- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
polimorf
tag
válasz
Outlander #43829 üzenetére
Most nem is a táborokról van szó, hanem arról, hogy jönnek új motoros jelöltek és szegények azzal vannak riogatva, hogy több százezerért kell göncöt venniük mert különben meghalnak. Holott a motorozni vágyó kezdő örül ha a motorra össze tudja kuporgatni a pénzét. Nemhogy többszázezerért még cuccot vegyen.
Ha annakidején ilyeneket olvasgattam volna lehet neki se kezdek motorozni. -
polimorf
tag
válasz
Type-R #43825 üzenetére
Előbb megírtad a tutit: "a sisakhoz: mint minden motoros protektorra, sisakra van egy szabvány, ha nem felel meg a szabványnak, akkor nem lehet árusítani, tök mindegy, hogy lidl-s olcsóság, vagy drága japán sisak
magyarul az olcsó lidl-s is meg kellene, hogy védjen, ezzel nem is szabadna gond legyen"
Ez a lényeg.
Minden cucc amit üzletben árulhatnak meg kell feleljen egy Törés vagy más teszten. Tehát az árat már csak a reklám és a márka növeli. -
polimorf
tag
válasz
Type-R #43817 üzenetére
Autóval már karamboloztam úgy, hogy ha be lettem volna kötve akkor ma nem beszélgetünk. Pont ezért engem a statisztikák nem is érdekelnek, mert személyes tapasztalatom van.
De nem is azt mondtam, hogy senki ne vegyen drága cuccot. Mindössze azt mondtam, hogy nem mindenki teheti meg, és, hogy olcsó cuccokkal is lehet jót és jól motorozni. Van egy közeli rokonom aki megvette a drága motort a drága öltözettel együtt és tavaly annyit motorozott amennyit én hátrafelé toltam a gépet, mert arra költötte az összes pénzét. Én inkább benzinre költöm. De ez nem követendő, mindössze a saját véleményem. Ha gazdagabb lennék valószínűleg más lenne a véleményem. -
polimorf
tag
válasz
Something_ #43812 üzenetére
Persze Neked is igazad van, ha megteheti valaki akkor vegye meg a drága cuccokat, de drága göncök nélkül is lehet motorozni. Ő így is meg tesz mindent a ruhán kívűl, mert nagyon rutinos és nagyon óvatos, pláne ha nem maga megy.
Ez meg elég demagóg szöveg, hogy "mennyit ér az élete". Szerintem nem összeg vagy márkafüggő a védelem milyensége (persze ez csak az én véleményem). Hozzáteszem, ha megtehetném én is megvenném a drága dolgokat, de mivel nem így van megelégszem az olcsóval is, és nem is kacsingatok a drágák felé, inkább beletankolom a gépbe.Monda ezt egy 3 gyerekes apa
-
polimorf
tag
válasz
Bogyó bá' #43785 üzenetére
Egyetértek veled.
Szerintem is egy kicsit túl van lihegve ez az öltözet téma. Van egy barátom aki bejárta már motorral fél európát, és a mai napig egy katonai surranó a csizmája, sima farmer a nadrágja, és bicikliskesztyűje van, ja és egy lidlis sisakban nyomja. Megtehetné hogy drága cuccokat vegyen mert független jól kereső srác, de inkább a túrákra költi a pénzt.
Nekem is csak egyszerű olcsó gönceim vannak, de nem is érdekelnek a márkák és a divat, mert szerintem ha 150-nél a fának csapódok akkor tök mindegy milyen márkás cucc van rajtam akkor is ott maradok. Tiszteletben tartom a márkás cucc használók képviselőit is, de egyrészt nem mindenki teheti meg, másrészt nem mindenkit érdekel, hogy milyen árkategóriás cuccban nyomja. Inkább igyekszem előrelátóan óvatosan közlekedni. -
-
polimorf
tag
válasz
Szakbarbár #43666 üzenetére
Csinálhatsz belőle motorkikötő láncot
-
polimorf
tag
válasz
V.Stryker #43642 üzenetére
Az a bibi a ruházattal, hogy a bőrnek is meg a cordubának is meg vannak az előnyei és a hátrányai is. Ezeket majd magad fogod megtapasztalni viselés közben. Nyáron dög melegben mindkettőbe belerohadsz ha megállsz, de azért kell a túradoboz a mocira, hogy belepakold a göncöt.
-
polimorf
tag
válasz
Outlander #43600 üzenetére
Az enyém Németben volt rendőrmotor, el tudod képzelni, hogy mennyi km lehet benne. Azért mertem megvenni mert németben a rendőrség normálisabban szervizeli a motorokat mint nálunk. Nincs is vele semmi gond. Inkább vettem meg ezt sok km-el mint itthonit magán használótól. Ha rendesen szervizelve van akkor nem számít a km-r, attól még lehet jó, de hiába a kevés km ha nem törődnek vele.
Szóval ennyit a sok km-es gép aggályodról. -
polimorf
tag
válasz
pakriksz #43569 üzenetére
Pontosan
Az a legnagyobb baj, hogy nagyon sokan így gondolkodnak, hogy az még "belefér". Csak túl sok a "belefér" az ember fizetnivalója között, ezért sokan nem jutnak 1-ről a 2-re. Szerintem sokan annyit keresnek mint 10 évvel ezelőtt, csakhogy az a pénz 10 éve sokkal többet ért, mert nem volt ennyi "belefér" adó. -
polimorf
tag
Azon csodálkozok, hogy amennyi sarcot kivet a állam a polgárokra, még mindíg nincs egy nagyon komoly kormányváltó országos tiltakozó megmozdulás.
Arra vagyok kíváncsi, hogy a bírka nép meddig tűri még. -
-
polimorf
tag
Egyszerűbb lenne ha M-ország kilépne az únióból, mert akkor szabadon kitalálgathatnának ehhez hasonló baromságokat. Akkor legalább joggal mondhatnák, hogy M-ország mindentől és mindenkitől független.
Az is nagy marhaság volt, hogy eltörölték a 4 napos matricát, mert aki csak 1 hétvégére akar menni annak most muszály 10 napost venni, de aki 2 hérte megy annak meg kevés a 10 napos. Agyrém az egész -
polimorf
tag
válasz
Bogyó bá' #43546 üzenetére
Arról nemigen hallottam, hogy hogyan képzelték el a jegy megvásárlást, hol lehet majd kapni?
Meg a külföldieknek honnan kellene tudniuk, hogy ezen a "különleges" Magyarországon ilyen marhaság létezik. Nem is fogják érteni ezeket a szétszabdalt útszakaszokat, ezért nem is fogják megvásárolni sem. (Én sem fogom megvenni, a zsaru meg tehet egy szivességet, mert ha bírságol akkor se fogom befizetni.)
-
polimorf
tag
B.Ú.É.K. Mindenkinek!
-
polimorf
tag
Ma az egyik felesleges hajnyírómat amit kaptam becseréltem egy ilyen fotóstáskára. Motoros túráknál több hasznát fogom venni mint a hajnyírónak.
-
-
polimorf
tag
Karácsony előtt mindenkinek mondtam, hogy nekem csak motoros dolgokat vegyenek ajándékba.
Új gumi szett, esetleg új motor stb
Erre szinte senkitől sem kaptam motoros dolgot.
Erősen kezdek gondolkodni azon, hogy ki mennyire szeret a családomban. -
polimorf
tag
Gerinc protektor:
-
polimorf
tag
Ma olyan szépen sütött a nap, hogy nem bírtam ki és elővettem a gépet egy karikára
Már elvonási tüneteim voltak, ezért most ez a rövid 60km is olyan jólesett, totál élveztem minden percét
Persze nem volt nyári meleg, de felöltöztem és egyáltalán nem fáztam.
Jó lenne ha még a tél folyamán lenne pár ilyen motorozható nap. -
polimorf
tag
válasz
Bogyó bá' #43231 üzenetére
Na ma befejeztem a melót, majd január 7.-én kezdek újra.
Addig az ünnepeket kihasználom arra, hogy megpróbálok az agyhalott keeway-be életet lehelni.Jövőre nem tervezek nagyobb túrákat, ami eddig biztosnak tűni Olaszország (Velence) 2-3 nap, Szlovénia 3-4 nap. De nem tervezek 1-2 hetes túrákat, inkább csak ilyen hosszúhétvégés kiruccanásokat de azokból többet mint idén.
-
polimorf
tag
Az a helyzet, hogy utólag analizálva könnyen megmondtam én is, hogy hol hibáztam mikor sikerült eltaknyolnom erdélyben.
Ebben az esetben is utólag könnyű azt mondani, hogy ezt tettem volna vagy azt, de az adott pillanatban amikor az ember meglepődik vagy megijed nem biztos, hogy a jó döntést hozza. Ebben a konkrét esetben nem biztos, hogy egyálltalán tudtam volna reagálni. Mivel egyrészt egy nem mindennapos szituról van szó, másrészt az illető nem biztos, hogy látta az állatot úgy mint mi a videón. -
polimorf
tag
Ilyen szitutól tartok picit.
-
polimorf
tag
válasz
Bogyó bá' #43188 üzenetére
Hasonló csizmám van de készülök a munkaruházatiba venni egy kényelmes magasszárút mert az én csizmám minden csak nem kényelmes egész napos használatra. Nyáron nem is hordom mert hamar belerohad a lábam, csak tavasszal meg ősszel mikor hüvösebb van. De legyen szerencséd vele
-
polimorf
tag
Tipikus BMW-s. Pénz van a gépre de vezetni.... [link]
-
polimorf
tag
Nálunk Szlovákiában pár éve bevezették, hogy a motorosok is fizessenek a parkolásért. Erre a sok motoros összeröffent Pozsonyban és csináltak egy jókora dugót Azzal, hogy minden egyes motoros beállt egy egész parkolóhelyre, így az autóknak nem maradt parkoló és csak keringtek a városban amíg teljesen be nem állt a város. Pár nap elég volt ahhoz, hogy a honatyák belássák ez nem jó ötlet, így azóta nem fezetős a motorosoknak a parkolás.
Talán hasonló összefogás kellene a Magyar motorosoknak is. -
polimorf
tag
válasz
citkar #43047 üzenetére
És aki csak át szeretne menni pesten, viszont nem akar kb 50km-t kerülni a 0-on az miért fizessen dugódíjjat? A szüleim keleten laknak én meg nyugaton ha meg akarom látogatni őket mindenképp át kell mennem Pesten, de lassan megoldják, hogy kikerüljem Szegednek. Abnormális a verzérkar gondolkodása, egy picit a fejükbe szállt a hatalom.
-
polimorf
tag
válasz
DonThomasino #42706 üzenetére
Ha tartasz a gyorsulástól meg az egykerekezéstől akkor vegyél egy ilyet mint az enyém. Az 56 lóerő nem fog életveszélyes gyorsulást nyújtani, viszont elvisz bármikor bárhová. Ez az első motorom, nekem viszont jó lenne ha legalább 100 ló lenne benne.
-
polimorf
tag
válasz
DonThomasino #42695 üzenetére
Nem a motoron múlik, hogy mi a kemény vagy mi nem az, hanem aki vezeti.
Egy 1000+-os géppel is lehet tanulni, csak a tudásnak megfelelően kell gépészkedni. -
polimorf
tag
Ki kellene mennem a hideg garázsba a kis robeszt szerelni, mert ismét nem működik, de ilyen hidegben nem sok kedvem van fagyoskodni. A másik meg az, hogy attól tartok ha nem tudnám hamar megcsinálni és kellően fáznék leönteném benzinnel és felgyujtanám
(amennyiszer már cserben hagyott megérdemelné)
-
polimorf
tag
válasz
Bogyó bá' #42680 üzenetére
Jó lesz az
Most én is keresek nagyobb tartót met az új navigációm nagyobb mint a régi volt és ebbe a tokba épphogy bele tudom nyomorgatni, szóval az 5 colos navihoz keresek megfelelő tartót.
Néztem Bécsben a Louisban 5 colosra valónak árulták, de abba is alig fért bele. Ezért meg se vettem mert olyan már van, nagyobb kell. -
polimorf
tag
válasz
Bogyó bá' #42672 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott GPS gondod.
Én annó 3000ft-ért vettem a Lidl-ben.
Eddig nekem is a kormányon, és a tankracuppantva volt, de nem szerettem, hogy ha látni akartam a kütyüt mindíg le kellett néznem rá. A cuppantós meg egy szerpentinezés közben esett le, az meg azért nem volt jó.Székelyföld is adhat annyi élményt mint ez a komoly és drága túra. Nekem túl sokat is nyújtott
, ezért most egy darabig kihagyom Romániát.
-
polimorf
tag
Pont most mutatták a TV2-n.
-
polimorf
tag
Személyesen nem ismertem, de nagyon sajnálom szegényt.
Remélem nem szenvedett sokat.
Nyugodjon békében. -
polimorf
tag
-
polimorf
tag
válasz
Outlander #42459 üzenetére
A balesetek általában abból adódnak, ha az ember elveszi a tekintetét az útról. Márpedig ha letekintek a kormányon lévő gps-re akkor az útból és az előttem történő eseményekből semmit nem látok, szerintem az veszélyesebb ha nem az utat figyelem. Ráadásul amire Te gondol szitu az csak akkor történhet meg ha én hajtok bele valakibe, vagy valamibe. Ez az eset pedig pont azért nem fordulhat elő mert így nem kell elvenni a tekintetemet az előttem lévő eseményekről így időben tudok reagálni rájuk ergó nagy valószínűséggel elkerülhetem a becsapódást.
De természetesen igazad is lehet ha a másik oldalát nézzük.Mindkettő verzió veszélyes lehet.
-
polimorf
tag
válasz
Bogyó bá' #42415 üzenetére
Megszáradt a festék. Itt van maga a tartó, de felszerelve csak holnap fotózom le. Ha más szögekből is kérsz fotót nem probléma, csak írd le mit szeretnél látni.
Egyébként maga a vascső külső átmérője 14mm, a cső falvastagsága 7mm, így a végébe egy 7-es menetfúróval tudtam bele menetet vágni a gyári GPS tartó felfogatásához. (Azért választottam ezt a vastagfalú masszív csövet, hogy minél kissebb legyen a rezonancia.)
Ezt az egészet a tank elől lévő két csavarjához tudom lefogatni. -
polimorf
tag
Ma kiagyaltam és legyártottam egy végre nekem megfelelő GPS tartó konzolt.
Jelenleg szárad rajta a festék, de holnap lefotózom és megosztom ha esetleg valakit érdekel.
Az eddig vásárolt 3db gyári konzol nem rossz, csak azt szerettem volna, hogy ne kelljen menet közben nagyon lenézegetni a kormányon lévő GPS-re, hanem lássam a müszerfalat, fölötte a GPS-t, és fölötte az utat. Most talán sikerült ezeket az elvárásaimat megvalósítani.
Persze még ki kell próbálnom élesben is, de az elkészítés közbeni felpróbálgatások bíztatónak tűnnek. -
polimorf
tag
Az új kipufogó [link]
-
polimorf
tag
Ma sikerült összehozni 250km-t osztrákban. Csak az erős oldalszél zavart picit néha.
-
polimorf
tag
válasz
Polemius #42157 üzenetére
Én decemberben vizsgáztam hóban, (a vizsgabiztos azt mondta a jogsi nem csak jóidőre szól).
Igaz nálunk úgy működik, ha sikeres volt a tesztlap kitöltés amit ott a helyszínen értékelnek, rögtön mész rutinra.Tehát nekem a vizsga mindennel együtt 2-3 óra volt. Aztán egy hét volt mire kézbe kaptam az új jogsit. -
polimorf
tag
Holnap megyek Bécsbe a Louis-ba, egyedül.
Esetleg jön valaki? -
polimorf
tag
Amúgy az bosszantott a legjobban, hogy a helyszínen a rendőr egyedül volt, és nem lehetett megvenni. Pedig mondtam neki, hogy kifizetem a bírságot és még adok 200€ zsebbe csak adja vissza a jogsimat, és nem kellett neki.
Rohadt jól kereshetnek a Román rendőrök.Ahhoz képest még viszonylag jobban jöttem ki 70€-val.
-
polimorf
tag
válasz
DigitXT #42120 üzenetére
Annyit mondott a nyomozó haver, hogy úgy sem fordíttatják le a román szöveget. Így majd az én elmondásom lesz a mérvadó. Abban igaza volt, hogy a rendőrség nem fordíttatja le, de a közigazgatásnál már lefordították és rögtön kiderült, hogy a vallomásom nem teljesen volt valós. Ja és mivel Szlovákiának nincs Romániával kapcsolata tehát nem szomszédos ezért nem foglalkoznak az üggyel különösebben. Az üggyel tényleg nem foglalkoznak, csak a hamis vallomással, ezt viszont elfelejtette közölni.
-
polimorf
tag
válasz
polimorf #42109 üzenetére
Csak ami hirtelen eszembe jut erről az évről:
1,A Román határrol visszfordítottak az útlevelemért
2, Elvették a jogsimat
3, Eldőltünk a motorral (motor tötött)
4, A feleségemnek elrepedt a bordája miattam az esés következtében
5, Az autóm megadta magát -1500€
6, Az autó miatt nem jutottunk el oda nyaralni ahova készültünk
7, A nejemnek megszünt a munkája
8, A családban idén volt haláleset, karambol, műtétek stb.Kell ennél több?
Eddig, eddig, eddig vagyok. -
polimorf
tag
Na, most került pont a Romániai jogsi elvétel ügyére.Ma kaptam egy ügyzáró okiratot, miszerint én átvertem az itteni hatóságot akkor mikor új jogsit csináltattam. Ezért 130 € bíságot szabtak ki. Fellebbezni nincs értelme mert a bíróságon úgyis megszívnám. Szóval nem marad más 15 naon belül be kell fizetnem a 130 €-t.
Ez mindenképp szívás -
polimorf
tag
válasz
fattyu #41936 üzenetére
Mi szinte mindíg a feleségemmel motorozunk, Ő szokott fotózgatni hátul. A legjobban azt szeretem mikor kanyarban fordul hátra, hogy fotózza a mögöttünk jövő motoros haverokat. Persze hagyom nem szólok érte, inkább korrigálom, mert akkor ki fotózna, kamerázna.?
Picit kellemetlen de könnyen lehet korrigálni az ilyen kibillenéseket, még kanyarban is, legalábbis nem okoz nagy problémát.
Valamit valamiért.Volt olyan is, hogy elaludt hátul és azért billent meg. Persze a billenésre felébredt
-
polimorf
tag
válasz
vendingo #41652 üzenetére
Én is a gazdájára gondoltam.
Nálunk a lakóközösség beleegyezése szükséges a kutyatartáshoz. Ezért mertem azt gondolni, hogy másutt is így van.
Egyébként elnézést kérek ha bárkinek is megbántottam a lelkivilágát, reméltem kintünik majd az írásomból, hogy viccnek szántam. (Ezek szerint túl komolynak tűnt) -
polimorf
tag
Tudomásom szerint kutyát csak az tarthat aki a lakóközösség beleeggyezését megkapta. Ezzel szerintem nem rendelkezik, tehát van egy aduászod ( a kutya). Ha neki nem tetszik a motorod hangja neked meg nem tetszik, hogy kutyát tart. Kölcsönös feljelentési alap. Picit megijeszteném azzal, hogy amennyiben tovább folytatja a viselkedését hivatali úton elviteted a kutyáját.
De a mérgezett kolbász is szóba jöhet végső megoldásként, vagy csak egy sima (véletlen) állkapocstörés -
polimorf
tag
Még a mai napig robogóval járok melóba napi 26km. Még semmi gondom a fázással, picit jobban felöltözök mint nyáron ennyi. Addig robeszozni fogok míg mínuszok nem lesznek, vagy míg leesik a hó. Ja és a nagymocimnak sokkal jobb a szélvédelme min a robesznak, így a nagyon még ennyire se lenne hideg.
Egy kis hüvöstől nem kell mindjárt megijedni. -
polimorf
tag
válasz
Archer #41393 üzenetére
Ma mi is gurultunk egy picit 250km-t.
Sajnos az út során a GPS-em totál megadta magát, egyszerűen nem kapcsolható be, most vehetek egy másikat. Ez a kiadás sem hiányzott. Megpróbálok a lehető legolcsóbbat keresni.
Esetleg ha valaki ért ezekhez a kütyükhöz és van sejtése mi lehet a baja a segítségéért hálás lennék
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Formula-1
- Kuponkunyeráló
- Nintendo Switch 2
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3042, 94% Akkumulátor
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest