. Egyik a vírusirtás. Ha a vírusirtó kitörölt olyan fájlt, amire az FF-nek amúgy szüksége van, akkor nem csoda hogy összeomlik.
Mellesleg az már eleve baj ha "vírust kell irtani" mert az azt jelenti hogy a rendszereden levő vírusvédelem nem megfelelő.
Kettő, nem tudom hogy a sütiket a böngészőből törölted-e ki, vagy manuálisan pl. intézőből, mert ez utóbbi esetben kitörölhettél mást is.Ha megesne velem a fenti helyzet akkor arhiválnám az FF-el kapcsolatos összes dolgot pl a könyvjelzőket stb stb. Aztán uninstallálnám az FF-et, komplett kitörölném a program könyvtárát, illetve az adat könyvtárát, aztán így szűzen telepíteném. Ja, és beszereznék egy normális internet security védelmi programcsomagot.
Szerk.: Az is lehet hogy még mindig van vírus a rendszereden...
[ Szerkesztve ]
-
totyax
aktív tag
És ha mondjuk áramszünet lenne akkor is az FF lenne a hibás? Én ha hosszabbat kényszerülök írni, akkor küldés előtt mindig copy/paste egy fájlba. Ez nem segít a mostani problémádon tudom, viszont ha így csinálod a jövőben nem lesz ilyen gondod.
Esetleg a böngésző "vissza" gombja.
-
totyax
aktív tag
válasz ngabor2 #6403 üzenetére
Linux alatt nem tudom hova teszi, ha win lenne ezt mondanám:
Beírsz valami keresőbe valami hülye szót. Aztán a Doc and Settings alatt /user/appdata/mozilla rákeresel erre a szóra egy txt keresővel vagy akár a total commanderrel. Kidobja hogy "formhistory.sqlite". Név stimmel. Ezután google, és free sqlite editor. Kidobja pl ezt és öröm vala. Kipróbáltam, működik. Mondjuk tényleg illene rá valami kiegészítés. Az editor proginak linuxus változata is van. -
totyax
aktív tag
válasz WonderCSabo #6383 üzenetére
Úgy hogy tenném be a könyvjelző mappa - almappa struktúrába az elmentendő oldalt egérrel, fogd és vidd módszerrel, és ha valahol kicsit kicsúszik az egér már el is tűnik az egész megnyitott struktúra, kezdhetem előröl.
-
totyax
aktív tag
Üdv emberek, ezt használom nagyon régóta, de a 3-as verzióval van egy nagy gondom. Van a gyorssáv ahol könyvjelzőket ill. azok mappáit lehet elhelyezni. Tehát ha mondjuk egy éppen aktív fület el akarok tenni egy könyvjelző mappába akkor szépen odahúzom. Na ez ment is gond nélkül a 2x verzióval. 3-assal viszont ha csak egy kicsit is kikerülök a "síkból" rögtön ledobja az egész megnyitott könyvtárszerkezetet. Egy idő után ez kissé dühítő. Van tipp hogy min kéne állítani hogy újra használható legyen az FF vagy térjek vissza a 2-es verzióra?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest